uiensoep
andijvistamp
hamlapje
[Dit bericht is gewijzigd door Riann op 27-10-2003 16:51]
[Dit bericht is gewijzigd door Spindizzy op 27-10-2003 16:57]
Kom net terug van sporten en heb trek.
Vanavond wéér sporten en wéér eten
serieux : wat ik voorgeschoteld krijg is elke x een verassing
quote:mag ik mee eten?
Op maandag 27 oktober 2003 16:53 schreef Tronica het volgende:
Konijnenbouten in rode wijnsaus, spruitjes, stoofperen, aardappels.
Boerenjoghurt met appel, kaneel en rozijnen.
quote:Restaurant
Op maandag 27 oktober 2003 16:53 schreef Tronica het volgende:
Konijnenbouten in rode wijnsaus, spruitjes, stoofperen, aardappels.
Boerenjoghurt met appel, kaneel en rozijnen.
Maar wél met een mjammie falafelburger!
quote:Nope, ik kook graag.
Op maandag 27 oktober 2003 16:58 schreef generalist het volgende:[..]
Restaurant
quote:Graag eenmaal de Pizza Politicana !
Op maandag 27 oktober 2003 17:03 schreef Ra-z het volgende:
Turkse pizza met donner hmmmm
quote:Kwijl! Dat klinkt heel erg lekker.. Hebbie receppie?
Op maandag 27 oktober 2003 17:54 schreef Ils het volgende:
veggie rode kokoscurry met champs, paprika en komkommer en basmati rijst
quote:euhhh men neme rode currypasta, half bakje champs in kwarten, 1 paprika en een kwart komkommer en een pakje kokosmelk.
Op maandag 27 oktober 2003 18:24 schreef bloempjuh het volgende:[..]
Kwijl! Dat klinkt heel erg lekker.. Hebbie receppie?
2 eetlepels (?) currypasta bakken met de paprika, champs erbij even bakken.
Mik de kokosmelk erbij en later pruttelen tot t gaar is, daarna warm je de in stukjes gesneden komkommer nog even door.
( had vandaag btw rode curry pasta van conimex, niet echt vega , vandaar dat ik de verhouding met gewone currypasta niet echt weet )
En dat allemaal gemaakt door mijn vriend!!!
quote:Dat is niet fijn!!!
Op dinsdag 28 oktober 2003 15:01 schreef Bluezz het volgende:
Broodmaaltijd op mijn werk,
3x cursus in mijn vrije tijd
Naturel
met spek
met appel + kaneel
met banaan
en toe (na even uitbuiken) een pannenkoek met wat ijs erin en slagroom erbij + bakkie koffie
http://www.opblaaskrokodil.com/forum/index.php?act=ST&f=26&t=147&s=d8f4942e4a6a32628e707abfdd102070
quote:Vertel
Op donderdag 30 oktober 2003 16:30 schreef schatje het volgende:
Gouden eiren met patat.
oja en ik heb geen zin om te koken dus bestellen we pizza
[Dit bericht is gewijzigd door pos op 30-10-2003 18:35]
quote:Verkrijgbaar bij de cafetaria, een ei 'gewikkeld' in een dikke laag ragout.
Op donderdag 30 oktober 2003 18:28 schreef pos het volgende:[..]
Vertel
gouden eieren???
oja en ik heb geen zin om te koken dus bestellen we pizza
O ja en de luch bestond uit dit, ofwel bami soupe
http://www.opblaaskrokodil.com/forum/index.php?s=8b7720824661593b2036f7f2951b99a0&act=ST&f=26&t=148
[Dit bericht is gewijzigd door coolmonkey op 30-10-2003 23:37]
quote:Spruitjes zijn juist lekker.
Op donderdag 30 oktober 2003 21:11 schreef bloempjuh het volgende:
Het was spruitjesstampLekker?
quote:Mijn papa kon goed spruitjes maken. Mijn mama niet. Deze stamp was vies en ik wil geen spruitjes meer totdat iemand ze net zo lekker kan maken als mijn pap
Op donderdag 30 oktober 2003 21:12 schreef schatje het volgende:[..]
Spruitjes zijn juist lekker.
Hij gooide er een bepaalde hoeveelheid suiker en zout bij, zodat ze zacht en iets zoeter werden.
quote:Hahaha, grappig ben jij!! Alsof je bij de Mac geen patat eet
Op donderdag 30 oktober 2003 18:07 schreef Riann het volgende:
Frieteerste keer in een hele lange tijd weer dat wij naar de frietzaak gaan.
quote:Mijn moeder maakte vaak spruitjes met uitjes en spek, Uitje fruiten in wat boter, onsje ontbijtspek in stukjes erbij en ff meebakken. Voorgekookte spruitjes erdoor roeren en klaar. Zo lekker dat zelfs mensen die helemaal geen spruitjes lusten het binnen weten te houden
Op donderdag 30 oktober 2003 21:44 schreef bloempjuh het volgende:ik wil geen spruitjes meer totdat iemand ze net zo lekker kan maken als mijn pap
Eten in Singapore is niet slecht nee, en niet duur (vandaag 4 euro uitgegeven aan eten)
Moet ik eerst alle onderwerpen afgaan voordat ik een topic over "wat eten we vandaag" plaats?
of spruitjesstamp ja! je moet gewoon even wat uitproberen, dan zijn spruitjes erg lekker!
Spruitjes moeten klein zijn. Die zijn zowiezo zachter en niet zo bitter.
Grote spruiten zijn makkelijker schoon te maken maar galballen om te eten...verschikkelijk bitter
Of eigenlijk twee pitabroodjes met gebakken oosterse roerbakstukjes (vegetarisch dus). Smaakte eigenlijk heel erg lekker..
Dat wordt morgen wakker worden met buikpijn.
[Dit bericht is gewijzigd door ruby op 01-11-2003 19:34]
Ik moet wel want golfer eet mosselen...jakkes
quote:fritattensoep is echt iets oostenrijks of zwitsers wij nemen ook altijd pakjes van die soep mee als we daar op vakantie gaan. Dat is boiljon met pannenkoekreepjes
Op zaterdag 1 november 2003 16:22 schreef DuchessX het volgende:
Riann, wat is fritattensoep???Wij gaan vanaaf uiteten want we hebben wat te vieren
Denk dat ik zo maar een bordje van dat spul in de magnetron ga zetten
Oh, voor de mensen die niet weten wat Cotti Rotti is.... (zoals mijn moeder het maakt) :
Versnipperde Rotti
Versnipperde uien
Versnipperde groene pepers
Roerei erdoorheen
Stukjes lamsvlees
Zit al in de magnetron, eet smakelijk iedereen
Cocktailtje met verse citroen,Vodka,suikers fijngestampt!
Wantansoep met spinazie.
Bonbon van gerookte zalm met
daarin champions,spekstukjes
en groenten en een mostert-saus
eromheen.
[Dit bericht is gewijzigd door cigarman op 02-11-2003 12:48]
quote:omg !!
Op zondag 2 november 2003 12:41 schreef cigarman het volgende:
Eeeeeh.. zou het niet leuker zijn als er ook foto's erbij kwamen.
Wel zo leuk en geeft een leuker beeld.
Hier mijn uitgebreide schotel van gisteravond:
Cocktailtje met verse citroen,Vodka,suikers fijngestampt!
[afbeelding]
Wantansoep met spinazie.
[afbeelding]
Bonbon van gerookte zalm met
daarin champions,spekstukjes
en groenten en een mostert-saus
eromheen.
[afbeelding]
Wat is dat voor soep !??!?!! wantan soep zeker nie !!!
quote:Bouillon
Op zaterdag 1 november 2003 16:30 schreef Riann het volgende:[..]
boiljon
Belons.Oesters dus.
Carpachio met eendenlever krullen.
Hert met aardappelblokjes en selderij.
MAW: weer lekker gegeten!
quote:das idd wat anders dan kipvleugels in zonnebloemolie frituren
Op zondag 2 november 2003 17:26 schreef cigarman het volgende:
*ding*ding*..etenstijd.
Belons.Oesters dus.
[afbeelding]
Carpachio met eendenlever krullen.
[afbeelding]
Hert met aardappelblokjes en selderij.
[afbeelding]MAW: weer lekker gegeten!
quote:Ja..
Op zondag 2 november 2003 17:28 schreef realist het volgende:Das idd wat anders dan kipvleugels in zonnebloemolie frituren
zien er echt uit als plates uit Life and Cooking
NOTE:
Waarom plaatsen de anderen niet ook foto's van hun avond/middag/ochtend maaltijden?
Maakt het allemaal wat leuker om foto's te zien.
Of hebben we geen foto-camera of GSM met een cameraatje..
quote:uhm ouders op vakantie met fototoestel, mobiel dood..... [zat ook niet zoon functie op dacht ik]
Op zondag 2 november 2003 17:34 schreef cigarman het volgende:[..]
Ja..
En weet je wat nog het mooie is? Het smaakt nog vreselijk lekker ook.Alleen de rekening achteraf is ietsjes minder maar goed.
Morgen weer nieuwe foto's van het "happen".
NOTE:Waarom plaatsen de anderen niet ook foto's van hun avond/middag/ochtend maaltijden?
Maakt het allemaal wat leuker om foto's te zien.
Of hebben we geen foto-camera of GSM met een cameraatje..![]()
en de friet is al klaar....
ik heb nog wel een van een tijdje trug
Bereidingstijd: Alle
Totale tijd: 10-15 minuten
Moeilijkheid: Erg makkelijk
Soort keuken: Aziatisch
Soort gerecht: Hoofdgerechten
Techniek: (Roer)bakken
Laat een wok, hapjespan of koekenpan heet worden. Doe de nog bevroren Maaltijd erin. Voeg 1 eetlepel water toe. Bereid het gerecht gedurende 10 minuten op matig vuur tot het vlees gaar is.
quote:Oehhh we hebben vreselijk lekker gegeten
Op zondag 2 november 2003 15:32 schreef DuchessX het volgende:
Risotto, roerbakgroenten en kleine gehaktballetjes
quote:Jeetje eet je altijd zo luxe?
Op zondag 2 november 2003 17:26 schreef cigarman het volgende:
*ding*ding*..etenstijd.
Belons.Oesters dus.
[afbeelding]
Carpachio met eendenlever krullen.
[afbeelding]
Hert met aardappelblokjes en selderij.
[afbeelding]MAW: weer lekker gegeten!
Het ziet er wel erg goed uit
quote:Zeg dat nou niet, ik zet mijn iglo zak voor mijn neus. Rundvleesreepjes in Noodles welteverstaan, da's toch anders.
Op zondag 2 november 2003 19:19 schreef Leila het volgende:
Ik heb vanavond zo'n iglo zak complete maaltijd op met kip en boontjes en pasta, en er zat iets raars in.......
Ik denk dat ik het ga opsturen.... Het zag eruit als stukje wang ofzo...
quote:Nee, dat is dezelfde!
Op zondag 2 november 2003 19:20 schreef elcastel het volgende:[..]
Zeg dat nou niet, ik zet mijn iglo zak voor mijn neus. Rundvleesreepjes in Noodles welteverstaan, da's toch anders.
Ow, was dat rundvlees? Kan ook voor kip meegaan haha.
Verder was het wel lekker, ook de pijnboompitten, maar dat ding ga ik opsturen.
Het is waarschijnlijk een stukje niet gebakken kip
quote:Ieuw!!!!
Op zondag 2 november 2003 19:25 schreef Leila het volgende:[..]
Nee, dat is dezelfde!
Ik kon niet meer bij de verpakking in de prulliebak.....
Maar dat is 'em ja.Ow, was dat rundvlees? Kan ook voor kip meegaan haha.
Verder was het wel lekker, ook de pijnboompitten, maar dat ding ga ik opsturen.Het is waarschijnlijk een stukje niet gebakken kip
quote:Raar, het trouwens ook nog eens mijn favo, dus ik schrik ervan. Uiteraard blijft hij lekker.
Op zondag 2 november 2003 19:25 schreef Leila het volgende:
Het is waarschijnlijk een stukje niet gebakken kip
quote:O nee, ik heb dan toch die kip. Die met zalm en pasta is ook lekker he?
Op zondag 2 november 2003 19:27 schreef elcastel het volgende:
De zak heb ik trouwens een stukje hierboven gepost.
quote:Wat is Febo
Op zondag 2 november 2003 20:06 schreef schatje het volgende:
Wij hebben ook nog Febo op![]()
.
quote:Zo'n goedkope, smerige snackbar
Op zondag 2 november 2003 20:23 schreef Riann het volgende:[..]
Wat is Febo
Echt een culinaire misser dus... En ook lekker ongezond!!!
eigenlijk is deze post offtopic want het gaat niet over vandaag... vandaag hadden we snitzel met gebakken spitskool en aadrappeltjes...
quote:Met de walgelijk lekkere grillburgers.
Op zondag 2 november 2003 21:34 schreef brighton het volgende:
Zo'n goedkope, smerige snackbar
quote:Vandaag eten we de restjes ervan....
Op zondag 2 november 2003 12:12 schreef Koningin het volgende:
Ik ga vandaag een zuurkoolschotel maken
Krokante loempia kalfswang gevuld met champions en kip.
Fazant op een bedje van zuurkool en aardappelpuree.
Ik heb weer genoten!
van de rekening ietjes minder...maar ala!
quote:Voor vijf uur 's middags al etenstijd....dacht het ff niet!
Op maandag 3 november 2003 16:54 schreef cigarman het volgende:
Goedenmiddag !
Etenstijd!
Krokante loempia kalfswang gevuld met champions en kip.
[afbeelding]
Fazant op een bedje van zuurkool en aardappelpuree.
[afbeelding]Ik heb weer genoten!
van de rekening ietjes minder...maar ala!
quote:Voor de laatste keer vanavond. Dan wordt het wel weer eens tijd voor iets anders.
Op zondag 2 november 2003 12:23 schreef ruby het volgende:
Wederom telo met bakkeljauw en broodjes kouseband met garnalen, aangezien ik genoeg heb gemaakt voor een paar dagen.
quote:Is dat wat? Het lijkt me best lekker.
Op dinsdag 4 november 2003 00:06 schreef Djeez het volgende:
Portugese Fornello van Knorr. Met kip, ei, cherrytomaatjes, rode ui en rijst.
Vanavond: pasta met gorgonzola-saus en bacon
quote:gaat het vandaag ook maar eens proberen, groot pindasaus fan is
Op dinsdag 4 november 2003 12:04 schreef Spindizzy het volgende:
Rijst met spruitjes en pindasaus. Simpel maar zooooooooooo lekker
Mjam .
[Dit bericht is gewijzigd door Cola_Light op 04-11-2003 22:52]
quote:Stoofpeertjes
Op dinsdag 4 november 2003 23:13 schreef Vivi het volgende:
Aardappelpuree met truffel, stoofpeertjes, rode kool en witlof, en Bambi
quote:Alweer
Op woensdag 5 november 2003 08:56 schreef DuchessX het volgende:
Gevulde paprika's (gele)
Lekker hoor.
quote:benieuwd is, wat zat erin?
Op woensdag 5 november 2003 20:25 schreef elcastel het volgende:
Iglo diepvries maaltijd, dezelfde als waarin Leila onlangs iets vond, ik heb geen hap genoten (niks tegengekomen verder). Dat was de laatste keer dus (Noodles en Kipfilet in pestosaus o.i.d.).
quote:Ja, was echt heel erg lekker en is zeker een aanrader. We hebben vandaag zelfgemaakte mini-pizzaatjes gegeten.
Op dinsdag 4 november 2003 12:02 schreef Amyrlin het volgende:[..]
Is dat wat? Het lijkt me best lekker.
Vanavond: pasta met gorgonzola-saus en bacon
quote:
Op woensdag 5 november 2003 14:49 schreef Bluezz het volgende:[..]
Alweer
Vanavond eten we heel saai kip met erwtjes en andijvie
quote:
Op donderdag 6 november 2003 16:11 schreef DuchessX het volgende:[..]
![]()
Het was weer heerlijk!
Vanavond eten we heel saai kip met erwtjes en andijvie
friet met fricandellen
quote:Tja dat heb ik dus ook, geen idee.
Op vrijdag 7 november 2003 13:40 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Geen idee
quote:Dat van Knorr!
Op vrijdag 7 november 2003 15:39 schreef appelsientje het volgende:[..]
Tja dat heb ik dus ook, geen idee.
Ik moet nog wat klaar maken, maar heb geen zin om er echt veel tijd en energie in te steken.
Maar patat heb ik ook geen zin in.
Iemand een idee ??
quote:Neeeuh geen zin in pizza, weet eigenlijk ook niet waar ik wel zin in heb
Op vrijdag 7 november 2003 15:43 schreef cimbom het volgende:
Pizza bestellen bij Jaffa?
quote:Macaroni of nasi/bami. Deze gerechten zijn altijd vrij simpel uit te bereiden naar grote hoeveelheden. En zowat iedereen lust het wel.
Op vrijdag 7 november 2003 15:45 schreef Fendy het volgende:
Oeh...ik moet vandaag voor 4 volwassenen + 2 kids koken....iemand een ideetje voor me ?
Ik eet vandaag voor het eerst in lange tijd weer s patat, met kaassouffleetjes en van Dobben groentekroketten
quote:Hmm...is inderdaad wel een idee!
Op vrijdag 7 november 2003 16:04 schreef Spindizzy het volgende:[..]
Macaroni of nasi/bami. Deze gerechten zijn altijd vrij simpel uit te bereiden naar grote hoeveelheden. En zowat iedereen lust het wel.
Ik eet vandaag voor het eerst in lange tijd weer s patat, met kaassouffleetjes en van Dobben groentekroketten
Nu boodschapjes doen
quote:Moet je er een beetje truffelolie doorroeren...je weet niet wat je proeft!
Op vrijdag 7 november 2003 18:19 schreef brighton het volgende:
Zelfgemaakte aardappelpuree (Niet echt lekker)
quote:Lekkel hool!
Op vrijdag 7 november 2003 19:39 schreef shmoopy het volgende:
Nasi gemaakt, uiteraard met sate-saus en kroepoek, en de onvermijdelijke komkommerzooi.
Moet het zelf doen met een grote patat special en een berehap saté. Ook niet verkeerd natuurlijk.
quote:Ik heb het even van een ander topic gekopieerd aangezien het eerder gevraagd is.
Op vrijdag 7 november 2003 20:22 schreef jpzegthallo het volgende:[..]
Wat voor soep?
Even overgenomen van een site met Surinaamse recepten
"Saoto is de meest populaire soep in Suriname, die met de Javanen uit Indonesië naar Suriname is gebracht; door de invloeden van de Hindoestaanse en Creoolse bevolking is een echte Surinaamse soep ontwikkeld. Saoto onderscheidt zich van andere soepen, doordat het bereid wordt met de bouillon van soepkip en geserveerd wordt met een groot aantal bijgerechten; daarnaast wordt voor een pittiger smaak gebruik gemaakt van een speciale saoto sambal."
Waar ik het dus vandaan haal, krijg je een grote bak gevuld met kippenvlees, tauge, heel gekookt ei, minifrietjes en rijstvermicelli.
Daarover heen wordt dan de bouillon gegoten.
Het ruikt en smaakt echt goddelijk, want behalve de ingrediënten die ik net noemde, zijn er ook kruiden en dergelijke in verwerkt. Waaronder de niet te versmaden knoflook.
Verders krijg je er apart nog een bakje rijst bij geserveerd die ik straks in m'n bak soep stop.
En als klap op de vuurpijl krijg je er twee zakjes peper bij. Eén zakje is zwart (pittige soyasaus) en de andere is geel (ajuma's samengestamp). Alles er in gooien en genieten maar.
Persoonlijk vind ik het een heerlijke maaltijdsoep.
quote:iets in de buurt van pittige gevulde kippensoep dus?
Op vrijdag 7 november 2003 20:39 schreef ruby het volgende:[..]
Ik heb het even van een ander topic gekopieerd aangezien het eerder gevraagd is.
Even overgenomen van een site met Surinaamse recepten
"Saoto is de meest populaire soep in Suriname, die met de Javanen uit Indonesië naar Suriname is gebracht; door de invloeden van de Hindoestaanse en Creoolse bevolking is een echte Surinaamse soep ontwikkeld. Saoto onderscheidt zich van andere soepen, doordat het bereid wordt met de bouillon van soepkip en geserveerd wordt met een groot aantal bijgerechten; daarnaast wordt voor een pittiger smaak gebruik gemaakt van een speciale saoto sambal."
Waar ik het dus vandaan haal, krijg je een grote bak gevuld met kippenvlees, tauge, heel gekookt ei, minifrietjes en rijstvermicelli.
Daarover heen wordt dan de bouillon gegoten.
Het ruikt en smaakt echt goddelijk, want behalve de ingrediënten die ik net noemde, zijn er ook kruiden en dergelijke in verwerkt. Waaronder de niet te versmaden knoflook.Verders krijg je er apart nog een bakje rijst bij geserveerd die ik straks in m'n bak soep stop.
En als klap op de vuurpijl krijg je er twee zakjes peper bij. Eén zakje is zwart (pittige soyasaus) en de andere is geel (ajuma's samengestamp). Alles er in gooien en genieten maar.
Persoonlijk vind ik het een heerlijke maaltijdsoep.
* Fendy Indo is
Je kan trouwens heel veel heerlijke indische recepten terugvinden op www.kokkieblanda.nl
Selamat makan semuanya!
quote:En voor Surinaamse recepten kun je terecht op www.surinaamseten.nl
Op vrijdag 7 november 2003 23:17 schreef Fendy het volgende:
Eigenlijk heet het dus Soto (madura)* Fendy Indo is
Je kan trouwens heel veel heerlijke indische recepten terugvinden op www.kokkieblanda.nl
Selamat makan semuanya!
Njang swietie!
quote:
Op zaterdag 8 november 2003 15:54 schreef 0_o het volgende:
Warme Itailiaanse aardappelsalade met ciabatta en tapenade.
Hier wordt het pizza vanavond!
[Dit bericht is gewijzigd door ruby op 08-11-2003 18:07]
quote:Interessante combi
Op zaterdag 8 november 2003 22:44 schreef Cola_Light het volgende:
1 bruine boterham met geitenkaas en honing
Half tijgerbolletje met oude kaas en jam.
quote:Vandaag hetzelfde als gisteren.
Op zaterdag 8 november 2003 15:56 schreef ruby het volgende:
Surinaamse zuurkool met runderlappen en rijst.
quote:Tis dat?
Op zondag 9 november 2003 13:28 schreef Bluezz het volgende:
Gisteren MeeWah
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |