Hier verder.
Ik vond het een 'poging tot' Saving Private Ryan.
Die kan weer niet in de schaduw staan de Ban of Brothers.
best leuk, viel me reuze mee.
2001: a space oddisey
echt onterechte 60's-winnaar. (ben toch al geen SK-adept )
Wel mooie shots van Toscane. .. er is zelfs gefilmd waar ik zelf 8 jaar terug ben geweest . .dat is dan wel weer funny. is wel mooi opgebouwd..
Het is een mooie film.
Wat veranderd een vrouw zeg als ze zich kaalscheerd:+
Nummer 249 uit de IMDb 250. Nou, dat vind ik best wel overdreven. Het was een vermakelijke film, maar wel magertjes, vond ik. En voor een komedie heb ik verdomd weinig gelachen. Maar wel mooie plaatjes, gezellige muziek en leuke acteurs en actrices.
quote:*eens*.
Op vrijdag 23 januari 2004 23:53 schreef Tom_Tom- het volgende:
Oh Brother, Where Art Thou.Nummer 249 uit de IMDb 250. Nou, dat vind ik best wel overdreven. Het was een vermakelijke film, maar wel magertjes, vond ik. En voor een komedie heb ik verdomd weinig gelachen. Maar wel mooie plaatjes, gezellige muziek en leuke acteurs en actrices.
quote:Maar denk dat het gauw genoeg verdrongen is.
Op zaterdag 24 januari 2004 00:08 schreef speknek het volgende:[..]
*eens*.
quote:Tuurlijk, het kan ook eigenlijk niet, het eens zijn met zo'n psychisch minder bedeelde als Tom-Tom_.
Op zaterdag 24 januari 2004 00:16 schreef Lambiekje het volgende:
Maar denk dat het gauw genoeg verdrongen is.
It never happened, it was just a figment of my imagination.
Daarna With Love, Lilya gezien, over een oerdomme Russische dame die een bepaalde droom nastreeft om te trouwen met een goeie man en kindertjes te krijgen. In haar pad hier naartoe doet ze soms de raarste dingen en komt goed uit de verf dat ze weinig verstand heeft hoe mensen elkaar behandelen. Uiteindelijk komt alles wel goed, maar totaal niet door haar opzet Wel aardig, maar geen meesterwerk..
6e keer pas
Slacker
Weer een typische Linklater-film, vol met filosofische gedachten over het leven. We volgen random wat mensen in een klein stadje in Texas, allemaal bijzondere, vreemde en excentrieke personages. De film zit ook vol met geweldige quotes:
So, did you vote in the most recent election?
- Hell, no...I've got less important things to do.
Zijnde Linklater's debuut, haalt hij zeker nog niet het niveau van Dazed & Confused, Before Sunrise en Waking Life, maar blijft een erg leuke film.
My Life Without Me
Sterke film over een jonge moeder die te horen krijgt dat ze terminale kanker heeft en nog maximaal 3 maanden te leven heeft. In plaats van opgenomen te worden in het ziekenhuis, probeert ze alle zaken voro haar gezin in orde te maken voor ze dood gaat. Dit doet ze zonder haar omgeving te vertellen dat ze ernstig ziek is. De acteerprestatie van Sarah Polly is erg sterk .
Double Jeopardy
Aardige thriller, die soms wat vergezocht is en ook wat voorspelbaar. Egt spannend wordt hij ook nergens. Ach, ik heb me best vermaakt.
Gisteren:
S lyubov'yu. Lilya (With Love. Lilya)
Best aardige film over een naïeve Russische vrouw die op zoek is naar een man. Af en toe wist de film mijn aandacht niet egt vast te houden, wat misschien wel te wijten is aan het hoofdpersonage. Ik kon namelijk totaal niet met haar meeleven.
Along came Polly
romantische komedie met Ben Stiller & Jennifer Aniston en een mooie bijrol voor Debra Messing (Will & Grace)
quote:Zoals altijd.
Op zaterdag 24 januari 2004 14:06 schreef Gorro het volgende:
De acteerprestatie van Sarah Polly is erg sterk.
Nog niet gezien, trouwens, maar ben erg benieuwd.
Prachtige film, heel erg mooi getekend, goede muziek. Alleen dat het dan weer een bijbelverhaal is, daar ben ik minder enthousiast over. Maar het is gewoon geweldig gemaakt en een goede film.
[Dit bericht is gewijzigd door Tom_Tom- op 24-01-2004 19:20]
Half Past Dead. (vanmiddag).
In de bioscoop gistermiddag: The Last Samurai.
Viel erg mee. Had verwacht hem erg slecht te vinden, maar ik heb toch 2,5 uur redelijk geboeid zitten kijken. Ondanks wat continu blatende meisjes, die blijkbaar elke scene hard op moesten bespreken met elkaar.
Net afgelopen: Requiem for a Dream
Fascinerend...
Zometeen kiezen tussen Taxi Driver en Unforgiven.
Heerlijk zo'n DVD verzameling
Fascinerend is misschien het beste woord ervoor. En zeker niet voor niks winnaar van 4 Academy Awards in 2001.
aanrader!
quote:Vond niet zo sterk allemaal ... 4 vind ik overdreven. Maar ja het is bekend Oscar's worden nog wel is heimelijk fout verdeeld.
Op zondag 25 januari 2004 02:12 schreef UFOtje het volgende:
A Beautiful Mind
Fascinerend is misschien het beste woord ervoor. En zeker niet voor niks winnaar van 4 Academy Awards in 2001.aanrader!
Birth of a Nation
Deze film uit 1915 is een monument in de film geschiedenis. Het is een film die ondanks zijn leeftijd en ondanks de lengte (190 minuten) tog blijft boeien. Het verhaal wordt op een goede wijze verteld en de aankleding is erg goed verzorgt, terecht een monument dus. Er zit alleen nogal een grote maar aan deze film. Hij is nogal racistisch. Vooral een van de laatste scene waarin de mannen van de Ku Klux Klan ten strijde trekken tegen de opstandige zwarten, onder de bombastische muziek van Robert Wagner is erg ongepast. De scene van de moord op Abraham Lincoln is wel erg goed.
Back to the Future 3
Aardig, maar toch beduidend de minste van de 3.
Full Metal Jacket
Erg goede en indringende film. Desondanks niet een film die ik nog 'n keer hoef te zien.
Oh Brother Where Arth Thou
Geweldig! Humor, actie, avontuur....noem maar op. Echt een topper!
Best wel interessante Franse film over een gevangenisontsnapping. Zeker even goed als andere films die over hetzelfde gaan (The Great Escape, Escape From Alcatraz,...) maar hier wordt het toch veel persoonlijker en menselijker verteld. Het vele vuile werk dat nodig is om te ontsnappen, wordt zeer goed weergegeven, vooral met overtuigende geluidseffecten en ook via lange scènes, waarin de camera minutenlang blijft hangen op een steeds groter wordend gat in de vloer.
quote:Topfilm
Op zondag 25 januari 2004 13:36 schreef SaintOfKillers het volgende:
Le Trou
hmm en nog 3 oudjes, kom ff niet op de titels, waren dan ook saai
Kill Bill wil ik zeker nog zien, de soundtracks zijn iig al goed!
Aardige animatiefilm met een levendig verhaal. Ik vind m overrated voor ze positie in de imdb t250, hij heeft daar nl. positie 41. Misschien heb ik wat gemist
quote:Is die rest van je top 250 ergens online te bezichtigen??
Op zondag 25 januari 2004 14:05 schreef Gorro het volgende:[..]
Topfilm
Toen ik laatst een Top 250 voor mezelf maakte, is hij op de 56e plaats beland
[Dit bericht is gewijzigd door Caldas op 25-01-2004 19:20]
jackie brown. DAMN Samual L Jackson Is THE MAN
pulp fiction: Samual L Jackson Is even better
LOTR: TROTK: hele mooie film met zwaar gave gevechten.. maar wel een beetje wazig met die undead gasten.. das echt een beetje ver gezocht.
Oude klassieker uit 1922 en ook de eerste Dracula-verfilming (al hadden ze het niet mooi gevraagd en kregen ze een rechtzaak aan het been via de weduwe van Bram Stoker). Max Schreck speelt graaf Orlok, de vampier, en is in mijn ogen de uber-vampier die nooit meer overtroffen is. Leuk om eens te zien.
Van de regisseur van Richie Rich! Dit zegt voldoende. Met wederom een "fantastische" acteerprestatie van Liz Hurley.
quote:Ja hoor
Op zondag 25 januari 2004 19:04 schreef Caldas het volgende:[..]
Is die rest van je top 250 ergens online te bezichtigen??
Ik ben erg nieuwsgierig, zeker aangezien je Birth Of A Nation net hebt gezien. Vindt nog maar eens mensen die weten dat D.W. Griffith veel voor de cinema heeft betekend (en ik denk dan ook aan Intolerance). Jij kijkt duidelijk verder dan de jaren 90.
Hier staat hij: http://gorro.student.utwente.nl/top250.txt
Niet bereikbaar als m'n pc uit staat ('s nachts)
quote:Ik zit nog altijd te wachten op een film van Kevin Smith die ik goed vind. Ik vind ze voorlopig allemaal maar middelmatig. Ik snap niet wat er zo leuk aan is.
Op zondag 25 januari 2004 21:18 schreef Tom_Tom- het volgende:
Chasing Amy.
Als eerste genre op IMDb is het een komedie. Dat heb ik weer. Na Oh Brother, Where Art Thou de tweede komedie in een week waarbij ik me afvraag: waar is het komediegedeelte?
Wat ik van deze film vind weet ik niet. Het is geen misbaksel, maar ook geen meesterwerk. Het is gewoon een film die ik heb gekeken.
Oh, nu weet ik het weer. Het enige lachwekkende was Alyssa's stem in de ruzie met Holden.
quote:ik zou je m'n stinkpalm moeten geven!
Op zondag 25 januari 2004 21:23 schreef SaintOfKillers het volgende:[..]
Ik zit nog altijd te wachten op een film van Kevin Smith die ik goed vind. Ik vind ze voorlopig allemaal maar middelmatig. Ik snap niet wat er zo leuk aan is.
quote:Misschien ook aardig om eens te zien: Shadow of the Vampire (2000).
Op zondag 25 januari 2004 20:08 schreef SaintOfKillers het volgende:
Nosferatu, eine Symphonie des GrauensOude klassieker uit 1922 en ook de eerste Dracula-verfilming (al hadden ze het niet mooi gevraagd en kregen ze een rechtzaak aan het been via de weduwe van Bram Stoker). Max Schreck speelt graaf Orlok, de vampier, en is in mijn ogen de uber-vampier die nooit meer overtroffen is. Leuk om eens te zien.
quote:Absoluut niet! Er waren deze al enkelen voorgegaan en de eerste kwam ver voor '22 uit: http://www.uncc.edu/ltrobert/vampslnt.htm
Op zondag 25 januari 2004 20:08 schreef SaintOfKillers het volgende:
Nosferatu, eine Symphonie des GrauensOude klassieker uit 1922 en ook de eerste Dracula-verfilming..
quote:Er waren wel eerdere vampieren films, maar Nosferatu was de eerste verfilming van het boek "Dracula" van Bram Stoker.
Op zondag 25 januari 2004 22:20 schreef Lucyfurr het volgende:[..]
Absoluut niet! Er waren deze al enkelen voorgegaan en de eerste kwam ver voor '22 uit: http://www.uncc.edu/ltrobert/vampslnt.htm
quote:Blijkbaar is er nog een Russische Dracula op basis van Stoker uit 1920 en een Hongaarse uit 1921 waar echter geen exemplaren meer van bestaan. Wie heeft ze gezien?
Op zondag 25 januari 2004 22:23 schreef Gorro het volgende:[..]
Er waren wel eerdere vampieren films, maar Nosferatu was de eerste verfilming van het boek "Dracula" van Bram Stoker.
Ja, we hebben wat gehuurd, want er is maar 1 film van de tv af .
En nog wat films van tv waar ik de naam niet zo van weet.
Voor mij een iets te veel feel-good / vrouwenfilm!
Maar zeker geen slechte film.
Deze was ik nog vergeten van enkele weken geleden. Hij begint goed, maar op het einde zakt het een beetje in mekaar. En hij duurt ook wat lang. Maar de karakterontwikkeling zit wel snor.
quote:
Op maandag 26 januari 2004 20:08 schreef SaintOfKillers het volgende:
Arrivée d'un train à la Ciotat, L' (1896)Deze was ik nog vergeten van enkele weken geleden. Hij begint goed, maar op het einde zakt het een beetje in mekaar. En hij duurt ook wat lang. Maar de karakterontwikkeling zit wel snor.
Wel een aardig verhaal over virtual-word gebeuren. Het is zeg maar tegelijk met Matrix over een virtual-world. Het is zeker niet fout uitgewerkt.
Vond wel een goede sci-fi
Precies wat ik had verw8, een samenraapsel van cliches, voorspelbaarheden en saaie momenten
4,5
14 films, misschien moet ik me tijd toch beter gaan besteden
Ik heb wel gelachen. Dat was ook de bedoeling volgens mij.. Vermakelijk en flauw, maar meer had ik ook niet verwacht.
Wel aardige film, maar meer voor t amusement. De goeie cast boeit wel en dat maakt het zwakke verhaal misschien wat aantrekkelijker. Weisz
Mona Lisa Smile met Kirsten Dunst
Vond t wel n goede film
, natuurlijk ook omdat
Kirsten
erin speelde
Gisteren:
Big Fish
Superfilm
. Moet je zeker gaan zien als ie uit is
Any Given Sunday
Redelijke American Football film van Oliver Stone. Al Pacino heeft weer een aantal speeches. Dat die man dat kan weet ik nu wel en ze maken dus totaal geen indruk meer op me. Verder vond ik de rauwe regiestijl van Stone, vooral tijdens de sport-scenes wel goed.
Cléo de 5 à 7
Gedurende anderhalf uur, volgen we de Franse zangeres Cléo in real time, die op haar doktersuitslag zit te wachten. Ze denkt dat ze te horen zal krijgen dat ze dood zal gaan. Een serie bijzondere ontmoetingen maakt dit een plezierige, charmante film.
Citizen Kane
In de bios . De derde keer dat ik de film gezien heb. Ik blijf het niet de beste film allertijden vinden, maar ik kan er heel goed mee leven dat daartoe wordt gekozen door de critici en regisseurs die elke 10 jaar meedoen aan de Sight & Sound poll. Deze keer viel me eigenlijk pas voor het eerst op, dat hij soms enorm grappig is
. Ook leuk dat ik de dag ervoor het verhaal rondom de release van de film gezien had.
Tora no o wo fumu otokotachi (They Who Step on the Tiger's Tail)
Een erg vroege Kurosawa uit 1945. Hij ziet er nogal theaterachtig uit, doordat de scenes in een studio opgenomen zijn, terwijl het hele verhaal zich buiten af speelt. De decors zijn niet geheel overtuigend. Ook is de plot niet het meest boeiende, maar er zitten wel een aantal goede/leuke momenten in, en Endoken zorgde voor een leuke komische noot met z'n rubberen gezicht
Leuke film, maar er zitten naar mijn id iets te veel saaie momenten in, iets wat niet het geval was in bv EDWARD SCISSORHANDS, ED WOOD of SLEEPY HOLLOW, maar al met al toch een prima film.
Wel okee. maar niet echt een superfilm. beetje voorspelbaar.
Snatch
Blijft perfect
Shortmovie met Laurel ( geen Hardy)
Debiel gedoe op een sinaas/bessen kwekerij . En dan later lopen kutten bij de lopende band. Dit was nog wel funny al is lichamelijk geweld wel redelijk hoog. Ook hier wordt veel spul gesloopt.
gruwelijke film
zo sarcastisch als de pest, extreem grof zonder bloed ( ook geen vulgair taalgebruik ofzow
)
top!
Gisteren LOTR 3 gezien. Blijft mooi, alle 3 de delen.
Leuke film vanwege de insteek. Het had echter een heel sterke bijtende satire kunnen zijn ( ten koste van de UN troepen die overal aanwezig zijn en niks doen ).
Ying Xiong (Hero)
Ik had hem een jaar geleden al gezien, maar nu in de sneak . De beeldenpracht van Yimou Zhang blijft prachtig, net als dee verstilde stijl waarin de martial arts scenes te zien zijn. De eerste keer kon ik het verhaal niet egt goed volgen, maar nu had ik daar totaal geen problemen mee. Wat wel ongelooflijk irritant was, was het stelletje aso's achter ons, die de Chinese taal blijkbaar enorm grappig vonden en het dus nodig vonden alles na te zeggen
.
M'n eerste hitchcock. Hij was wel aardig, spanning bouwde zich wel op gedurende de film. Vond het einde alleen wat slap, eigenlijk matig dus. Maar de film was op zich wel te versmaden
L.A. Confidential
Geweldige film, goed plot, goed acteerwerk. Toppertje
Léon
Top, erg apart. Maar dat was ik gewend van luc besson
Een beetje flauw, maar wel lekker. Heb erg gelachen om die scènes met die honden en met die "truffel" hehehe
eergister The Pirates of the Caribean
en vanavond waarschijnlijk Chocolat
The Pianist is gewoon geweldig naar mijn mening. Fantastische prestaties van Adrien Brody
en hartverscheurende scenes wisselen elkaar af (of voegen samen) wat resulteert in een film die je tot op het bot raakt. Erg mooi!
Cijfer: 9.
The Apartment heb ik gekeken op aanraden (lees; dwang) van Sai. En hij was 't zeker waard . Lekker veel comedy, onderhoudend en lekker verhaal. Goeie prestaties. Alles bij elkaar gewoon echt fijn om te kijken
. Als ik 'm ooit op DVD zie koop ik 'm zeker.
Cijfer: 8.
[Dit bericht is gewijzigd door BlaatschaaP op 28-01-2004 17:28]
quote:Nee hoor, alleen is alle actie sterk overdreven in die film.
Op woensdag 28 januari 2004 16:27 schreef scanman01 het volgende:
Ik ga overmorgen Full throttle kijken. Is die echt zo slecht als zo velen zeggen?
quote:troep van de eerste orde! Voelde me een btje genapped toen ik na de film terug keek op de inlay...
Op woensdag 28 januari 2004 16:51 schreef Tweek het volgende:
Nekromantik, tja niet echt boeiend.
Al is 'pas' daar niet echt op van toepassing. Niet echt speciale film. Gewoon ordinaire horror.
quote:Had er ook meer van verwacht.
Op woensdag 28 januari 2004 17:33 schreef kinky_queen het volgende:[..]
troep van de eerste orde! Voelde me een btje genapped toen ik na de film terug keek op de inlay...
En ik heb er eigenlijk maar een woord voor: Whoa! . Ik snapte er eigenlijk geen flikker van. Maar dat is vast de bedoeling dus ik zeur niet. De stukken die ik wel snapte vond ik dan wel weer geniaal. Het laat gewoon zien dat je ook een fantastische film kan maken zonder alleen maar 'goeie' dialogen, inhoudsvolle shots en fantastische prestaties. Gewoon een héle hoop fantasie en enorm geile shots doen al een berg! Go Kubrick!
.
Cijfer: 9+.
quote:hoelaat
Op woensdag 28 januari 2004 21:28 schreef superheist het volgende:
straks: american history x op V8 voor de eerste keer
quote:Oja jij bent die Norton Fan
Op woensdag 28 januari 2004 21:30 schreef BlaatschaaP het volgende:[..]
22:05.
[Dit bericht is gewijzigd door Steve-O op 28-01-2004 22:46]
quote:Edit
Op woensdag 28 januari 2004 22:10 schreef BlaatschaaP het volgende:[..]
Als ik zou weten wat een Norton-van is, zou ik 't zijn ja
.
quote:je bent bold vergeten.. overdreven
Op woensdag 28 januari 2004 17:27 schreef victorinox het volgende:[..]
Nee hoor, alleen is alle actie sterk overdreven in die film.
Zelf ben ik vanavond naar Once upon a time in Mexico geweest. Wel aardig weer. En natuurlijk Depp
quote:Norton-van? Dat is het busje waarin Edward rondrijdt en waarmee hij misdaden oplost met z'n vrienden en z'n hond. Everyone, to the Norton-van!
Op woensdag 28 januari 2004 22:10 schreef BlaatschaaP het volgende:[..]
Als ik zou weten wat een Norton-van is, zou ik 't zijn ja
.
Een aardige film maar niet meer dan dat, hij kan niet boeien over de volle lengte...
Jammer, want met het gegeven was veel meer te doen geweest
Zaterdag: Dancer in the Dark, ik kwam er niet doorheen, niet mijn genre, dmv FF toch afgekeken :/
's Avonds The Last Samurai: gave film, met jammerlijke amerikaanse schil, wel goede film dus .
Wat een bagger. De visuals waren nog redelijk maar veels te chaotisch gemonteerd. Verhaal sloeg nergens op, zelfs niet met een beetje fantasie. Zonde van me tijd
quote:Das die film met ashton kutcher toch?
Op woensdag 28 januari 2004 23:22 schreef kinky_queen het volgende:
THE BUTTERFLY EFFECTEen aardige film maar niet meer dan dat, hij kan niet boeien over de volle lengte...
Jammer, want met het gegeven was veel meer te doen geweest
Iig het zelfde idee had ik met paycheck, daar doen ze ook te weinig met het idee hadden veel meer dingen mee gedaan kunnen worden.
van het weekeind de rest maar zien
Had ze allemaal al eens gezien, maar blijft leuk. (vooral de laatste 2)
Liaison pornographique, Une
Best goede Franse film over een relatie tussen een man en een vrouw, die puur gebaseerd is op een sexuele fantasie. Ze hebben elkaar ontmoet via een contactadvertentie in een blootblad. Tussen de twee groeit echter meer dan alleen deze seksuele relatie. Met veel gevoel voor subtiliteiten in beeld gebracht.
Toch is deel 1 de beste... 2 en 3 minder
quote:Ashton Kutcher idd, ja jammer, ik heb altijd het id dat ik zo'n film beter had kunnen maken...
Op donderdag 29 januari 2004 04:29 schreef Tweek het volgende:[..]
Das die film met ashton kutcher toch?
Iig het zelfde idee had ik met paycheck, daar doen ze ook te weinig met het idee hadden veel meer dingen mee gedaan kunnen worden.
RABID GRANNIES 2e X
Niet voor ieders smaak natuurlijk maar als je enigszins een idioot gevoel voor humor hebt of een TROMA liefhebber bent is dit verplichte kost!
Hele goede film weer van linklater, maar ik vond WAKING LIFE beter die dezelfde thema's behandeld.
Ik heb o.a. erg genoten van die dialoog over die
[Dit bericht is gewijzigd door kinky_queen op 29-01-2004 20:44]
Eigenlijk is alles aan de film gewoon goed. Het acteerwerk, het verhaal, het einde, de muziek. Maar het is naar mijn mening niet de 8.4 waar die 'ie op IMDb heeft. Ik zie het geniale van de film zelf iig niet. Alles is gewoon voldoende maar come on.. Is het nou echt een plaatsje 60 waard? Nee, zeg ik.
Ook vind ik dat Redford er teveel in voorkwam . Gelukkig viel het ergeren vanuit mijn kant nogal mee. Ik word soft zo op m'n oude dag
. Maar toch zat ik steeds in Redford-scenes te denken 'Oi. Ik wil Paul Newman verdikkie.'. Dus voortaan: Minder Redford, meer Newman! Gelukkig maakte de tuinbroekscene met
Newman
wel erg veel goed
.
Cijfer: 7.5.
Welcome to the Jungle (The Rundown)
De nieuwste Arnie film.
Wel een geinige actie film. Alleen wordt ik strontziek van Seann William Scott, die in elke film maar weer Stifler gaat spelen.
De actie scene's zien er wel leuk uit, met als hoogtepunt de vechtpartij tussen The Rock en de rebellen.
Alleen is het jammer dat de film een beetje van de hak op de tak springt, en ook is het erg duidelijk te zien dat het portugees van de rebellen gedubbed is.
spoiler:
My boss's daughter, troep van de bovenste plank.
Once upon a time in mexico, leuke actiescene's maar ze hadden hem net zo goed niet kunnen maken.
quote:Electric dreams, heb je die hier vandaan?
Op donderdag 29 januari 2004 21:53 schreef Tweek het volgende:
Electric Dreams, lache film.My boss's daughter, troep van de bovenste plank.
Opnieuw een originele weerwolven film net als het origineel maar helaas kon ook deze aflevering mij niet boeien...
Dit jaar komt er een prequel : Ginger snaps back
quote:Ik kwam hem tegen op een bepaalde download site, maar ik het hem daar ook gezien ja.
Op donderdag 29 januari 2004 22:04 schreef kinky_queen het volgende:[..]
Electric dreams, heb je die hier vandaan?
Ontzettend leuke film. Duvall en Caine zijn lekker op elkaar ingespeelt en halen de raarste fratsen uit. Het gaat over 2 oude broers die gesettled zijn in Texas. Hun neef, Haley Joel Osment, moet noodgedwongen de zomer bij ze doorbrengen terwijl ze moeder de hort op gaat.. Denk niet dat ie in de bioscoop draait of gaat draaien, maar ik zou m zeker een keer huren als je m ziet staan
spoiler:
Heel amusant tot de laatste 2 minuten. Jammerlijke ontknoping van een goeie film. heerlijk russische chaos en sterke MB, die sterk pantomime speelt.
quote:Ja was een erg mooie film.
Op donderdag 29 januari 2004 22:30 schreef Atreidez het volgende:
Secondhand LionsOntzettend leuke film. Duvall en Caine zijn lekker op elkaar ingespeelt en halen de raarste fratsen uit. Het gaat over 2 oude broers die gesettled zijn in Texas. Hun neef, Haley Joel Osment, moet noodgedwongen de zomer bij ze doorbrengen terwijl ze moeder de hort op gaat.. Denk niet dat ie in de bioscoop draait of gaat draaien, maar ik zou m zeker een keer huren als je m ziet staan
spoiler:
Net als bij Mystic River is ook bij deze film de laatste scene gewoon een dooddoener. De hele film is goed tot het moment op het eind, dat je denkt "dit is het" en dan komt er een scene achteraan die er gewoon niet bijpast.. Jammer.
Een heerlijke satire over het "wat hogere volk", heb nog niet echt veel van Bunuel gezien maar dit zal ik denk ik toch een van z'n beste vinden denk ik. Een aanrader naast EL ANGEL EXTERMINADOR
Wat een heerlijk debiel gedoe en gruwelijk gespoof van de Lethal weapon reeks. Lekker vermakelijk.
Allebei niet top, maar ook niet slecht. Behoren zeker niet tot mijn persoonlijke favorieten.
-: Pirates Of The Carribean: The Curse Of The Black Pearl
-: Get Over It
Schitterende film over de waanzin in Vietnam. Een hele zit (3,5 uur), maar het is elke minuut waard.
[Dit bericht is gewijzigd door Eluc op 31-01-2004 00:44]
Weet iemand trouwens nog een film als American Pie 3 oid? Dat soort humor, veel lekkere wijven, speelt zich af op school iemand enig idee?
geen AP1, AP2, AP3, NATM
[Dit bericht is gewijzigd door victorinox op 31-01-2004 15:42]
quote:Road Trip?
Op zaterdag 31 januari 2004 13:59 schreef pimpin het volgende:
Weet iemand trouwens nog een film als American Pie 3 oid? Dat soort humor, veel lekkere wijven, speelt zich af op school iemand enig idee?geen AP1, AP2, AP3, NATM
quote:10 things I hate about you, Get over it, Bring it on.
Op zaterdag 31 januari 2004 13:59 schreef pimpin het volgende:
Weet iemand trouwens nog een film als American Pie 3 oid? Dat soort humor, veel lekkere wijven, speelt zich af op school iemand enig idee?
quote:Varsity blues?
Op zaterdag 31 januari 2004 16:55 schreef Atreidez het volgende:[..]
10 things I hate about you, Get over it, Bring it on.
Komedie die heel hoog staat aangeschreven bij IMDb. En nu ik hem gezien heb, vind ik dat dit terecht zo is. Hele leuke komedie met Cary Grant die bijzonder goed op dreef is. Lang geleden dat ik me nog zo had geamuseerd met een komedie en dat had ik niet verwacht.
Ticks Verrassend OK. Toen de naam Yuzna voorbij kwam tijdens de credits ging ik er toch ff goed voor zitten. Arachnafobia on steroids, veel gore, lekker smerige creature feature.
Clooney is advocaat en wordt verliefd op cliente (Zeta Jones) tegenpartij.
Zij blijkt een beetje een potje te maken met huwelijken.
Vond maar een erg slap filmpje ... een 5 omdat Zeta Jones wel lekker er uit ziet maar anders .. vond erg matig allemaal.
B-horrorfilm. 1 van de betere, of althans 1 van de leukere.Over een kerel wiens siamese, misvormde tweelingbroer op jonge leeftijd werd verwijderd (hij hing namelijk vast aan z'n zijde). Nu nemen ze wraak op de dokters die hen hebben gescheiden.
Dromerige film van Julio Medem. Over een man, Angel, die beweert half mens, half engel, te zijn. Hij komt terecht in een wijnstreek met als taak de boel te ontluizen. Hij voelt zich aangetrokken tot 2 verschillende vrouwen. De film zit vol symboliek en 't is niet altijd even gemakkelijk om te volgen, Angel gaat soms in discussie met zichzelf en slaat soms aan het hallucineren, maar alles in acht genomen is het best wel een fascinerende film. Ik wil wel meer zien van deze regisseur (en dat zal geen probleem zijn, want ik heb me juist een box met enkele van z'n films aangeschaft )
best vermakelijke rechtbankfilm, waarvan het vonnis natuurlijk erg voorspelbaar was. Alleen de nogal overdreven spionagetechnieken vond ik storend.
Some Like It Hot
Zo'n beetje de oudste film die ik gezien heb . Simpel verhaal, met enkele grappige fragmenten. Marilyn Monroe was idd een mooie vrouw
. 7,9
quote:Dit neem ik terug. Oudste is "The Bridge on the River Kwai" (1957)
Op zondag 1 februari 2004 02:03 schreef Eluc het volgende:
The Talented Mr. Ripley
Vermakelijke film, met Matt Damon als meesterlijke imitator. Cijfer: 7,7Some Like It Hot
Zo'n beetje de oudste film die ik gezien heb. Simpel verhaal, met enkele grappige fragmenten. Marilyn Monroe was idd een mooie vrouw
. 7,9
quote:die box met 4 films (lucia, tierra, vacas en ardilla)
Op zondag 1 februari 2004 00:06 schreef SaintOfKillers het volgende:
Dromerige film van Julio Medem. Over een man, Angel, die beweert half mens, half engel, te zijn. Hij komt terecht in een wijnstreek met als taak de boel te ontluizen. Hij voelt zich aangetrokken tot 2 verschillende vrouwen. De film zit vol symboliek en 't is niet altijd even gemakkelijk om te volgen, Angel gaat soms in discussie met zichzelf en slaat soms aan het hallucineren, maar alles in acht genomen is het best wel een fascinerende film. Ik wil wel meer zien van deze regisseur (en dat zal geen probleem zijn, want ik heb me juist een box met enkele van z'n films aangeschaft)
quote:
Op zondag 1 februari 2004 08:44 schreef dolle_hond het volgende:[..]
die box met 4 films (lucia, tierra, vacas en ardilla)
ik vind m te duur...........maar wel interessant
quote:49 euro. Ik vind het nog wel meevallen.
Op zondag 1 februari 2004 08:44 schreef dolle_hond het volgende:[..]
die box met 4 films (lucia, tierra, vacas en ardilla)
ik vind m te duur...........maar wel interessant
Pieces of April
Gekeken vanwege de Oscar-nominatie voor Patricia Clarkson voor haar rol in deze film. Eerst wou ik de film overslaan, gezien "Family" als een van de genres op IMDb staat, dus dacht ik dat het een jeugdfilm was. Dat bleek helemaal niet het geval te zijn. Een mooi klein filmpje over een verstoten dochter, die voor haar stervende moeder en de rest van de familie een Thanksgiving maaltijd klaar maakt en hun voor het eerst in jaren weer ziet. Het handheld-camerawerk geeft de film een wat realistischere sfeer.
Eergisteren:
Shane
Goede western zonder egt iconen uit het genre, maar wel met in de persoon van Alan Ladd een charismatische hoofdpersoon. Het verhaaltje is een typisch western verhaal. Een stel boeren wordt door een andere boer lastiggevallen en probeert hun te onteigenen. Shane komt hen te hulp. De uitwerking en acteerwerk is goed, met de laatste rol die Jean Arthur ooit zou spelen.
Heaven & Earth
Aardige oorlogsfilm van Oliver Stone, het probleem is echter dat hij t veel in te korte tijd wil vertellen. Soms gaat de film belachelijk snel over punten heen en nooit ga je egt meeleven met het hoofdpersonage. Jammer.
Jour de fête
De eerste feature-film van Jacques Tati. Het begin is niet meer dan aardig. Vrij weinig grappen die je nu nog tot lachen wekt. Het tweede deel is echter geweldig, wanneer Tati met z'n fiets net zo snel probeert te zijn als de Amerikaanse post, die helikopters en vliegtuigen tot hun beschikking hebben.
Gisteren:
Piano, The
Mooie Australische film over een uitgehuwelijkte vrouw die al jaren niet meer gesproken heeft. Ze communiceert via gebarentaal met haar dochtertje, gespeelt door Anna Paquin die ervoor een Oscar-nominatie won, net als Holly Hunter voor haar rol. Het verhaal is prachtig in beeld gebracht en dat maakt dit een erg mooie film.
Pierrot le fou
Weer een typische film van Godard. Hij speelt met de mogelijkheden van het medium film. Deze keer experimenteert hij vooral met kleuren. Hij gebruikt onderandere rode, groene en blauwe filters en voor de nachtscenes in de auto heeft elk reflecterende licht op de auto van de lantaarnpalen een andere kleur. Ook springt het verhaal van het ene genre naar het andere, van gangstermovie naar musical, van comedy naar drama. Op een gegeven momenten wordt er ook letterlijk gezegd "Let's stop this boring life and go back to our gangster-movie" oid. Jean-Paul Belmondo is geweldig als de coole Pierrot en natuurlijk Anna Karina
ook.
Cooler, The
Aardige film met sterk acteerwerk. Erg opvallend dat de Academy Alec Baldwin in deze film opgevallen is en een Oscarnominatie ervoor kreeg. Egt overdreven emotionele scenes heeft hij niet. Zijn rol als harde casinobaas die vasthoudt aan nostalgie is wel sterk. Ook de rol van Maria Bello is goed. De rol van William H. Macy vond ik wel wat tegenvallen. De loser uithangen kan hij wel, maar sommige zinnen bracht hij in mijn ogen niet goed. Het verhaal zelf is niet zo bijzonder van de film.
Chong qing sen lin (Chungking Express)
Goede film van Kar-Wai Wong. Het zijn twee verhalen over de liefdesrelaties van twee politie-agenten. Het eerste verhaal is erg snel en hectisch geschoten. De politie-agent is rauwig over het einde van z'n vorige relatie. Hij koopt elke dag van april een blikje ananas met als houdbaarheidsdatum 1 mei, om deze op 1 mei allemaal op te eten. Daarna gaat hij naar een cafe om zich te bezatten en besluit daar om verliefde te worden op de eerst volgende vrouw die binnenkomt. Het tweede verhaal heeft veel weg van Amelie en is ook mijn favoriete van de twee. Een meisje dat bij een snackbar werkt waar de agent elke dag komt, krijgt bezit van de sleutels van zijn apartement en gaat dat schoonmaken.
Ohayô
Leuke comedy van Yasujiro Ozu. Wanneer twee jongens maar blijven zeuren dat hun ouders een tv moeten kopen, zegt de moeder dat ze hun mond moeten houden. Dat doen ze ook, maar besluiten wel om dan helemaal niet meer te praten, thuis niet, op school niet, nergens niet. Ze zijn van plan dat 100 dagen vol te houden.
Daarmee kom ik in de maand januari op 74 films. Daarvan had ik er 4 al eens eerder gezien, en 7 heb ik in de bios gezien. De 10 beste films waren:
1. Kanal (1957) *****
2. Before Sunrise (1995) *****
3. Underground (1995) ****1/2
4. Hiroshima mon amour (1959) ****1/2
5. Ying Xiong (Hero) (2002) ****1/2
6. Lost in Translation (2003) ****1/2
7. Nattvardgästerna (Winter Light) (1963) ****1/2
8. Ugetsu monogatari (Tales of Ugetsu) (1953) ****1/2
9. Last Samurai, The (2003) ****1/2
10. Himmel über Berlin (Wings of Desire) (1987) ****1/2
Verder nog ****1/2 gegeven aan: Blood Simple.
Slechtste film was veruit Bride of the Monster en van de nieuwe films House of the Dead.
quote:Vergeet niet de wonderschone muziek te noemen.
Op zondag 1 februari 2004 12:25 schreef Gorro het volgende:
Piano, The
Mooie Australische film over een uitgehuwelijkte vrouw die al jaren niet meer gesproken heeft. Ze communiceert via gebarentaal met haar dochtertje, gespeelt door Anna Paquin die ervoor een Oscar-nominatie won, net als Holly Hunter voor haar rol. Het verhaal is prachtig in beeld gebracht en dat maakt dit een erg mooie film.
quote:Bij deze
Op zondag 1 februari 2004 16:08 schreef Arcee het volgende:[..]
Vergeet niet de wonderschone muziek te noemen.
Sterk drama/sociale satire over een moord in een gekkenhuis, en een journalist die geobsedeerd is door de Pulitzer prijs. Hij zoekt naar een goed verhaal en denkt dat te vinden in het gekkenhuis, hij simuleert geestesziek te zijn om zo op z'n gemak de moord uit te pluizen in het gesticht, maar wordt langzaam zelf gek...
Lekker duidelijk S. King verfilming. Een standaard filmpie. Ech spannend is het niet.
vlieger en kind ... zou de de reclame van 3VO inspiratie hier hebben op gedaan voor hun spotje paar jaar terug? En wat Bart daarna weer lekker banaal heeft uitgewerkt.
quote:mmm je hebt dus niet gezien:
Op zondag 1 februari 2004 02:08 schreef Eluc het volgende:[..]
Dit neem ik terug. Oudste is "The Bridge on the River Kwai" (1957)
en wat dacht je van
Bambi (1942)
Dumbo (1941)
[Dit bericht is gewijzigd door Lambiekje op 01-02-2004 17:48]
Jay. wat voel ik me nu goed
Spaanse film over de rivaliteit tussen 2 Baskische families op het einde van de 19de en begin van de 20ste eeuw. Een film vol met mooie beelden van de natuur en enkele mooie scènes zoals het houthakkersduel. Degelijke film.
Comedy, geregiseerd door David Zucker, die al eerder verantwoordelijk was voor o.a. Naked Gun, Airplane en Top Secret. Nou dan verwacht je wel een leuke film. Jammergenoeg kan je al raden dat My Boss's Daughter een stuk minder leuk is, want Ashton Kutcher heeft de hoofdrol. Pluspuntje is dan dat het met Tara Reid en Carmen Electra is, maar ook dat kan echt niet compenseren voor de rest van de film.
quote:Klopt. Ik schaam me diep
Op zondag 1 februari 2004 17:43 schreef Lambiekje het volgende:[..]
mmm je hebt dus niet gezien:
Rear Window (1954)
Citizen Kane (1941)
Casablanca (1942)
of een Laurel and Hardy of Chaplin film ...
en natuurlijk zat andere titelsen wat dacht je van
Bambi (1942)
Dumbo (1941)
quote:Pi vond ik saaie crap, terwijl RfaD daarentegen geweldig was. Overigens meen ik me te herinneren dat de soundtrack van Pi overduidelijk de voorloper is van de soundtrack van RfaD
Op zondag 1 februari 2004 19:18 schreef Eluc het volgende:
Bovendien heb ik vanmiddag True Romance gezien. Leuk hoor, maar niets speciaals. Verder ben ik vanavond van plan Pi op Yorin te kijken. Ben benieuwd of die net zo goed is als Requiem for a Dream.
quote:beide met
Op zaterdag 31 januari 2004 16:55 schreef Atreidez het volgende:[..]
Get over it, Bring it on.
heb gisteravond weer Spider-Man gezien, ook met Kirsten
Blijft n geweldige film
Blijft n geweldige vrouw
die eerste is crap van de bovenste plank alhoewel ergens beter dan deel 4, maar ja, dat is nou niet echt een prestatie. Het geheel is een beetje saai en vanaf het moment dat de leprechaun met zijn "fly girls" komt aanzetten slaat het al helemaal nergens op. De rap aan het einde is verschrikkelijk.
Bad Santa daarentegen was geweldig. Heb weer eens ouderwets moeten lachen om een film die ook bedoeld is om te lachen
Charlie Sheen is een alien onderzoeker en komt iets tot ontdekking .. het is zeker geen slechte alien-film. Het wordt goed afgemaakt. En dus niet verknoeid als veel andere alien films wel het geval is. Het is wel een voldoende waard naar mijn mening.
quote:Die Vermeer schilderijen film?
Op zondag 1 februari 2004 21:57 schreef Tokus het volgende:
Girl With a Pearl Earring
quote:
Op zondag 1 februari 2004 22:22 schreef MikeyMo het volgende:
Bad Santa daarentegen was geweldig. Heb weer eens ouderwets moeten lachen om een film die ook bedoeld is om te lachen
quote:ik dacht niet dat er nog een film is met die titel, dus: ja.
Op zondag 1 februari 2004 22:29 schreef Lambiekje het volgende:[..]
Die Vermeer schilderijen film?
Goede film over een redelijk kutleven van een 13 jarig meisje. Redelijk verrassend eind. Misschien beetje overdreven maar wel goed.
Goede film, maar ik kon 2 bepaalde scenes met Arquette en Hopper erg moeilijk aanzien
Een van de betere Coen-films. Ik vond hem niet zo goed als Fargo, maar wel beter dan The Big Lebowski (die ik wel leuk vind, maar geen superfilm). Weer een paar lekkere scenes, zoals Albert Finney die op z'n pantoffels en in kamerjas wat gangsters afknalt.
Lachwekkende rommel
Of u de film ook leuk zult vinden?
1] bekijk de titel
2] bekijk de poster
3] bedenk dat de film iets weg heeft van ANTROPOPHAGUS
4] bedenk dat de film nix nieuws te bieden heeft
Harold and Maude
Wat een geweldige film is dat . De gitzwarte humor, het cynisme en de prachtige muziek zorgen daar voor. Harold is een rijkeluiskindje met een vreemde obsessie. Hij faket graag zelfmoordpogingen en vind het geweldig om begravenissen te bezoeken. Daar ontmoet hij een bejaarde vrouw met dezelfde interesse. Het is een zwarte variant op The Graduate en heeft minstens net zo veel sfeer en is minstens net zo leuk.
spoiler:
Harold: "You sure have a way with people. "
Maude: "Well, they're my species! "
Ik vond m trouwens opvallend veel op RfaD lijken.
spoiler:
Zeer indrukwekkende film. Het is een film zonder acteurs of spraak (alleen incidenteel 'KOYAANISQATSI!!!' tussendoor) en het laat gewoon (versnelde of vertraagde) beelden zien van dingen varierend van atoombomexplosies tot lopende banden tot ongerepte natuur onder leiding van een aparte doch zeer leuke soundtrack. Zeer divers en vooral.. zeer origineel.
Zelf vind ik het begin van de films het sterkste.. Je ziet de overgang van ongerepte (en afgrijselijk, echt afgrijselijk mooie) natuur naar lelijke zuiveringsinstallaties midden in de woestijn. Het laat je beseffen wat wij mensen de natuur eigenlijk aandoen. Zeer indrukwekkend dus. 'Jammergenoeg' (dat is een te sterk woord) verandert de setting van de film ergens halverwege waarna je alleen nog maar filmpjes uit de stad ziet. Het blijft echt heel mooi en indrukwekkend maar verliest naar mijn mening ietwat zijn sterkte. Ik raad iedereen aan deze film te kijken .
Cijfer: 8.5
Lang leve de bios!
En pas nog de The Toxic Avenger en Jesus christ vampire hunter!
quote:en? vond je t wat?
Op maandag 2 februari 2004 20:11 schreef Debs het volgende:
Mona lisa smile
Capturing the Friedmans is constantly full of surprises. Once you think you have come to a conclusion about a piece of the puzzle, director Andrew Jarecki throws a new element in that changes everything we may have believed. People we thought made sense do not. David's crazy ramblings might sound rational at first, but later we aren't so sure. The movie is brilliant in the way it analyzes all sides of the equation, making us wonder if certain family members are saying something because they mean it; it's possible they are just trying to cover for someone they love.
quote:die lijkt me heel cool of iig interessant
Op maandag 2 februari 2004 22:03 schreef kinky_queen het volgende:
CAPTURING THE FRIEDMANS
Capturing the Friedmans is constantly full of surprises. Once you think you have come to a conclusion about a piece of the puzzle, director Andrew Jarecki throws a new element in that changes everything we may have believed. People we thought made sense do not. David's crazy ramblings might sound rational at first, but later we aren't so sure. The movie is brilliant in the way it analyzes all sides of the equation, making us wonder if certain family members are saying something because they mean it; it's possible they are just trying to cover for someone they love.
Aardige film met: The Rock, Seann William Scott en Christopher Walken.
Naar mijn mening een hele aardige film. The Rock neemt zijn rol als goedaardige vechtersbaas erg serieus. Seann William Scott is een goed keuze geweest als irritante tegenspeler en Christopher Walken mag weer lekker de badgay spelen en dat doet hij natuurlijk weer geweldig.
Ga iig voor Christopher Walken naar deze film toe.
quote:Zeker de moeite waard Mikkie!
Op maandag 2 februari 2004 22:30 schreef MikeyMo het volgende:[..]
die lijkt me heel cool of iig interessant
spoiler:
Goede crime-film met Kevin Bacon, Tim Robins, en Sean Penn. Vond wel een spannende film.
aardige film met soms verassende momenten......
al vonden we het boek beter, maar das meestal zo
quote:Heb je je niet geërgerd aan het kuteinde?
Op maandag 2 februari 2004 23:13 schreef Lambiekje het volgende:
Mystic RiverGoede crime-film met Kevin Bacon, Tim Robins, en Sean Penn. Vond wel een spannende film.
Goeie film met een goed spelende autistische? Cuba Gooding jr.
Het eind vond ik alleen wel wat te voorspelbaar. Verder top film weer van CG jr
quote:Heb je de film uberhaupt gekeken? of hebben we het gewoon of een andere film.
Op maandag 2 februari 2004 20:09 schreef Alienbeerhunter het volgende:
Heb zaterdag de film Cypher mogen bekijken (vorige week uitgekomen op DVD)....ondanks het feit dat het een overduidelijk samentreksels is
van Minority Report en Matrix, is de film toch goed uitgewerkt....redelijke
verhaallijn...en Lucy Liu in strakke pakjes....meer heb ik niet nodig op
een regenachtige zaterdagavond....(my life sucks)
quote:behalve de naam cypher natuurlijk
Op dinsdag 3 februari 2004 04:05 schreef Tweek het volgende:[..]
Heb je de film uberhaupt gekeken? of hebben we het gewoon of een andere film.
Een vergelijing met nowhere man zou kloppen, maar met de films die jij noemt. Niet alles is terug te trekken op de matrix, sowieso niks, maar dat is mijn personelijk mening, maar hier absoluut niet,
quote:ja dat was onnodig
Op maandag 2 februari 2004 23:31 schreef -B- het volgende:[..]
Heb je je niet geërgerd aan het kuteinde?
En ik heb de Jaws docu bekeken die op de dvd staat, en vond deze erg interessant. .
quote:en ik maar 54...
Op zondag 1 februari 2004 12:25 schreef Gorro het volgende:
Daarmee kom ik in de maand januari op 74 films....
quote:jij bent daarentegen 100% goed
Op dinsdag 3 februari 2004 18:46 schreef Lucyfurr het volgende:
Once upon a time in Mexico. Niks bijzonders. Vond 'm niet goed, maar ook niet slecht..
Capturing the Friedmans
Goede documentaire over een ogenschijnlijk normaal Joods gezien in een suburb, totdat de vader en een van de zoons beschuldigd worden voor kinderporno en sexueel misbruik. Dit ontwricht de hele familie. De authentieke video-opnames zijn het sterkst, de rest is ook goed, zei het wat subjectief, maar dat is bij veel docu's het geval.
quote:How sweet!
Op dinsdag 3 februari 2004 19:05 schreef MikeyMo het volgende:[..]
jij bent daarentegen 100% goed
Nueve Reinas (Nine Queens)
Best goede film over con men die veel geld proberen te krijgen voor een vervalsing van een setje oude postzegels, maar zelf ook door iedereen worden bedrogen. Prima script en acteurs. Natuurlijk zijn er in Hollywood al plannen voor een remake .
Ravenous
Dat was een erg okaye film . De muziek was inderdaad apart, maar niet storend, paste wel bij de vreemde toon.
En een leuke cast, Pearce is goed en Carlyle kan heerlijk schmieren .
Soms best spannend, en af en toe erg grappig .
Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
Deze had ik nog nooit op het grote doek gezien. Daar komen de prachtige beelden toch het best tot hun recht . Nog steeds een heerlijke mooie film.
Good Bye, Lenin!
Goede en leuke film (ik wil nog steeds weten welk genre het is ), met een paar komische momenten, een paar ontroerende scènes en een luchtige politieke boodschap. De jongen die de val van de Muur verzwijgt voor zijn aan het bed gekluisterde moeder is een goede rol. Verder vooral ook mooie muziek (van dezelfde componist als Amélie
).
Shine
Ik dacht dat ik deze nooit helemaal gezien had, maar bij nader inzien waarschijnlijk toch wel. Ik had het idee dat ik 'm nooit had afgezien, omdat dat het idee is dat je hebt als je deze film kijkt. Het verhaal van de pianist David Helfgott is in tweeëen gedeeld, en de verhaallijnen van jonge en oudere David lopen door elkaar. Jonge David, erg goed gespeeld door Noah Taylor, wordt door zijn vader geterroriseerd om een goede pianist te worden, waardoor pianospelen een soort obsessie voor hem wordt. Hij gaat naar het conservatorium, waar zijn leraar (John Gielgud) hem een van de moeilijkste stukken van Rachmaninov leert. De mooiste scène is de uitvoering van dit stuk, als David 'breekt'. Oudere David, erg goed gespeeld door Geoffrey Rush, zit in een inrichting en mag geen piano aanraken. Hij mag uit de inrichting als hij bij een van de vrijwilligers thuis gaat wonen. Rush, een en al tics en ongeremdheid, is sterk in deze scènes, maar een verhaallijn is er niet echt in te ontdekken - behalve als zijn vader (Armin Mueller-Stahl) hem ineens komt opzoeken. Ondanks het wat onbevredigende einde erg goed.
Say Anything
Een vroege film van Cameron Crowe (Jerry Maguire, Almost Famous, Vanilla Sky) met John Cusack. Het verhaal is okay (op een paar losse scènes en uitspraken na vrij standaard, maar daarom niet minder okay), Cusack is zichzelf (dus okay), en de muziek is erg okay. Lloyd wordt verliefd op out-of-his-league Diane, die vooral bezig is met haar vader en met school. Ione Skye is trouwens ook erg okay.
Real Women Have Curves
Dit had My Big Fat Greek Wedding moeten zijn: klein onbekend toneelstuk wordt kleine onbekende film. Ana (America Ferrara, erg goed) woont met haar Mexicaanse familie in LA, en heeft net haar eindexamen gehaald. Ze kan naar een grote universiteit, maar ze mag van haar moeder niet weg en moet in het naaiatelier van haar zus werken. Een klein verhaaltje dus over de botsing tussen een ouderwetse Mexicaanse moeder en een Amerikaanse dochter. De titel slaat trouwens op het moment waarop Ana er genoeg van heeft dat haar moeder haar altijd te dik noemt, en alle naaisters hun vetrollen en stretch marks gaan vergelijken.
Chasing Amy
Wow, wat viel deze me tegen. Sommige grappen zijn echt leuk (Kevin Smiths humor is goed, alleen Affleck kan er weinig mee), maar het dramatische gedeelte was rampzalig. Uit hoe Smiths teksten werden opgevoerd door Affleck en Joey Lauren Adams bleek wel dat zij het volkomen serieus namen en gevoelig drama vonden, maar het was oppervlakkig en slecht. En de scène waar Adams Affleck de huid volscheldt was nog lachwekkend ook, omdat ze een nog engere stem heeft dan Jennifer Tilly.
Best Laid Plans
Een klein verhaaltje, met weinig personages, die elkaar allemaal bedriegen (alweer). Goed gemaakt, zonder Reese Witherspoon zou het een prima film zijn, nu was 'ie erg leuk . Goeie casting, ook van Allesandro Nivola. Scenario van Ted Griffin, die ook Ravenous (zie boven), Ocean's Eleven en Matchstick Men schreef.
The Good Thief
Prima film! Onder regie van Neil Jordan (The Crying Game, Interview with the Vampire) speelt Nick Nolte een dope- en gokverslaafde beroepscrimineel op z'n retour. Dat is een rol die Nolte op het lijf is geschreven natuurlijk, en hij doet het met verve. Deze Bob woont in Monte Carlo, waar de hele film zich afspeelt, dus de rest van de cast bestaat uit Engels sprekende Franse acteurs. Bob kickt af van de drugs, en hij en zijn team gaan voor een laatste grote kraak, met één toegewijde politieman in hun nek. Niks nieuws dus, maar de manier waarop is helemaal in orde: acteurs goed, scenario leuk en o.a. U2 op de soundtrack.
One Night Stand
Schrijver/regisseur Mike Figgis' eerste film na Leaving Las Vegas. Het gaat over Max (Wesley Snipes); Max en zijn vrouw, Max en zijn seropositieve vriend (Robert Downey jr.), Max en zijn baan als reclameregisseur, Max en zijn one night stand met Karen (Nastassja Kinski). Het is geen perfecte film, maar de getroffen sfeer in sommige scènes, Figgis' eigen muziek en Downey's rol maken de film op z'n minst interessant, en de moeite waard.
The Maltese Falcon
De derde keer dat ik 'm zie, en hij blijft goed, en tijdloos! Met Humphrey Bogart en Peter Lorre, regie van John Huston, uit 1941 (een jaar voor Casablanca). Sam Spade (Bogart) wordt ingehuurd om een beeldje van een valk te vinden, en binnen een kwartier zijn er al 2 mensen om vermoord. Bogart is heerlijk als de gevatte Spade en zijn teksten rollen over z'n lippen alsof het niks is. Hij pakt elke vrouw in en praat elke man de hoek in, jaren voordat Shaft er was .
The Quiet American
Michael Caine (die mij normaal gesproken erg irriteert) speelt een uitgebluste journalist in Korea, die een vreemd soort vriendschap sluit met een Amerikaan (Brendan Fraser). Sfeervol gefilmd, een traag verhaal maar nooit saai. Oscarnominatie voor Caine vind ik wat ovderdreven, maar een mooie film. Ik moet Rabbitproof Fence maar eens snel kijken.
Comedian
Een documentaire over twee stand-up comedians: Jerry Seinfeld, die nadat z'n tv-show is gestopt teruggaat naar de podia met een geheel nieuwe act, en Orny Adams, een onbekende comedian die probeert door te breken. Adams komt over als een arrogante, verwende puber van 30, deels door de montage die wat selectief en oneerlijk is (je krijgt het idee dat de makers hem niet echt mochten), en deels omdat hij dat ook inderdaad is. De tweede helft focust meer op Seinfeld en zijn terugkeer naar het stand-up circuit, en is een stuk interessanter en prettiger om naar te kijken (en te luisteren, de soundtrack is erg aangenaam en is een belangrijk onderdeel van de sfeer die wordt gecreëerd). Op het einde benadert 'ie zelfs het niveau van de trailer .
Akira
Ik had 'm nog nooit gezien, en dan is in de bioscoop wel een mooie manier om dat eens te doen. Zeker als het de nachtvoorstelling is en je met z'n tweeën in de zaal zit . Het is een bizarre film (voor een leek op anime-gebied), maar stijlvol en goed. Ik denk wel dat ik 'm iets beter begrijp als ik 'm een tweede keer kijk, dan zal ik ook zeker de Japans gesproken versie kijken. Inventief en vreemd en effectief.
The Hunt for Red October
(met audiocommentaar van regisseur John McTiernan)
Dit blijf ik een van de beste actiefilms vinden, ondanks (of dankzij, ook goed mogelijk) dat er weinig echte actie inzit. De scènes met de manoeuvres van de onderzeeërs zijn zo knap in beeld gebracht (door McTiernan en DoP Jan de Bont), en de cast (in z'n geheel, maar vooral Alec Baldwin, Sean Connery, Scott Glenn en Sam Neill) is zo goed op dreef, dat het ook na vier keer kijken een spannende en intelligente film is.
Wilde
Het verhaal van Oscar Wilde (Stephen Fry) en zijn homoseksualiteit. Hij valt voor een jonge Lord, de vreselijk egocentrische en verwaande Bosie (Jude Law). Ik vond het wat tegenvallen dat de film alleen zijn liefdesleven behandelde, en nauwelijks zijn werk, maar het zou genoeg moeten zijn voor een hele film. Toch vond ik het verhaal wat dun, er leek niet echt een lijn in te zitten, een bekend en begrijpelijk probleem bij het verfilmen van iemands levensverhaal. Op de acteurs is niks aan te merken, Tom Wilkinson, Law en Fry zijn sterk in hun rollen.
quote:Je mag 'm houden.
Op dinsdag 3 februari 2004 20:59 schreef BlaatschaaP het volgende:
*powerball aangeeft*
quote:Ik heb Cypher gelukkig kunnen volgen ondanks verschillende
Op dinsdag 3 februari 2004 04:05 schreef Tweek het volgende:[..]
Heb je de film uberhaupt gekeken? of hebben we het gewoon of een andere film.
Een vergelijing met nowhere man zou kloppen, maar met de films die jij noemt. Niet alles is terug te trekken op de matrix, sowieso niks, maar dat is mijn personelijk mening, maar hier absoluut niet,
Ieder geval bedankt voor de tip Nowhere man....zag op imdb dat er
een remake aan zit te komen (Amerikaans deze keer voor de
verandering) 2005 klaar, nu in post-production. Als ik de film, ieder geval
het orgineel kan vinden, in mijn totaal nietshebbende en onwetende
plaatselijke videotheek....zal ik hem bekijken.
zo echt wel!
Wie maakt een nieuwe?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |