Mmm dank je voor het recept kan ik van het weekend wel eens maken als voorgerecht dank je!quote:Op donderdag 28 juli 2005 20:14 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
ik maak het heel simple..
kilootje uien in halve ringen snijden.
wat olie in de pan, of eigenlijk niks.
een doosje magere spekblokjes bakken.
de uienringen erbij, bakken tot ze lichtbruin zijn.
zo een 2,5 liter bouillon erbij, ik heb runder gebruikt de laatste keer
1 of 2 laurierblaadjes erbij
lekker lkaten pruttelenhalf uurtje ofzo
laurierblaadjes eruitvissen
eventueel nog wat binden
en het lekkerst is hij de dag erna..
Als ik dit lees, en wat je eerder schreef over de "soepjes" van restaurants, denk ik toch dat ik een roeping ben misgelopen...quote:Op donderdag 28 juli 2005 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Thuisversie van de klassieke restaurantkeuken, alle afsnijsels van groente en vlees gaan de boullion in.
Restje wijn over? Hup,
Ook een pan vis boullion, daar gaan alle vellen en graten en koppen in.
Soms staat het dagen of een week op het vuur, en wordt ongelofelijk lekker.
In de wild tijd, alle wild botten gingen de boullion in, alle vleesafsnijsels, heerlijk dat werd een wildsoep die de gasten nooit ervoor en nooit erna hebben gegeten.
ben benieuwd wta je ervan vindtquote:Op donderdag 28 juli 2005 22:53 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Mmm dank je voor het recept kan ik van het weekend wel eens maken als voorgerecht dank je!![]()
quote:Oma's erwtensoep
Voor 8 personen:
Ingrediënten:
4 liter water
2 grote braadkrabben (is de rib van een varken)
700 gram soepgroenten ('ruim je koelkast op' of koop een zakje in de supermarkt)
2 rookworsten / verse worst mag ook
1 hamschenkel of hiel van varken
1 kilo spliterwten
Eventueel beetje spek
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Zet dit al vroeg op de dag op het vuur. Breng het water met de braadkrabben, hamschenkel (of hiel), 100 gram soepgroenten (de rest voeg je later toe om dat je dan nog wat verse groenten hebt!), spliterwten en flink wat zout en peper aan de kook.
Zodra de soep kookt zet je het zacht en laat je het een aantal uren staan. Zet het zo ongeveer 4 uren (Langer mag ook) lang op, onder af en toe góed roeren. Anders zitten de spliterwten vast aan de bodem!
Na een aantal uren haal je de schenkel en de braadkrabben eruit en leg je ze weg om af te koelen. Voeg dan de, eventuele, spekjes, de rest van de soepgroenten en de rookworst of verse worst toe.
Haal het vlees van de schenkel en de braadkrabben en doe het vlees weer in de soep.
Laat dit allemaal nog een half uurtje staan. Opdienen met roggebrood met spek. Ook erg lekker met een stuk Zeeuws spek!
Nog niet geprobeerd.quote:Op zondag 25 september 2005 13:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb je de uiensoep nog geprobeerd martijn? vond je het wat?
quote:Op maandag 9 januari 2006 12:35 schreef Koningin het volgende:
Ik vind soep echt heerlijk!
Maar ben zelf niet zo handig met het maken ervan.
Laatst heb ik bij iemand Broccolisoep gegeten: Heeeeeeerlijk![]()
Wie heeft de goede soepgerechten?? Ik ben reuze benieuwd.
Mijn plan is al om dit weekend de broccolisoep zelf te maken. Ik heb het volgende recept gevonden:
Ingrediënten
1 ui
3 eetlepels olijfolie
1 zak broccoliroosjes (300 g)
1 groentebouillontablet
1/2 bekertje slagroom (` 125 ml)
1 bakje zalmsnippers (200 g)
zout en peper
Materialen
staafmixer
Bereiden
Ui pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Broccoliroosjes kleiner snijden, toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en 500 ml water toevoegen. Geheel ca. 5 minuten laten koken. Met staafmixer broccoli grof pureren, in soeppan. Room toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen (niet koken). Zalm laatste minuut meeverwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper.
Is dat wat?
quote:Op maandag 9 januari 2006 13:18 schreef _Flame_ het volgende:
Maïssoep met verse koriander![]()
Ingrediënten:
1 blikje zoete maïskorrels (ca. 300 g, uitlekgewicht 285 g) of ca. 300 g diepvries maïskorrels.
6 dl water
2 kippenbouillontabletten
200 ml Friesche Vlag Koksroom
peper
verse koriander
Bereidingswijze:
Laat de maïskorrels zo nodig uitlekken, houd twee eetlepels maïskorrels achter voor de garnering en doe de maïs met het water en de bouillontabletten in een pan. Breng de inhoud aan de kook en laat alles 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Zeef de soep vervolgens voor het verwijderen van de laatste velletjes.
Doe de soep terug in de pan, breng weer aan de kook en voeg de Friesche Vlag Koksroom toe. Laat de soep even doorkoken en breng deze op smaak met versgemalen peper.
Garneer elke kop soep met enkele maïskorrels en wat koriander.
Dit klinkt zo lekker dat ik hem in mijn online-kookboek heb gezet, om hem morgen te etenquote:Op zaterdag 18 februari 2006 18:35 schreef Curiosity het volgende:
Deze soep eet ik morgen:
Noodlemaaltijdsoep met gemarineerde kipfilet
En, smaakte de soep ?quote:Op zondag 19 maart 2006 18:08 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dit klinkt zo lekker dat ik hem in mijn online-kookboek heb gezet, om hem morgen te eten
basilicum-room-tomatensoepquote:Op vrijdag 31 maart 2006 14:27 schreef karoltje het volgende:
Zla ik vanavond pindasoep of basilicum-room-tomatensoep maken...?.
Ik heb maar gewoon weer eens een blik bij de Xenos gekocht, die smaakte ook best okee. Wel aan te raden om er zelf nog een boel groenten en meuk bij te flikkeren - Ja, zo kook ik ook en ik heb geen klachtenquote:Op maandag 20 maart 2006 15:46 schreef Vanyel het volgende:
Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.
Vrijdag een kip gekookt met meiraap (bij vergeten groente gevonden hoe het heette), knoflook, een ui en een gepekelde citroen. Na een paar uur het vlees van de botjes geplukt en dat na het zeven van het vocht weer erbij gegooid.
Zaterdag met die bouillon als basis soep gemaakt, zo:
blik kokosmelk
ong. 750 ml. bouillon
4 à 5 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
1 à 2 stengels citroengras
2 theelepels laos
1 à 2 groene pepertjes
ruim 4 eetlepels vissaus
sap van 1 à 2 limoenen
Oesterzwammen (of champignons)
2 bossen lenteui
Ik heb zelf van alles het meeste erin gedaan, maar met de mindere variant smaakt het ook.
Citroengras in beide richtingen halveren (als je grote hebt) en kneuzen
Pepertjes in ringen of stukjes snijden
Limoenen uitpersen
Oesterzwammen scheuren
Lenteui in ringen snijden
Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen. Djeruk purut, citroengras, laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen. Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
Minuut of vijf voor het opdienen zwammen en lenteui toevoegen en jippie, lekkere soep.
Serveren met (jasmijn) rijst. Beetje soep bij de rijst gieten of rijst op je lepel aanvullen met soep geeft het lekkerste resultaat.
Eigenlijk hoort er ook nog verse koriander bij (helemaal aan het eind erbij doen), maar dat vind ik zonde van de soep dus laat ik altijd fijn achterwege.
De basis met kokos en wat groenvoer is gewoon in blikvorm kant en klaar bij de xenos te krijgen. Maar daar zit uiteraard niet zo heel veen groen in.quote:Op dinsdag 11 april 2006 16:40 schreef Oblivion het volgende:
Turkse peterselie!
Maar snap niet helemaal wat je bedoeld, gr8w8...
Is het voor in de thaise kippensoep?
Want het recept wat je hebt gequote ziet er heerlijk uit! Zou daar niet veel aan veranderen.
Oh, misschien een hard gekookt eitje erin.![]()
quote:Op vrijdag 5 mei 2006 11:50 schreef brrrrrrt het volgende:
Gisteren voor het eerst gemaakt... was een hit jongen!
goeie soep voor deze tijd van het jaar.
(4 pers.)
onder voortdurend roeren en omscheppen:
Maak 6 dl. groentebouillon bijvoorbeeld met bouillonblokjes of poeder ofzo
schil 2 avocado's en snij ze in blokjes
leg een kwart van de blokjes apart om er los door te doen
bak de rest van de avocadoblokjes 5 min op laag vuur in 25g boter en doe er een theelepel kerriepoeder bij
plet dit mengsel daarna in een zeef boven de pan bouillon en doe al het avocadomoes in de bouillon
breng de soep aan de kook
doe 50g in kleine stukjes gesneden plakjes gerookte zalm erdoor
laat nog een minuutje ofzo koken en doe dan het vuur uit
als het ietsje afgekoeld is, doe er een handje bieslook door, een theelepel citroensap en twee eetlepels creme fraiche erdoor (pas op dat de soep echt niet meer te heet is want dan gaat het schiften)
doe er ook de apart gehouden avocadoblokjes door
goed roeren en klaar
zonder zalm is het trouwens ook een prima vegetarische soep... maar ja, wie wil er nou de zalm missen.
quote:Op vrijdag 5 mei 2006 12:30 schreef brrrrrrt het volgende:
[..]
je eet het wel gewoon warm/heet, dat van het iets laten afkoelen is alleen maar omdat de creme fraiche dan niet gaat schiften wat geen aantrekkelijk gezicht is. Maar dat gebeurt alleen maar als de soep boven de 80 graden ofzo (?) is
Donequote:Op vrijdag 5 mei 2006 20:34 schreef brrrrrrt het volgende:
Kan hier boven even gezet worden dat het gaat om AVOCADOSOEP!?
Is wel leuk uit het eigen topic geknipt en geplakt maar zo weet niemand waar het om gaat...
Heb je een goed recept voor aspergesoep?quote:Op vrijdag 5 mei 2006 23:52 schreef Salsagirl het volgende:
Erwtensoep: en aspergerssoep
Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaakquote:Op zaterdag 17 juni 2006 02:35 schreef Bluezz het volgende:
Zondag ga ik de thaise groentesoep uit de wok maken uit www.boodschappen.nl
Knip.
Ziet er erg smakelijk uit.quote:Op zondag 18 juni 2006 20:06 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaak
Het is een aanrader! En lekker pittig, dus pas op met de curry en de sambal als het je al snel te scherp is.
Voorbereiden :
[afbeelding]
Eten!!
[afbeelding]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |