abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16722321
Ik weet dat je stokbrood erin kan dippen en bloemkoolroosjes.
Wie heeft nog meer lekkere tips? Ik heb eerst gezocht, maar kon niet veel info vinden.
pi_16722361
Gehaktballetjes en kleine slavinkjes.
Oh, Opgerolde entrecote is ook lekker. Lijkt een beetje op yakitori zo.
なんだっけ
pi_16722363
soepstick, of hoe heten die dingen
ALLES is relatief, behalve het begin en het eind.
  vrijdag 30 januari 2004 @ 19:07:29 #4
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_16722384
edit: doei, ga ergens anders spelen

[Dit bericht is gewijzigd door shmoopy op 03-02-2004 09:43]

In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
  vrijdag 30 januari 2004 @ 19:07:47 #5
48077 N3M0
Niemand? ... nee niemand nee!
pi_16722391
Wij dippen altijd van die mini knakworsten!
pi_16722399
Cherrietomaatjes, champignons, cocktailworstjes

-autocue

pi_16722462
Paprika!
#geen
  vrijdag 30 januari 2004 @ 19:12:00 #8
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_16722485
Blokjes oude kaas

Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
  vrijdag 30 januari 2004 @ 19:14:21 #9
3658 _joepie_
Blijft zoeken.. en zal vinden.
pi_16722543
= hardgebakken (uitgebakken) (katen)spekreepjes

= uienstokbrood ipv gewoon stokbrood

= soepstengels

= gekookte/gefrituurde krielaardappeltjes

= wil je snel de sfeer opvoeren, zet een klein glaasje kirsch bij elk bord waar je je brood indoopt voordat je het in de fondue doopt

Happiness is like a butterfly sitting on your hand..beautiful and fragile..when it flies away..you never know whether it might return one day..
pi_16831266
ananas, druiven, bleekselderij, blokjes ham
en hier zet ik dan iets heel leuks neer
  maandag 2 februari 2004 @ 22:46:08 #11
58683 NewOrder
markt anarchist
pi_16832591
Champignons kun je er ook gewoon in doen (bij t opwarmen, in blokjes). Dan zijn ze al warm, maar toch knapperig. En je prikt ze eruit met je vork. Erg lekker.
  maandag 2 februari 2004 @ 22:55:32 #12
81226 peran
ja, MOORD!!
pi_16832970
paprika
champignons
komkommer
ananas
broccoli (even blancheren)
zilveruitjes
augurken
pi_16833006
klinkt allemaal erg lekker
[n00bmodus] kan je ook kaasfonduen als je geen fonduedingen hebt [/n00bmodus]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 2 februari 2004 @ 23:00:47 #14
81226 peran
ja, MOORD!!
pi_16833146
quote:
Op maandag 2 februari 2004 22:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
klinkt allemaal erg lekker
[n00bmodus] kan je ook kaasfonduen als je geen fonduedingen hebt [/n00bmodus]
jah het kan wel..je moet alleen een goeie ( niet al te grote) pan hebben met een dikke bodem..en een plaatje eronder met een niet al te hoge temperatuur
maar het nadeel is wel dat je stokje niet recht blijven staan/liggen
  maandag 2 februari 2004 @ 23:02:05 #15
58683 NewOrder
markt anarchist
pi_16833190
quote:
Op maandag 2 februari 2004 22:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
[n00bmodus] kan je ook kaasfonduen als je geen fonduedingen hebt [/n00bmodus]
Fonduedingen? Je hebt alleen een pan nodig en iets wat de pan warmhoudt, bijv. een rechaud.
  maandag 2 februari 2004 @ 23:03:06 #16
58683 NewOrder
markt anarchist
pi_16833224
quote:
Op maandag 2 februari 2004 23:00 schreef peran het volgende:
maar het nadeel is wel dat je stokje niet recht blijven staan/liggen
Je hebt geen stokjes nodig... gewoon een vork.
pi_16847928
Superlekker om te dippen: tortelini! (Wel even voor koken natuurlijk)
En ook stukjes roggebrood!
pi_16848418
Ik maak meestal reepjes bleekselderij, komkommer en wortel voor in de kaasfondue, smaakt lekker fris tegenover het zware/romige van de kaasfondue.
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
  dinsdag 3 februari 2004 @ 15:29:51 #19
3658 _joepie_
Blijft zoeken.. en zal vinden.
pi_16849732
quote:
Op maandag 2 februari 2004 22:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
klinkt allemaal erg lekker
[n00bmodus] kan je ook kaasfonduen als je geen fonduedingen hebt [/n00bmodus]
Je kunt zelfs fonduen in een glazen schaal die in de oven kan (zoeen met een deksel) hij moet wel hoog genoeg zijn .
Alleen als je een pan of chacelon gebruikt met voldoende dikke bodem zul je minder aankoeken/aanbakken krijgen aan de bodem.
Happiness is like a butterfly sitting on your hand..beautiful and fragile..when it flies away..you never know whether it might return one day..
  woensdag 4 februari 2004 @ 13:06:01 #20
55330 ennuik
Stockholm boppe!
pi_16877447
En drink er witte wijn of thee bij. Zorgt er op een of andere manier voor dat het niet zo zwaar ligt!

Soepstengels, bloemkoolroosjes, worteltjes, tomaatjes... Alles kan!

  woensdag 4 februari 2004 @ 14:04:26 #21
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_16879439
Het hangt ook een beetje van de soort kazen in je fondue af. Heb ooit een lekkere bier-kaasfondue gemaakt, die heerlijk was met van dat donkere boerenbrood...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_16885604
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 14:04 schreef Hik het volgende:
Het hangt ook een beetje van de soort kazen in je fondue af. Heb ooit een lekkere bier-kaasfondue gemaakt, die heerlijk was met van dat donkere boerenbrood...
En heb jij daar nog een receptje van voor shmoop?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 4 februari 2004 @ 17:23:28 #23
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_16885876
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 17:13 schreef shmoopy het volgende:

[..]

En heb jij daar nog een receptje van voor shmoop?


Ga ik even voor je zoeken....
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 4 februari 2004 @ 17:24:26 #24
35189 Troel
scherp en bot
pi_16885903
quote:
Op vrijdag 30 januari 2004 19:06 schreef Crashcat het volgende:
Gehaktballetjes en kleine slavinkjes.
Oh, Opgerolde entrecote is ook lekker. Lijkt een beetje op yakitori zo.
Alleen als het voorgebakken is! Dit gaart niet in een kaasfondue...

In een chinees fondue wel (bouillon)

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 4 februari 2004 @ 17:32:03 #25
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16886110
Apart maar erg lekker: stokjes met echt pittige salami (van de slager) of een andere pittige worst (chorizo bijv) en olijven.

pizza zonder bodem eigenlijk

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_16886662
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 17:32 schreef Litman het volgende:
Apart maar erg lekker: stokjes met echt pittige salami (van de slager) of een andere pittige worst (chorizo bijv) en olijven.

pizza zonder bodem eigenlijk


Goed idee!
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  donderdag 5 februari 2004 @ 12:21:43 #27
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_16907842
Voor Shmoops:

2 teentjes knoflook, 3 dl bier (1 flesje), 400 gram geraspte belegen, Edammer kaas, 1 eetlepel maizena, peper, zout, 2 theelepels Worchestersauce, 2 theelepels scherpe mosterd, zuurdesembrood of bruin stokbrood

Pel de knoflook, halveer de teentjes en wrijf de kaasfondueschaal of braadpan er mee in. Schenk het bier in de schaal op pan en verwarm dit tot het begint te bruisen. Zet de warmtebron laag en voeg al roerende de kaas toe tot deze gesmolten is. Roer de maizena uit met 1 eetlepel water en bind hiermee de fondue. Breng de fondue op smaak met zout, peper, Worchestersauce en mosterd.

Lekker met bijvoorbeeld zuurdesembrood of bruin stokbrood, augurkjes, zilveruitjes en een witlofsalade met appel

Overigens neem ik zelf vaak lekker zwaar bier voor dit recept (hoe meer alcohol hoe beter ) en soms ook nog een andersoortig kaasje erbij. Leef je uit...

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_16908125
Het klinkt heerlijk.

Heel erg bedankt, ik ga 'm binnenkort zeker proberen!

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16908184
Oh, nog een vraagje. De AH verkoopt 3 soorten kant & klaar kaasfonduespul. In van die bakjes met een zakje kruiden erop en in een Zwitsere Degelijkheid Uitziende Verpakking (dat grote pak). En dan nog iets Is dat te eten en zo ja welke is het beste/lekkerst?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_16908208
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:36 schreef Isabeau het volgende:
Oh, nog een vraagje. De AH verkoopt 3 soorten kant & klaar kaasfonduespul. In van die bakjes met een zakje kruiden erop en in een Zwitsere Degelijkheid Uitziende Verpakking (dat grote pak). En dan nog iets Is dat te eten en zo ja welke is het beste/lekkerst?
Zing!

Die heb ik wel eens als ik geen tijd heb om het zelf te maken en die is echt heel erg lekker.
Andere ook wel eens geprobeerd maar dat vond ik echt niks.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16908222
Oeps, je bedoelde de bakjes, ik had het over zo'n pakje.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16908231
okay, wilde het vanavond proberen met vers gebakken stokbrood
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 5 februari 2004 @ 12:38:48 #33
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_16908255
Owww kaaassfondue

Erg lekker om te dippen:

- Perzik (van die halve perziken op siroop in stukjes snijden!)
- Banaan
- Appel
- Peer
- Champignons
- Cherrytomaatjes
- Brocolliroosjes

jammie jammie!!

Ik maak de fondue altijd zelf, met aantal zakjes geraspte kaas en een stukje danish blue! Gorgonzola kan ook.

[Dit bericht is gewijzigd door XcUZ_Me op 05-02-2004 12:40]

[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  donderdag 5 februari 2004 @ 12:39:41 #34
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16908284
Je wordt er wel dik van he
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_16908288
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:37 schreef shmoopy het volgende:
Oeps, je bedoelde de bakjes, ik had het over zo'n pakje.
Oh, wat voor pakje bedoel je dan? Ik bedoel dat spul dat bij de kaas in het koelgedeelte ligt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_16908463
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Oh, wat voor pakje bedoel je dan? Ik bedoel dat spul dat bij de kaas in het koelgedeelte ligt.


Ik ben lekker wakker.

Ik dacht dat je zo'n 1-persoonsbakje bedoelde, die heb je tegenwoordig ook nl.
Maar goed, zo'n groter, plat pak, waar je met 2/3 man van kunt eten, die heb ik dus altijd van Zing.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16908478
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Vivi het volgende:
Je wordt er wel dik van he
Ja Viv, maar het is zo lekker.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  donderdag 5 februari 2004 @ 12:48:13 #38
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_16908521
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:47 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Ja Viv, maar het is zo lekker.


Je moet het ook niet elke dag eten
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:41:36 #39
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_16910240
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:46 schreef shmoopy het volgende:
Maar goed, zo'n groter, plat pak, waar je met 2/3 man van kunt eten, die heb ik dus altijd van Zing.
Die zijn érg goed inderdaad. Over het algemeen ben ik echt voor zélf maken, maar in dit geval is ó'n pak zéér goed te doen!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  donderdag 5 februari 2004 @ 14:11:21 #40
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_16911183
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:47 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Ja Viv, maar het is zo lekker.



I Know! *oink oink*
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_16919421
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Vivi het volgende:
Je wordt er wel dik van he
Ik kan wel 5 kilo erbij gebruiken! Vanavond eten we kaasfondue
  vrijdag 6 februari 2004 @ 08:09:01 #42
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_16935143
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 18:28 schreef Annastacia het volgende:

[..]

Ik kan wel 5 kilo erbij gebruiken! Vanavond eten we kaasfondue


Hej, dat komt goed uit, ik moet er ongeveer 5 kwijt

Eet smakelijk

[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  zondag 14 november 2004 @ 15:46:56 #43
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_23307859
Vraagje, moet dit in een fonduepan of kan je ook een gewone pan gebruiken?
pi_23308975
Spruitjes!
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_23309005
Ik gebruik altijd een gewone pan op 2 van die warmhoud plaatjes. Heb van die BK qlinair pannen met een vrij dikke bodem.
pi_23309028
ik heb geen warmhoudplaten, wel 1 theelichtje
maar ik neem aan dat dat te weinig is?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 14 november 2004 @ 16:42:22 #47
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23309062
Hoe krijg je de pan na afloop eigenlijk goed en snel kaas vrij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 14 november 2004 @ 17:43:24 #48
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_23310552
quote:
Op zondag 14 november 2004 16:41 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb geen warmhoudplaten, wel 1 theelichtje
maar ik neem aan dat dat te weinig is?
Uit eigen ondervinding kan ik inmiddels melden dat ik een glazen rond ovenschaaltje heb gebruikt (kaas gesmolten in magnetron), bovenop een theelichtje. Ging prima!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 november 2004 @ 18:06:05 #49
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_23311192
Theelichtje werkt prima (ik heb een klein rechaud waar 1 waxinelichtje ingaat). Ik gebruik een kleine steelpan en dat werkt perfect zo.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 november 2004 @ 18:07:01 #50
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_23311224
quote:
Op zondag 14 november 2004 16:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg je de pan na afloop eigenlijk goed en snel kaas vrij?
Gaat vrij makkelijk hoor. De kaas stolt weer en dan krijg je de pan eigenlijk zo schoon.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_23320419
En hier even de Vara Kassa kant en klare kaasfondue smaaktest uitslag:

http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_artikel&number=14374

Zingg staat daar wel als laatste, maar ik vind hem heerlijk!
pi_24207739
Dit topic heb ik oudejaarsmiddag nodig.
  zaterdag 25 december 2004 @ 22:39:42 #53
62182 Georges
That's the shit
pi_24207760
Kaas is lekker op bijna alles.
Gewoon ff uitproberen.
Volgens de policy worden proletarische discussies niet aangegaan
pi_24254046
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan je wil ni weten hoeveel zin ik heb om te kaasfonduen!!!!
houdt mn vriendje er ni van
pi_24254143
quote:
Op dinsdag 28 december 2004 12:49 schreef Ingridh007 het volgende:
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan je wil ni weten hoeveel zin ik heb om te kaasfonduen!!!!
houdt mn vriendje er ni van
Je kan gewoon 1 persoonsporties kopen, dus wat let je?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_24370054
Vanavond kaasfonduen! \o/
pi_24371186
lekkah
Drie vrouwtjes bakken samen een dikke vette pannekoek.
Wat ruikt dat heerlijk!
Ineens springt de pannekoek de pan uit en verdwijnt rollerdebol het bos in.
Allerlei dieren willen de pannekoek graag tegenhouden, maar of dat lukt...?
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 26 januari 2005 @ 17:47:37 #58
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24763175
Hoe lang moet je champignons er ongeveer in laten 'hangen' voor ze lekker zijn?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_24765819
Ik heb het idee dat als je een rauwe champignon erin doet, dat die niet echt gaar wordt....
Wellicht zou je eerst de champinons moeten bakken?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 26 januari 2005 @ 20:33:14 #60
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24765996
Dat vroeg ik me dus af ja
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_24766730
Rauwe champignon vind ik lekker hoor

Radijsjes zijn ook lekker!!!!
  woensdag 26 januari 2005 @ 23:25:10 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24769955
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Vivi het volgende:
Je wordt er wel dik van he
Nee
Dik wordt je als je meer calorien eet dan je verbruikt. Meer bewegen dus.
Op de fiets boodschappen doen, op de fiets naar school of werk, 2 keer in de week sporten en op zondag een paar uur gaan lopen.

Verder niet snoepen en gewoon goed eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24771769
quote:
Op zondag 14 november 2004 16:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg je de pan na afloop eigenlijk goed en snel kaas vrij?
Na afloop van een kaasfondue houd je een pan met aangekoekte kaas over. Het kaaskoeksel kun je evenvoudig losweken en alsnog nuttigen. Hoe?
Zet de pan op het vuur, breek een ei, roer de eisubstantie door het loslatende kaaskoeksel. Snufje zout toevoegen. Zodoende ontstaat een gerecht dat enigszins smaakt als een kaasommelet. Voor mij het smakelijkste deel van een kaasfondue.
pi_24776390
quote:
Op woensdag 26 januari 2005 21:04 schreef Rhoona het volgende:
Rauwe champignon vind ik lekker hoor

Radijsjes zijn ook lekker!!!!
Ja, alleen met rauwe champignons moet je wel opletten dat je er niet TEveel van eet.
Een paar kan wel, maar geen bakken tegelijk...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_24777929
En natuurlijk kun je er diverse soorten (stok)brood in gebruiken, ciabatta en/ of notenciabatta is errug lekker. Verder moet het brood niet al te vers zijn, wil het de kaas goed absorberen...
Ananas was al genoemd, maar zorg wel dat je verse ananas hebt, dat is stukken lekkerder dan uit blik.
En als je de fondue zelf maakt, zorg dan voor witte DROGE wijn, geen zoete. Met de kaas kan je variëren wat je maar wilt/ lekker vindt
pi_24781276
Ik doopte laatst schijfjes champignons in de kaasfondue, dat was lekker knapperig. Goed te eten hoor!
Ik had trouwens laatst het merk Swissalp, bij C1000 gehaald. Die is echt superlekker.
  zaterdag 14 januari 2006 @ 02:59:22 #67
50442 DaMook
Lonely together ( Miss u Caro)
pi_34038965
Sorry voor de TVP maar ik ga komende week/maand ook kaas fonduen en mijn moeder kende alleen kaas fonduen met brood . Hoelang moeten bijvoorbeeld Gehaktballetjes en kleine slavinkjes Opgerolde entrecote en spekjes erin voor ze goed zijn ? of moet je ze eerst gewoon bakken ?

EDIT hoe komt dit topic in de AT terwijl ik de eerste in 2006 ben
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
pi_34114461
weet niet of het al gezegd is:

bloemkool
spruitjes (wel koken van te voren)
Zoek niet naar woorden als ze er niet zijn
pi_34116357
Ik heb in Frankrijk laatst kaasfondue gehad met allerlei soorten vleeswaren. Jeweetwel, van die lekkere Franse ham enzo. Het lag allemaal opgevouwen of opgerold op een houten snijplank. Verder kregen we er stukjes stokbrood, augurkjes, zilveruitjes, salade en een gepofte aardappel met room bij. Keilekker!
pi_34117141
quote:
Op maandag 16 januari 2006 12:05 schreef piepster het volgende:
Ik heb in Frankrijk laatst kaasfondue gehad met allerlei soorten vleeswaren. Jeweetwel, van die lekkere Franse ham enzo. Het lag allemaal opgevouwen of opgerold op een houten snijplank. Verder kregen we er stukjes stokbrood, augurkjes, zilveruitjes, salade en een gepofte aardappel met room bij. Keilekker!
Zo ' hoor' je de kaasfondue eigenlijk ook te eten. Net als Vacherin Chaud, Raclette of Reblochon, andere warm kaas gerechten. Je krijgt er een vlees schotel bij, gekookte aardappel in de schil, augurken en zilveruitjes en natuurlijk stokbrood... Ben zelf niet zo'n fondue liefhebber, maar de andere kaas gerechten gaan erin als koek.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_34117716
Ik had al zo'n donkerbruin vermoeden ja. Het hele godvergeten wintersportdorp zat vol met restaurants die deze fondue serveerden.
pi_34117789
quote:
Op maandag 16 januari 2006 12:47 schreef piepster het volgende:
Ik had al zo'n donkerbruin vermoeden ja. Het hele godvergeten wintersportdorp zat vol met restaurants die deze fondue serveerden.
Wat zat je? Ergens midden in de Savorde kazen? Dus richting Portes du Soleil, Les Gets wellicht?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_34117932
Val Thorens. Het meest toeristische wintersportgebied van Frankrijk. (Maar wel lekker goedkoop, veel piste en sneeuwzeker).

Er wonen daar in de zomer maar 20 mensen, dus ik denk niet dat het een specialiteit uit het dorp zelf is.
pi_34117978
quote:
Op maandag 16 januari 2006 12:54 schreef piepster het volgende:
Val Thorens. Het meest toeristische wintersportgebied van Frankrijk. (Maar wel lekker goedkoop, veel piste en sneeuwzeker).

Er wonen daar in de zomer maar 20 mensen, dus ik denk niet dat het een specialiteit uit het dorp zelf is.
Nee, in Val Thorens hoef je het niet op de culinaire boeg te gooien, helaas... Ik vind het dorp altijd vreselijk, maar 1 keer heen geweest. Ga nog steeds regelmatig die kant op (ski vrij veel weken in het jaar) voor een kort weekje, maar kies dan voor Meribel, leuker dorp...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_34118124
Ach joh, ik ben na het skiën toch te moe om nog te apres-skiën, dus dat dorp kan me gestolen worden. En koken doe ik lekker zelf.

En nu weer verder over kaasfondue.

Had iemand al gezegd dat gebakken halve champignons met een beetje knoflook lekker zijn?
  maandag 16 januari 2006 @ 13:04:31 #76
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_34118236
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 02:59 schreef DaMook het volgende:
Sorry voor de TVP maar ik ga komende week/maand ook kaas fonduen en mijn moeder kende alleen kaas fonduen met brood . Hoelang moeten bijvoorbeeld Gehaktballetjes en kleine slavinkjes Opgerolde entrecote en spekjes erin voor ze goed zijn ? of moet je ze eerst gewoon bakken ?

EDIT hoe komt dit topic in de AT terwijl ik de eerste in 2006 ben
Nee, je bent nu in de war met andere fondueen (in olie of bouillon). In kaasfondue kun je niks garen, dus als je vlees wil gebruiken, moet dat van tevoren gaar zijn.

En hier heb je nog een topic over kaasfondue: Kaasfondue
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')