Leuk om te maken en superlekker!
Sambal Bacak* 3 rode pepers ( hoe heter hoe beter! dus je ziet maar, ik doe altijd meer)
* 3 teentjes knoflook (je kunt de smaak aanpassen aan wat je zelf lekker vind, toch?)
* 1 uitje, goed gesnipperd
* 2 eetlepels bruine suiker
* 3 dunne plakkies laos
* 1 salamblaadje (zeg maar de oosterse laurier
![]()
)
![]()
* 1 sprietje sereh (citroengras)
* 2 eetlepels goeie ketchup (niet te zoet)
* 1/2 theelpel zout
* olie
* water
Je kookt de pepers tot ze lekker zacht zijn, snij ze dan in kleine stukkies
en bak ze in een scheut olie. Wrijf knoflook en ui fijn en voeg dit samen
met de trassi en suiker bij je gebakken pepers.
Als alles lekker begint te bakken laos, sereh, salam en ketchup toevoegen .
Kort doorbakken en dan een scheut water toevoegen
zodat alles lekker onder water komt,
kook dit flink door tot een dikke saus.
Laten afkoelen en in een schone pot bewaren in je koelkast...
Sambal à go go !
|
♫ |
@ | Overal zanikt bagger...