Oh, klinkt apart...quote:Op zaterdag 6 januari 2007 00:39 schreef Triangeljosti het volgende:
Ik heb geen exact recept maar ik had eens een lekker pittige egale pompoensoep met daarin een bolletje vanille-ijs. Dat was echt heel bijzonder en lekker
Nou, echt heerlijk!quote:
Nee ik had het in een restaurant. Muse a Muse in Hoofddorp...quote:Op zaterdag 6 januari 2007 00:43 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Oh, klinkt apart...
Weet je niet wat je exact gebruikt hebt?
Hmm, en was het dikke soep?quote:Op zaterdag 6 januari 2007 00:47 schreef Triangeljosti het volgende:
[..]
Nee ik had het in een restaurant. Muse a Muse in Hoofddorp...
quote:Op zaterdag 6 januari 2007 00:56 schreef Oblivion het volgende:
Dus het kan zoiets geweest zijn:
Pompoenvlees, groenteboullion, creme fraiche, cayennepeper en een bol ijs?
Maar een keer proberen dan!quote:
Ja, godver, en ik heb al zo'n honger...quote:Op zaterdag 6 januari 2007 00:59 schreef zoalshetis het volgende:
hollandse garnalen door tempura met een beetje oestersaus.
2 min. frituren. op papier laten uitlekken en krokant laten worden.
bouillion:
maken met genoeg water, flink glas witte wijn, graten, koppen en restvis van de markt of bekende visboer.
afschuimen en tot bouillion laten trekken.
zeven.
roux aanmaken.
na roux gezeefde boullion toevoegen.
paar echte kleine bospaddestoelen toevoegen, niet gesneden.
vers gesneden stukjes kabeljauw, zalm, poon, haring, en koolvis toevoegen. zodra deze gegaard zijn een druppels tabasco en een teentje fijngesneden koflook er in.
krokante garnalen op een voorverwarmd diep bord leggen, de soep er overheen gieten. afmaken met wat creme fraiche en geraspte boerenkaas.
maak een lekker tosti.quote:Op zaterdag 6 januari 2007 01:00 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ja, godver, en ik heb al zo'n honger...![]()
Weet je zeker dat het hollandse garnalen moeten zijn? Zijn die niet te klein?
Nee, kan ik niet meer slapen..quote:
roze/oranje... dus niet zo oranje als pompoen. Maar met die kremfres erin wordt het vanzelf oranje/rozequote:Op zaterdag 6 januari 2007 00:59 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Maar een keer proberen dan!![]()
En dan zal ik het hier terug komen vertellen!
Oh de kleur, niet geheel onbelangrijk...![]()
Wat was de kleur van de soep?
nee die zijn juist prima en het beste qua smaak. je kan ook de vis die je er later in doet al gedeeltelijk frituren in tempua.quote:Op zaterdag 6 januari 2007 01:00 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ja, godver, en ik heb al zo'n honger...![]()
Weet je zeker dat het hollandse garnalen moeten zijn? Zijn die niet te klein?
Okay, ik ga 'm keer proberen...quote:Op zaterdag 6 januari 2007 01:02 schreef Triangeljosti het volgende:
[..]
roze/oranje... dus niet zo oranje als pompoen. Maar met die kremfres erin wordt het vanzelf oranje/roze
quote:Op zaterdag 6 januari 2007 01:03 schreef zoalshetis het volgende:
nee die zijn juist prima en het beste qua smaak. je kan ook de vis die je er later in doet al gedeeltelijk frituren in tempua.
Jah, en nu in het Nederlands...quote:
een mooie rouille is natuurlijk aan te raden bij een paar fijne stukjes stokbrood.
3 eierdooiersquote:
jij ook lekker slapenquote:Op zaterdag 6 januari 2007 01:11 schreef Oblivion het volgende:
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH! Man wat doe je me aan!![]()
Morgen maar weer boodschappen doen!
Voor nu lekker slapen!
Thanks voor de uitleg! En slaap lekker voor straks!![]()
zout.quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:17 schreef Liejannuh het volgende:
Ik heb net kippensoep gemaakt met een paar drumsticks die nog in de vriezer lagen. Daar heb ik uien, prei, knoflook en een zak soepgroente bij gegooid. Alleen smaakt het nu zo flauw.
Wat ben ik vergeten?
Ik vond dat de kippenpoten wel voor de bouillon mochten zorgen. Ze hebben er zeker een uur in gelegen!quote:
Als je kippenbouillon zelf wilt maken, dan moet je een hele kip gebruiken, liefst een dikke soepkip.quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:21 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ik vond dat de kippenpoten wel voor de bouillon mochten zorgen. Ze hebben er zeker een uur in gelegen!
Bouillonblokje anders? Of is dat vloeken?
maar die soepkip kan je later uitpluizen en heb je heerlijk vlees. en verder hoef je voor een fijne bouillon niet zo veel te doen. in het begin veel met de schuimspaan, maar verder...quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:24 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Als je kippenbouillon zelf wilt maken, dan moet je een hele kip gebruiken, liefst een dikke soepkip.
En als tip kreeg ik toen van Pietverdriet te horen dat ik er een paar ansjovisjes in kon gebruiken.
En dan nog is het een beetje flauw...![]()
Zou gewoon voor nu een bouillonblokje gebruiken, maar ja dat ben ik...![]()
Tja, ik heb geen soepkip liggen, dus dan maar bouillonblokjes!quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:24 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Als je kippenbouillon zelf wilt maken, dan moet je een hele kip gebruiken, liefst een dikke soepkip.
En als tip kreeg ik toen van Pietverdriet te horen dat ik er een paar ansjovisjes in kon gebruiken.
En dan nog is het een beetje flauw...![]()
Zou gewoon voor nu een bouillonblokje gebruiken, maar ja dat ben ik...![]()
Nou, ik vond het zwaar tegenvallen...quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:31 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
maar die soepkip kan je later uitpluizen en heb je heerlijk vlees. en verder hoef je voor een fijne bouillon niet zo veel te doen. in het begin veel met de schuimspaan, maar verder...
je maakt het al flink pittiger door het in te koken en metname gemalen witte peper toe te voegen.
anyhow, bouillon trekken is simpel en als je het eenmaal onder de knie hebt zoveel smakelijker dan een blokje of poedertje.
je hebt het toch niet gemaakt toen je ongesteld was of er onweer in de lucht hing? mag ik hopen...quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:37 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Nou, ik vond het zwaar tegenvallen...![]()
Rund daarin tegen was/is heerlijk, maar kip?
Nee, doe ik geen moeite meer voor, koop het wel in een potje...![]()
quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:44 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je hebt het toch niet gemaakt toen je ongesteld was of er onweer in de lucht hing? mag ik hopen...
quote:
nee hoor doe wat je lekker vindt.
Oh, maar het geeft helemaal geen overheersende smaak aan de soep hoor, omdat die currypasta er bovenuit komt. Maar het maakt het geheel wél lekker romig. Zelf lust ik eigenlijk niet eens kokos (ik krijg al de rillingen bij de aanblik van een Bounty), maar dit soepie vind ikquote:Op dinsdag 23 januari 2007 18:26 schreef gr8w8 het volgende:
Ik zie dubbel.Persoonlijk bewaar ik kokosmelk liever voor Thaise kokoscurry.
en dat ziet er zo uit :quote:Op maandag 26 februari 2007 16:57 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond :
Klassieke uiensoep (wegens overschot uien hier in huis)
3 pers.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren.
Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook.
Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is.
Verwarm de grill voor.
Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over je soepkommen en schep de soep erover.
Bestrooi met geraspte Gruyère kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
Had je behalve die Kip ook groenten erin en wat zout?quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:24 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Als je kippenbouillon zelf wilt maken, dan moet je een hele kip gebruiken, liefst een dikke soepkip.
En als tip kreeg ik toen van Pietverdriet te horen dat ik er een paar ansjovisjes in kon gebruiken.
En dan nog is het een beetje flauw...![]()
Zou gewoon voor nu een bouillonblokje gebruiken, maar ja dat ben ik...![]()
Een uur is veel te kort, minstens 3 uur.quote:Op donderdag 11 januari 2007 20:21 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ik vond dat de kippenpoten wel voor de bouillon mochten zorgen. Ze hebben er zeker een uur in gelegen!
Bouillonblokje anders? Of is dat vloeken?
Was dat geen indonesische pindasoep? Die is best te doen, zo heel af en toequote:Op dinsdag 27 februari 2007 09:22 schreef Koningin het volgende:
Ik heb laatst bij iemand saté-soep gehad......erg vreemd moet ik zeggen, maar redelijk te eten.
quote:Op zaterdag 7 juli 2007 08:07 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Normaal gesproken ben ik niet zo inspiratieloos als t om koken gaat. Ik vind t juist altijd al een uitdaging om te bedenken wat ik ga eten als ik gasten krijg. Sta graag in de keuken etc etc..
Maar ik heb t momenteel erg druk op mn werk en ik kom er gewoon niet aan toe lijkt het wel.
Het gaat om t volgende: aanstaande donderdag de 12e krijg ik gasten en ik heb al t een en ander op t menu staan maar ik kan maar geen lekker recept bedenken voor een soep.
En dan bedoel ik geen standaard tomaten- groenten- of kippensoepje, maar een soep die je niet echt dagelijks tegenkomt.
Ik heb zelf al gedacht aan thaise kippensoep oid, maar ik vraag me af: wie heeft er hier voor mij een idee voor een aparte, smakelijke en niet alledaagse soep??
Dus: post hier je soepideeën en vooral: recepten!
Alvast ontzettend bedankt voor het meedenken..![]()
quote:Op zaterdag 7 juli 2007 08:41 schreef _Floddertje_ het volgende:
Op mijn werk serveren ze altijd lekkere, anders-dan-anders soep. Bijv. paprikasoep, tomaten-pompoensoep, gado-gadosoep, maïssoep. Stuk voor stuk heerlijk!
Uit Welke soep?? (inspiratieloos)quote:Op zaterdag 7 juli 2007 09:40 schreef scrub_nurse het volgende:
ik heb gisteren cougettesoep met zalmsnippers gemaakt:
4 personen:
2 courgettes
1 ui
olijfolie
1 ltr kippebouillon
125ml slagroom
zalmsnippers
ui snipperen fruiten in olie, courgette in blokjes 3 min meebakken, bouillon erbij, 10 min koken, staafmixer erin, peper en zout naar smaak en slagroom toevoegen, doormengen zalmsnippers vlak voor serveren erin. Soep kan eerder gemaakt worden dan wel zonder slagroom, dit vlak voor opdienen erin doen.
![]()
Tom ka kai (kippensoep met kokos)quote:Op zaterdag 7 juli 2007 08:07 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Ik heb zelf al gedacht aan thaise kippensoep oid, maar ik vraag me af: wie heeft er hier voor mij een idee voor een aparte, smakelijke en niet alledaagse soep??
Dus: post hier je soepideeën en vooral: recepten!
quote:Op woensdag 12 september 2007 17:36 schreef DarkElf het volgende:
Ik zal beginnen met twee recepten die ik
laatst gemaakt heb... en erg lekker waren
Wortel-sinaasappelsoep
Ingrediënten
500 gram wortels
1 prei
1 ui
2 eetlepels boter
1 theelepel gedroogde tijm
zout, peper
1,2 liter groentebouillon
4 perssinaasappels
4 eetlepels zure room
allesbinder
Bereiding
De groenten schoonmaken, wassen en grof snijden.
Groenten met tijm aanstoven in boter zonder te verkleuren.
Bevochtigen met groentebouillon en 25 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de sinaasappels persen.
Sinaasappelsap bij de soep voegen en nog even aan de kook laten komen.
Soep fijnmaken met de staafmixer.
Terug aan de kook brengen en op smaak brengen.
Eventueel de soep wat bijbinden met allesbinder.
Doe in elk bord een lepel zure room en giet daarop de soep.
En:
Franse brood-Knoflooksoep
Ingrediënten
4 sneetjes oud witbrood
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 liter kruidenbouillon
1-2 eidooiers
zout, versgemalen peper
nootmuskaat
2 grote geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes
50 g geraspte gruyère
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 stokbrood
Bereiding
Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep.
Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe.
Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden.
Strooi de gruyère en peterselie erover.
quote:Op woensdag 12 september 2007 18:21 schreef DaantjeF het volgende:
Soep is op z'n tijd wel lekker ja.
Mijn moeder maakt erg lekkere linzensoep afentoe, maar deze soep is de beste die ik ooit geproefd heb:
( voor 4 personen )
Thaise soep met kokos, limoen en kurkuma
Ingrediënten:
2 knoflookteentjes, gepeld & fijngehakt
2 sjalotten, gesnipperd
30 gram geelwortel of 1 tl kurkuma poeder
250 ml kokosmelk
4 kaffirblad, gescheurd
200 gram kipfilet in reepjes
4 el vissaus
2,5 el limoensap
1 tl rietsuiker of palmsuiker
2 takjes koriander
Eet smakelijk...
![]()
quote:Op woensdag 12 september 2007 18:48 schreef MizzEnroe het volgende:
Heerlijk soepen!Ik kan er geen genoeg van krijgen!
De volgende soep vind ik erg lekker (is ook erg machtig).
Kaassoep
Ingr.
200 gr gehakt
klontje boter
1 l water
2 bouillonblokken
1 klein pakje boursin
4 kuipjes smeerkaas a 200 gr
600 gr paprika's
1 grote ui
1 kleine prei
verse bieslook
peper
cayennepeper
Bereiding
Snijd de uien fijn, de paprika's in blokjes en de prei in dunne ringen. Snipper de bieslook. Verhit de boter. Kruid het gehakt en braad het rul in de boter. Fruit de uien met de prei. Voeg de paprikablokjes toe en laat het geheel smoren met de deksel op de pan. Kook de bouillon en voeg de boursin toe. Voeg na elkaar de smeerkazen toe en zorg ervoor dat de kazen volledig gesmolten zijn. Strooi er bieslook overheen en heel veel peper en cayennepeper.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |