Ik heb net arretjescake gemaakt, die donderdag wordt opgesmuld
Nou staat er in het recept dat ie een paar uur in de koelkast moet staan om hard te worden. Hij is nu nog niet helemaal hard, dus ik laat 'm nog even staan. Moet ik hem nou tot donderdag in de koelkast laten staan, vanavond eruit halen, of in plakjes snijden en daarna terug in de koelkast? Lijkt mij dat dat ding anders zo hard als een baksteen wordt
quote:hoe ga je dat dan eten?
Op dinsdag 10 juni 2003 18:33 schreef Yvonnetje het volgende:
Hmm, in het recept staat namelijk; "Snijd het in plakjes. Tenminste, als dat nog kan. De cake kan namelijk keihard worden."
quote:Gewoon; die hele cake naar binnen schuiven
Op dinsdag 10 juni 2003 18:33 schreef veldmuis het volgende:[..]
hoe ga je dat dan eten?
quote:Oh, in dat geval kun je het misschien inderdaad beter van tevoren in plakjes snijden en dan terugleggen in de koelkast.
Op dinsdag 10 juni 2003 18:33 schreef Yvonnetje het volgende:
Hmm, in het recept staat namelijk; "Snijd het in plakjes. Tenminste, als dat nog kan. De cake kan namelijk keihard worden."
Wel een raar recept trouwens, 'als dat nog kan'. Als het niet kan, hoe moet je het dan eten? Om de beurt een hap nemen of zo.
alleen het snijden is dan wel een probleem (het eten niet hoor...dat gaat prima)...misschien ff van te voren uit de vriezer halen, of een warm mes gebruiken...of eerst in plakjes snijden en dan de vriezer in
quote:één van de lekkerste dingen die er zijn!
Op dinsdag 10 juni 2003 18:39 schreef freaky-me het volgende:
what the hell is arretjescake????
vanavond maar weer eens een goede plak nemen!
-1 pak of rol biscuitjes
-200 gram witte basterdsuiker
-200 gram margarine of boter
-50 gram cacao
-2 zakjes vanillesuiker
-2 eieren
Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er
geen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet
dit op een laag vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een cakevorm met plasticfolie. Nu kun je ook de biscuitjes verkruimelen: doe ze in een plastic zak en rol ze met de deegroller tot kruimels.
Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker
min of meer opgelost is, laat het dan afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei) door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan.
Verwijder de cakevorm en snijd in plakjes.
- 450 gr chocolade puur
- 100 gr boter of margarine
- 225 gr biscuitjes (verkruimeld)
Smeer de bakvorm in met boter. Breek de chocolade in stukjes in een kom, voeg de boter toe en verhit boven een pan heet water tot beide gesmolten zijn.
Neem de kom boven de pan weg en roer de koekjes erdoor. Meng dit goed en schep het in de bakvorm. Laat in de koelkast gedurende minimaal 1 uur (hoe langer, hoe lekkerder) en snijd er plakjes van (als dit mogelijk is, want de cake kan keihard worden).
arretjescake
Snijden lukt dus niet zo (heb het 2e recept gebruikt, misschien dat dat bij het 1e anders is??) Het zijn nu meer 'rotsjes' ipv plakjes. Maar ach, als ze maar lekker smaken
quote:en dat zullen ze zeker doen!
Op dinsdag 10 juni 2003 19:01 schreef Yvonnetje het volgende:Ok... net gesneden
Snijden lukt dus niet zo (heb het 2e recept gebruikt, misschien dat dat bij het 1e anders is??) Het zijn nu meer 'rotsjes' ipv plakjes. Maar ach, als ze maar lekker smaken
quote:cacao ís echte chocolade....
Op dinsdag 10 juni 2003 21:33 schreef Ils het volgende:
ooo met echte chocola is vast erg lekker, mijn moeder maakte het altijd met cacao, ook erg lekker
we hadden ook eens zo'n brood/cake en dat is te vergelijken met een kettingbrief..
je kreeg een stukje deeg, en daar moest je paar dagen lang steeds iets aan toevoegen en laten staan, en dan na een dag of vijf moest je alles verdelen in 4 of 5 stukken.
met 1 stuk kon je zelf een cake bakken, en de rest moest je weer doorgeven..
Als ik t zo hoor klinkt t wel ranzig, maar t was wel erg lekker..
Iemand enig id wat ik bedoel?
quote:tjee, dat ik daar na bijna een jaar nog op wordt gewezen
Op maandag 26 januari 2004 18:19 schreef Mirage het volgende:[..]
cacao ís echte chocolade....
chocolade is nep. De cacou is echt.
quote:Volgens mij was hier laatst een topic over, dat ding heet Herman het vriendschapsbrood toch? Brood dat weer aangroeit
Op maandag 26 januari 2004 18:39 schreef Emmertje het volgende:
klinkt goed, heb t op de lagere school eens gemaakt geloof ik..we hadden ook eens zo'n brood/cake en dat is te vergelijken met een kettingbrief..
je kreeg een stukje deeg, en daar moest je paar dagen lang steeds iets aan toevoegen en laten staan, en dan na een dag of vijf moest je alles verdelen in 4 of 5 stukken.
met 1 stuk kon je zelf een cake bakken, en de rest moest je weer doorgeven..
Als ik t zo hoor klinkt t wel ranzig, maar t was wel erg lekker..
Iemand enig id wat ik bedoel?
(edit: linkje erbij)
[Dit bericht is gewijzigd door Nijna op 26-01-2004 20:28]
weinig kans denk ik, dat is echt heel vetquote:Op dinsdag 9 januari 2007 15:50 schreef Captain_Fabulous het volgende:
nieuw weekendproject gevonden, nu nog langs mijn aangetrouwde dietiste zien te krijgen...
dat smaakt niet.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 16:21 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik durf het haast niet te vragen, maar....uh.....maar....is dit met...uhum.......uhumplantaardige margarine...uhum ietsje minder van de calorieen?
Piet Verdriet niet schieten alsjeblieft!
Dan moet je het gewoon NIET etenquote:Op dinsdag 9 januari 2007 16:47 schreef Captain_Fabulous het volgende:
En ipv suiker die suikervervangende poeder gebruiken, zet dat zoden aan de dijk? Ik ben tussen de 10 en 15 kilo te zwaar aan het worden voor mijn knieen, dus...
Geeees man dat je daar überhaupt aan denkt. Dat is best wel freaky eigenlijk. Gewoon geen arretjescake eten!quote:Op dinsdag 9 januari 2007 17:01 schreef Captain_Fabulous het volgende:
sadistm'n leven, wat doe je!
Maar ik heb donderdag een afspraak bij de sportschool voor een trainingsprogramma, als ik mezelf nou een arretjescake beloof als er 5 kilo af is....
Ach nee... als je 5 kilo bent afgevallen kun je best wat arretjescake eten... En dan pas weer als je weer 5 kilo bent afgevallen etc. Dan vliegt het er echt niet zo opeens weer bij hoorquote:Op dinsdag 9 januari 2007 17:01 schreef Captain_Fabulous het volgende:
sadistm'n leven, wat doe je!
Maar ik heb donderdag een afspraak bij de sportschool voor een trainingsprogramma, als ik mezelf nou een arretjescake beloof als er 5 kilo af is....
oh nee, dan is het zo weer terug
helemaal met je eens, dat gesport is vrij bizar, maar ja, als er uiteindelijk, in de toekomst, arretjescake tegenover staat....quote:Geeees man dat je daar überhaupt aan denkt. Dat is best wel freaky eigenlijk
Ik heb het niet over dat gesport apie, maar over ziekelijk denken over eten.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 19:19 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
helemaal met je eens, dat gesport is vrij bizar, maar ja, als er uiteindelijk, in de toekomst, arretjescake tegenover staat....
Ja hij is prima gelukt!! Hij is erg lekker maar ook erg machtigquote:Op zaterdag 5 mei 2007 21:01 schreef DRIZZEN het volgende:
En Slasher , gelukt ??
Ik heb nu de mijne in de koelkast staan... morgen plakje (of stukje , brok) proberen...
... ik verwees naar het recept op pag. 1.quote:Op zaterdag 5 mei 2007 22:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
rauw ei?
in mijn recept (oma) zit helemaal geen ei
quote:Op dinsdag 9 januari 2007 17:10 schreef K-mail het volgende:
Mijn oma maakte dat vroeger met frituurvet...
Oh gatverderrie! Ik vind eten niet snel vies klinken voor ik het heb geproefd, maar dit gaat te ver. Croma!quote:Op zondag 6 mei 2007 11:38 schreef _Floddertje_ het volgende:![]()
Ik kan me nog een topic van Kastanova herinneren, die maakte het met Croma.
Ik vind het er meestal helemaal niet feestelijk en lekker uitzienquote:Op vrijdag 25 mei 2007 23:32 schreef MissyMirjaM het volgende:
dat hebben ze op m'n werk vast nog nooit gegeten, dus dat is leuk om uit te delen dan
ik ook niet, maar ze zijn wel meer vreemde eetsels van me gewend, sleep altij van alles mee, en alles valt vooralsnog in de smaakquote:Op vrijdag 25 mei 2007 23:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het er meestal helemaal niet feestelijk en lekker uitzien
Hier kun je even verder griezelen: Koekjesrecepten!quote:Op vrijdag 25 mei 2007 23:31 schreef Isabeau het volgende:
Oh gatverderrie! Ik vind eten niet snel vies klinken voor ik het heb geproefd, maar dit gaat te ver. Croma!
Bron: http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Arretjescakequote:De naam is afkomstig van het (strip)figuurtje Arretje Nof dat als reclame gebruikt werd voor het botermerk van de Nederlandsche Oliefabrieken (NOF) Calvé-Delft.
Ik heb het ooit een heel poos geleden gemaakt. M'n nicht had dat recept.quote:Op woensdag 6 juni 2007 08:59 schreef PeRi het volgende:
Gister gemaakt, best lekker! Had er nog nooit van gehoord, tot ik dit topic zag. Lekker en simpel, goed te eten.
je vond 't niks?quote:Op woensdag 6 juni 2007 09:42 schreef Jo0Lz het volgende:
[..]
Ik heb het ooit een heel poos geleden gemaakt. M'n nicht had dat recept..
quote:Op vrijdag 13 maart 2009 14:37 schreef Stansfield het volgende:
Ook weer eens een keer door mijn ma laten maken.
Volgens mij niet echt......Jamie Oliver noemt het Chocolat Fridge Cakequote:Op vrijdag 13 maart 2009 14:25 schreef heaven7 het volgende:
Is het toevallig typisch hollands?
ok, dat is tofquote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:52 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Mijn ma maakt die echt super goed. GA wel eens in de leer bij haar.
Ja dat is rocky road, en is in principe hetzelfde maar dan zitten er ook nog marshmallows in.quote:Op maandag 23 maart 2009 22:24 schreef single_queen het volgende:
fout! ookal hebben de bekende koks ook hun varianten (zie Jamie en ook Nigella lawson doet een versie met noten en marshmallows (wel proberen!)) Arretjes cake is wel typisch hollands!
nou zelfs ik kan het dus zo moeilijk is het nietquote:Op vrijdag 13 maart 2009 15:52 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Mijn ma maakt die echt super goed. GA wel eens in de leer bij haar.
met welke bedoeling?quote:Op dinsdag 24 maart 2009 05:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij noemde dat altijd dooie hond of koude snuit
Zo noemde wij dat nu eenmaal, weet ook niet waarom. Waarom noem je beleg sterf op straat worst?quote:Op woensdag 25 maart 2009 13:47 schreef kabouter.muts het volgende:
[..]
met welke bedoeling?
waarom
Ik snap t niet.
klinkt als cervelaatworstquote:Op woensdag 25 maart 2009 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo noemde wij dat nu eenmaal, weet ook niet waarom. Waarom noem je beleg sterf op straat worst?
quote:Op maandag 26 januari 2004 18:39 schreef Emmertje het volgende:
klinkt goed, heb t op de lagere school eens gemaakt geloof ik..
we hadden ook eens zo'n brood/cake en dat is te vergelijken met een kettingbrief..
je kreeg een stukje deeg, en daar moest je paar dagen lang steeds iets aan toevoegen en laten staan, en dan na een dag of vijf moest je alles verdelen in 4 of 5 stukken.
met 1 stuk kon je zelf een cake bakken, en de rest moest je weer doorgeven..
Als ik t zo hoor klinkt t wel ranzig, maar t was wel erg lekker..
Iemand enig id wat ik bedoel?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |