Gisteren Aarbeidentriffle gemaakt:
Balje aarbeien
Een bakje Danio Kwark (aardbei in dit geval)
zo'n half kuipje slagroom
twee repen witte chocolade
cake/eierkoeken
wijn/port
taartvorm
Bedek de bodem van je taartvorm met cake of eierkoek (ik denk dat lange vingers of wat dan ook ook wel kunnen), en besprenkel dit met port/rode wijn (of vast enig andere drank naar smaak).
Snij de aardbeien in plakjes en bedek de laag cake in de bakvorm met een laagje aardbeien.
Hang in een grote pan met heet zacht kokend water een kleinere pan en brokkel hier 3/4 van de chocolade in om het te laten smelten.
Klop ondertussen de slagroom met een klein beetje suiker stijf en meng dit met de aardbeienkwark en de gesmolten chocolade.
Giet dit mengsel in de taartvorm en laat het geheel opstijven in koelkast of vriezer (ligt eraan hoeveel tijd je hebt
![]()
)
Als het geheel stevig is (even voelen met je vinger dus), eruithalen en overige aardbeien erover verdelen.
Rest van de chocolade met een groot met tot kleine strookjes snijden en ter decoratie eroverheen strooien.
![]()
eet smakelijk