abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:00:19 #1
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_16554804
stamp·pot (de ~ (m.))
1 eenpansgerecht met aardappels en groente, die voor het opdienen door elkaar gestampt zijn => stoemp

Tja, daar kan niks tegenop.

Zuurkool, boerenkool(voetbal), zuurkool, stamppot andijvie, hutspot.

Ik kan er even niet meer bedenken maar er zijn er vast meer. 't Is in ieder geval mijn favoriete eten: Simpel, voedzaam en overheerlijk.

Morgen is het hutspot, met extra prei (jaja) en spekkies, beetje jus, niet teveel.

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_16554903
De meeste stamppotten zijn inderdaad erg lekker.

Waarschijnlijk vind jij stamppot zuurkool de lekkerste?

pi_16554908
ik vind het smerig
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:07:56 #4
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_16555012
Met gekookte en gesneden kool en tomaten gebakken met uien en met paprika gekruide gehakt balletjes, aardappels goed kruimig koken en alles door elkaar roeren.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_16555013
stamppot rauwe andijvie met spekjes
Gentlemen, My Lady... you'll always remember this as the day that you almost caught.. Captain.. Jack.. Sparrow
pi_16555019
Heb trouwens laatst geprobeerd hutspot te maken, maar dat proefde niet echt naar de hutspot zoals mijn moeder die maakte. Meer naar wortels met aardappel.
pi_16555050
Hete Bliksem:

Ingrediënten:

1,5 kg aardappelen
zout
500 gr zure appels
250 gr zoete appels
azijn
250 gr doorregen rookspek
2 kleine uien

Bereiding:

De aardappelen gaar koken in 2 dl water met zout.
De appels schillen, in vieren delen en de klokhuizen verwijderen. Elk stuk weer in vieren delen.
Als de aardappelen 20 minuten koken, de appels erbij doen. Alles nog 10 minuten laten koken. Het vocht afgieten en bewaren.
Aardappels en appels met een pollepel goed omroeren.
Op smaak brengen met azijn.
Het rookspek uitbakken.
De in ringen gesneden ui in het spekvet goudgeel bakken.
Spek en uien op de hete bliksem leggen

Eenvoudige versie, die je zelf nog helemaal naar wens kan aankleden.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_16555058
Eindelijk vandaag in de Plusmarkt gevonden: kleine zakjes met zuurkool.
Staat wel op zuurkook met champagne.
Ben gelijk maar ff een rookworst en een stuk zuurkoolspek er bij gekocht. Dat wordt smullen, misschien morgen wel.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_16555169
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:07 schreef xXx-Fenneke-xXx het volgende:
stamppot rauwe andijvie met spekjes
Dat werd bij ons thuis stampot rauwe sla met spekjes genoemd...

3 lastige kids die geen andijvie luste...

Maar heb het jaren gegeten... Die mams toch....

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_16555226
Gestampte piepers met bruine bonen. Klontje boter er door en uitgebakken vetspekjes er over. Jummie Jummie.
Niet te dik/droog maken, want dan heet het stampot "beton".
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:21:13 #11
18188 Unknown_Drunk
We doppen er nog 1
pi_16555348
Zuurkool schotel is lekker .

Alleen hutspot vind ik wat minder.

The most serious case of alcohol abuse is leaving some remains in your glass !!.....**LuvYa if i lose you , I lose myself** .......
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:27:46 #12
75046 LuVyA
I Love.....
pi_16555502
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:21 schreef Unknown_Drunk het volgende:
Zuurkool schotel is lekker .

Alleen hutspot vind ik wat minder.


Hutspot is lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Unknown_Drunk never want 2 lose YOU!!!
pi_16555642
Lekkerste stamppot: boerenkool!
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:34:19 #14
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_16555671
Stamppoten zijn samen met snert de hoogtepunten van de Nederlandse keuken.
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:39:26 #15
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_16555784
mijn favo is stampot raapjes...lekker zoet! gewoon een koolraap met aardappelen, en natuurlijk een stuk uitgebakken spek erbij! mmmmm....maar ook hutspot doet het goed!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_16555788
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:00 schreef popolon het volgende:

Zuurkool, boerenkool(voetbal), zuurkool, stamppot andijvie, hutspot.

Ik kan er even niet meer bedenken maar er zijn er vast meer. 't Is in ieder geval mijn favoriete eten: Simpel, voedzaam en overheerlijk.


Spruitjesstampot met kaas
Spinaziestampot, ook lekker (even spin. blancheren of rauw erdoor)
pi_16555832
En postelijn/postelein?

Iemand hier die dat wel eens maakt?

Heel vroeger at ik het wel eens, toen ik nog een klein shmoopje was en heb het daarna nooit meer gegeten, maar vond het echt heerlijk.

Wat moet daarbij, qua vlees of worst?

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:43:31 #18
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_16555881
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:41 schreef shmoopy het volgende:
En postelijn/postelein?

Iemand hier die dat wel eens maakt?

Heel vroeger at ik het wel eens, toen ik nog een klein shmoopje was en heb het daarna nooit meer gegeten, maar vond het echt heerlijk.

Wat moet daarbij, qua vlees of worst?


Wat is dat?? of ben ik nu zo stom?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_16555919
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:43 schreef AKnynke het volgende:

[..]

Wat is dat?? of ben ik nu zo stom?


Nee, hoor, het is een nogal ouderwetse groente geloof ik.
Het heeft kleine groene blaadjes, dacht ik, ik zou het niet herkennen als ik het bij de groenteboer zou zien liggen.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zaterdag 24 januari 2004 @ 22:45:45 #20
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_16555941
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:45 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Nee, hoor, het is een nogal ouderwetse groente geloof ik.
Het heeft kleine groene blaadjes, dacht ik, ik zou het niet herkennen als ik het bij de groenteboer zou zien liggen.


gelukkig. Ik dacht al. Zal mijn mams eens vragen binnenkort!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_16556142

Postelein.

In de verschillende verpleeghuizen waar ik heb gewerkt, werd het veel gemaakt voor de bewoners, die het heerlijk vonden en ook goed kenden.
Gek eigenlijk dat wij het niet meer kennen.
Ik was het eerlijk gezegd helemaal vergeten deze groente.


En schorseneren, venkel, koolraap lijken ook niet meer van deze tijd?

Ook gevonden voor de liefhebbers:

quote:
Stamppotten de nieuwe keuken van Anne Scheepmaker bevat geweldige recepten voor de meest verrukkelijke stamppotten! Zo vind je er zalige vleesstamppotten zoals stamppot van rauwe spinazie met lente-uitjes en lamworstjes. Overheerlijke visstamppotten zoals stamppot met gerookte zalm en courgette. Vegetarische stamppotten, zoals stamppot met waterkers en geitenkaas, en een groot aantal verrassende internationale stampotten. Van frisse zomerstamppotjes als stamppot met rucola, groene asperges en kerstomaatjes tot zware winterkost als stamppot rodekool met gebakken appel en foie gras. Je vindt er altijd iets van je gading!

Maar behalve de smakelijke recepten bevat Stamppotten de nieuwe keuken ook een uitgebreide inleiding hoe je de allerbeste stamppotpuree kunt maken. Want daar hebben beroemde koks en culinair journalisten zo hun eigen ideëen over. Ook kun je talloze raadgevingen lezen over de benodigdheden (zoals de meest geschikte aardappelrassen) en de apparatuur. Handig!

Anne Scheepmaker schrijft al vijftien jaar over koken en eten in NRC Handelsblad. Zij publiceerde talrijke kookboeken en culinair-historische kookboeken, waaronder het NRC Handelsblad Kookboek (vier delen), Nachthonger en Vingervlug vegetarisch. Anne heeft ook de succesvolle herziening van het Wannée Kookboek verzorgd.

Stampotten de nieuwe keuken is overzichtelijk, duidelijk, erg mooi vormgegeven en bovenal een must voor iedere stamppotliefhebber!

Stamppotten de nieuwe keuken , auteur:Anne Scheepmaker, ISBN: 90 230 1124 1, uitgever: J.H. Gottmer


  zaterdag 24 januari 2004 @ 23:14:34 #22
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_16556667
Postelein, ik was het ook vergeten, heb 't vroeger ook gehad.

Niet van tafel voor dat je je bord leeg had gegeten, heerlijk toch.

Ik zou er nou een moord voor doen

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 24 januari 2004 @ 23:19:54 #24
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_16556823
ohhh...maar dat ken ik wel! dat heb ik idd ook wel eens gehad. Volgens mij kun je het zo bij appie kopen, maar dat weet ik ook niet!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 24 januari 2004 @ 23:32:27 #25
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_16557173
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 23:19 schreef AKnynke het volgende:
ohhh...maar dat ken ik wel! dat heb ik idd ook wel eens gehad. Volgens mij kun je het zo bij appie kopen, maar dat weet ik ook niet!
Daar ga je dus verkeerd: Een stamppot, wat het ook is, koop je niet daar.

Die maak je écht zelf.

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_16557461
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:00 schreef popolon het volgende:

Ik kan er even niet meer bedenken maar er zijn er vast meer. 't Is in ieder geval mijn favoriete eten: Simpel, voedzaam en overheerlijk.

Morgen is het hutspot, met extra prei (jaja) en spekkies, beetje jus, niet teveel.


Betekent het laatste, dat er bij jouw in de Hutspot standaard prei zit ?
Niets baeten sal. Nogh caers nogh bril. Als den uyl niet sien en wil.
pi_16557545
stamppot met raapstelen hmmm jummie

(raapstelen zijn kiemen van paksoi of chinese kool)

  zaterdag 24 januari 2004 @ 23:46:45 #28
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_16557556
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 23:43 schreef SANCTAsimplicissimus het volgende:

[..]

Betekent het laatste, dat er bij jouw in de Hutspot standaard prei zit ?


Neen, prei is een ui (of andersom ) maar ik goochel af en toe een beetje met de standaard recepten en m'n rare ingevingen.

Moet je ook eens doen.

Meestal erg verrassend, soms een tegenvaller

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 25 januari 2004 @ 12:40:02 #29
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_16564706
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 23:32 schreef popolon het volgende:

[..]

Daar ga je dus verkeerd: Een stamppot, wat het ook is, koop je niet daar.

Die maak je écht zelf.


Dat doe ik ook echt wel hoor! De postelein, daar had ik het over! En die maak ik niet zelf, beschik niet over een tuin!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_16564806
Erg lekker: Stampot rauwe andijvie met kaas en noten. .
  zondag 25 januari 2004 @ 12:50:41 #31
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16564946
van de week boerenkool gemaakt.. alleen waren de spekkies op in de supermarkt.. heb ik eens gekozen voor gekruide spekkies... ik wil niet meer anders...mmmmm
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zondag 25 januari 2004 @ 12:53:01 #32
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564987
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:09 schreef Lucille het volgende:
Eindelijk vandaag in de Plusmarkt gevonden: kleine zakjes met zuurkool.
Staat wel op zuurkook met champagne.
Ben gelijk maar ff een rookworst en een stuk zuurkoolspek er bij gekocht. Dat wordt smullen, misschien morgen wel.
heel veel mensen koken de zuurkool. opbakken is eigenlijk lekkerder. moet je wel op heel laag vuur doen. de zuurkool blijft wat zuurder en het geheel wat steviger.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 januari 2004 @ 14:39:21 #33
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_16567292
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:53 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

heel veel mensen koken de zuurkool. opbakken is eigenlijk lekkerder. moet je wel op heel laag vuur doen. de zuurkool blijft wat zuurder en het geheel wat steviger.


Koken? Bakken? Ik neem alleen zuurkool uit 't vat en die gaat zo door de gestampte aardappels , opwarmen.Klaar
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_16567530
Bij ons triomfeert de Ham-kaas-prei-stampot!
Heeeeel goed te eten!
En ook de andijvie-mosterd-stampot gaat er erg goed in..
Enne spruitjes-stampot-met-spekjes erdoor die is ook erg lekker!

We zijn hier erg creatief met de stamppotten.

pi_16572003
Je kan eigenlijk alles wel door de aardappels stampen. IJsbergslastamppot bijv. Of bloemkool door de andijviestamppot. En ik ben ook gek op postelein stamppot! Postelein is zo'n groente die gekookt niet te eten is, maar rauw door de stamppot. Yum!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_16572054
Boerenkool met rookworst andijvie met spekjes hutspot
pi_16572112
Boerenkoolstamp met spekjes en oude kaas! .
pi_16572412
Ik als klein pinda meisje vind ze allemaal lekker .
pi_16572895
Stamppot van prei en aardappels en daar doorheen geroerd gebakken shoarmavlees met uitgebakken spekjes erdoor en ketjap en zout en peper. Echt heel lekker.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 25 januari 2004 @ 18:21:50 #40
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_16573104
Hutspot klaarmaken, laagje kaas erover en dan nog even onder de grill
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_16573166
Andijviestampot, met rundervinken .

Over de andijvie heerlijke rundervinken sjus(oid), en natuurazijn mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 25 januari 2004 @ 21:43:52 #42
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_16578651
Bij ons de traditionele stamppotten(boerenkool, zuurkool en andijvie) maar dan wel even aangezet met wat apart gebakken groente die de stamppot een stukje meerwaarde geven.

Omdat mijn lieve wederhelft een intolerantie heeft jegens zowel varkens- als rundvlees moeten helaas de spekjes en de rookworst achterwege blijven . Intussen vestig ik mijn hoop op de bio-industrie die hopelijk snel komt met een kip waar heerlijke spekjes aan groeien en die het goed doet in de rookworst.

Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  zondag 25 januari 2004 @ 23:19:52 #43
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_16581870
Preistamppot!!

Was mij totaal onbekend, totdat ik een aantal jaren terug in het cafe van de faculteit der biologie van de VU terecht kwam.

Het recept staat op hun homepage, het is wel voor meerdere mensen dus let even op de hoeveelheden.
Preistamppot
Op de site staan trouwens nog wel meer leuke recepten.

[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_16582435
quote:
Op zondag 25 januari 2004 21:43 schreef Ouwesok het volgende:
Bij ons de traditionele stamppotten(boerenkool, zuurkool en andijvie) maar dan wel even aangezet met wat apart gebakken groente die de stamppot een stukje meerwaarde geven.

Omdat mijn lieve wederhelft een intolerantie heeft jegens zowel varkens- als rundvlees moeten helaas de spekjes en de rookworst achterwege blijven . Intussen vestig ik mijn hoop op de bio-industrie die hopelijk snel komt met een kip waar heerlijke spekjes aan groeien en die het goed doet in de rookworst.


HEY Ouwesok!

*wijst----> Unox Kiprookworst

Voor je meissie!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_16586919
Spinazie Stampot gewoon potje van Hak er door smaakt lekker
  maandag 26 januari 2004 @ 11:23:54 #46
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16590415
Eén ding: Unox rookworst is géén worst: het is meel + water + smaakversterker .
Echte lekkere rookworst koop je bij de slager!

* Gooi ook eens parmezaanse kaas door de boerenkool en andijvie stamppot!

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_16595464
Natuurlijk hou ik ook van hutspot, stamppot rauwe andijvie en boerenkool.Met zuurkool doe je mij echter geen plezier.
De laatste tijd maak ik ook vaak stamppot van kool (witte of chinese) met kerrie en fruit (ananas of perzik). Lekker! Moet je wel even de kool met spekjes/ham en de kerrie opbakken voor je het door de puree mengt.
Pureer ook eens een banaan erdoor (kan ook in de andijvie). Dat geeft echt een smaaksensatie. Heel zoetig en vol, en het wordt ook een stuk steviger.
Trust me, I know what I'm doing.
pi_16595644
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:07 schreef xXx-Fenneke-xXx het volgende:
stamppot rauwe andijvie met spekjes
En een goeie bal gehakt
pi_16596601
Boerenkoolstamppot met een rookworst en een kuiltje jus waar je een lepeltje mosterd doorheen roert

Andijviestamppot met gebakken spekkies en blokjes kaas

Hutspot met een bal gehakt

Stamppot

  donderdag 29 januari 2004 @ 12:27:36 #50
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_16682335
quote:
Op maandag 26 januari 2004 11:23 schreef Litman het volgende:
Eén ding: Unox rookworst is géén worst: het is meel + water + smaakversterker .
Echte lekkere rookworst koop je bij de slager!

* Gooi ook eens parmezaanse kaas door de boerenkool en andijvie stamppot!


Je wil niet weten hoeveel mensen dat gedrocht van Unox (en consorten) lekker vinden, ook die HEMA worst is maar matig.

En inderdaad, de slager is het enige antwoord op de vraag waar de rookworst vandaan moet komen.

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')