abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16543986
Ik rotzooi er altijd lekker op los als het komt op deze keuken.
Heb kookboeken liggen, en ingredienten in huis.
Maar eet het toch liever in een restaurant, Tandoori uit de kleioven is niet te vergelijken met de smurrie waar je thuis je kip in kan marineren...

Ben zelf erg goed in het maken van sausen
Masala, madras en vindaloo sauce...

Maar hoe krijg je de 3 kleuren rijst?
Die mooie roze kleur bij masala saus, waar blijft ie als je het thuis probeerd?
En hoe krijg je de kip zo mooi rood?
Nan? Lassie?

Ow en even voor de goede orde, gaarne niet met url's te strooien.
En als het kan in Nederlands...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_16545158
Weetjes over India en eten mogen ook hoor.

Las net in ander topic (!) dat de koe heilig is, dus daar mag je niet van eten?

Doe ik het toch lekker zelf...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Admin zaterdag 24 januari 2004 @ 15:19:00 #3
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_16545173
Rijst: altijd pakistaanse rijst, ruikt al heel lekker bij het koken, basmati rijst dus

Goede 2e is de surinaamse rijst

Voor de kleuren, denk aan safraan, denk aan kleurstoffen die je in paki/suri winkels kunt kopen.

De kip:
ontvellen, bovenkant kerfjes inmaken,
een mengsel maken van joghurt, garam masala, paprikapoeder (wel uit de pakiwinkel halen, dat is totaal anders dan de onze) en cayennepeper, ook uit de pakiwinkel.
De kip insmeren, laten rusten en in de oven langzaam laten garen.

Denk er aan dat die paki paprikapoeder snoeiheet is he.

Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_16545177
Nou, post eens wat lekkere receptjes dan.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16545211
Oja, ik kook rijst altijd anders dan hoe ik het om me heen zie.

Eerst een beetje olie in de pan, teentje knoflook geperst erdoor roeren en dan de droge rijst erbij.

Lekker even warm laten worden en dan pas water erbij om de rijst te koken.
Heb ik zo geleerd van een kok, is dat iets Indiaas?

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16545218
Zelf kook ik uit patak potten, omdat het makkelijker is.

Zoals hierboven aangegeven is helemaal goed!!

Let the cooking begin...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 24 januari 2004 @ 15:24:56 #7
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_16545289
Wat ook lekker is"plauwri" ik meet niet of het goed geschreven is maar who cares,balletjes van ik meen gele erwtenmeel en dan gefrituurd
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
pi_16547931
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 15:24 schreef fotoloog het volgende:
Wat ook lekker is"plauwri" ik meet niet of het goed geschreven is maar who cares,balletjes van ik meen gele erwtenmeel en dan gefrituurd
Jaaaa, lekker. Ik heb ze ooit eens zelf gemaakt. Was best goed gelukt eigenlijk.

Wat ook lekker is, zijn pakora's. Groenten (bijv. bloemkoolroosjes) in beslag gerold en dan frituren maar.

Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_16550144
Ja, heerlijk!! Maar waar bestaat het beslag dan uit?

Recepten om onze oren, dat is wat we willen!!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_16550259
  • 1 geschilde mango
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 450 ml vanille-yoghurt
  • sinaasappelschil


  • Bereidingswijze: Pureer het vruchtvlees van 1 geschilde mango met sinaasappelsap. Voeg de vanille-yoghurt toe en meng dit in een blender.

    Serveertips: Garneer met stukjes mango aan een prikker en een slingerende sinaasappelschil.

    Dit is 1 van de vele variaties van een Lassie.

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      zaterdag 24 januari 2004 @ 19:31:05 #11
    521 ruby
    Hell yeah!
    pi_16551097
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 18:57 schreef Oblivion het volgende:
    Ja, heerlijk!! Maar waar bestaat het beslag dan uit?

    Recepten om onze oren, dat is wat we willen!!


    Alstublieft!

    100 g besanmeel (kikkererwtenmeel)
    0.5 tl gemalen koriander
    1 tl zout
    0.5 tl gemalen kurkuma
    0.5 tl chilipoeder
    0.5 tl garam masala
    1 à 2 teentje knoflook (uit de pers)
    1.75 dl water
    0.5 bloemkolen (in roosjes)
    2 kleine uien
    olie (om te frituren)

    Bereidingswijze:
    Zeef het meel in een kom. Voeg koriander, zout, kurkuma, chilipoeder, garam masala en knoflook toe.
    Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Voeg langzaam het water toe en mix tot een dik, glad beslag.
    Haal bloemkoolroosjes en uiringen door het beslag. Verhit 4 cm olie in een diepe pan en bak de bloemkool en ui in porties in 4-5 minuten goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Dit is voor 4 personen. Serveer het met een zoetzuur of pikant sausje.

    [Dit bericht is gewijzigd door ruby op 24-01-2004 19:32]

    Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
    pi_16551147
    Geweldig!! Bedankt daar je daar de tijd voor wilde nemen!

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      zaterdag 24 januari 2004 @ 19:34:45 #13
    521 ruby
    Hell yeah!
    pi_16551227
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:32 schreef Oblivion het volgende:
    Geweldig!! Bedankt daar je daar de tijd voor wilde nemen!


    Geen dank! Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het nog nooit zelf gemaakt heb hoor. Wel gegeten natuurlijk. Enneh, dit recept heb ik van een bepaalde pagina geplukt.
    Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
    pi_16551258
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:34 schreef ruby het volgende:
    Geen dank! Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het nog nooit zelf gemaakt heb hoor. Wel gegeten natuurlijk. Enneh, dit recept heb ik van een bepaalde pagina geplukt.
    Maakt niet uit! Het is Nederlands en duidelijk!
    Meer vraag was er niet!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      zaterdag 24 januari 2004 @ 19:39:57 #15
    521 ruby
    Hell yeah!
    pi_16551387
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:36 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Maakt niet uit! Het is Nederlands en duidelijk!
    Meer vraag was er niet!


    Ik wil er nog wel even aan toevoegen dat je bij de toko's ook kant en klaar beslag hiervoor kunt kopen. Het merk heet Shan. Ik heb het ooit wel eens thuisgehad maar wegens het verlopen van de houdbaarheidsdatum moest het de prullenbak in.
    Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
    pi_16551431
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 14:26 schreef Oblivion het volgende:
    En hoe krijg je de kip zo mooi rood?
    Door citroensap met rode levensmiddelenkleurstof te vermengen en dat over de (ingekerfde) kip en in de marinade te gieten
    'Ee, ah wor 'ungry-loike!
    pi_16551469
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:41 schreef qyn het volgende:
    Door citroensap met rode levensmiddelenkleurstof te vermengen en dat over de (ingekerfde) kip en in de marinade te gieten
    Echt waar? Zo doen Indiers dat?
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_16551620
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:42 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Echt waar? Zo doen Indiers dat?


    Voor zover ik weet wel. Yvonne noemde dit ook al..

    Maar jah, een echte Kip Tandoori moet rood zijn

    'Ee, ah wor 'ungry-loike!
    pi_16551903
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:48 schreef qyn het volgende:
    Voor zover ik weet wel. Yvonne noemde dit ook al..

    Maar jah, een echte Kip Tandoori moet rood zijn


    Ja, hoort ook zo te zijn!

    *noteer me gek!!

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_16551994
    Kip Tandoori is lekker..
      zaterdag 24 januari 2004 @ 20:54:39 #21
    19105 Noayla_
    Love me tender
    pi_16553304
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 15:21 schreef shmoopy het volgende:
    Oja, ik kook rijst altijd anders dan hoe ik het om me heen zie.

    Eerst een beetje olie in de pan, teentje knoflook geperst erdoor roeren en dan de droge rijst erbij.

    Lekker even warm laten worden en dan pas water erbij om de rijst te koken.
    Heb ik zo geleerd van een kok, is dat iets Indiaas?


    Zo doe ik het ook; ik voeg daarbij ook nog een beetje tomatenpuree toe voor extra pittigheid en een mooi kleurtje.

    Verder kook ik erg vaak Indiaas (en dan niet van die bijna kant en klaar troep uit de supermarkt ) en barst ik van de recepten.

    Moet nu weg maar post er binnenkort een paar!

    For every graveyard in the moonlight, there's a junkyard in the sun...
      maandag 26 januari 2004 @ 12:32:57 #22
    65653 Spindizzy
    FUCK-A-DOODLE-DO!
    pi_16592472
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 20:54 schreef Noayla_ het volgende:


    Verder kook ik erg vaak Indiaas (en dan niet van die bijna kant en klaar troep uit de supermarkt ) en barst ik van de recepten.


    Ik ook. Indiaas is grote favoriet hier in huis. Ook omdat mijn man en ik vegetarier zijn en dan kun je met de indiase keuken echt helemaal los gaan.

    Ik zal me ook nog wel 's met wat recepten melden

    Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
    Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
      maandag 26 januari 2004 @ 12:35:37 #23
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_16592544
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 15:21 schreef shmoopy het volgende:
    Oja, ik kook rijst altijd anders dan hoe ik het om me heen zie.

    Eerst een beetje olie in de pan, teentje knoflook geperst erdoor roeren en dan de droge rijst erbij.

    Lekker even warm laten worden en dan pas water erbij om de rijst te koken.
    Heb ik zo geleerd van een kok, is dat iets Indiaas?


    grappig, zo kook ik de rijst ook , ik gooi er alleen ook nog een theelepeltje vegeta ( soort hongaarse aromat ) bij.

    Ik heb het zo van mama geleerd, maar die is niet indiaas maar hongaars

    pi_16592556
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 14:26 schreef Oblivion het volgende:

    En hoe krijg je de kip zo mooi rood?


    Met de Pataks tandoori paste (AH en Bas/Dirk/Dygros en willekeurige toko's) krijg je die kip dus wel echt goed rood.
    Ook voor jou komt dat moment dat je vooraan staat in de file. Loop dan niet te sufkutten, maar geef vol gas en maak dat je wegkomt...
    pi_16592990
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 12:36 schreef Rudedadude het volgende:
    Met de Pataks tandoori paste (AH en Bas/Dirk/Dygros en willekeurige toko's) krijg je die kip dus wel echt goed rood.
    Niet dus... Blijft altijd een beetje rozig...

    Wel eens Tandoori Chicken bij een Indiaas restaurant gegeten?

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')