abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_219578876
Vandaag wordt het een vrij simpele winterminestrone. Dit jaar wat minder tijd om elke dag uitgebreid te koken. Voor morgen weet ik het zelfs nog helemaal niet _O- Dat gaat ook iets simpels maar toch feestelijks worden.

Kerstdiner met schoonfamilie was nu op 13 december al, omdat dat beter uitkwam dit jaar. Het was weer hetzelfde principe als altijd: allemaal familieleden brengen een gerechtje mee en dat wordt een buffet waar iedereen van kan pakken. Ik en @Domnivoor hebben piirakka gemaakt, een Fins gerechtje. Van roggemeel maak je een soort bakje waar dan rijst en eierboter in gaat. Het was erg lekker en goed gelukt.

Bij mijn ouders wordt het dit jaar Tweede Kerstdag het jaarlijkse diner. We hebben meestal een landenthema en dit jaar gaan we Nederlands doen.

Vooraf wordt mosterdsoep met zeekraal. Domnivoor maakt ook nog een extra voorgerechtje.
Hoofd wordt stamppot van pastinaak en spruitjes en daarbij een zelfgemaakte notenburger, jus, rode kool met appeltjes en stoofpeertjes
Als dessert maak ik "Jopie's toetje". Dit heb ik afgelopen jaar gehad in het restaurant van het Jopie Huisman museum in Workum en ga ik nu dus proberen na te maken. Het is een trio van drie Friese nagerechtjes: een blondie van Fryske dumkes, tiramisumousse met Berenburg en suikerbroodijs
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 december 2025 @ 18:27:19 #27
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_219579459
Dit jaar heel makkelijk
Eerste Kerstdag - Restaurant vd Meer. Menu weet ik even niet. We moeten alleen de boel opwarmen.
Tweede Kerstdag - Gourmet

Gourmetten is bij neef en is alternatief menu en gisteren besloten. Oorspronkelijk zouden we bij andere neef zijn. Maar dit zit sneller dan gepland op ander deel op deze aardkloot. Gourmet is echt jaren geleden.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_219579572
Mooi, toch de Sous Vide spullen ingeladen in de auto. Andy Cooks had goede 2-uur instructie, da's beter dan de 6-8 uur die ik elders vond.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 24 december 2025 @ 18:44:40 #29
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_219579604
quote:
80s.gif Op woensdag 24 december 2025 18:27 schreef borisz het volgende:
Dit jaar heel makkelijk
Eerste Kerstdag - Restaurant vd Meer. Menu weet ik even niet. We moeten alleen de boel opwarmen.
Tweede Kerstdag - Gourmet

Gourmetten is bij neef en is alternatief menu en gisteren besloten. Oorspronkelijk zouden we bij andere neef zijn. Maar dit zit sneller dan gepland op ander deel op deze aardkloot. Gourmet is echt jaren geleden.
https://vandermeerrestaur(...)u-van-der-meer-2025/
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 december 2025 @ 18:51:48 #30
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_219579676
quote:
Thnx :D
Ik had idd een keuze doorgegeven tussen Gevogelte en Vis. Dat is de Parelhoen geworden. Ma haalt het eten op :P

vdMeer is echt het beste restaurant van IJmuiden :Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_219580451
Dr Oetker in de oven.
Anton-Gaaei-supporter (LET'S GO Anton!)
pi_219580776
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2025 20:15 schreef Hetekip het volgende:
Dr Oetker in de oven.
>:O
pi_219585082
Dit jaar eens geen gasten cq. Logees in huis dus geen gedoe en ergernis. Blij mee. *O*

We zijn aan de kust. ~:)

Gisterenavond boerenkool met worst en spekjes.

Vandaag eerst lekker ontbijten met broodjes, ham kaascroissants, beleg, koffie en verse jus.

Late middag begin avond een vleesfondue.

Tweede kerstdag vieren we niet (Spanje).

Op zaterdag met diverse buren en kennissen uit verschillende landen borrelen iedereen brengt wat mee. Ik maak o.a. oliebollen met appel en rozijn en zorg voor wat lekkere dingen (zelfgemaakte Boursin, zalmsalade, kipkerrie salade).
  Moderator / Redactie Sport donderdag 25 december 2025 @ 20:23:28 #34
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_219592035
quote:
Dit menu dus

Eendenham opgespoten met een crème van wildpate gegarneerd met framboos
· Blini met zalmmousse, gerookte zalm en zalmkaviaar
· Gevuld eitje
· Tomaatje gevuld met Hollandse garnalen en Canadian cocktailsaus
· Parmaham met Cantaloupe meloen
· Carpaccio met truffel-pestomayonaise, geschaafde oude Beemster kaas en
pijnboompitjes

Romige Tom Kha Kai soep gevuld met kip en bosui,
heerlijk op smaak gebracht met citroengras, limoen en een vleugje rode peper
Heerlijk soepje :Y

Parelhoen suprême gevuld met appel en cranberries, omwikkeld met pancetta en geserveerd met
een rode portsaus
Beetje weinig saus. Verder erg lekker en blij met ook wat groente.


:9

Kortom *BURP*
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 25 december 2025 @ 20:25:47 #35
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_219592057
Een hertenbiefstuk, nog bijna rauw :9~ , haricot verts, appelschijfjes met cranberryspul en patat, genoten :9

Met een St Laurent Reserve als wijn, die was ook prima :Y

Dit was bij mij mijn ouders, gisteren door de nogal gelimiteerde tijd gewoon een blik ragout opgewarmd en wat van die bladerdeegbakjes in de oven gegooid, met een ding carpaccio van de AH, was ook prima. Stukje carpaccio dat mijn ouders nog over hadden, van de slager waar moeders werkt, was wel beduidend lekkerder :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_219592484
Met mijn gezin bij mijn moeder gegeten, was heel gezellig!
Ze had een camembertbrood om uit te dippen met allerlei kleine hapjes als inkomertje, olijven, tomaatjes, witlofschuitjes en garnalencocktailtje :9

Daarna een groentesoep met balletjes

Als hoofdgerecht een varkenhaas wellington traditioneel, en een varkenshaas in bladerdeeg met ham en boursin,
gebakken krieltjes, peultjes met wortel, frisse sla met ei en ui en appelcompôte:9

En een heerlijk toetjestrio met creme brulée, malaga-ijs, chocolademoussehapje en wat druiven :9

Alles was op, voldaan en tevree keerden wij huiswaarts en mijn moeder ligt nu vermoedelijk te dutten in haar relaxfauteuil

(Mijn moeder is weduwe en 74 jaar, trots op haar dat ze zo kwiek is en alles zelf heeft klaargemaakt O+ )
pi_219602440
“Inkomertje” wat een mooi woord voor aperitiefje of amuse. O+

Knap van je moeder. _O_
  vrijdag 26 december 2025 @ 20:32:29 #38
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_219605081
Een impressie van 2 dagen....



Pistachegebakje



Zalmtaartjes in de oven



Gerookte zalm op toast



Ribeyes voor ze in de sous vide gingen



Ossenhaas volgens schoonvaders recept



Het bordje van mijn uk.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_219605127
Gisteren een uitgebreide borrelplank

Net een kroketje op en een paar patatjes

Helemaal prima
Een gemakkelijke doch lekkere kerst gehad.

Iets anders dan gepland
Tweede kerstdag wilden we nml niet tafelen maar lekker lezen

Wel veel gebakjes en lekkers gehad

Uitgebreid ontbijt en lunch

Ben blij vanaf morgen weer even normaal te eten :)
pi_219605470
Voorgerecht
Salade van aardappelpartjes, bietjes, witlof en dressing, 2x met halloumi (vega, voor mij en moeder) en 2x met gebakken zalm (voor vader en Domni)




Tussengerecht
Mosterdsoep met zeekraal en gerookte zalm




Hoofdgerecht:
Stamppot van pastinaak, winterwortel en spruitjes met notenburgers, jus, rode kool met appeltjes en stoofpeertjes



Nagerecht:
"Jopie's toetje": blondie met stukjes Fryske dumke, tiramisumousse met Berenburg, suikerbroodijs

Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
pi_219606178
Kerstavond:
Burrata met nduja, tagliata van bavette, aardappelkroketten, asperges


Eerste kerstdag:
Fondue bij mijn schoonmoeder


Vanmiddag:
Visplank met de eerder gerookte zalmen en wijting


Vanavond. Beste maal tot nu toe :9~
Bavetterollade met nduja, hasselback bieten en aardappel met citroensalsa, haricots verts


Spoilers!
pi_219606250
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 21:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kerstavond:
Burrata met nduja, tagliata van bavette, aardappelkroketten, asperges
[ afbeelding ]

Eerste kerstdag:
Fondue bij mijn schoonmoeder
[ afbeelding ]

Vanmiddag:
Visplank met de eerder gerookte zalmen en wijting
[ afbeelding ]

Vanavond. Beste maal tot nu toe :9~
Bavetterollade met nduja, hasselback bieten en aardappel met citroensalsa, haricots verts
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit hoor! Lekker van genieten dus :*

In de categorie domme vragen van een vegetariër: is die rollade daar al gaar of niet? Hij ziet er zo... rauw uit...

Smakelijk eten:*
pi_219606296
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 21:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kerstavond:
Burrata met nduja, tagliata van bavette, aardappelkroketten, asperges
[ afbeelding ]

Eerste kerstdag:
Fondue bij mijn schoonmoeder
[ afbeelding ]

Vanmiddag:
Visplank met de eerder gerookte zalmen en wijting
[ afbeelding ]

Vanavond. Beste maal tot nu toe :9~
Bavetterollade met nduja, hasselback bieten en aardappel met citroensalsa, haricots verts
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat een heerlijkheden allemaal!
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
pi_219606420
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2025 21:51 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]
Ziet er goed uit hoor! Lekker van genieten dus :*

In de categorie domme vragen van een vegetariër: is die rollade daar al gaar of niet? Hij ziet er zo... rauw uit...

Smakelijk eten:*
Jaa, die is zeker gaar. Mijn vriend houdt van rare. Ik van medium. Daarom eet ik de zijkanten op en hij het midden. Aan de zijkanten is het dunner dan in het midden dus dat gaart sneller. Komt precies goed uit dus :) Hij eet ook vooral veel vlees en minder van de rest en ik andersom.
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2025 21:53 schreef Aoibhin het volgende:

[..]
Wat een heerlijkheden allemaal!
Ja, het is weer lekker dit jaar.

Al eet ik in januari weer heel graag grotendeels vega(n) ;)

Wat een leuk toetje hadden jullie trouwens.
Spoilers!
pi_219606462
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Jaa, die is zeker gaar. Mijn vriend houdt van rare. Ik van medium. Daarom eet ik de zijkanten op en hij het midden. Aan de zijkanten is het dunner dan in het midden dus dat gaart sneller. Komt precies goed uit dus :)
[..]
Ja, het is weer lekker dit jaar.

Al eet ik in januari weer heel graag grotendeels vega(n) ;)

Wat een leuk toetje hadden jullie trouwens.
Ooooh oke! Dank je wel
Heb als kind ooit rollade gehad op een kinderkerstdiner. En toen was het een grijs stuk vlees

Omdat ik vegetarisch opgevoed ben vond ik het niet zo lekker

Maar misschien omdat hij eruit moet zien zoals op jouw foto en niet grijs :+

Slim verdeeld van eten!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 december 2025 @ 22:06:49 #46
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_219606517
Vandaag in jaren weer eens gegourmet. Geen foto's helaas.
Maar neef had div vlees in marinades staan. Alsof het een BBQ was. Alles ging de plaat op en de de bakjes in.
Gourmet op niveau. Kortom veul te veul gegeten. . 8-)

[ Bericht 4% gewijzigd door borisz op 26-12-2025 22:12:19 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_219606538
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:02 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]
Ooooh oke! Dank je wel
Heb als kind ooit rollade gehad op een kinderkerstdiner. En toen was het een grijs stuk vlees

Omdat ik vegetarisch opgevoed ben vond ik het niet zo lekker

Maar misschien omdat hij eruit moet zien zoals op jouw foto en niet grijs :+

Slim verdeeld van eten!
Dat is waarschijnlijk een klassiekevarkensrollade geweest. Die worden snel grijs en droog. Ik werd daar ook nooit blij van. Ik vond vlees nooit zo bijzonder ook toen ik opgroeide. Inmiddels hebben we een heel chique barbecue en kunnen we goed koken, mijn smaak is behoorlijk veranderd.

Dit was een runderrollade overigens, dat wordt niet zo snel grijs.
Spoilers!
pi_219606559
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

Wat een leuk toetje hadden jullie trouwens.
Dankje! Dit jaar gegeten bij restaurant Folkerts in Workum en toen kreeg ik al snel het idee om dat voor het kerstdiner na te maken :P
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
pi_219606583
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dat is waarschijnlijk een klassiekevarkensrollade geweest. Die worden snel grijs en droog. Ik werd daar ook nooit blij van. Ik vond vlees nooit zo bijzonder ook toen ik opgroeide. Inmiddels hebben we een heel chique barbecue en kunnen we goed koken, mijn smaak is behoorlijk veranderd.

Dit was een runderrollade overigens, dat wordt niet zo snel grijs.
Oh! Ik ben wel een sukkeltje op dit gebied :@
Maar wel dingen geleerd van je, dank je wel

Ik eet nu heel af en toe vlees, maar het is niet mijn ding. Denk dat ik per jaar 95% vega eet
pi_219606607
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:11 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]
Oh! Ik ben wel een sukkeltje op dit gebied :@
Maar wel dingen geleerd van je, dank je wel

Ik eet nu heel af en toe vlees, maar het is niet mijn ding. Denk dat ik per jaar 95% vega eet
Het is alleen maar beter hoor om geen vlees te eten. Je hebt groot gelijk :Y
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')