Er is geen link aangetoond tussen Ve-tsin en de klachten.quote:Op zaterdag 19 februari 2005 14:13 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Ja, er is in Frankrijk uitgebreid onderzoek naar gedaan (zie aflevering KvW). Er kon geen link worden vastgesteld tussen het gebruik van ve-tsin en de klachten die mensen beweren te hebben na inname van ve-tsin. Wat natuurlijk niet per se wil zeggen dat die link niet kan bestaan.
Die vraag snap ik niet helemaal. Ik weet dat in het onderzoek dat genoemd wordt in de KvW, een grote groep mensen is blootgesteld aan een hoge dosering ve-tsin en dat daar niets uit kwam.quote:Op zaterdag 19 februari 2005 14:55 schreef Martijn_77 het volgende:
Dus dat wil dat ook niet zeggen dat de vriend van TS niet gewoon lust krijgt bij een bepaalde dosis?
Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Als je allergisch bent voor een stof, dan maakt het denk ik niet uit waar die stof inzit. De dosering zal wel uitmaken natuurlijk.quote:Of dat hij het maar krijgt van bepaalde producten?
Omdat die link nooit is aangetoond. Vermoed ik.quote:Want als er zo veel mensen problemen zouden hebben met Ve-tsin en zo waarom blijven ze het dan gebruiken?
Dus de link is niet aangetoond. Dus het is niet bewezen dat Ve-Tsin verantwoordelijk is voor de klachten.quote:Op zaterdag 19 februari 2005 15:00 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Die vraag snap ik niet helemaal. Ik weet dat in het onderzoek dat genoemd wordt in de KvW, een grote groep mensen is blootgesteld aan een hoge dosering ve-tsin en dat daar niets uit kwam.
Maar als je nooit problemen hebt gehad met de tomaten soep van Unox en daar zit Ve-tsin of E621 in dan zou ik gaan twijfelen of mijn klachten we,l puur en alleen door de Ve-tsin of E621 komenquote:Op zaterdag 19 februari 2005 15:00 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Als je allergisch bent voor een stof, dan maakt het denk ik niet uit waar die stof inzit. De dosering zal wel uitmaken natuurlijk.
Klopt als een bus.quote:Op zaterdag 19 februari 2005 15:11 schreef Martijn_77 het volgende:
Dus de link is niet aangetoond. Dus het is niet bewezen dat Ve-Tsin verantwoordelijk is voor de klachten.
Ik ook.quote:Maar als je nooit problemen hebt gehad met de tomaten soep van Unox en daar zit Ve-tsin of E621 in dan zou ik gaan twijfelen of mijn klachten we,l puur en alleen door de Ve-tsin of E621 komen
Zie voor meer info:quote:Glutamaat werd voor het eerst geisoleerd in 1908 door Kikunae Ikeda uit Kelp. Dit wordt in Japan al sinds eeuwen gegeten (gedocumenteerd sinds 797)
Het hele verhaal over het Chinees restaurant syndroom begon in 1968 toen Robert Ho Man Kwok een brief schreef aan de New England journal of medicine schreef. HIj merkte hier in op dat ie wel eens hoofdpijn had na het bezoek aan een chinees restaurant.
ZONDER enige wetenschappelijke research kregen smaakversterkers er de schuld van. Zonder enige research nog enige wetenschappelijke reden.
Pas in 1993, let wel, 25 jaar later ! Werd het eerste wetenschappelijke dubbelblinde onderzoek naar smaakversterkers en hoofdpijn gedaan. (Tarasof en Kelly) Ze maakten eerst gehakt van voorgaande onderzoeken, die absoluut onwetenschappelijk bleken, statistiek verkeerd gebruikten.
De Enige persoon die in hun zeer grondige onderzoek een postief gaf, reageerde op een placebo!
Er is geen enkel bewijs voor dat MSG hoofdpijn veroorzaakt als ding op zich, het enige verband wat is aangetoont is dan mensen die een tekort hebben aan vitamine B6 hoofdpijn kunnen krijgen indien ze MSG binnen krijgen. (Karl Folkers, uni van Texas)
En wat mis je dan precies? Allemaal spullen die iemand die geeft om goed eten zowieso al niet eet....quote:Op woensdag 26 maart 2003 15:39 schreef Ischa het volgende:
En wat blijkt: dág soep uit blik, dág chips, dág pastasaus, dág cup-a-soup, dág (zo ongeveer alle) kant-en-klaar maaltijden, dág alles-van-conimex, dág kruidenzakje-bij-het-groentepakket......
Uiteraard: koop potje vetsin en eet dat op.....quote:Op dinsdag 15 februari 2005 02:59 schreef Ole het volgende:
Mijn vraag was alleen maar:
kun je dit mbv test aantonen...
De 'uitslag' op oude kaas zijn ook vetsin kristallenquote:Op zaterdag 19 februari 2005 13:58 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Maar is E621 dan altijd kunstmatig?
Leg uit.quote:Op zaterdag 19 februari 2005 12:39 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
er zit ook een verschil tussen natuurlijk en chemisch glutamaat....
Dus glutamaat komt over al in voor ook op natuurlijke basis. Dus glutamaat ontlopen is moeilijk.quote:
maar waarschijnlijk niet in grote hoeveelhedenquote:Op zondag 20 februari 2005 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, en sterker nog, je lichaam maakt het ook zelf aan
Het hele punt is, je kan het wel toevoegen, net als zout, maar het komt van nature in heeel veel etenswaren voor. Heb hierboven een lijstje gepost, maar het zit in veel meer levensmiddelen, ook in grote hoeveelheden. (Erwten, oude kaas, droge worsten, hammen, zelfgetrokken boullion, (gedroogde) tomaten)quote:Op zondag 20 februari 2005 11:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
maar waarschijnlijk niet in grote hoeveelheden
maar er valt heel goed te eten zonder deze chemische toevoeging hoor
het verbetert de smaakbeleving, pure nep dus...quote:Op zondag 20 februari 2005 12:18 schreef Lamer_Deluxe het volgende:
Als de smaak slecht is, waarom zou je het dan willen versterken?
Veel vleeswaren voor op brood zitten ook vol met allemaal e-nummers, ook smaakversterker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |