Gekookt hou ik er niet zo van.
quote:spruitjes bakken, ben je niet goed haha
Op donderdag 6 november 2003 15:56 schreef Mangoworks2002 het volgende:
Wat je serieus eens moet doen, is spruitjes bakken. Champignon erbij, stukkie vleesGekookt hou ik er niet zo van.
quote:10 min 15 min?
Op donderdag 6 november 2003 15:57 schreef Levitation het volgende:
Spruiten moet je zo kort mogelijk koken... dan zijn ze minder bitter.
Ook lekker is spruiten even stomen en vervolgens roerbakken met spekjes en sambal, jammie! (Hoe lang 'kort' precies is weet ik ook niet)
quote:Is echt wel lekkerder... wat de boer niet kent???
Op donderdag 6 november 2003 15:57 schreef F1908 het volgende:[..]
spruitjes bakken, ben je niet goed haha
quote:Zat eigenlijk meer in de richting van 5 minuten te denken... misschien iets langer. Ze moeten vooral stevig blijven, dus niet volgens grootmoederswijze tot snot koken...
Op donderdag 6 november 2003 15:58 schreef deantoine het volgende:[..]
10 min 15 min?
quote:Jij ook niet
Op donderdag 6 november 2003 15:57 schreef F1908 het volgende:[..]
spruitjes bakken, ben je niet goed haha
quote:Dat is geen koken, maar blancheren...
Op donderdag 6 november 2003 15:59 schreef Levitation het volgende:[..]
Zat eigenlijk meer in de richting van 5 minuten te denken... misschien iets langer. Ze moeten vooral stevig blijven, dus niet volgens grootmoederswijze tot snot koken...
quote:Of pindasaus
Op donderdag 6 november 2003 16:05 schreef Patron het volgende:
5 tot 10 minuten naar eigen believen natuurlijk, al dente, roomsausje erbij...
weinig ervaring met de kooktijden van groente, dus liever safe than sorry.
quote:Ja dat was erg lekker! ( ook geprobeerd heeft enzo
Op donderdag 6 november 2003 16:06 schreef Spindizzy het volgende:[..]
Of pindasaus
Het recept was simpel: water koken, dan de spruitjes ergens tussen de 5 en 10 minuten erin, rustig doorkoken. Ik heb ze er zelf ongeveer 8 minuten in gehad vermoed ik, en ze waren beetgaar, perfect dus. Maar hetgeen het echt lekker maakte: wat bacon (van die plakken) HARD bakken tot het gaar is (dan wordt het stevig en breekbaar) en vervolgens in superkleine stukjes hakken, dat eroverheen sprenkelen. De spruitjes werden overigens voor het opdienen nog even in een wok gebakken voor een mooie glans, de finishing touch zegmaar.
Overigens heb ik me laten vertellen dat je bij spruitjes een kruisje bij de wortel zou moeten insnijden om de bitterheid eraf te halen, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Misschien als ik ooit de moed heb ze zelf te maken
Mijn spruitjes worden altijd te zacht óf te hard...Tussenweg = impossible...
Speaking of which, heb nog een zakje schoongemaakte spruitjes liggen
quote:20 minuten of langer als ze dan nog niet zacht zijn
Op donderdag 6 november 2003 15:55 schreef deantoine het volgende:
kan iemand me dat vertellen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |