FOK!forum / Culinesse à gogo / Arretjescake
Yvonnetjedinsdag 10 juni 2003 @ 18:25
Een vraagje;

Ik heb net arretjescake gemaakt, die donderdag wordt opgesmuld
Nou staat er in het recept dat ie een paar uur in de koelkast moet staan om hard te worden. Hij is nu nog niet helemaal hard, dus ik laat 'm nog even staan. Moet ik hem nou tot donderdag in de koelkast laten staan, vanavond eruit halen, of in plakjes snijden en daarna terug in de koelkast? Lijkt mij dat dat ding anders zo hard als een baksteen wordt

veldmuisdinsdag 10 juni 2003 @ 18:26
lijkt me sterk dat dat keihard wordt als het in de koelkast staat..zolang je het niet laat vriezen in je koelkast
Angelesdinsdag 10 juni 2003 @ 18:28
Ik denk dat het wel kan. Als je Arretjescake over hebt, kun je het toch ook een paar dagen in de koelkast bewaren? Volgens mij wordt iets in de koelkast nooit keihard, alleen in de vriezer. Het gaat er maar om dat de chocola opstijft, bevriezen doet het toch niet.
Yvonnetjedinsdag 10 juni 2003 @ 18:33
Hmm, in het recept staat namelijk; "Snijd het in plakjes. Tenminste, als dat nog kan. De cake kan namelijk keihard worden."
veldmuisdinsdag 10 juni 2003 @ 18:33
quote:
Op dinsdag 10 juni 2003 18:33 schreef Yvonnetje het volgende:
Hmm, in het recept staat namelijk; "Snijd het in plakjes. Tenminste, als dat nog kan. De cake kan namelijk keihard worden."
hoe ga je dat dan eten?
BertusBeensteendinsdag 10 juni 2003 @ 18:34
gewoon vast plakjes (ik doe altijd blokjes, want et is best machtig) maken, en dan trg in de koelkast, niet gelijk daarna opeten, dus eerst weer ff uit de koelkast halen, dan wordt et weer iets zachter en goed eetbaar
Yvonnetjedinsdag 10 juni 2003 @ 18:34
quote:
Op dinsdag 10 juni 2003 18:33 schreef veldmuis het volgende:

[..]

hoe ga je dat dan eten?


Gewoon; die hele cake naar binnen schuiven
Angelesdinsdag 10 juni 2003 @ 18:34
quote:
Op dinsdag 10 juni 2003 18:33 schreef Yvonnetje het volgende:
Hmm, in het recept staat namelijk; "Snijd het in plakjes. Tenminste, als dat nog kan. De cake kan namelijk keihard worden."
Oh, in dat geval kun je het misschien inderdaad beter van tevoren in plakjes snijden en dan terugleggen in de koelkast.

Wel een raar recept trouwens, 'als dat nog kan'. Als het niet kan, hoe moet je het dan eten? Om de beurt een hap nemen of zo.

Pompiedomdinsdag 10 juni 2003 @ 18:35
ik laat het meestal een uurtje of 8 in de koelkast dan is het perfect
Abbadondinsdag 10 juni 2003 @ 18:36
Een tante komt altijd eens in de zoveel tijd langs met een arretjescake, en ik bewaar die altijd in de vriezer....is ook de bedoeling dat ie een beetje hard is...

alleen het snijden is dan wel een probleem (het eten niet hoor...dat gaat prima)...misschien ff van te voren uit de vriezer halen, of een warm mes gebruiken...of eerst in plakjes snijden en dan de vriezer in

freaky-medinsdag 10 juni 2003 @ 18:39
what the hell is arretjescake????
Abbadondinsdag 10 juni 2003 @ 18:40
quote:
Op dinsdag 10 juni 2003 18:39 schreef freaky-me het volgende:
what the hell is arretjescake????
één van de lekkerste dingen die er zijn!

vanavond maar weer eens een goede plak nemen!

Yvonnetjedinsdag 10 juni 2003 @ 18:40
Arretjescake

-1 pak of rol biscuitjes
-200 gram witte basterdsuiker
-200 gram margarine of boter
-50 gram cacao
-2 zakjes vanillesuiker
-2 eieren
Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er
geen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet
dit op een laag vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een cakevorm met plasticfolie. Nu kun je ook de biscuitjes verkruimelen: doe ze in een plastic zak en rol ze met de deegroller tot kruimels.
Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker
min of meer opgelost is, laat het dan afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei) door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan.
Verwijder de cakevorm en snijd in plakjes.

Yvonnetjedinsdag 10 juni 2003 @ 18:42
Of makkelijker;

- 450 gr chocolade puur
- 100 gr boter of margarine
- 225 gr biscuitjes (verkruimeld)

Smeer de bakvorm in met boter. Breek de chocolade in stukjes in een kom, voeg de boter toe en verhit boven een pan heet water tot beide gesmolten zijn.
Neem de kom boven de pan weg en roer de koekjes erdoor. Meng dit goed en schep het in de bakvorm. Laat in de koelkast gedurende minimaal 1 uur (hoe langer, hoe lekkerder) en snijd er plakjes van (als dit mogelijk is, want de cake kan keihard worden).

Abbadondinsdag 10 juni 2003 @ 18:44
ik heb zelf ooit eens een mes gesloopt in een poging een plak arretjescake te snijden!

arretjescake

Vavadinsdag 10 juni 2003 @ 18:50
Dat recept ziet er niet verkeerd uit ik had ook nog nooit van Arretjescake gehoord maar nu ga ik het denk ik wel een keer maken. In dat eerste recept zit dan een rauw ei? Toch?
Razzmatazzdinsdag 10 juni 2003 @ 18:50
de echte limburger gebruikt toch frituurvet ipv roomboter?
het rauwe ei roer je mee in de warme boter/chocolade saus
maar goed, je kunt hem gewoon in de koelkast bewaren, en als je en nodig hebt (lees: ongesteld bent) dan pak je een plak (of 2). eetzuh!
Yvonnetjedinsdag 10 juni 2003 @ 19:01
Ok... net gesneden

Snijden lukt dus niet zo (heb het 2e recept gebruikt, misschien dat dat bij het 1e anders is??) Het zijn nu meer 'rotsjes' ipv plakjes. Maar ach, als ze maar lekker smaken

Abbadondinsdag 10 juni 2003 @ 19:17
quote:
Op dinsdag 10 juni 2003 19:01 schreef Yvonnetje het volgende:
Ok... net gesneden

Snijden lukt dus niet zo (heb het 2e recept gebruikt, misschien dat dat bij het 1e anders is??) Het zijn nu meer 'rotsjes' ipv plakjes. Maar ach, als ze maar lekker smaken


en dat zullen ze zeker doen!
Ilsdinsdag 10 juni 2003 @ 21:33
ooo met echte chocola is vast erg lekker, mijn moeder maakte het altijd met cacao, ook erg lekker
shmoopydinsdag 10 juni 2003 @ 21:40
Probeer het anders even met een mes dat je eerst onder de hete kraan hebt gehouden.
Miragemaandag 26 januari 2004 @ 18:19
quote:
Op dinsdag 10 juni 2003 21:33 schreef Ils het volgende:
ooo met echte chocola is vast erg lekker, mijn moeder maakte het altijd met cacao, ook erg lekker
cacao ís echte chocolade....
chocolade is nep. De cacou is echt.
Slashermaandag 26 januari 2004 @ 18:30
Arretjescake roeleert! Heb net gegeten maar heb nu al trek in zo'n plakje
Billengezichtmaandag 26 januari 2004 @ 18:32
Heerlijk.
Mijn moeder maakt dat ook soms. Ik noem het altijd moederkoek. Wij zetten onze moederkoek altijd in de koelkast, hij wordt dan vanzelf hard.
Emmertjemaandag 26 januari 2004 @ 18:39
klinkt goed, heb t op de lagere school eens gemaakt geloof ik..

we hadden ook eens zo'n brood/cake en dat is te vergelijken met een kettingbrief..
je kreeg een stukje deeg, en daar moest je paar dagen lang steeds iets aan toevoegen en laten staan, en dan na een dag of vijf moest je alles verdelen in 4 of 5 stukken.
met 1 stuk kon je zelf een cake bakken, en de rest moest je weer doorgeven..
Als ik t zo hoor klinkt t wel ranzig, maar t was wel erg lekker..
Iemand enig id wat ik bedoel?

Ilsmaandag 26 januari 2004 @ 20:16
quote:
Op maandag 26 januari 2004 18:19 schreef Mirage het volgende:

[..]

cacao ís echte chocolade....
chocolade is nep. De cacou is echt.


tjee, dat ik daar na bijna een jaar nog op wordt gewezen
Nijnamaandag 26 januari 2004 @ 20:27
quote:
Op maandag 26 januari 2004 18:39 schreef Emmertje het volgende:
klinkt goed, heb t op de lagere school eens gemaakt geloof ik..

we hadden ook eens zo'n brood/cake en dat is te vergelijken met een kettingbrief..
je kreeg een stukje deeg, en daar moest je paar dagen lang steeds iets aan toevoegen en laten staan, en dan na een dag of vijf moest je alles verdelen in 4 of 5 stukken.
met 1 stuk kon je zelf een cake bakken, en de rest moest je weer doorgeven..
Als ik t zo hoor klinkt t wel ranzig, maar t was wel erg lekker..
Iemand enig id wat ik bedoel?


Volgens mij was hier laatst een topic over, dat ding heet Herman het vriendschapsbrood toch? Brood dat weer aangroeit

(edit: linkje erbij)

[Dit bericht is gewijzigd door Nijna op 26-01-2004 20:28]

Emmertjemaandag 26 januari 2004 @ 23:50
ja klopt helemaal, ff kiekuh, tnx
Captain_Fabulousdinsdag 9 januari 2007 @ 15:50
nieuw weekendproject gevonden, nu nog langs mijn aangetrouwde dietiste zien te krijgen...
Mirjamdinsdag 9 januari 2007 @ 15:50
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 15:50 schreef Captain_Fabulous het volgende:
nieuw weekendproject gevonden, nu nog langs mijn aangetrouwde dietiste zien te krijgen...
weinig kans denk ik, dat is echt heel vet

--> cul
Marloesdinsdag 9 januari 2007 @ 15:51
Je moet de arretjescake een nacht in de koelkast laten staan.. niet een paar uur... dan is het nog niet hard genoeg om op te eten. Ik heb 't ook een keer gemaakt.
Captain_Fabulousdinsdag 9 januari 2007 @ 15:55
ze is meer van de anti suiker. Mischien is er nog hoop.
Captain_Fabulousdinsdag 9 januari 2007 @ 15:56
Als ik beloof een hele week geen bier, gaat ze mischien overstag...
Mylenedinsdag 9 januari 2007 @ 15:57
schopje van LIF naar CUL

>>>
kabouter.mutsdinsdag 9 januari 2007 @ 16:07
Het is zooooooo lekker maar zoooooo niet goed!!!
liefkleinmeisjuhdinsdag 9 januari 2007 @ 16:09
Die ga ik van de week ook eens proberen!
Miragedinsdag 9 januari 2007 @ 16:10
die is lekkkkkkkeeeerrrrrrrrrrr
mcintoshdinsdag 9 januari 2007 @ 16:15
Damn dat is heeeeel lang geleden zeg... kan me vaag iets herinneren... is het in de winkel te koop?Te lui om te bakken
Captain_Fabulousdinsdag 9 januari 2007 @ 16:21
Ik durf het haast niet te vragen, maar....uh.....maar....is dit met...uhum.......uhumplantaardige margarine...uhum ietsje minder van de calorieen?

Piet Verdriet niet schieten alsjeblieft!
Miragedinsdag 9 januari 2007 @ 16:27
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 16:21 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik durf het haast niet te vragen, maar....uh.....maar....is dit met...uhum.......uhumplantaardige margarine...uhum ietsje minder van de calorieen?

Piet Verdriet niet schieten alsjeblieft!
dat smaakt niet.
Captain_Fabulousdinsdag 9 januari 2007 @ 16:30
Daar was ik al zo bang voor
Mirjamdinsdag 9 januari 2007 @ 16:39
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 16:30 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Daar was ik al zo bang voor
als je het dan tóch doet, doe het dan goed
Captain_Fabulousdinsdag 9 januari 2007 @ 16:47
En ipv suiker die suikervervangende poeder gebruiken, zet dat zoden aan de dijk? Ik ben tussen de 10 en 15 kilo te zwaar aan het worden voor mijn knieen, dus...
Marloesdinsdag 9 januari 2007 @ 16:57
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 16:47 schreef Captain_Fabulous het volgende:
En ipv suiker die suikervervangende poeder gebruiken, zet dat zoden aan de dijk? Ik ben tussen de 10 en 15 kilo te zwaar aan het worden voor mijn knieen, dus...
Dan moet je het gewoon NIET eten
Captain_Fabulousdinsdag 9 januari 2007 @ 17:01
sadist m'n leven, wat doe je!

Maar ik heb donderdag een afspraak bij de sportschool voor een trainingsprogramma, als ik mezelf nou een arretjescake beloof als er 5 kilo af is....

oh nee, dan is het zo weer terug
K-maildinsdag 9 januari 2007 @ 17:10
Mijn oma maakte dat vroeger met frituurvet... Het idee alleen al... Overigens is arretjescake echt heel vet...
Incredible-Maikedinsdag 9 januari 2007 @ 17:24
Ik heb het ooit gehad en daar zaten ook lange vingers in.
Smaakte trouwens heerlijk!
fabericdinsdag 9 januari 2007 @ 18:25
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 17:01 schreef Captain_Fabulous het volgende:
sadist m'n leven, wat doe je!

Maar ik heb donderdag een afspraak bij de sportschool voor een trainingsprogramma, als ik mezelf nou een arretjescake beloof als er 5 kilo af is....
Geeees man dat je daar überhaupt aan denkt. Dat is best wel freaky eigenlijk. Gewoon geen arretjescake eten!
Tip: ga vruchtensmoothies maken.
Marloesdinsdag 9 januari 2007 @ 18:36
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 17:01 schreef Captain_Fabulous het volgende:
sadist m'n leven, wat doe je!

Maar ik heb donderdag een afspraak bij de sportschool voor een trainingsprogramma, als ik mezelf nou een arretjescake beloof als er 5 kilo af is....

oh nee, dan is het zo weer terug
Ach nee... als je 5 kilo bent afgevallen kun je best wat arretjescake eten... En dan pas weer als je weer 5 kilo bent afgevallen etc. Dan vliegt het er echt niet zo opeens weer bij hoor
Captain_Fabulousdinsdag 9 januari 2007 @ 19:19
quote:
Geeees man dat je daar überhaupt aan denkt. Dat is best wel freaky eigenlijk
helemaal met je eens, dat gesport is vrij bizar, maar ja, als er uiteindelijk, in de toekomst, arretjescake tegenover staat....
fabericdinsdag 9 januari 2007 @ 19:27
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 19:19 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

helemaal met je eens, dat gesport is vrij bizar, maar ja, als er uiteindelijk, in de toekomst, arretjescake tegenover staat....
Ik heb het niet over dat gesport apie, maar over ziekelijk denken over eten.
Captain_Fabulousdinsdag 9 januari 2007 @ 19:55
Ziekelijk, jij bent zeker zo iemand die alles kan eten en toch niet aankomt...
Slasherwoensdag 2 mei 2007 @ 10:47
Vandaag maar een poging wagen om een arretjescake te maken
Stansfieldwoensdag 2 mei 2007 @ 16:10
Tijdje geleden ook bij iemand gegeten. echt machtig lekker is dat.
DRIZZENzaterdag 5 mei 2007 @ 21:01
En Slasher , gelukt ??
Ik heb nu de mijne in de koelkast staan... morgen plakje (of stukje , brok) proberen...
Slasherzaterdag 5 mei 2007 @ 22:43
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 21:01 schreef DRIZZEN het volgende:
En Slasher , gelukt ??
Ik heb nu de mijne in de koelkast staan... morgen plakje (of stukje , brok) proberen...
Ja hij is prima gelukt!! Hij is erg lekker maar ook erg machtig
Rolex18038zaterdag 5 mei 2007 @ 22:56
Hmmm... lijkt me lekker!
Morgen eens even in elkaar flansen, samen met dochters

Toch nog een vraagje: dat rauwe ei... kan dat geen kwaad
Mirjamzaterdag 5 mei 2007 @ 22:58
rauw ei?
in mijn recept (oma ) zit helemaal geen ei
Rolex18038zaterdag 5 mei 2007 @ 23:01
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 22:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
rauw ei?
in mijn recept (oma ) zit helemaal geen ei
... ik verwees naar het recept op pag. 1.
Hoe gaat het recept van je oma?
_Floddertje_zondag 6 mei 2007 @ 11:38
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 17:10 schreef K-mail het volgende:
Mijn oma maakte dat vroeger met frituurvet...


Ik kan me nog een topic van Kastanova herinneren, die maakte het met Croma.
knuppelhoutzondag 6 mei 2007 @ 13:09
kreeg het vorige week met volkorenbiscuitjes.... even afgeraden dus, en gister met mariakoekjes was ie prima. in ons eigen recept gaat wel gewoon rauw ei (geel?).
Lebasidonderdag 17 mei 2007 @ 00:01
hier een week geleden ook eentje gemaakt, volgens het recept wat hier ergens in het topic stond.. dat met ei..maar dan met kokoskermisbisquitjes (zoiets?). Erg lekker! maar ik denk dat het toch wat lekkerder zou zijn met gewone bisquitjes.
Marloesdonderdag 17 mei 2007 @ 11:40
Oohh de vorige keer dat ik samen met een vriendin arretjescake had gemakat was ik al misselijk voordat de cake klaar was (ik had zoveel van die chocola enzo gesnoept )
Het is echt goddelijk!
Cat-astrophevrijdag 25 mei 2007 @ 15:38
Arretjescake!

Echt oma-voedsel. Ik maak nu de light versie (ahem.....): 125 gram boter ipv 250 gram.
En net voor het serveren poedersuiker erover.
Tijdens mijn verhuizing maakte de vriendenploeg haast rechtsomkeert toen ik beschaamd mededeelde geen arretjescake gemaakt te hebben. Gelukkig kon ik het op mijn verjaardag weer goed maken.
Isabeauvrijdag 25 mei 2007 @ 23:31
quote:
Op zondag 6 mei 2007 11:38 schreef _Floddertje_ het volgende:


Ik kan me nog een topic van Kastanova herinneren, die maakte het met Croma.
Oh gatverderrie! Ik vind eten niet snel vies klinken voor ik het heb geproefd, maar dit gaat te ver. Croma!
Mirjamvrijdag 25 mei 2007 @ 23:31
ik ben over 3 weken jarig, ga ik het lekker maken
Mirjamvrijdag 25 mei 2007 @ 23:32
dat hebben ze op m'n werk vast nog nooit gegeten, dus dat is leuk om uit te delen dan
Isabeauvrijdag 25 mei 2007 @ 23:37
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 23:32 schreef MissyMirjaM het volgende:
dat hebben ze op m'n werk vast nog nooit gegeten, dus dat is leuk om uit te delen dan
Ik vind het er meestal helemaal niet feestelijk en lekker uitzien
Mirjamvrijdag 25 mei 2007 @ 23:38
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 23:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vind het er meestal helemaal niet feestelijk en lekker uitzien
ik ook niet, maar ze zijn wel meer vreemde eetsels van me gewend, sleep altij van alles mee, en alles valt vooralsnog in de smaak
_Floddertje_zaterdag 26 mei 2007 @ 00:49
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 23:31 schreef Isabeau het volgende:

Oh gatverderrie! Ik vind eten niet snel vies klinken voor ik het heb geproefd, maar dit gaat te ver. Croma!
Hier kun je even verder griezelen: Koekjesrecepten!
sieskezondag 3 juni 2007 @ 13:40
waarom heet arretjescake arretjescake?
Ik wil graag weten waarom sommige dingen heten zoals ze heten.
sieskezondag 3 juni 2007 @ 13:44
waaom noemt men een arretjescake eigenlijk arretjescake? Waar is dat woord van afgeleid?
Slasherzondag 3 juni 2007 @ 14:55
quote:
De naam is afkomstig van het (strip)figuurtje Arretje Nof dat als reclame gebruikt werd voor het botermerk van de Nederlandsche Oliefabrieken (NOF) Calvé-Delft.
Bron: http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Arretjescake
PeRiwoensdag 6 juni 2007 @ 08:59
Gister gemaakt, best lekker! Had er nog nooit van gehoord, tot ik dit topic zag. Lekker en simpel, goed te eten .
Jo0Lzwoensdag 6 juni 2007 @ 09:42
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 08:59 schreef PeRi het volgende:
Gister gemaakt, best lekker! Had er nog nooit van gehoord, tot ik dit topic zag. Lekker en simpel, goed te eten .
Ik heb het ooit een heel poos geleden gemaakt. M'n nicht had dat recept.

.
Mirjamwoensdag 6 juni 2007 @ 15:59
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 09:42 schreef Jo0Lz het volgende:

[..]

Ik heb het ooit een heel poos geleden gemaakt. M'n nicht had dat recept.

.
je vond 't niks?
kabouter.mutswoensdag 6 juni 2007 @ 18:35
Zaterdag feestje
misschien maak ik dit of een vette choco taart.
Bulletdodgervrijdag 13 maart 2009 @ 13:50
Ga morgen maar weer eens proberen om zo'n cake in elkaar te draaien
#ANONIEMvrijdag 13 maart 2009 @ 14:25
Is het toevallig typisch hollands?

* heaven7 zoekt nog een traktatie voor zweedse medecursisten Of eigenlijk komen ze uit allerlei andere landen en leren we samen zweeds in Zweden

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-03-2009 14:26:51 ]
Stansfieldvrijdag 13 maart 2009 @ 14:37
Ook weer eens een keer door mijn ma laten maken.
Mirjamvrijdag 13 maart 2009 @ 14:55
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 14:37 schreef Stansfield het volgende:
Ook weer eens een keer door mijn ma laten maken.


doe het zelf man
maokvrijdag 13 maart 2009 @ 15:00
In het zuiden van Europa kennen ze het ook. In Italië heet het bijvoorbeeld 'Salame al cioccolato'
Stansfieldvrijdag 13 maart 2009 @ 15:52
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 14:55 schreef Mirjam het volgende:

[..]



doe het zelf man
Mijn ma maakt die echt super goed. GA wel eens in de leer bij haar.
Trustenvrijdag 13 maart 2009 @ 16:54
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 14:25 schreef heaven7 het volgende:
Is het toevallig typisch hollands?
Volgens mij niet echt......Jamie Oliver noemt het Chocolat Fridge Cake

single_queenmaandag 23 maart 2009 @ 22:24
fout! ookal hebben de bekende koks ook hun varianten (zie Jamie en ook Nigella lawson doet een versie met noten en marshmallows (wel proberen!)) Arretjes cake is wel typisch hollands!

Ik heb het al meerdere keren voor verschillende gezelschappen gemengde buitenlanders gemaakt en NIEMAND die ooit zoiets (LEKKERS!) had gehad :-)
Mirjammaandag 23 maart 2009 @ 22:45
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 15:52 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Mijn ma maakt die echt super goed. GA wel eens in de leer bij haar.
ok, dat is tof
recepten van je oma je eigen maken is zo super
Cat-astrophemaandag 23 maart 2009 @ 22:52
Vrijdag weer twee cakes maken voor m'n verjaardagsfeestjes.
vaagseldinsdag 24 maart 2009 @ 00:09
quote:
Op maandag 23 maart 2009 22:24 schreef single_queen het volgende:
fout! ookal hebben de bekende koks ook hun varianten (zie Jamie en ook Nigella lawson doet een versie met noten en marshmallows (wel proberen!)) Arretjes cake is wel typisch hollands!

Ja dat is rocky road, en is in principe hetzelfde maar dan zitten er ook nog marshmallows in.
Pietverdrietdinsdag 24 maart 2009 @ 05:41
Wij noemde dat altijd dooie hond of koude snuit
Bulletdodgerdinsdag 24 maart 2009 @ 07:54
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 15:52 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Mijn ma maakt die echt super goed. GA wel eens in de leer bij haar.
nou zelfs ik kan het dus zo moeilijk is het niet
kabouter.mutswoensdag 25 maart 2009 @ 13:47
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 05:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij noemde dat altijd dooie hond of koude snuit
met welke bedoeling?
waarom
Ik snap t niet.
Ananajasjewoensdag 25 maart 2009 @ 16:39
Ja die ketting-cake heet Herman
Pietverdrietwoensdag 25 maart 2009 @ 17:34
quote:
Op woensdag 25 maart 2009 13:47 schreef kabouter.muts het volgende:

[..]

met welke bedoeling?
waarom
Ik snap t niet.
Zo noemde wij dat nu eenmaal, weet ook niet waarom. Waarom noem je beleg sterf op straat worst?
kabouter.mutswoensdag 25 maart 2009 @ 19:52
quote:
Op woensdag 25 maart 2009 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo noemde wij dat nu eenmaal, weet ook niet waarom. Waarom noem je beleg sterf op straat worst?
klinkt als cervelaatworst
Captain_Fabulouswoensdag 3 juni 2009 @ 10:53
Heb dit weekend arretjescake gemaakt met een half borrelglas koffielikeur erdoor...het wordt wat minder hard, maar best lekker!
quirinawoensdag 3 juni 2009 @ 21:01
quote:
Op maandag 26 januari 2004 18:39 schreef Emmertje het volgende:
klinkt goed, heb t op de lagere school eens gemaakt geloof ik..

we hadden ook eens zo'n brood/cake en dat is te vergelijken met een kettingbrief..
je kreeg een stukje deeg, en daar moest je paar dagen lang steeds iets aan toevoegen en laten staan, en dan na een dag of vijf moest je alles verdelen in 4 of 5 stukken.
met 1 stuk kon je zelf een cake bakken, en de rest moest je weer doorgeven..
Als ik t zo hoor klinkt t wel ranzig, maar t was wel erg lekker..
Iemand enig id wat ik bedoel?

je bedoelt Herman?