[Dit bericht is gewijzigd door shmoopy op 03-02-2004 09:43]
= uienstokbrood ipv gewoon stokbrood
= soepstengels
= gekookte/gefrituurde krielaardappeltjes
= wil je snel de sfeer opvoeren, zet een klein glaasje kirsch bij elk bord waar je je brood indoopt voordat je het in de fondue doopt
quote:jah het kan wel..je moet alleen een goeie ( niet al te grote) pan hebben met een dikke bodem..en een plaatje eronder met een niet al te hoge temperatuur
Op maandag 2 februari 2004 22:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
klinkt allemaal erg lekker
[n00bmodus] kan je ook kaasfonduen als je geen fonduedingen hebt[/n00bmodus]
quote:Fonduedingen? Je hebt alleen een pan nodig en iets wat de pan warmhoudt, bijv. een rechaud.
Op maandag 2 februari 2004 22:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
[n00bmodus] kan je ook kaasfonduen als je geen fonduedingen hebt[/n00bmodus]
quote:Je hebt geen stokjes nodig... gewoon een vork.
Op maandag 2 februari 2004 23:00 schreef peran het volgende:
maar het nadeel is wel dat je stokje niet recht blijven staan/liggen
quote:Je kunt zelfs fonduen in een glazen schaal die in de oven kan (zoeen met een deksel) hij moet wel hoog genoeg zijn
Op maandag 2 februari 2004 22:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
klinkt allemaal erg lekker
[n00bmodus] kan je ook kaasfonduen als je geen fonduedingen hebt[/n00bmodus]
Soepstengels, bloemkoolroosjes, worteltjes, tomaatjes... Alles kan!
quote:En heb jij daar nog een receptje van voor shmoop?
Op woensdag 4 februari 2004 14:04 schreef Hik het volgende:
Het hangt ook een beetje van de soort kazen in je fondue af. Heb ooit een lekkere bier-kaasfondue gemaakt, die heerlijk was met van dat donkere boerenbrood...
quote:Ga ik even voor je zoeken....
Op woensdag 4 februari 2004 17:13 schreef shmoopy het volgende:[..]
En heb jij daar nog een receptje van voor shmoop?
quote:Alleen als het voorgebakken is! Dit gaart niet in een kaasfondue...
Op vrijdag 30 januari 2004 19:06 schreef Crashcat het volgende:
Gehaktballetjes en kleine slavinkjes.
Oh, Opgerolde entrecote is ook lekker. Lijkt een beetje op yakitori zo.
In een chinees fondue wel (bouillon)
pizza zonder bodem eigenlijk
quote:Goed idee!
Op woensdag 4 februari 2004 17:32 schreef Litman het volgende:
Apart maar erg lekker: stokjes met echt pittige salami (van de slager) of een andere pittige worst (chorizo bijv) en olijven.pizza zonder bodem eigenlijk
2 teentjes knoflook, 3 dl bier (1 flesje), 400 gram geraspte belegen, Edammer kaas, 1 eetlepel maizena, peper, zout, 2 theelepels Worchestersauce, 2 theelepels scherpe mosterd, zuurdesembrood of bruin stokbrood
Pel de knoflook, halveer de teentjes en wrijf de kaasfondueschaal of braadpan er mee in. Schenk het bier in de schaal op pan en verwarm dit tot het begint te bruisen. Zet de warmtebron laag en voeg al roerende de kaas toe tot deze gesmolten is. Roer de maizena uit met 1 eetlepel water en bind hiermee de fondue. Breng de fondue op smaak met zout, peper, Worchestersauce en mosterd.
Lekker met bijvoorbeeld zuurdesembrood of bruin stokbrood, augurkjes, zilveruitjes en een witlofsalade met appel
Overigens neem ik zelf vaak lekker zwaar bier voor dit recept (hoe meer alcohol hoe beter ) en soms ook nog een andersoortig kaasje erbij. Leef je uit...
Heel erg bedankt, ik ga 'm binnenkort zeker proberen!
quote:Zing!
Op donderdag 5 februari 2004 12:36 schreef Isabeau het volgende:
Oh, nog een vraagje. De AH verkoopt 3 soorten kant & klaar kaasfonduespul. In van die bakjes met een zakje kruiden erop en in een Zwitsere Degelijkheid Uitziende Verpakking (dat grote pak). En dan nog ietsIs dat te eten en zo ja welke is het beste/lekkerst?
Die heb ik wel eens als ik geen tijd heb om het zelf te maken en die is echt heel erg lekker.
Andere ook wel eens geprobeerd maar dat vond ik echt niks.
Erg lekker om te dippen:
- Perzik (van die halve perziken op siroop in stukjes snijden!)
- Banaan
- Appel
- Peer
- Champignons
- Cherrytomaatjes
- Brocolliroosjes
jammie jammie!!
Ik maak de fondue altijd zelf, met aantal zakjes geraspte kaas en een stukje danish blue! Gorgonzola kan ook.
[Dit bericht is gewijzigd door XcUZ_Me op 05-02-2004 12:40]
quote:Oh, wat voor pakje bedoel je dan? Ik bedoel dat spul dat bij de kaas in het koelgedeelte ligt.
Op donderdag 5 februari 2004 12:37 schreef shmoopy het volgende:
Oeps, je bedoelde de bakjes, ik had het over zo'n pakje.
quote:Ik ben lekker wakker.
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Isabeau het volgende:[..]
Oh, wat voor pakje bedoel je dan? Ik bedoel dat spul dat bij de kaas in het koelgedeelte ligt.
Ik dacht dat je zo'n 1-persoonsbakje bedoelde, die heb je tegenwoordig ook nl.
Maar goed, zo'n groter, plat pak, waar je met 2/3 man van kunt eten, die heb ik dus altijd van Zing.
quote:Ja Viv, maar het is zo lekker.
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Vivi het volgende:
Je wordt er wel dik van he
quote:Je moet het ook niet elke dag eten
Op donderdag 5 februari 2004 12:47 schreef shmoopy het volgende:[..]
Ja Viv, maar het is zo lekker.
quote:Die zijn érg goed inderdaad. Over het algemeen ben ik echt voor zélf maken, maar in dit geval is ó'n pak zéér goed te doen!
Op donderdag 5 februari 2004 12:46 schreef shmoopy het volgende:
Maar goed, zo'n groter, plat pak, waar je met 2/3 man van kunt eten, die heb ik dus altijd van Zing.
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:47 schreef shmoopy het volgende:[..]
Ja Viv, maar het is zo lekker.
quote:Ik kan wel 5 kilo erbij gebruiken! Vanavond eten we kaasfondue
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Vivi het volgende:
Je wordt er wel dik van he
quote:Hej, dat komt goed uit, ik moet er ongeveer 5 kwijt
Op donderdag 5 februari 2004 18:28 schreef Annastacia het volgende:[..]
Ik kan wel 5 kilo erbij gebruiken! Vanavond eten we kaasfondue
Eet smakelijk
Uit eigen ondervinding kan ik inmiddels melden dat ik een glazen rond ovenschaaltje heb gebruikt (kaas gesmolten in magnetron), bovenop een theelichtje. Ging prima!quote:Op zondag 14 november 2004 16:41 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb geen warmhoudplaten, wel 1 theelichtje
maar ik neem aan dat dat te weinig is?
Gaat vrij makkelijk hoor. De kaas stolt weer en dan krijg je de pan eigenlijk zo schoon.quote:Op zondag 14 november 2004 16:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg je de pan na afloop eigenlijk goed en snel kaas vrij?
Je kan gewoon 1 persoonsporties kopen, dus wat let je?quote:Op dinsdag 28 december 2004 12:49 schreef Ingridh007 het volgende:
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan je wil ni weten hoeveel zin ik heb om te kaasfonduen!!!!
houdt mn vriendje er ni van
Neequote:
Na afloop van een kaasfondue houd je een pan met aangekoekte kaas over. Het kaaskoeksel kun je evenvoudig losweken en alsnog nuttigen. Hoe?quote:Op zondag 14 november 2004 16:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg je de pan na afloop eigenlijk goed en snel kaas vrij?
Ja, alleen met rauwe champignons moet je wel opletten dat je er niet TEveel van eet.quote:Op woensdag 26 januari 2005 21:04 schreef Rhoona het volgende:
Rauwe champignon vind ik lekker hoor
Radijsjes zijn ook lekker!!!!
Zo ' hoor' je de kaasfondue eigenlijk ook te eten. Net als Vacherin Chaud, Raclette of Reblochon, andere warm kaas gerechten. Je krijgt er een vlees schotel bij, gekookte aardappel in de schil, augurken en zilveruitjes en natuurlijk stokbrood... Ben zelf niet zo'n fondue liefhebber, maar de andere kaas gerechten gaan erin als koek.quote:Op maandag 16 januari 2006 12:05 schreef piepster het volgende:
Ik heb in Frankrijk laatst kaasfondue gehad met allerlei soorten vleeswaren. Jeweetwel, van die lekkere Franse ham enzo. Het lag allemaal opgevouwen of opgerold op een houten snijplank. Verder kregen we er stukjes stokbrood, augurkjes, zilveruitjes, salade en een gepofte aardappel met room bij. Keilekker!
Wat zat je? Ergens midden in de Savorde kazen? Dus richting Portes du Soleil, Les Gets wellicht?quote:Op maandag 16 januari 2006 12:47 schreef piepster het volgende:
Ik had al zo'n donkerbruin vermoeden ja. Het hele godvergeten wintersportdorp zat vol met restaurants die deze fondue serveerden.
Nee, in Val Thorens hoef je het niet op de culinaire boeg te gooien, helaas... Ik vind het dorp altijd vreselijk, maar 1 keer heen geweest. Ga nog steeds regelmatig die kant op (ski vrij veel weken in het jaar) voor een kort weekje, maar kies dan voor Meribel, leuker dorp...quote:Op maandag 16 januari 2006 12:54 schreef piepster het volgende:
Val Thorens. Het meest toeristische wintersportgebied van Frankrijk. (Maar wel lekker goedkoop, veel piste en sneeuwzeker).
Er wonen daar in de zomer maar 20 mensen, dus ik denk niet dat het een specialiteit uit het dorp zelf is.
Nee, je bent nu in de war met andere fondueen (in olie of bouillon). In kaasfondue kun je niks garen, dus als je vlees wil gebruiken, moet dat van tevoren gaar zijn.quote:Op zaterdag 14 januari 2006 02:59 schreef DaMook het volgende:
Sorry voor de TVP maar ik ga komende week/maand ook kaas fonduenen mijn moeder kende alleen kaas fonduen met brood
. Hoelang moeten bijvoorbeeld Gehaktballetjes en kleine slavinkjes Opgerolde entrecote en spekjes erin voor ze goed zijn ? of moet je ze eerst gewoon bakken ?
EDIT hoe komt dit topic in de AT terwijl ik de eerste in 2006 ben![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |