Xternal | dinsdag 27 januari 2004 @ 21:41 |
Chili Con Carne .. heerlijk! Zo maak ik altijd mijn Chilli Con Carne (voor 1 a 2 personen), dit is een basisrecept: 1 blik kapucijners Snij de prei, ui en paprika. Gooi het gehakt in de wok, maak het rul. Eventueel zout en kruiden toevoegen voor de smaak. Gooi daarna de uien er door heen, even goed bakken. Vervolgens de prei en paprika en even laten staan met het deksel op de pan. In een apart pannetje warm je de bonen op. Gooi nu de saus erin (die je hebt aangelengd met water) en laat het even sudderen. Daarna eventueel de blikjes tomatenpuree. Als laatste gooi je de bonen en de gesneden ananasschijfjes erbij. Eventueel op smaak maken met Tabasco. Resultaat: een heel gewone Chilli Con Carne, maar superlekker. Hebben jullie eventueel nog aanvullingen op dit (basis)recept? | |
#ANONIEM | dinsdag 27 januari 2004 @ 21:43 |
Waarom warm je de bonen in een aparte pan op ![]() | |
Xternal | dinsdag 27 januari 2004 @ 21:47 |
quote:Meestal gooi ik over de bonen ook nog wat lekkers heen ... maar zal jou optie eens proberen, thanx! | |
#ANONIEM | dinsdag 27 januari 2004 @ 21:49 |
Volgens mij laten ze in Mexico de chili zelfs een dag pruttelen om het erg lekker te maken. Maar da's mij net teveel werk ![]() Overigens gebruik ik bruine bonen en geen kapucijners. | |
peran | dinsdag 27 januari 2004 @ 23:01 |
quote:idd is ie zo super lekker en dan nog gewelde rozijnen erbij!!, dan is ie helemaal goed!!! | |
yvonne | woensdag 28 januari 2004 @ 09:43 |
En probeer het nu eens zonder het pakje ![]()
Gehakt geen half om half meuk maar fastoenlijke gehakt rullen. Flink kruiden, En wees nie zuinig met je kruide, een goede chili hoort pittig te zijn. Dus: Paprika, (vers) toevoegen Weer proeven, en de smaken toevoegen die je mist. Daarna de uitgelekte bruine bonen (probeer ook eens kidney beans) Probeer het zo pittig mogelijk te maken, Denk bv aan ananas schijfjes eroverheen, of mandarijntjes en ook is ijsbergsla eroverheen erg lekker. Ik heb hem alleen het liefste zonder alle toevoegingen, gewoon pittig en goed heet.
En blijven proeven!! | |
Troel | woensdag 28 januari 2004 @ 10:24 |
Yvonne, dat ziet er heerlijk uit! Zoiets hebben wij op school gemaakt en dan als toetje dorito's met chillisaus en geraspte kaas en room! Heerlijk! | |
peran | woensdag 28 januari 2004 @ 11:22 |
quote:hmz dat had ik niet eens gelezen, dat daar een pakje in zit maar idd pakjes zijn fout. lekkerder is alles vers!!! | |
syrek | woensdag 28 januari 2004 @ 11:24 |
en een goeie chilli hoort te pruttelen, dus wees niet schuw om hem op te laten staan en andere dingen te gaan doen, weekendje weg of zo ![]() s'middags opzetten en s'avonds opeten kan goed | |
peran | woensdag 28 januari 2004 @ 11:32 |
en dan net zo lang laten pruttelen totdat je bruine bonen helemaal gaar en uit elkaar gevallen zijn, dat het op astronauten voedsel begint te lijken .... hmmmmm!!! ![]() | |
Evil-Cherry | woensdag 28 januari 2004 @ 11:50 |
quote:*springt op* Ik wil het recept!! Kwam het toevallig tegen in de winkel, zo'n potje wat je over je chips moet gooien en dan in de oven moet schuiven. Maar ik hou niet zo van potjes | |
Skull-splitter | dinsdag 13 april 2004 @ 17:31 |
5 Uien 3 Paprika's 1 Kg gehakt (runder of half om half) 8 tot 9 teentjes knoflook Half flesje tabasco 1 1/3e fles zoete Chilisaus 3 blikken bruine bonen 1 zakje chilimix peper en zout naar smaak Garneren met Kaas, nacho's en tortilla's En dat was me toch LEKKER! | |
Troel | dinsdag 13 april 2004 @ 18:08 |
quote:Ik heb dus overal zitten kijken naar het recept... Maar ik kan het dus niet meer vinden ![]() Ik denk dat het komt omdat ik toen alles weggemieterd heb wat ik van die opleiding nog had zo erg vond ik het zootje daar. Maar in principe maak je de chilisaus op dezelfde manier als de chilisaus voor bij de bonen/kapuzijners. | |
Martijn_77 | zondag 18 april 2004 @ 11:22 |
quote:Voor hoeveel personen is dit? | |
zeeuwse | donderdag 22 april 2004 @ 15:04 |
welke kruiden gooi je dan bij elkaar ter vervanging van dat zakje van de honig behalve chilipoeder en cayennepeper? Hoe ik 'm maak: verse tomaten in blokjes Rode paprika in blokjes rood pepertje gesnipperd ui gesnipperd rundertartaar (zo mager mogelijk iig) knoflook een flink aantal tenen cayennepeper chilipoeder een zakje mix (zou't inderdaad ook liever vers doen, maar weet niet hoe) chilibonen of kidneybonen creme fraiche erbij serveren Ik maak het af en toe ook met witte bonen in tomatensaus. Ook best lekker. Qua hoeveelheden: Ik kook meestal voor 3 personen, redelijk grote eters. Ik doe dat zo'n beetje uit de losse pols. Wel ruim 'n ons gehakt p.p en de rest daar op aanpassen. edit: beter lezen! chilipoeder, paprikapoeder pikant en wat soorten pepers, dank u Yvonne! [ Bericht 6% gewijzigd door zeeuwse op 22-04-2004 15:07:44 (khad nie goe gelezen) ] | |
popolon | maandag 26 september 2005 @ 15:46 |
Ziet er goed uit allemaal, ik ga vandaag meteen aan de slag. was op zoek naar wat verschillende 'meningen' * popolon huidt ook van experimenteren en gewoon uit de losse pols dingen toevoegen. ![]() Misschien nog wat dorita chips of knoflook brood erbij. ![]() | |
SadKingBilly | woensdag 5 oktober 2005 @ 01:39 |
Voor 4 tot 6 personen! - 600G gehakt - 2 grote uien, liefst spaanse (paarse) - 2 tot 3 stelen prei - twee rode paprika's - 1 gele paprika - 1 groene paprika - doos verse champignons - blik mais van 300G - 2 blikken kidneybonen in chilisaus - 2 grote blikken bruine bonen - pot chili con carne mix van, pfff, knorr of maggi ofzo? - zakje kruiden voor chili (kan handgemengd maar ben ik te lui voor) - potje of flesje zoete chilisaus van calvé ofzo - flinke scheut pittige chilisaus, die soort met 'pitjes' erin Rul het gehakt aan, voeg een theelepel versgemalen zwarte peper en een theelepel versgemalen zeezout, naar smaak pittige en/of zoete paprikapoeder, een klein (!) beetje kaneel, fijngehakte spaanse pepers (uitkijken, retescherp, kan eventueel ook achteraf!!) en andere kruiden naar smaak toe. Als er vocht vrijkomt van het gehakt, dit verwijderen. Alle groente kleingemaakt meebakken zodra het gehakt vrijwel gaar is. Als de ui glazig is het zakje mix erdoor met de juiste hoeveelheid water, even aan de kook brengen en de pot chilimix erdoor gooien. Alles weer aan de kook brengen, de kidneybonen, bruine bonen en de mais erdoor (niet eerder anders krijg je van die slappe mais), het potje of flesje chilisaus + een flinke scheut pittige chilisaus erdoor gooien, het geheel moet nu vrij veel vocht bevatten. Nu op zacht vuur 20 minuten laten pruttelen, eventueel iets water bijvoegen als het te droog dreigt te worden. Verwarm ondertussen een oven of combimagnetron voor op 220 graden en verwarm vervolgens in 10 minuten een zak tortillachips in een vuurvaste schaal, bak wat knoflookbrood af (of verhit dat even opnieuw naast de tortilla's), snij een halve krop ijsbergsla in heel dunne reepjes (3 tot 5 mm) en 10 cm lang. Serveer snel zodat het gerecht nog gloeiend heet is! Ik maak dit gemiddeld eens in de maand en vries wat we niet gebruiken (dit is echt een heel forse pan vol, zelf maak ik het in mijn grote gietijzeren wok) in voor later. Ondertussen staat op het aanrecht onze portie voor morgen te ontdooien ![]() ![]() | |
Steijn | woensdag 5 oktober 2005 @ 01:47 |
Vervang de bruine bonen ook eens door kidneybonen. Die hebben meer structuur, ik vind het een stuk lekkerder. ![]() | |
Nembrionic | woensdag 5 oktober 2005 @ 02:13 |
![]() voor meer recepten | |
nectarientje | woensdag 5 oktober 2005 @ 11:58 |
MIjn chili: 2 paprika's pot bruine bonen blik kidneybonen gehakt 1 blik tomaten op sap (zonder het sap) klein blikje ananas 2 bananen 1 appel klein blikje tomatenpuree uien knoflook Daardoor heen een mengsel van ketjap, sambal en chilipoeder (net zo scherp als je zelf wilt) [ Bericht 3% gewijzigd door nectarientje op 05-10-2005 12:00:24 (knoflook vergeten!) ] | |
Pietverdriet | woensdag 5 oktober 2005 @ 12:18 |
Net als TS gebruik ik ook capucijners. Veeeel lekkerder Wel ff goed spoelen om het vocht waar ze mee in blik zitten te verwijderen. Mjam, capucijners. verder gebruik ik gerookt spek, tomaten en chilipoeder, knoflook, gehakt (maar liever stoofvlees) | |
Kos | woensdag 5 oktober 2005 @ 12:32 |
quote:Doe eens stap-voor-stap receptje met stoofvlees dan? Dat móet ik een keer maken! Ik ben gek op stoofpotjes en stoofvlees! | |
Pietverdriet | woensdag 5 oktober 2005 @ 13:02 |
quote:Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic | |
Kos | woensdag 5 oktober 2005 @ 13:03 |
quote: ![]() ![]() | |
Sport_Life | dinsdag 11 oktober 2005 @ 17:36 |
tvp, ook ns proberen ![]() | |
Thorical | dinsdag 11 oktober 2005 @ 18:12 |
Ik gebruik dus ook verschillende soorten bonen voor de chili meestal gedroogd en in de micro geweld en gekookt en zijn zo dus binnen een half uur klaar. Maar aan kapucijners daar heb ik nog nooit aan gedacht. Als ik vlees gebruik gaan de meeste grof gesneden ingrediënten bij mij op de grill-pan en voor de de dingen die in een pannetje moeten daar gaat wat pure chocolade doorheen. [ Bericht 0% gewijzigd door Thorical op 11-10-2005 18:17:28 ] | |
prupke | dinsdag 11 oktober 2005 @ 23:52 |
1 pot bruine bonen 1 blik kidneybonen 1 blikje chili bonen 300 gr gehakt 300 gram spekreepjes 2 paprikas (groen en rood) 1 flinke ui evt ananas zwarte peper nootmuskaat Eerst gehakt rul bakken dan de spekreepjes erbij gooien en bakken. dan ui en paprika en alle bonen erbij doen en de ananas. flink wat peper en nootmuskaat erbij doen. Goed mengen en dan nog 25 min laten sudderen in het vocht. Broodjes afbakken en smullen maar. | |
Nick-Name- | maandag 15 januari 2007 @ 15:02 |
1 pot bruine bonen 1 pot kidney bonen 2 rode paprika´s. 2 stuks prei, 3 uien 1 pond gehakt 2 bananen, wat kaas 200 gr gedroogde tomaten op olie 3 tn knoflook 2 tl oregano, 2 tl komijn 1 potje tomatenstukjes tabasco, zout, gemalen peper Gehakt, uien rul bakken [Prei en tomaten er door Gedroogde tomaten zeer fijn snijden na 10 min de rest erbij en 20 min zachtjes laten pruttelen Zout en peper naar eigen smaak brengen. Eventueel kan er een eetlepel honing er door. | |
Leef | donderdag 18 januari 2007 @ 15:55 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Martijn_77 op 18-01-2007 20:18:48 (Probeer het nog maar een keer maar dan netter) ] | |
Thomasumo | donderdag 18 januari 2007 @ 16:04 |
En als jullie nou allemaal je chilli op een soft tortilla mikken, kaas er over heenstrooien en vijf minuten onder de grill doen, heb je helemaal een feestje. Ijsbergsla er bij. | |
LennyKravitz | dinsdag 23 januari 2007 @ 01:56 |
voeg er twee pepers aan toe (inclusief de zaden)... ; lekker pittig! bij chili: witte rijst en kroepoek! |