Je kan gewoon 1 persoonsporties kopen, dus wat let je?quote:Op dinsdag 28 december 2004 12:49 schreef Ingridh007 het volgende:
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan je wil ni weten hoeveel zin ik heb om te kaasfonduen!!!!
houdt mn vriendje er ni van
Neequote:
Na afloop van een kaasfondue houd je een pan met aangekoekte kaas over. Het kaaskoeksel kun je evenvoudig losweken en alsnog nuttigen. Hoe?quote:Op zondag 14 november 2004 16:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg je de pan na afloop eigenlijk goed en snel kaas vrij?
Ja, alleen met rauwe champignons moet je wel opletten dat je er niet TEveel van eet.quote:Op woensdag 26 januari 2005 21:04 schreef Rhoona het volgende:
Rauwe champignon vind ik lekker hoor
Radijsjes zijn ook lekker!!!!
Zo ' hoor' je de kaasfondue eigenlijk ook te eten. Net als Vacherin Chaud, Raclette of Reblochon, andere warm kaas gerechten. Je krijgt er een vlees schotel bij, gekookte aardappel in de schil, augurken en zilveruitjes en natuurlijk stokbrood... Ben zelf niet zo'n fondue liefhebber, maar de andere kaas gerechten gaan erin als koek.quote:Op maandag 16 januari 2006 12:05 schreef piepster het volgende:
Ik heb in Frankrijk laatst kaasfondue gehad met allerlei soorten vleeswaren. Jeweetwel, van die lekkere Franse ham enzo. Het lag allemaal opgevouwen of opgerold op een houten snijplank. Verder kregen we er stukjes stokbrood, augurkjes, zilveruitjes, salade en een gepofte aardappel met room bij. Keilekker!
Wat zat je? Ergens midden in de Savorde kazen? Dus richting Portes du Soleil, Les Gets wellicht?quote:Op maandag 16 januari 2006 12:47 schreef piepster het volgende:
Ik had al zo'n donkerbruin vermoeden ja. Het hele godvergeten wintersportdorp zat vol met restaurants die deze fondue serveerden.
Nee, in Val Thorens hoef je het niet op de culinaire boeg te gooien, helaas... Ik vind het dorp altijd vreselijk, maar 1 keer heen geweest. Ga nog steeds regelmatig die kant op (ski vrij veel weken in het jaar) voor een kort weekje, maar kies dan voor Meribel, leuker dorp...quote:Op maandag 16 januari 2006 12:54 schreef piepster het volgende:
Val Thorens. Het meest toeristische wintersportgebied van Frankrijk. (Maar wel lekker goedkoop, veel piste en sneeuwzeker).
Er wonen daar in de zomer maar 20 mensen, dus ik denk niet dat het een specialiteit uit het dorp zelf is.
Nee, je bent nu in de war met andere fondueen (in olie of bouillon). In kaasfondue kun je niks garen, dus als je vlees wil gebruiken, moet dat van tevoren gaar zijn.quote:Op zaterdag 14 januari 2006 02:59 schreef DaMook het volgende:
Sorry voor de TVP maar ik ga komende week/maand ook kaas fonduenen mijn moeder kende alleen kaas fonduen met brood
. Hoelang moeten bijvoorbeeld Gehaktballetjes en kleine slavinkjes Opgerolde entrecote en spekjes erin voor ze goed zijn ? of moet je ze eerst gewoon bakken ?
EDIT hoe komt dit topic in de AT terwijl ik de eerste in 2006 ben![]()
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |