popolon | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:00 |
stamp·pot (de ~ (m.)) 1 eenpansgerecht met aardappels en groente, die voor het opdienen door elkaar gestampt zijn => stoemp Tja, daar kan niks tegenop. Zuurkool, boerenkool(voetbal), zuurkool, stamppot andijvie, hutspot. Ik kan er even niet meer bedenken maar er zijn er vast meer. 't Is in ieder geval mijn favoriete eten: Simpel, voedzaam en overheerlijk. Morgen is het hutspot, met extra prei (jaja) en spekkies, beetje jus, niet teveel. | |
Silicium | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:04 |
De meeste stamppotten zijn inderdaad erg lekker. Waarschijnlijk vind jij stamppot zuurkool de lekkerste? | |
Schepseltje | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:04 |
ik vind het smerig | |
deedeetee | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:07 |
Met gekookte en gesneden kool en tomaten gebakken met uien en met paprika gekruide gehakt balletjes, aardappels goed kruimig koken en alles door elkaar roeren. ![]() | |
xXx-Fenneke-xXx | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:07 |
![]() ![]() | |
Silicium | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:08 |
Heb trouwens laatst geprobeerd hutspot te maken, maar dat proefde niet echt naar de hutspot zoals mijn moeder die maakte. Meer naar wortels met aardappel. | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:09 |
Hete Bliksem: Ingrediënten: 1,5 kg aardappelen Bereiding: De aardappelen gaar koken in 2 dl water met zout. Eenvoudige versie, die je zelf nog helemaal naar wens kan aankleden. | |
Lucille | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:09 |
Eindelijk vandaag in de Plusmarkt gevonden: kleine zakjes met zuurkool. ![]() Staat wel op zuurkook met champagne. ![]() Ben gelijk maar ff een rookworst en een stuk zuurkoolspek er bij gekocht. Dat wordt smullen, misschien morgen wel. ![]() | |
Oblivion | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:14 |
quote:Dat werd bij ons thuis stampot rauwe sla met spekjes genoemd... ![]() 3 lastige kids die geen andijvie luste... Maar heb het jaren gegeten... Die mams toch.... | |
dldb | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:16 |
Gestampte piepers met bruine bonen. Klontje boter er door en uitgebakken vetspekjes er over. Jummie Jummie. Niet te dik/droog maken, want dan heet het stampot "beton". | |
Unknown_Drunk | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:21 |
Zuurkool schotel is lekker ![]() Alleen hutspot vind ik wat minder. | |
LuVyA | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:27 |
quote:Hutspot is lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() | |
funmaster | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:33 |
Lekkerste stamppot: boerenkool! ![]() | |
Lonewolf2003 | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:34 |
Stamppoten zijn samen met snert de hoogtepunten van de Nederlandse keuken. | |
AKnynke | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:39 |
mijn favo is stampot raapjes...lekker zoet! gewoon een koolraap met aardappelen, en natuurlijk een stuk uitgebakken spek erbij! mmmmm....maar ook hutspot doet het goed! ![]() | |
Blues | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:39 |
quote:Spruitjesstampot met kaas Spinaziestampot, ook lekker (even spin. blancheren of rauw erdoor) ![]() | |
shmoopy | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:41 |
En postelijn/postelein? Iemand hier die dat wel eens maakt? Heel vroeger at ik het wel eens, toen ik nog een klein shmoopje was en heb het daarna nooit meer gegeten, maar vond het echt heerlijk. Wat moet daarbij, qua vlees of worst? | |
AKnynke | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:43 |
quote:Wat is dat?? of ben ik nu zo stom? | |
shmoopy | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:45 |
quote:Nee, hoor, het is een nogal ouderwetse groente geloof ik. Het heeft kleine groene blaadjes, dacht ik, ik zou het niet herkennen als ik het bij de groenteboer zou zien liggen. | |
AKnynke | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:45 |
quote:gelukkig. Ik dacht al. Zal mijn mams eens vragen binnenkort! | |
Blues | zaterdag 24 januari 2004 @ 22:53 |
![]() Postelein. In de verschillende verpleeghuizen waar ik heb gewerkt, werd het veel gemaakt voor de bewoners, die het heerlijk vonden en ook goed kenden.
Ook gevonden voor de liefhebbers: quote: | |
popolon | zaterdag 24 januari 2004 @ 23:14 |
Postelein, ![]() Niet van tafel voor dat je je bord leeg had gegeten, heerlijk toch. Ik zou er nou een moord voor doen | |
dldb | zaterdag 24 januari 2004 @ 23:15 |
Leuke link: http://www.hollandsepot.dordt.nl/stamppot/stamppot.htm | |
AKnynke | zaterdag 24 januari 2004 @ 23:19 |
ohhh...maar dat ken ik wel! dat heb ik idd ook wel eens gehad. Volgens mij kun je het zo bij appie kopen, maar dat weet ik ook niet! | |
popolon | zaterdag 24 januari 2004 @ 23:32 |
quote:Daar ga je dus verkeerd: Een stamppot, wat het ook is, koop je niet daar. Die maak je écht zelf. | |
SANCTAsimplicissimus | zaterdag 24 januari 2004 @ 23:43 |
quote:Betekent het laatste, dat er bij jouw in de Hutspot standaard prei zit ? | |
sexymofo | zaterdag 24 januari 2004 @ 23:46 |
stamppot met raapstelen hmmm jummie ![]() (raapstelen zijn kiemen van paksoi of chinese kool) | |
popolon | zaterdag 24 januari 2004 @ 23:46 |
quote:Neen, prei is een ui (of andersom ![]() Moet je ook eens doen. Meestal erg verrassend, soms een tegenvaller | |
AKnynke | zondag 25 januari 2004 @ 12:40 |
quote:Dat doe ik ook echt wel hoor! De postelein, daar had ik het over! ![]() | |
Tristessa | zondag 25 januari 2004 @ 12:44 |
Erg lekker: Stampot rauwe andijvie met kaas en noten. ![]() | |
GiSH | zondag 25 januari 2004 @ 12:50 |
van de week boerenkool gemaakt.. alleen waren de spekkies op in de supermarkt.. heb ik eens gekozen voor gekruide spekkies... ik wil niet meer anders...mmmmm | |
zoalshetis | zondag 25 januari 2004 @ 12:53 |
quote:heel veel mensen koken de zuurkool. opbakken is eigenlijk lekkerder. moet je wel op heel laag vuur doen. de zuurkool blijft wat zuurder en het geheel wat steviger. | |
deedeetee | zondag 25 januari 2004 @ 14:39 |
quote:Koken? Bakken? Ik neem alleen zuurkool uit 't vat en die gaat zo door de gestampte aardappels , opwarmen.Klaar ![]() | |
Weopj | zondag 25 januari 2004 @ 14:49 |
Bij ons triomfeert de Ham-kaas-prei-stampot! Heeeeel goed te eten! En ook de andijvie-mosterd-stampot gaat er erg goed in.. Enne spruitjes-stampot-met-spekjes erdoor die is ook erg lekker! We zijn hier erg creatief met de stamppotten. | |
Isabeau | zondag 25 januari 2004 @ 17:42 |
Je kan eigenlijk alles wel door de aardappels stampen. IJsbergslastamppot bijv. Of bloemkool door de andijviestamppot. En ik ben ook gek op postelein stamppot! Postelein is zo'n groente die gekookt niet te eten is, maar rauw door de stamppot. Yum! | |
ChrisJX | zondag 25 januari 2004 @ 17:44 |
Boerenkool met rookworst ![]() ![]() ![]() | |
Great_Expectations | zondag 25 januari 2004 @ 17:46 |
Boerenkoolstamp met spekjes en oude kaas! ![]() | |
Mylene | zondag 25 januari 2004 @ 17:54 |
Ik als klein pinda meisje vind ze allemaal lekker ![]() ![]() | |
Chaosma | zondag 25 januari 2004 @ 18:12 |
Stamppot van prei en aardappels en daar doorheen geroerd gebakken shoarmavlees met uitgebakken spekjes erdoor en ketjap en zout en peper. Echt heel lekker. | |
Rewimo | zondag 25 januari 2004 @ 18:21 |
Hutspot klaarmaken, laagje kaas erover en dan nog even onder de grill ![]() | |
Inquistor87 | zondag 25 januari 2004 @ 18:24 |
Andijviestampot, met rundervinken ![]() Over de andijvie heerlijke rundervinken sjus(oid), en natuurazijn mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm | |
Ouwesok | zondag 25 januari 2004 @ 21:43 |
Bij ons de traditionele stamppotten(boerenkool, zuurkool en andijvie) maar dan wel even aangezet met wat apart gebakken groente die de stamppot een stukje meerwaarde geven. Omdat mijn lieve wederhelft een intolerantie heeft jegens zowel varkens- als rundvlees moeten helaas de spekjes en de rookworst achterwege blijven | |
Againzender | zondag 25 januari 2004 @ 23:19 |
Preistamppot!! Was mij totaal onbekend, totdat ik een aantal jaren terug in het cafe van de faculteit der biologie van de VU terecht kwam. Het recept staat op hun homepage, het is wel voor meerdere mensen dus let even op de hoeveelheden. | |
Oblivion | zondag 25 januari 2004 @ 23:41 |
quote:HEY Ouwesok! *wijst----> Unox Kiprookworst Voor je meissie! | |
Binkster | maandag 26 januari 2004 @ 04:04 |
Spinazie Stampot ![]() | |
Litman | maandag 26 januari 2004 @ 11:23 |
Eén ding: Unox rookworst is géén worst: het is meel + water + smaakversterker ![]() Echte lekkere rookworst koop je bij de slager! * Gooi ook eens parmezaanse kaas door de boerenkool en andijvie stamppot! | |
Unihoc_ACE | maandag 26 januari 2004 @ 14:19 |
Natuurlijk hou ik ook van hutspot, stamppot rauwe andijvie en boerenkool.Met zuurkool doe je mij echter geen plezier. De laatste tijd maak ik ook vaak stamppot van kool (witte of chinese) met kerrie en fruit (ananas of perzik). Lekker! Moet je wel even de kool met spekjes/ham en de kerrie opbakken voor je het door de puree mengt. Pureer ook eens een banaan erdoor (kan ook in de andijvie). Dat geeft echt een smaaksensatie. Heel zoetig en vol, en het wordt ook een stuk steviger. | |
GeFrenzy2 | maandag 26 januari 2004 @ 14:27 |
quote:En een goeie bal gehakt ![]() ![]() | |
Evil-Cherry | maandag 26 januari 2004 @ 15:01 |
Boerenkoolstamppot met een rookworst en een kuiltje jus waar je een lepeltje mosterd doorheen roert ![]() Andijviestamppot met gebakken spekkies en blokjes kaas Hutspot met een bal gehakt Stamppot | |
popolon | donderdag 29 januari 2004 @ 12:27 |
quote:Je wil niet weten hoeveel mensen dat gedrocht van Unox (en consorten) lekker vinden, ook die HEMA worst is maar matig. En inderdaad, de slager is het enige antwoord op de vraag waar de rookworst vandaan moet komen. | |
MouseOver | donderdag 29 januari 2004 @ 12:53 |
Snijbonenstampot ![]() | |
coolbabe | donderdag 29 januari 2004 @ 21:23 |
Stamppot rauwe andijvie met mozzarella, chorizo, en blokjes tomaat ![]() | |
HotShot | donderdag 29 januari 2004 @ 22:45 |
zag toevallig vandaag bij de ah spruitjesstampot liggen... ![]() Maar goed, tip van grootmoeder (niet de mijne hoor, daar haal ik al mijn rijsttafeltips! | |
popolon | vrijdag 6 februari 2004 @ 10:16 |
Gisteravond maar eens een groentestamppot gemaakt, had nogal wat 'restjes' liggen. Wat zit erin? Ik heb geen flauw idee maar in ieder geval: Spruitjes, bloemkool, erwten, wortelen, champignons, ui. En draadjesvlees er doorheen gestampotted. Smaakte prima | |
biawa | vrijdag 6 februari 2004 @ 11:48 |
Ook lekker: Boerenkoolstamppot met oude geitenkaas en zongedroogde tomaatjes (op olie). Vegetariër-verantwoord en zeurende vleeseters geef je er gewoon een rookworst bij. ![]() | |
KiwiTjuHh | vrijdag 6 februari 2004 @ 15:32 |
Stampot rauwe andijvie met spekjes ![]() | |
_Led_ | vrijdag 6 februari 2004 @ 15:35 |
Lesbische gabberinnen. | |
popolon | zondag 14 november 2004 @ 01:18 |
quote:Ik moest er een aantal maanden over nadenken. hihi ![]() Maar goed, pas zuurkool gemaakt en ook in een opwelling spruitjes gekocht. m'n moeder proberen uit te leggen dat ik spruitjeszuurkool heb gegeten, was moeilijk te bevatten. Wel lekker. ![]() | |
Blues | zondag 14 november 2004 @ 02:03 |
Je at nooit spruitjes en zuurkool vroeger? de kombi is sowieso gek namelijk ![]() Ik at nix vroegah, echt nix. En nu vind ik de meest rare dingen lekker. Waaronder spruitjesstamppot. In de allerhande van deze week staat er een stamppot paksoi met paddestoelen. Die MOET ik gewoon echt maken binnenkort. *kwijl* | |
zoalshetis | zondag 14 november 2004 @ 02:17 |
nog een lekkere is de asperge-aardappel-hardgekookt ei stampot. met een gekookte zalmfiletsaus en kappertjes. | |
popolon | zondag 14 november 2004 @ 02:28 |
quote:Ik eet alles ![]() ![]() Maar die combinatie is raar maar smaakt prima. | |
Martijn_77 | zondag 14 november 2004 @ 12:29 |
Zie ook Stamppot | |
moussy | zondag 14 november 2004 @ 13:28 |
andijviestamppot met gerookte kip ![]() | |
lone_wolf | woensdag 17 november 2004 @ 15:28 |
ennne een (lang) gekookte droge worst bij de stamppot is ERG lekker!!! | |
Martijn_77 | zaterdag 20 november 2004 @ 12:04 |
quote:Heb je het recept? | |
popolon | woensdag 27 september 2006 @ 06:34 |
Iemand nog recepten? Pas weer ouderwetse hutspot gegeten. ![]() | |
Blues | maandag 5 maart 2007 @ 17:03 |
quote:Enorme schop ![]() Oosterse stamppot met paksoi en taugé Recept. We eten er alleen geen saté bij. | |
#ANONIEM | maandag 5 maart 2007 @ 17:11 |
quote:Klinkt errug lekker ![]() ![]() | |
Blues | maandag 5 maart 2007 @ 17:12 |
quote:Oh ja ![]() Nou de recensie volgt, speciaal voor jou ![]() | |
J.A.N.A. | maandag 5 maart 2007 @ 17:16 |
Gooi eens wat balsamico door je stampot boerenkool ![]() | |
#ANONIEM | maandag 5 maart 2007 @ 18:38 |
quote:Ik ga 'm morgen ook maken ![]() | |
Blues | maandag 5 maart 2007 @ 20:54 |
Tis wat bewerkelijk, maar het smaakt heerlijk! De pindakaas vond ik apart om erdoor te roeren trouwens, heb wel een paar flinke scheuten water toegevoegd. De groentes zijn lekker knapperig gebleven. Wij aten er dus een tartaartje bij ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 5 maart 2007 @ 21:44 |
quote:Nice....ben benieuwd, zal morgen mijn resultaat posten ![]() Wel in het paksoi-topic natuurlijk ![]() ![]() | |
Blues | maandag 5 maart 2007 @ 22:04 |
Natuurlijk ![]() | |
Uhmmie | dinsdag 6 maart 2007 @ 09:21 |
hmm ziet er eetbaar uit.. ga ik ook eens proberen maar eerst maar eens hutspot en boerenkool.. wa nt dat ligt al in de koelkast te wachten ![]() | |
Uhmmie | dinsdag 6 maart 2007 @ 09:25 |
Hmm ik werd laatst gepolst of ik niet eens hutspot met broccoli kon maken.. schijnt ook erg lekker te zijn ![]() ik ben misschien wat ouderwets.. maar heb dat nog nooit gedaan ![]() of worteltjes met broccoli stampot... vanavond hutspot ![]() oh en wat betreft hete bliksem.. vervang de helft vand e appels eens door peren erg jum ![]() | |
engessa | woensdag 7 maart 2007 @ 17:21 |
Als je hutspot en boerenkool overhebt moet je het de volgende dag (of nog een dag) later opbakken in de koekepan. Das pas lekker ![]() | |
Uhmmie | donderdag 8 maart 2007 @ 10:38 |
hmm de hutspot wel opgebakken.. niet op roggebrood gelegd tho ![]() boerenkool op brood ken ik wel ![]() niet eens perse warm.. al is dat natuurlijk wel veel lekkerder ![]() | |
SHE | donderdag 8 maart 2007 @ 20:45 |
Surinaamse stamppot, die maak ik het liefst. Is geen officieel gerecht geloof ik, aangezien ik 'm zelf heb verzonnen bij noodzaak, omdat mijn rotivellen/platen op waren en ik dus crea moest zijn: - aardappels - kouseband - uitje - stoofvlees ( rund, kan ook met kip ) - roti sambal - 2 Mdme Jeanettes - Knof Stoof je vlees in kilo's masala kerrie In geval van kip; de kipstukken inwrijven met geperste knof, en superfijne ui, masala erbij, aanbakken en dan boullion erop gieten zodat ze onderstaan. Dan Jeantte erbij gooien en laten pruttelen tot het vlees van de botten loslaat. Botten wegflikkeren In geval rund; het vlees goed kruiden met masala. In pan uitje en knof licht aanfruiten, vlees erbij tot bruin en dan ook onderzetten met bouillion en jeanette. aardappels koken tot ze zacht zijn; stampen met room, boter, peper en zout kouseband in kleine stukjes snijden en ook koken, erdoorheen scheppen Klein beetje vocht van je vlees erbij en de stamppot tot gladde massa kloppen. Stamppot serveren met je stoofvlees en als side dish afhankelijk van je type eters: salade van fijngesneden Jeanette, ui en tomaat ( beetje azijn ) salade van komkommer, veeel azijn en ui Tip van Flip: Haal de Jeanette op tijd uit je stoofvlees, dus voor ze ontploffen ![]() | |
Underdoggy | zaterdag 10 maart 2007 @ 18:22 |
quote:We've got a winner! | |
Mirjam | zondag 11 maart 2007 @ 07:30 |
quote:haha ![]() die boerenkoolstamppot met geitenkaas en tomaatjes klinkt lekker overigens! | |
cora4034 | zondag 11 maart 2007 @ 07:49 |
Inderdaad gewoon ouderwetse hutspot of andrijvie met spekjes... heerlijk. | |
Stali | zaterdag 6 september 2008 @ 01:22 |
quote:In Zeeland noemen ze dit sla met spekjes. Dit kun je maken met andijvie of gewoon botersla, net wat het seizoen is. Eieren gaan er ook door. Toen ik onder de rivieren kwam was dit mijn eerste maaltijd en ik vind het nog steeds heerlijk. (Vanavond weer eens gegeten.) Btw, ik zie nu pas dat ik een echte klassieker ga kicken: "Er is al 544 dagen niet in dit topic gepost! " De Hollandse keuken is echt nog niet weg maar is wel verbeterd. ![]() | |
popolon | zaterdag 6 september 2008 @ 09:47 |
Wat een prachtkick. ![]() Ik ga morgen meteen een mooi potje maken. Paar kilo rundvlees stoven en zien wat er van komt. Ben nog op zoek naar andijvie in de VS, dat ben ik nog niet tegengekomen. ![]() | |
Oblivion | zaterdag 6 september 2008 @ 09:50 |
quote:Bij ons stamppot rauwe sla.. ![]() Zat gewoon andijvie in, maar dat aten we niet... ![]() | |
popolon | zaterdag 6 september 2008 @ 15:30 |
Ok, ik zoek dus een goede vervanger voor andijvie (als in rauwe andijvie stamppot) omdat ik het niet kan vinden. Iets dat qua smaak en knapperigheid in de buurt komt. Sla lijkt me eigenlijk niks, sla is zo'n nietszeggende groente. Rauwe spinazie misschien maar dat heeft weer zo'n afwijkende smaak. Help! ![]() | |
AKnynke | zaterdag 6 september 2008 @ 15:48 |
quote:Ja, ik krijg ook zin in stamppot, het is hier kut-weer, regen en koud enzo...maar ik kan hier ook geen andijvie vinden. En om nu al hutspot te maken vind ik ook weer zowat, dat is wel heel erg winters. Maar rauwe andijvie met spekjes, mmmm...Beetje blauwaderkaas erdoorheen, heerlijk! | |
Anubis1984 | zaterdag 6 september 2008 @ 16:19 |
Popolon, ik zou het gewoon eens proberen, ijsbergsla erbij. Is echt erg lekker ![]() Ik ga morgen ook weer eens, voor het eerst in anderhalf jaar ofzo, stamppot eten. Stamppot rauwe andijvie dus, met rookworst, uitgebakken spekkies en een scheutje azijn en lepel mosterd erdoor ![]() | |
popolon | vrijdag 12 september 2008 @ 14:27 |
Ik zal het eens proberen. Boerenkool is gelukkig wel makkelijk te krijgen in Michigan. ![]() | |
Underdoggy | vrijdag 12 september 2008 @ 15:48 |
Boerenkool wordt toch vaak gezien als veevoer in het buitenland? | |
ColdFeet | vrijdag 12 september 2008 @ 16:07 |
Witlofstamppot met gerookte zalm ![]() ![]() | |
popolon | vrijdag 12 september 2008 @ 17:38 |
quote:Nou hier niet hoor. 'Kale' is gewoon als verse groente te krijgen. | |
Samson | vrijdag 12 september 2008 @ 17:39 |
Goed topic, ik moet ook maar snel weer ns een lekkere stamppot maken. Het weer werkt iig wel mee ![]() | |
popolon | zaterdag 22 november 2008 @ 22:35 |
Vanavond hutspot. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 22 november 2008 @ 23:21 |
quote:Ja, lekker is dat he? Doe ik ook vaak ipv spekjes. Blokjes roquefort en dan vooral niet teveel roeren, zodat je echt bommetjes zoute kaas hebt her en der. ![]() ![]() En dan met lamsvlees. Of het nou lamshoarma, lamsgehaktballen of lamskarbonaadjes zijn, ik ben tegenwoordig verslaafd aan de stamppot andijvie met lam. ![]() | |
FloggingMolly | zondag 23 november 2008 @ 14:05 |
quote:Heb je ruimte om zelf andijvie te kweken? | |
Walking_On_Sunshine | maandag 24 november 2008 @ 12:46 |
quote:Met veldsla is anders best lekker. | |
David | maandag 24 november 2008 @ 15:29 |
quote:zuring? heeft natuurlijk ook een andere smaak... | |
Stali | maandag 24 november 2008 @ 15:34 |
quote:Sla valt absoluut te proberen. Ik vind het zelfs beter en zachter dan Andijvie. Warm geeft sla een unieke smaak. De Chinees hier heeft mijn favoriete soep, die ik op alle manieren heb proberen na te maken. Hierbij vergat ik de sla omdat ik dacht dat het overbodig zou zijn. Later bleek de sla juist te missen om exact die soep te krijgen. Ben benieuwd of je het met sla wilt proberen en wat je er van vindt. | |
popolon | maandag 24 november 2008 @ 16:08 |
quote:Dat wel, plek zat. | |
SHE | maandag 24 november 2008 @ 16:24 |
Moet ik je andijvie zaadjes sturen popo? en boerenkool? dan wil ik van jou buffalowing spul ![]() | |
popolon | maandag 24 november 2008 @ 16:27 |
Boerenkool hebben ze hier zat. ![]() Vind het wel een grappig idee eigenlijk, eerst de winter maar even afwachten. EN DUS VEEL STAMPPOTTEN ETEN MENSEN ! | |
Tezz | maandag 24 november 2008 @ 17:27 |
Mijn recept voor boerenkoolstamppot: 1 zak boerenkool Een evenredige hoeveelheid aardappels in stukjes, klein laagje water. Lekker laten koken met wat zout (ik probeer het altijd zo er uit te laten zien als in de unox reclame, zo met de deksel half klepperend op de pan, hihi) Dan het water afgieten (maar echt niet te veel water in de pan doen voordat je gaat koken, anders giet je het lekkerste gewoon weer door de gootsteen na koken). Vervolgens lekker stampen. Scheutje melk, steek roomboter, scheutje azijn, peper, zout, nootmuskaat (proeven). In een aparte pan 1 ui lekker bruin bakken met reepjes katespek erbij. Een stukje mosterdkaas in blokjes snijden. Schep het ui/spek/kaas mengsel door de stamppot en smullen maar! Ik serveer er altijd gehaktballen met jus en een rookworst bij. Heerlijke winterkost! [ Bericht 31% gewijzigd door Tezz op 24-11-2008 17:29:34 (drukte te snel op invoeren ) ] |