Heb ik nieuws voor jou...quote:Op vrijdag 21 mei 2004 15:36 schreef z28camaro het volgende:
Vergeet die sambal maar, kom gezellie een keer naar engeland voor een Indian. Chicken Vindaloo zorgt voor de nodige problemen de volgende morgen.![]()
En niet alleen de bekquote:Op vrijdag 21 mei 2004 15:37 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Heb ik nieuws voor jou...![]()
TINDALOO is het heetst in de Indiaanse keuken...
Een echte bekkenbrander...![]()
quote:Op vrijdag 21 mei 2004 15:38 schreef fotoloog het volgende:
[..]
En niet alleen de bek
Er is een topic over Indiaans eten...quote:Op vrijdag 21 mei 2004 15:39 schreef DuchessX het volgende:
En nog een terugvindpost
Ik ben eens gaan zoeken...quote:Op vrijdag 21 mei 2004 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Helaas is échte wasabi bijna niet te krijgen, meestal is het mierikswortelpasta met een groen kleurtje.
quote:Op vrijdag 21 mei 2004 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Een idee voor de Nederlandse High Tech tuinbouw?
Wasabi markt corneren?
Tuurlijk de export naar japan, In Nederland komt sowieso bijna alleen de B keus op de markt, de A1 is bijna alleen maar voor de exportquote:Op vrijdag 21 mei 2004 19:06 schreef Oblivion het volgende:
[..]![]()
Nederlanders beginnen al te mutsen bij mierinkswortel....
Of bedoelde je voor de export?![]()
Jaaajaa.. en voor 'echte' pizza moet ik zeker naar Amerika gaan ipv naar New York?quote:Op vrijdag 21 mei 2004 15:36 schreef z28camaro het volgende:
Vergeet die sambal maar, kom gezellie een keer naar engeland voor een Indian. Chicken Vindaloo zorgt voor de nodige problemen de volgende morgen.![]()
Beetje azijn erbij,en wat je niet vanavond(!)quote:
Kan dat?quote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:16 schreef fotoloog het volgende:
[..]
Beetje azijn erbij,en wat je niet vanavond(!)gebruikt in de vriezer
Ja,natuurlijk!quote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:18 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Kan dat?
Als het opkomt,garandeer ik je een vlucht naar mars,morgen(of vannacht)quote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:23 schreef Oblivion het volgende:
Nou dan doen we dat maar, ik geloof niet dat het vanavond nog op komt...![]()
Ik geef toch de voorkeur aan een laagje olie om de sambal van de lucht af te sluiten, anders kan het de smaak nadelig beinvloeden. En anders citroensap, dat is lekker zuur.quote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:16 schreef fotoloog het volgende:
Beetje azijn erbij,en wat je niet vanavond(!)gebruikt in de vriezer
Olie is idd goed als je het langer in de koelkast wil bewaren,maar als je wat azijn erbij doet dan kan je het invriezen,en blijft het bij het ontdooien lekker fris!quote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:47 schreef Shark.Bait het volgende:
[..]
Ik geef toch de voorkeur aan een laagje olie om de sambal van de lucht af te sluiten, anders kan het de smaak nadelig beinvloeden. En anders citroensap, dat is lekker zuur.
Maar het is jouw feest natuurlijk
Ziet er goed uit Oblivion
Daarom doe ik er citroensap / lime in bij het bakken. Azijn kan idd ook. Maar ik zal het eens proberen.quote:Op vrijdag 21 mei 2004 21:02 schreef fotoloog het volgende:
Olie is idd goed als je het langer in de koelkast wil bewaren,maar als je wat azijn erbij doet dan kan je het invriezen,en blijft het bij het ontdooien lekker fris!
Naja,ieder heeft zo zijn eigen voorkeuren![]()
koel bewaard met een laagje olie enkele weken tot 3 maanden....quote:Op zaterdag 22 mei 2004 14:36 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe lang is die zelf gemaakte sambal eigenlijk houdbaar?
Peper!quote:Op zaterdag 22 mei 2004 23:57 schreef Shark.Bait het volgende:
[..]
koel bewaard met een laagje olie enkele weken tot 3 maanden....
Maar als je em tussendoor weer ff opbakt kan je dat wat langer maken.
En natuurlijk is fotoloog zijn optie ook een.. ehm.. eh.. eh.. optie...
* Pietverdriet zet vat zijn laboratotiumbril opquote:Op zondag 23 mei 2004 00:01 schreef fotoloog het volgende:
[..]
Peper!![]()
Kga morgen weer 2 kilo vermalen(Handschoenen aan!)
Adembescherming is ook niet overbodig. Mijn lieftallige echtgenote heeft ooit het geniale plak opgevat om gesneden rode pepers onder de kraan af te spoelen in een poging het 'scherpe' er af te krijgen.quote:Op zondag 30 mei 2004 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
/PietVerdriet zet vat zijn laboratotiumbril op
*liefkijkt*quote:Op maandag 31 mei 2004 18:24 schreef merdeka het volgende:
En nee, het recept ga ik niet geven, normaal gesproken ben ik niet zo kinderachtig maar het betreft hier mijn enige echte geheime sambal familie-recept, dus helaas.........
quote:Op zaterdag 24 januari 2004 22:32 schreef static het volgende:
En eerst even je handjes wassen voordat je een vinger in je oog steekt.
Je hebt sambal en sambal iddquote:Op zondag 6 juni 2004 19:09 schreef Oblivion het volgende:
Oeh, nog vergeten te melden.
De surinaamse buren hadden sambal, lekker denk ik...![]()
Was het van kippenhartjes...![]()
Ik moet geen orgaanvlees... [afbeelding]
Niet gegeten ook...![]()
quote:Op zondag 6 juni 2004 19:14 schreef fotoloog het volgende:
[..]
Je hebt sambal en sambal idd
Surinamers maken het vaak met orgaanvlees,maar je hebt ook Surinamers die het maken van puur de pepers met een beetje zout,suiker,azijn!![]()
Ben je een beetje heet gewend,Obli?quote:Op zondag 6 juni 2004 19:15 schreef Oblivion het volgende:
[..]Die maak ik wel eens, en ik ben niet eens Surinaams...
![]()
Hmmm, at als 3 jarige al witte boterhammen met sambal...quote:Op zondag 6 juni 2004 19:16 schreef fotoloog het volgende:
Ben je een beetje heet gewend,Obli?
Ik ook, maar kan er niet meer tegenquote:Op zondag 6 juni 2004 19:17 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Hmmm, at als 3 jarige al witte boterhammen met sambal...![]()
Hoezo?![]()
Noiu,ik maal al jaren adjuma'squote:Op zondag 6 juni 2004 19:17 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Hmmm, at als 3 jarige al witte boterhammen met sambal...![]()
Hoezo?![]()
Geen verdriet,Piet!quote:Op zondag 6 juni 2004 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, maar kan er niet meer tegen
![]()
Last van de buik? Darmen?quote:Op zondag 6 juni 2004 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ook, maar kan er niet meer tegen
![]()
Liefje, popje, scheetje kijk eens aan het begin van dit topic...quote:Op zondag 6 juni 2004 19:19 schreef fotoloog het volgende:
[..]
Noiu,ik maal al jaren adjuma's
Ik dacht,misschien wil je een keer wat proeven!
Maar het is wel heet hoor!
Nee, Ik krijg rooie vlekken, zweet parels, pupillen worden heel klein, krijg een gevoel alsof ik vergiftigt ben, hartkloppingen, euforie gevoel,quote:Op zondag 6 juni 2004 19:23 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Last van de buik? Darmen?
Neem dan eens temoe lawak, kan je kopen bij de drogist.
Voor het hete eten even 2 pillen, en nergens last van...![]()
Oops...quote:Op zondag 6 juni 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, Ik krijg rooie vlekken, zweet parels, pupillen worden heel klein, krijg een gevoel alsof ik vergiftigt ben, hartkloppingen, euforie gevoel,
quote:Op zondag 15 mei 2005 18:13 schreef la-nina het volgende:
Leuk om te maken en superlekker!
Sambal Bacak
* 3 rode pepers ( hoe heter hoe beter! dus je ziet maar, ik doe altijd meer)
* 3 teentjes knoflook (je kunt de smaak aanpassen aan wat je zelf lekker vind, toch?)
* 1 uitje, goed gesnipperd
* 2 eetlepels bruine suiker
* 3 dunne plakkies laos
* 1 salamblaadje (zeg maar de oosterse laurier)
[afbeelding]
* 1 sprietje sereh (citroengras)
* 2 eetlepels goeie ketchup (niet te zoet)
* 1/2 theelpel zout
* olie
* water
Je kookt de pepers tot ze lekker zacht zijn, snij ze dan in kleine stukkies
en bak ze in een scheut olie. Wrijf knoflook en ui fijn en voeg dit samen
met de trassi en suiker bij je gebakken pepers.
Als alles lekker begint te bakken laos, sereh, salam en ketchup toevoegen .
Kort doorbakken en dan een scheut water toevoegen
zodat alles lekker onder water komt,
kook dit flink door tot een dikke saus.
Laten afkoelen en in een schone pot bewaren in je koelkast...
Sambal à go go !![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |