SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ook deze dag eea eromheen:
• Vooraf iets gebaseerd op gerookte zalm en vers gerastpe mierikswortel
• De ossenhaas met gerechten eromheen:
• Gebakken paddestoelen, spruitjes met spekjes en oude kaas, worteltjes geglaceerd met honing
[ Bericht 25% gewijzigd door fietsie op 24-12-2025 11:50:39 ]Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
That's the spiritquote:Op woensdag 24 december 2025 12:12 schreef Barreltje het volgende:
wij beginnen vanavond traditioneel met eend, met aardappeltjes en rode kool
morgen staat er buikspek en worst op de planning en de 26ste is het kaasfondue met restjes van de dagen ervoor![]()
verder staan er nog wat brunches op de planning en chocolade met slagroom , glogg en gin/tonic.
en SNOEP, veel chocolade en andere meuk..
ik ga voor de +5 kilo
Oowja! Die heb ik ook nog liggen. Hm. BBQ staat nog wel buiten in de tuin....quote:Op woensdag 24 december 2025 12:12 schreef Barreltje het volgende:
morgen staat er buikspek en worst op de planning
Geen flęskesteg en geen risalamande med mandelgave ?quote:Op woensdag 24 december 2025 12:12 schreef Barreltje het volgende:
wij beginnen vanavond traditioneel met eend, met aardappeltjes en rode kool
morgen staat er buikspek en worst op de planning en de 26ste is het kaasfondue met restjes van de dagen ervoor![]()
verder staan er nog wat brunches op de planning en chocolade met slagroom , glogg en gin/tonic.
en SNOEP, veel chocolade en andere meuk..
ik ga voor de +5 kilo
Sow indrukwekkend ditquote:Op woensdag 24 december 2025 14:24 schreef Tarado het volgende:
Wij doen het altijd iets eerder omdat het ons logistiek wat beter uitkomt, dit was het menu.
‘Beschuit met Zwarte Muisjes’
Oscietra kaviaar, aardappel, bieslook
[ afbeelding ]
Bisquegel
Garnalencrunch, Isigny-Ste-Mčre, kervel
[ afbeelding ]
Sneeuwkrab
Granny smith, selderij, lavas
[ afbeelding ]
Kabeljauw
Walnoot, enoki, walnoot velouté
[ afbeelding ]
‘Kerremelksmeus’
Noordzeegarnaal, kwartelei
[ afbeelding ]
Anjou Duif
van de BBQ
Granaatappel, miso, salsa verde
[ afbeelding ]
Verrassingsdessert
[ afbeelding ]
Wijnlijst
N.V. (base 2017) Egly-Ouriet Grand Cru Extra Brut
Ambonnay, Pinot Noir & Chardonnay
2023 Marc Colin Saint-Aubin 1er Cru
‘En Remilly’
Saint-Aubin, Chardonnay
2022 Domaine Leflaive Puligny-Montrachet
Puligny-Montrachet, Chardonnay
2019 Méo-Camuzet Meursault
Meursault, Chardonnay
2019 Méo-Camuzet Corton-Charlemagne
Aloxe-Corton, Chardonnay
2019 Méo-Camuzet Fixin 1er Cru
‘Clos du Chapitre’
Fixin, Pinot Noir
[ afbeelding ]
Ik heb alleen grotendeels het eerste en het laatste gerecht gemaakt, de rest door m'n zoon waar ik het met een gerust hart aan kan overlaten, het was erg goed.
Ja klopt, ik heb het ook naar Jarno Eggen gestuurd, daarop heeft hij het op zijn insta geplaatst, erg leuk.quote:Op woensdag 24 december 2025 14:37 schreef Cat-astrophe het volgende:
@:tarado inspiratie opgedaan bij De groene lantaarn?
Beschuit met zwarte muisjes is daar een signature dish![]()
Prachtig uitgebreid diner hadden jullie
Tof! Zowel sfeer, eten als de medewerkers waren zo fijn toen ik er wasquote:Op woensdag 24 december 2025 15:08 schreef Tarado het volgende:
[..]
Ja klopt, ik heb het ook naar Jarno Eggen gestuurd, daarop heeft hij het op zijn insta geplaatst, erg leuk.
Was wel lunch, dat vinden we prettiger omdat je dan wat frisser bent
Ja top en inderdaad lieve mensen, het is dat het zo uit de richting is voor ons, maar zeker een restaurant dat ik weer eens wil bezoeken.quote:Op woensdag 24 december 2025 15:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Tof! Zowel sfeer, eten als de medewerkers waren zo fijn toen ik er was
https://vandermeerrestaur(...)u-van-der-meer-2025/quote:Op woensdag 24 december 2025 18:27 schreef borisz het volgende:
Dit jaar heel makkelijk
Eerste Kerstdag - Restaurant vd Meer. Menu weet ik even niet. We moeten alleen de boel opwarmen.
Tweede Kerstdag - Gourmet
Gourmetten is bij neef en is alternatief menu en gisteren besloten. Oorspronkelijk zouden we bij andere neef zijn. Maar dit zit sneller dan gepland op ander deel op deze aardkloot. Gourmet is echt jaren geleden.
Thnxquote:Op woensdag 24 december 2025 18:44 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
https://vandermeerrestaur(...)u-van-der-meer-2025/
Dit menu dusquote:Op woensdag 24 december 2025 18:44 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
https://vandermeerrestaur(...)u-van-der-meer-2025/
Ziet er goed uit hoor! Lekker van genieten dusquote:Op vrijdag 26 december 2025 21:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kerstavond:
Burrata met nduja, tagliata van bavette, aardappelkroketten, asperges
[ afbeelding ]
Eerste kerstdag:
Fondue bij mijn schoonmoeder
[ afbeelding ]
Vanmiddag:
Visplank met de eerder gerookte zalmen en wijting
[ afbeelding ]
Vanavond. Beste maal tot nu toe![]()
Bavetterollade met nduja, hasselback bieten en aardappel met citroensalsa, haricots verts
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat een heerlijkheden allemaal!quote:Op vrijdag 26 december 2025 21:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kerstavond:
Burrata met nduja, tagliata van bavette, aardappelkroketten, asperges
[ afbeelding ]
Eerste kerstdag:
Fondue bij mijn schoonmoeder
[ afbeelding ]
Vanmiddag:
Visplank met de eerder gerookte zalmen en wijting
[ afbeelding ]
Vanavond. Beste maal tot nu toe![]()
Bavetterollade met nduja, hasselback bieten en aardappel met citroensalsa, haricots verts
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Jaa, die is zeker gaar. Mijn vriend houdt van rare. Ik van medium. Daarom eet ik de zijkanten op en hij het midden. Aan de zijkanten is het dunner dan in het midden dus dat gaart sneller. Komt precies goed uit dusquote:Op vrijdag 26 december 2025 21:51 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Ziet er goed uit hoor! Lekker van genieten dus
In de categorie domme vragen van een vegetariėr: is die rollade daar al gaar of niet? Hij ziet er zo... rauw uit...
Smakelijk eten:*
Ja, het is weer lekker dit jaar.quote:
Ooooh oke! Dank je welquote:Op vrijdag 26 december 2025 22:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Jaa, die is zeker gaar. Mijn vriend houdt van rare. Ik van medium. Daarom eet ik de zijkanten op en hij het midden. Aan de zijkanten is het dunner dan in het midden dus dat gaart sneller. Komt precies goed uit dus
[..]
Ja, het is weer lekker dit jaar.
Al eet ik in januari weer heel graag grotendeels vega(n)
Wat een leuk toetje hadden jullie trouwens.
Dat is waarschijnlijk een klassiekevarkensrollade geweest. Die worden snel grijs en droog. Ik werd daar ook nooit blij van. Ik vond vlees nooit zo bijzonder ook toen ik opgroeide. Inmiddels hebben we een heel chique barbecue en kunnen we goed koken, mijn smaak is behoorlijk veranderd.quote:Op vrijdag 26 december 2025 22:02 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Ooooh oke! Dank je wel
Heb als kind ooit rollade gehad op een kinderkerstdiner. En toen was het een grijs stuk vlees
Omdat ik vegetarisch opgevoed ben vond ik het niet zo lekker
Maar misschien omdat hij eruit moet zien zoals op jouw foto en niet grijs
Slim verdeeld van eten!
Dankje! Dit jaar gegeten bij restaurant Folkerts in Workum en toen kreeg ik al snel het idee om dat voor het kerstdiner na te makenquote:Op vrijdag 26 december 2025 22:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een leuk toetje hadden jullie trouwens.
Oh! Ik ben wel een sukkeltje op dit gebiedquote:Op vrijdag 26 december 2025 22:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is waarschijnlijk een klassiekevarkensrollade geweest. Die worden snel grijs en droog. Ik werd daar ook nooit blij van. Ik vond vlees nooit zo bijzonder ook toen ik opgroeide. Inmiddels hebben we een heel chique barbecue en kunnen we goed koken, mijn smaak is behoorlijk veranderd.
Dit was een runderrollade overigens, dat wordt niet zo snel grijs.
Het is alleen maar beter hoor om geen vlees te eten. Je hebt groot gelijkquote:Op vrijdag 26 december 2025 22:11 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Oh! Ik ben wel een sukkeltje op dit gebied
Maar wel dingen geleerd van je, dank je wel
Ik eet nu heel af en toe vlees, maar het is niet mijn ding. Denk dat ik per jaar 95% vega eet
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |