abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_32135165
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 22:56 schreef Auticia het volgende:
Op verzoek van Oblivion hier het recept van wat ik in elkaar aan het flanzen ben.

Ik weet niet meer hoeveel ik van wat heb gebruikt, maar dit is het ongeveer.
3 paprika's
4 tomaten
veel verse knoflook
1 grote ui
(eventueel kan je hier nog dingen aan toevoegen zoals champignons etc)
7 ons rundvlees (je kan ook een combinatie maken van kip, rund en varkensvlees)
chorizoworst
fles rode wijn
verschillende kruiden
rode peper of piri-piri

Vlees in stukjes snijden, groenten fijnhakken, vlees met kruiden even laten dichtschroeien in de pan.
En eigenlijk gooi je dan gewoon de rest erbij. . Tenminste zo deed ik het. En heel lang laten pruttelen. .

Je kan er ook een vegetarisch potje van maken, dan vervang je het vlees door bijv quorn en kan je in plaats van de chorizoworst er een kaasje bijgooien. Ook kikkererwten zijn er erg lekker in.

Ik geloof niet dat ik erg goed ben in dit uit te leggen.
Oe! Dat klinkt wel makkelijk genoeg voor mij

Ga ik ns uitproberen!
Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
nee, nooit meer in m'n leven!
pi_32152143
quote:
Op woensdag 9 november 2005 12:31 schreef Coolfool het volgende:

[..]

Dat is van het programma 'Best', tevens te zien op de BBC. Leuk programma trouwens, meestal worden daar erg lekkere gerechten gemaakt
Leuk programma wel ja. Alleen irritant dat de recepten niet van de site te halen zijn, vanwege "copyright restrictions". Ben namelijk erg geinteresseerd in een recept van de "pork and egg congee" die ze een tijdje geleden maakten...
  woensdag 23 november 2005 @ 23:32:21 #103
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_32524122
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vraag om "marbled beef"
Late reactie maar dit was een prima reply Piet.

Bedankt, of beter: Danke.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 9 januari 2006 @ 14:12:27 #104
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33864834
Subtiel schopje,

Ga vandaag weer eens een stoofpotje maken met Bier, kweet nog niet in welk bier het ga laten stoven maar ga zometeen maar eens de Koolraap snijden.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_34477768
van de week heerlijk hutspot met sucadelapjes gegeten.. zo zacht en zo gaar dat ze uit elkaar vielen.. en voor dit weekend ga ik voor gulash denk ik. vanavond even naar de slager en morgen opzetten.. dan heb ik morgen een heerlijke en makkelijke zaterdag maaltijd
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
  vrijdag 3 maart 2006 @ 14:32:01 #106
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_35678587
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 17:08 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik zag niet zo heel lang geleden op rtl 4 een kookprogramma, waarin 2 mannen en een vrouw het tegen elkaar opnemen door iets lekkers te koken, en het door een luikje aan een jury te geven.
nu maakte die vrouw een stuk buikspek [ ] klaar, met een krokant korstje, ingesmeerd met kruiden, volgens mij chinees 5 kruidenpoeder. en dan op een rooster in de oven.
heeft iemand dit toevallig gezien? of kan iemand mij iets uitgebreider vertellen hoe en wat?
kick
ik wil dit dus klaargaan maken
voor zover ik mij herinner snee die vrouw de bovenkant in, en goot ze er kokend water overheen om de bovenkant krokant te krjgen.
daara droogdeppen, chinees 5 kruidenpoeder erop, en op een rek de oven in.
dit klinkt toch wel enigszins logisch?
hoelang zou het de oven in moeten, op hoeveel graden..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_35731626
quote:
Op woensdag 1 december 2004 15:20 schreef Litman het volgende:
Ik maak wel eens zelf erwtensoep, maar ik vind dat het zo snel aanbrandt, ook als je het heel zacht laat sudderen. Ik maak em trouwens met eisbein (hamschijf), spek en rookworst.

Hoe zwaarder hoe beter!
Probleem met het bereiden en ook het opwarmen van erwtensoep/snert is dat er dingen in zitten met zo'n verschillende dichtheid..

Stukken spek en rookworst zijn heel dik en zwaar, erwtenpuree in water (de basis van de soep) is heel licht.

Wat verhitting moeilijk maakt omdat sommige dingen meteen heet zijn en verbranden, en andere heel lang nodig hebben om een beetje warm te worden.

De enige manier om het goed te koken/warmen is een betrekkelijk laag vuur en continu heel veel roeren.

Het verschil tussen erwtensoep en snert is overigens dat snert erwtensoep is die meer dan een dag oud is. Dan verandert de soep ook, snert is veel dikker.
pi_36578867
Tijdje terug weer een kalf geslacht, deze week opgehaald bij de slager. Dus afgelopen paar dagen was weer 1 groot feest. Ik heb behoorlijk wat fond gemaakt, alle geschikte botten met een beetje bouquet en wijn heerlijk lang in het fornuis (we hebben alleen zo'n ouderwets fornuis, AGA). Hij is deze keer ongelovelijk dik geworden, nu maar alles in potjes gooien...

Verder staat er al sinds gisteren stoofvlees in de lage oven...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 2 april 2006 @ 15:27:56 #109
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36579101
quote:
Op zondag 2 april 2006 15:21 schreef Drive-r het volgende:
Tijdje terug weer een kalf geslacht, deze week opgehaald bij de slager. Dus afgelopen paar dagen was weer 1 groot feest. Ik heb behoorlijk wat fond gemaakt, alle geschikte botten met een beetje bouquet en wijn heerlijk lang in het fornuis (we hebben alleen zo'n ouderwets fornuis, AGA). Hij is deze keer ongelovelijk dik geworden, nu maar alles in potjes gooien...

Verder staat er al sinds gisteren stoofvlees in de lage oven...
Hoeveel fond heeft dat ongeveer opgeleverd?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36579148
quote:
Op zondag 2 april 2006 15:27 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Hoeveel fond heeft dat ongeveer opgeleverd?
Poe, ik denk een liter of 5? Maar dat ligt eraan hoe dik ik hem laat, ik kan er in ieder geval een behoorlijk tijdje mee doen... En hij is lekker!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 2 april 2006 @ 15:32:12 #111
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_36579220
quote:
Op zondag 2 april 2006 15:29 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Poe, ik denk een liter of 5? Maar dat ligt eraan hoe dik ik hem laat, ik kan er in ieder geval een behoorlijk tijdje mee doen... En hij is lekker!
das veel 5 liter fond, bedoel je geen bouillon?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_36579282
quote:
Op zondag 2 april 2006 15:32 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

das veel 5 liter fond, bedoel je geen bouillon?
We hebben het hier over een heel stierkalf, maar misschien zit ik er een liter naast. En ik weet prima wat fond is, deze heeft nu ongeveer de dikte van drilpudding...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_36877988
Puur uit intresse hoeveel kilo bruikbaar bot heeft zo'n beest ?
Bestel op het werk dagelijks botten, en vraag me af hoeveel % dat van een koe/kalf/hert is.
pi_36878249
quote:
Op woensdag 12 april 2006 08:20 schreef Pilootje het volgende:
Puur uit intresse hoeveel kilo bruikbaar bot heeft zo'n beest ?
Bestel op het werk dagelijks botten, en vraag me af hoeveel % dat van een koe/kalf/hert is.
Pff, ik heb geen duidelijk idee. Ik zal het lijstje van de slager er eens bijpakken, volgens mij weegt hij alles...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_36878320
Was het een normaal slachtrijp kalf of een hobbydier wat iets ouder is meestal ?
pi_36880121
quote:
Op woensdag 12 april 2006 08:51 schreef Pilootje het volgende:
Was het een normaal slachtrijp kalf of een hobbydier wat iets ouder is meestal ?
Het verschilt per keer, maar dit was een kalf van een maand of 9/10, als ik me niet vergis. Hij had in ieder geval nog voldoende zwezerik. Je moet altijd goed opletten hoe het kalf erbij staat. Na een bepaalde tijd gaat hij groeien en wordt hij wat pezerig. Daarna wordt het allemaal weer wat meer vlees en vet. Dus of je slacht hem erg jong, of net ietsje ouder (zoals nu).

Maar goed, dit verschilt ook weer enorm per ras en wij hebben geen echte vleeskoeien. Juist een oud-Hollands ras, niet doorgefokt en goeie kwaliteit vlees.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_45763001
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 22:56 schreef Auticia het volgende:
Op verzoek van Oblivion hier het recept van wat ik in elkaar aan het flanzen ben.

Recept
Die wordt erg lekker. Ik heb zojuist de aardappels erop gemikt om die ook mee te laten pruttelen.
En doordat de deksel ff van de pan moest heb ik nu hele erge trek.

Dank voor je recept.
pi_45763060
quote:
Op maandag 6 december 2004 00:40 schreef pseudovlaming het volgende:
Erwtensoep... ik had laatst nog n receptje neergezet in "Het grote vraag Piet..."-topic...
Die was in iedergeval formidabel.

Ik zal even voor je zoeken.

<Hebbesss>

<Ctrl-V>
ERWTENSOEP OP GROOTMOEDERS WIJZE
Recept
Die heb ik eergisteren gemaakt.
Heb nu maar 7 porties in de diepvriezer staan.
Ook een aanrader.
  dinsdag 30 september 2008 @ 05:34:01 #119
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62015655
Heb zelf laatst deze gemaakt en moet zeggen was erg lekker maar kost (zoals het eigenlijk hoort) wel flink wat uren bereiding .

Nodig:

* 1 kg rundstoofvlees
* 2 eetlepel olijfolie of boter
* 1 eetlepel bloem
* 1 grote ui
* 1 grote wortel
* laurierblad
* pezo of een zakje stoofvleeskruiden
* 1 boterham
* 1 eetlepel mosterd
* 1 eetlepel "poepgelei" = appel-perenstroop voor op de boterham
* 2 flesjes bruin bier (vb. bruine Leffe)

Snijd de ui en wortel fijn en stoof aan in de olie of boter. Voeg het rundvlees toe en laat kroeten.
Kruid met pezo of het zakje stoofvleeskruiden en laurier. Doe het bruin bier erbij tot het vlees onderstaat. Besmeer de boterham langs de ene kant met de mosterd en langs de andere kant .
Doe de boterham erbij en laat ongeveer 2 uur sudderen. Het vlees mag echt uit elkaar vallen, zo mals moet het zijn.
Wanneer het vlees mals is en je saus is nog wat te dun dan kan je binden met wat aardappelzetmeel of maïzena.

De volgende dag is dit lekkerder en serveer met vers gebakken frietjes, gekookte aardappelen en appelmoes.
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_65360816
Zou graag wat zinnigs te melden hebben, maar het wordt een onbeschofte TVP, staan veeeeeeel dingen in die ik zelf wil uitproberen.....
* Broertie honger krijgt en in diepvries duikt om te kijken of er nog sucadelappen in liggen....
  zondag 5 april 2009 @ 13:17:45 #121
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_67726330
ik ben tegenwoordig helemaal van de platte bil. en van wangen, tong etc. ga binnenkort zelf slachten bij een speciale tocht, survival technieken verscherpen zeg maar. maw. zelf vangen van groot wild zonder vuurwapen en dan zelf slachten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 5 april 2009 @ 13:22:38 #122
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_67726496
ter verduidelijking van mijn post. plattebil vereist een langzame en voorzichtige benadering. lang marineren met witte wijn. koken op max 70 graden etc. maar dan wordt het wel uiterst mals.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')