abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 6 november 2003 @ 15:55:08 #1
23007 deantoine
Veritas Aequitas
pi_14432998
kan iemand me dat vertellen?
[quote]Op donderdag 28 oktober 2004 20:40 schreef Harry_Sack het volgende:
breezah 2 the bottle
[/quote]
pi_14433026
Ik kook al zo'n 15 jaar spruitjes!
Het is altijd een feest, als zij zijn langs geweest!
pi_14433034
Wat je serieus eens moet doen, is spruitjes bakken. Champignon erbij, stukkie vlees

Gekookt hou ik er niet zo van.

Je hebt iemand nodig, stil en oprecht
die als het er op aan komt met je sms't en met je chat
Pas als je iemand hebt die met je skypet en met je mailt
dan pas kun je zeggen: ik heb een vriend die zich verveelt
  donderdag 6 november 2003 @ 15:57:17 #4
22700 F1908
MASTERDETECTIVE
pi_14433054
quote:
Op donderdag 6 november 2003 15:56 schreef Mangoworks2002 het volgende:
Wat je serieus eens moet doen, is spruitjes bakken. Champignon erbij, stukkie vlees

Gekookt hou ik er niet zo van.


spruitjes bakken, ben je niet goed haha
852002IWASTHERE
pi_14433057
geen spruitjes!!! spruiters zijn vies!!
pi_14433069
Spruiten moet je zo kort mogelijk koken... dan zijn ze minder bitter.
Ook lekker is spruiten even stomen en vervolgens roerbakken met spekjes en sambal, jammie! (Hoe lang 'kort' precies is weet ik ook niet)
Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.
***Levi was here***
  donderdag 6 november 2003 @ 15:58:17 #7
23007 deantoine
Veritas Aequitas
pi_14433091
quote:
Op donderdag 6 november 2003 15:57 schreef Levitation het volgende:
Spruiten moet je zo kort mogelijk koken... dan zijn ze minder bitter.
Ook lekker is spruiten even stomen en vervolgens roerbakken met spekjes en sambal, jammie! (Hoe lang 'kort' precies is weet ik ook niet)
10 min 15 min?
[quote]Op donderdag 28 oktober 2004 20:40 schreef Harry_Sack het volgende:
breezah 2 the bottle
[/quote]
pi_14433100
quote:
Op donderdag 6 november 2003 15:57 schreef F1908 het volgende:

[..]

spruitjes bakken, ben je niet goed haha


Is echt wel lekkerder... wat de boer niet kent???
Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.
***Levi was here***
pi_14433113
Zonder gekheid, ongeveer 15 minuten...
Het is altijd een feest, als zij zijn langs geweest!
pi_14433122
ik kook ze 50 minuten volop
en zeg dan tegen mijn vrouw
sorry ik zat ff niet op te letten
ik tracteer wel op een sharmaschotel
pi_14433151
quote:
Op donderdag 6 november 2003 15:58 schreef deantoine het volgende:

[..]

10 min 15 min?


Zat eigenlijk meer in de richting van 5 minuten te denken... misschien iets langer. Ze moeten vooral stevig blijven, dus niet volgens grootmoederswijze tot snot koken...
Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.
***Levi was here***
pi_14433186
quote:
Op donderdag 6 november 2003 15:57 schreef F1908 het volgende:

[..]

spruitjes bakken, ben je niet goed haha


Jij ook niet
Je hebt iemand nodig, stil en oprecht
die als het er op aan komt met je sms't en met je chat
Pas als je iemand hebt die met je skypet en met je mailt
dan pas kun je zeggen: ik heb een vriend die zich verveelt
pi_14433201
quote:
Op donderdag 6 november 2003 15:59 schreef Levitation het volgende:

[..]

Zat eigenlijk meer in de richting van 5 minuten te denken... misschien iets langer. Ze moeten vooral stevig blijven, dus niet volgens grootmoederswijze tot snot koken...


Dat is geen koken, maar blancheren...
Het is altijd een feest, als zij zijn langs geweest!
  donderdag 6 november 2003 @ 16:05:11 #14
48058 Patron
ricordi chi sono
pi_14433302
5 tot 10 minuten naar eigen believen natuurlijk, al dente, roomsausje erbij...
  donderdag 6 november 2003 @ 16:06:09 #15
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_14433327
quote:
Op donderdag 6 november 2003 16:05 schreef Patron het volgende:
5 tot 10 minuten naar eigen believen natuurlijk, al dente, roomsausje erbij...
Of pindasaus
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_14436483
Ik kook ze ongeveer een minuut of 15, als je er een vork makkelijk in kan prikken, zijn ze klaar.
Mind the gap
  donderdag 6 november 2003 @ 18:03:42 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_14436513
Ligt eraan, hoe vind je ze lekker?
Beetgaar of snotzacht?
gewoon regelmatig ff controleren of ze goed zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 november 2003 @ 18:07:38 #18
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_14436582
Hier koken we ze twee keer : het eerste water word na korte tijd weggegooid. het schijnt dat ze daardoor minder bitter worden. Ik weet zelf niet of dit zo is, want je krijgt die krengen niet door mijn strot...
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
  donderdag 6 november 2003 @ 18:09:26 #19
69438 Bebop
Space Cowboy
pi_14436612
tja... 'k zou d'r even bijblijven, en af-en-toe even prikken...

weinig ervaring met de kooktijden van groente, dus liever safe than sorry.

I think it's time we blow this scene. Get everybody and their stuff together
Ok, 3..2..1.. Let's Jam.
pi_14437837
quote:
Op donderdag 6 november 2003 16:06 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Of pindasaus


Ja dat was erg lekker! ( ook geprobeerd heeft enzo )
pi_14441981
Ik ben toevallig pas in een restaurant geweest waar je zelf moest koken - daar maakten spruitjes ook deel uit van het menu en ik was de (niet geheel vrijwillig) aangewezen persoon om deze klaar te maken. Maar ik moet zeggen, het resultaat was zowaar goed te pruimen!

Het recept was simpel: water koken, dan de spruitjes ergens tussen de 5 en 10 minuten erin, rustig doorkoken. Ik heb ze er zelf ongeveer 8 minuten in gehad vermoed ik, en ze waren beetgaar, perfect dus. Maar hetgeen het echt lekker maakte: wat bacon (van die plakken) HARD bakken tot het gaar is (dan wordt het stevig en breekbaar) en vervolgens in superkleine stukjes hakken, dat eroverheen sprenkelen. De spruitjes werden overigens voor het opdienen nog even in een wok gebakken voor een mooie glans, de finishing touch zegmaar.

Overigens heb ik me laten vertellen dat je bij spruitjes een kruisje bij de wortel zou moeten insnijden om de bitterheid eraf te halen, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Misschien als ik ooit de moed heb ze zelf te maken

  donderdag 6 november 2003 @ 21:26:40 #22
36177 Escape2Dawn
Istanbul of wast'nbeetje?
pi_14442014
Na ze te hebben gestript kook ik ze 20 min. Lekker zacht
Het helpt geen nut!
  donderdag 6 november 2003 @ 21:27:36 #23
62182 Georges
That's the shit
pi_14442040
Spruiten kook ik altijd op smaak, dus als ze een beetje zacht zijn.
Bitter zijn ze altijd wel, maar da's lekker
Volgens de policy worden proletarische discussies niet aangegaan
  donderdag 6 november 2003 @ 21:29:42 #24
45796 Offy
rooi'n bin kwooi'n
pi_14442093
*terugvindpost

Mijn spruitjes worden altijd te zacht óf te hard...Tussenweg = impossible...

Op zaterdag 2 oktober 2004 19:35 schreef Ouwesok het volgende:
Je zit daar prinsheerlijk op een appel te kauwen terwijl ik mijn ouwe trouwe meetzoeker afvuur _O-
  donderdag 6 november 2003 @ 21:30:50 #25
36177 Escape2Dawn
Istanbul of wast'nbeetje?
pi_14442124
Praat je wel tegen ze tijdens het koken, dat scheelt echt veel
Het helpt geen nut!
  donderdag 6 november 2003 @ 21:52:47 #26
62182 Georges
That's the shit
pi_14442834
Kwestie van proeven tijdens het koken, lijkt me vrij simpel.

Speaking of which, heb nog een zakje schoongemaakte spruitjes liggen

Volgens de policy worden proletarische discussies niet aangegaan
pi_14463548
quote:
Op donderdag 6 november 2003 15:55 schreef deantoine het volgende:
kan iemand me dat vertellen?
20 minuten of langer als ze dan nog niet zacht zijn
#geen
  vrijdag 7 november 2003 @ 16:35:49 #28
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_14463581
Ik doe altijd zo'n 15 minuten. Ik wil ze of rauw (dat is gewoon echt lekker en verslavend), of vrij zacht .
  vrijdag 7 november 2003 @ 20:06:06 #29
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_14468758
Meestal ergens tussen de 5 en de 10 minuten, wil ze graag een beetje stevig houden.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_14469571
meestla zo's 30 minuten, lekker zacht dus... dan is de bittere smaak er ook grotendeels vanaf.
Samen met stoofpeertjes en dan het spa van de peren over de (geprakte) spruiten en aardappels gieten. lekkerrrrrrrr
  † In Memoriam † vrijdag 7 november 2003 @ 21:24:52 #31
43556 miss_dynastie
pi_14470363
Niet te lang.. als je ze te lang kookt, is het net snot! Meestal proef ik even!!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')