abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_219576172
Op de valreep zal ik hem maar openen dan, het Grote Kerstdiner Topic 2025 :Y)

Wat maken jullie dit jaar? Ga je uit eten, op bezoek, krijg je bezoek?


Bron: www.francescakookt.nl
Spoilers!
pi_219576265
1e kerstdag: avonturen met ingredienten.

• Vooraf iets gebaseerd op gerookte zalm en vers gerastpe mierikswortel
• Dan een jaren '70 revival; kippenragout, maar dan op toast.
• Ribeye met bijgerechten, zoals groente en aardappeldingetjes uit de frituur
• Cassis sorbetijs toe

2e kerstdag: een familietraditie waarin overleden schoonpa wordt herdacht:

Ossenhaas met Ossenstaartsaus. Een discutabel recept, gebaseerd op:



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ook deze dag eea eromheen:
• Vooraf iets gebaseerd op gerookte zalm en vers gerastpe mierikswortel
• De ossenhaas met gerechten eromheen:
• Gebakken paddestoelen, spruitjes met spekjes en oude kaas, worteltjes geglaceerd met honing

[ Bericht 25% gewijzigd door fietsie op 24-12-2025 11:50:39 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_219576355
Wij vieren geen kerst, maar hebben wel wat lekker eten op het programma staan.

Vandaag: Vooraf escargots met kruidenboter uit de oven, daarna carpaccio van Black Angus rund en hasselback-aardappels uit de oven. Samen met een botersla.

Donderdag: voor B. een Zwitserse kaasfondue met stukken groenten en ciabatta om er in te dopen en voor mijzelf 2 kreeftenstaarten uit de oven met citroenboter en daarbij wat pasta en zeewiersalade.

Vrijdag: cuisses de canard met hasselback-aardappels uit de oven en daarbij een frisse komkommersalade.

[ Bericht 3% gewijzigd door golfer op 24-12-2025 11:59:33 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 24 december 2025 @ 12:04:17 #4
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiėr:
pi_219576415
We leggen een plakje carpaccio van de Albert Heijn op een bord en warm een blikje ragout en wat van die bladerdeegdingen op. Ernstig weinig tijd vandaag, dus het moet maar even simpel.

Morgen ga ik bij mijn ouders eten, dat wordt uitgebreider. Iets met hert, denk ik :9
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiėr in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_219576444
Wij vieren 12 dagen kerst, omdat het kan. Eerste kerstdag naar schoonmoeder voor de jaarlijkse vleesfonduetraditie. Zaterdag komt een vriend eten.

Daarnaast maken we, in nog te bepalen volgorde:

Diner
- Burrata met nduja - tagliata, asperges, tomaatjes - ijscoupe (vanavond)
- Vispastei, pastinaak, salade
- duck donfit, desem, geitenkaas - bavette rollade, hasselback aardappel en biet, rode kool met blauwe kaas
- uiensoep - kip van het spit, gekonfijte prei, mandarijnwortels, aardappels - eton mess
- duck confit op brioche met stilton - rocambole, aardappeltaart, bloemkoolgratin, pompoen met kweepeer
- hasselback kip, groene asperges, restje aardappeltaart
- gourmet
- raclette
- groente en visrestjes met tempura, springrolls
- restjes, blooming onion, gepofte knolselderij

Brunch
- Borrelplank
- Full English
- Eggs benedict
- Visschotel
- Scones
- Brioche

Dessert
- Eton mess
- Trifle
- Ijscoupes
- Vijgen tarte tatin

Op dit moment wordt er een halve zalmzijde koud gerookt. Vanavond roken we wijting en een halve zalmzijde warm.
Spoilers!
pi_219576465
wij beginnen vanavond traditioneel met eend, met aardappeltjes en rode kool
morgen staat er buikspek en worst op de planning en de 26ste is het kaasfondue met restjes van de dagen ervoor *O*

verder staan er nog wat brunches op de planning en chocolade met slagroom , glogg en gin/tonic.
en SNOEP, veel chocolade en andere meuk..
ik ga voor de +5 kilo *)
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_219576473
quote:
7s.gif Op woensdag 24 december 2025 12:12 schreef Barreltje het volgende:
wij beginnen vanavond traditioneel met eend, met aardappeltjes en rode kool
morgen staat er buikspek en worst op de planning en de 26ste is het kaasfondue met restjes van de dagen ervoor *O*

verder staan er nog wat brunches op de planning en chocolade met slagroom , glogg en gin/tonic.
en SNOEP, veel chocolade en andere meuk..
ik ga voor de +5 kilo *)
That's the spirit *O*
Spoilers!
pi_219576479
Friet met stoofvlees
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_219576563
quote:
7s.gif Op woensdag 24 december 2025 12:12 schreef Barreltje het volgende:

morgen staat er buikspek en worst op de planning
Oowja! Die heb ik ook nog liggen. Hm. BBQ staat nog wel buiten in de tuin....
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 24 december 2025 @ 12:28:41 #10
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_219576602
Wij hebben afgelopen weekend al gekerstdineerd met de kinderen, samen gekookt:
Vooraf: zalmcarpaccio met mango, avocado en komkommer
Hoofd: ochsenbäckchen met aardappelgratin en bimi
Na: Eton mess

Morgen zijn we uitgenodigd bij de Portugese kant van de familie. Ik ben heel benieuwd wat er op het menu staat, in ieder geval bolo rei en rabanadas. Ik zal berichten wat er nog meer op tafel komt 8-)

Overmorgen eten we aan de zeurkant van de familie, met veel “dit lust ik niet” en “maar ik houd niet van buffet, ik wil bediend worden”. Wij zorgen voor warme groente en Franse kaas. Zwager zorgt voor warmgerookte zalm en nader te bepalen vlees van de barbecue. De rest is nog een verrassing. Ondanks gezeur wel zin in.
  woensdag 24 december 2025 @ 12:41:58 #11
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_219576681
Weinig tijd, dus niet super ingewikkeld. En sommige (bij)gerechten overlappen, maar dat vinden wij niet erg. Hopelijk wél erg lekker :)

Vandaag:
- carpaccio met wat rucola, veel pijnboompitjes en parmezaanse kaas afgemaakt met balsmicodressing en wat toefjes truffelmayonaise. Erbij vers afgebakken stokbrood en roomboter.
- kaasfondue
- lavacakejes, ijs, koffie, likeurtje

Morgen:
- Wederom carpaccio
- Kalkoenrolletjes gevuld met peperboursin in een saus van o.a. cognac en creme fraiche uit de oven. Erbij aardappelpuree, haricot verts met spek en een combi van broocoli, bloemkool en wortel.
- IJs

Tweede kerstdag:
- garnalen-krabcocktail
- zelfgemaakte rode kool, zelfgemaakte hachee en 2 varianten zelf gemaakte stoofperen (met wijn en zonder suiker & met port en met suiker. Ook verschillende smaakmakers in de beide varianten). Erbij aardappelpuree & pommes duchesses.
- lavacakejes, 2 soorten ijs, karamelsaus en naar wens (nog) een stoofpeer
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 24 december 2025 @ 12:43:08 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219576685
quote:
7s.gif Op woensdag 24 december 2025 12:12 schreef Barreltje het volgende:
wij beginnen vanavond traditioneel met eend, met aardappeltjes en rode kool
morgen staat er buikspek en worst op de planning en de 26ste is het kaasfondue met restjes van de dagen ervoor *O*

verder staan er nog wat brunches op de planning en chocolade met slagroom , glogg en gin/tonic.
en SNOEP, veel chocolade en andere meuk..
ik ga voor de +5 kilo *)
Geen flęskesteg en geen risalamande med mandelgave ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_219576701
Zoals de laatste jaren zijn de apéritieven en toet mijn zorg.
Zwager zorgt voor hoofdgerecht. Kan spaghetti met zijn beroemde tomatensaus zijn óf witlof rolletjes.
Wij zijn met vijf.

Het wordt de labneh van Ottolenghi: https://ottolenghi.co.uk/(...)n-butter-burnt-lemon
Die staat nu uit te lekken in de koelkast.

Dit kan morgen bereid worden:
Ook snel en smakelijk: gevulde medjool dadels, althans een variatie.
https://acultivatedliving(...)y-pistachios/#recipe
Het is nu een cottage cheese Chili en simpele hot honey.
D.w.z. wat theelepels rozemarijn honing met een pietsie chilipoeder en druppels limoensap.

Ook bladerdeeg hapjes gevuld met cranberry compōte, stukje brie, walnoot
Zoiets https://www.instagram.com/reel/DSd80KjEc-l/

En dit ziet er leuk uit:
https://www.appetizeraddiction.com/brie-christmas-trees/
En ook best simpel. Tip om de kaas een half uurtje in de vriezer te leggen werkt goed. De pretzel wordt wat week na een uurtje in de kaas.
Oh ja, de peterselie, gehakte pistache, granaatappelpitjes nog aangevuld met 2/3 eetlepels mix (voor in de yoghurt) van dadel, abrikoos, vijg.

Afgelopen zaterdag heb ik dit ook al gemaakt voor een buurtborrel, behalve de labneh.
Het viel goed in de smaak. Er bleef nauwelijks over.

Vandaag ook de voorbereidingen voor de Toet:
Het wordt na overleg in het Bak topic: https://www.laurasbakery.nl/tiramisu-taart/
Daar gaat nog een laag frambozen bovenop.
Men wil Zoet! En ik wil Rood! ~:)

Wat overblijft…wordt verdeeld over 3 huishoudens of gaat mee retour.

🎄 “voor de lieve vrede”

[ Bericht 2% gewijzigd door AnneX op 24-12-2025 13:00:59 ]
pi_219577107
Vandaag vast de soep gemaakt voor morgen. Aanrader! Lekkere gelaagdheid qua smaken.
https://deliciousmagazine(...)denstoelen-pistache/
Rest van het diner wordt door familie verzorgd.

Vanavond tapas
https://www.leukerecepten(...)tjes-met-serranoham/


https://www.leukerecepten.nl/recepten/eendenborst-amuse/

https://www.ah.nl/r/1196835

https://www.boodschappen.(...)t-gerookte-kipfilet/

https://www.boodschappen.nl/recept/carpacciorolletjes/

https://www.boodschappen.nl/recept/tonijnenvelopjes/

https://www.boodschappen.nl/recept/stoofpeer-speksnack/


Tweede kerstdag thuis uit eten met een gezelschapje wat elkaar in deze samenstelling alleen met kerst ziet. Eten afwerken, spelletjes doen, kletsen
Dit is het menu
https://kerstdinerbox.nl/
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_219577350
Ik heb de soep opgeslagen Cat. Ziet er heerlijk uit.
Spoilers!
  woensdag 24 december 2025 @ 14:24:23 #16
131800 Tarado
capō de fusca
pi_219577438
Wij doen het altijd iets eerder omdat het ons logistiek wat beter uitkomt, dit was het menu.

‘Beschuit met Zwarte Muisjes’

Oscietra kaviaar, aardappel, bieslook

Bisquegel

Garnalencrunch, Isigny-Ste-Mčre, kervel


Sneeuwkrab

Granny smith, selderij, lavas


Kabeljauw

Walnoot, enoki, walnoot velouté


‘Kerremelksmeus’

Noordzeegarnaal, kwartelei


Anjou Duif

van de BBQ

Granaatappel, miso, salsa verde


Verrassingsdessert


Wijnlijst

N.V. (base 2017) Egly-Ouriet Grand Cru Extra Brut

Ambonnay, Pinot Noir & Chardonnay

2023 Marc Colin Saint-Aubin 1er Cru

‘En Remilly’

Saint-Aubin, Chardonnay

2022 Domaine Leflaive Puligny-Montrachet

Puligny-Montrachet, Chardonnay

2019 Méo-Camuzet Meursault

Meursault, Chardonnay

2019 Méo-Camuzet Corton-Charlemagne

Aloxe-Corton, Chardonnay

2019 Méo-Camuzet Fixin 1er Cru

‘Clos du Chapitre’

Fixin, Pinot Noir


Ik heb alleen grotendeels het eerste en het laatste gerecht gemaakt, de rest door m'n zoon waar ik het met een gerust hart aan kan overlaten, het was erg goed.
pi_219577483
Ziet er prachtig uit @Tarado :9 Vooral de sneeuwkrab en kabeljauw.
Spoilers!
pi_219577506
_O_ @Tarado Goede logistiek ~:)
pi_219577541
@Tarado inspiratie opgedaan bij De groene lantaarn?
Beschuit met zwarte muisjes is daar een signature dish :9

Prachtig uitgebreid diner hadden jullie ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_219577581
Vanavond uiteten
Morgen Chinees
Tweede kerstdag alleen en dan allerlei kleine hapjes
pi_219577590
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2025 14:24 schreef Tarado het volgende:
Wij doen het altijd iets eerder omdat het ons logistiek wat beter uitkomt, dit was het menu.

‘Beschuit met Zwarte Muisjes’

Oscietra kaviaar, aardappel, bieslook
[ afbeelding ]
Bisquegel

Garnalencrunch, Isigny-Ste-Mčre, kervel

[ afbeelding ]
Sneeuwkrab

Granny smith, selderij, lavas
[ afbeelding ]

Kabeljauw

Walnoot, enoki, walnoot velouté
[ afbeelding ]

‘Kerremelksmeus’

Noordzeegarnaal, kwartelei
[ afbeelding ]

Anjou Duif

van de BBQ

Granaatappel, miso, salsa verde
[ afbeelding ]

Verrassingsdessert

[ afbeelding ]
Wijnlijst

N.V. (base 2017) Egly-Ouriet Grand Cru Extra Brut

Ambonnay, Pinot Noir & Chardonnay

2023 Marc Colin Saint-Aubin 1er Cru

‘En Remilly’

Saint-Aubin, Chardonnay

2022 Domaine Leflaive Puligny-Montrachet

Puligny-Montrachet, Chardonnay

2019 Méo-Camuzet Meursault

Meursault, Chardonnay

2019 Méo-Camuzet Corton-Charlemagne

Aloxe-Corton, Chardonnay

2019 Méo-Camuzet Fixin 1er Cru

‘Clos du Chapitre’

Fixin, Pinot Noir
[ afbeelding ]

Ik heb alleen grotendeels het eerste en het laatste gerecht gemaakt, de rest door m'n zoon waar ik het met een gerust hart aan kan overlaten, het was erg goed.
Sow indrukwekkend dit :o
  woensdag 24 december 2025 @ 15:08:49 #22
131800 Tarado
capō de fusca
pi_219577753
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2025 14:37 schreef Cat-astrophe het volgende:
@:tarado inspiratie opgedaan bij De groene lantaarn?
Beschuit met zwarte muisjes is daar een signature dish :9

Prachtig uitgebreid diner hadden jullie ^O^
Ja klopt, ik heb het ook naar Jarno Eggen gestuurd, daarop heeft hij het op zijn insta geplaatst, erg leuk.

Was wel lunch, dat vinden we prettiger omdat je dan wat frisser bent :)
pi_219578152
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2025 15:08 schreef Tarado het volgende:

[..]
Ja klopt, ik heb het ook naar Jarno Eggen gestuurd, daarop heeft hij het op zijn insta geplaatst, erg leuk.

Was wel lunch, dat vinden we prettiger omdat je dan wat frisser bent :)
Tof! Zowel sfeer, eten als de medewerkers waren zo fijn toen ik er was O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 24 december 2025 @ 16:00:57 #24
131800 Tarado
capō de fusca
pi_219578203
quote:
1s.gif Op woensdag 24 december 2025 15:51 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
Tof! Zowel sfeer, eten als de medewerkers waren zo fijn toen ik er was O+
Ja top en inderdaad lieve mensen, het is dat het zo uit de richting is voor ons, maar zeker een restaurant dat ik weer eens wil bezoeken.
pi_219578635
Morgen is het "onze beurt" voor mijn ouders, zusje en zwager. We zijn met 6. Man en ik wilden het niet te ingewikkeld maken ivm keukenwerk dat ik de afgelopen weken a 200 uur gedaan heb dus ik had er maar weinig zin in. :+

Vooraf een enorme antipastiplank. Met o.a. spinata romana, gevulde pepers, bruschetta, san daniel ham, tapenade, kazen, olijven. Daarbij nog een grote schaal met rosbief vitello en eentje met mortadella, burrata en pistache.

Daarna een simpel, klassiek tomatensoepje, met basilicum en wat room.

Gevolgd door cannelloni gevuld met kip, paddestoel, prei. Overgoten met bechamel en kaas.

Als hoofdgerecht porchetta, aardappelpastinaakpuree, geroosterde wortel met sinaasappel, appelcompote, zure komkommersalade en brood voor de jus :9

Tiramisu.

Het meeste gemaakt from scratch (tonnato, porchetta, compote). Inclusief de 1 meter lange borrelplank voor de antipasti. Van hetzelfde hout als de eettafel. O+

En ik heb het 80 jaar oude servies van mijn oma van zolder gehaald. O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_219578876
Vandaag wordt het een vrij simpele winterminestrone. Dit jaar wat minder tijd om elke dag uitgebreid te koken. Voor morgen weet ik het zelfs nog helemaal niet _O- Dat gaat ook iets simpels maar toch feestelijks worden.

Kerstdiner met schoonfamilie was nu op 13 december al, omdat dat beter uitkwam dit jaar. Het was weer hetzelfde principe als altijd: allemaal familieleden brengen een gerechtje mee en dat wordt een buffet waar iedereen van kan pakken. Ik en @Domnivoor hebben piirakka gemaakt, een Fins gerechtje. Van roggemeel maak je een soort bakje waar dan rijst en eierboter in gaat. Het was erg lekker en goed gelukt.

Bij mijn ouders wordt het dit jaar Tweede Kerstdag het jaarlijkse diner. We hebben meestal een landenthema en dit jaar gaan we Nederlands doen.

Vooraf wordt mosterdsoep met zeekraal. Domnivoor maakt ook nog een extra voorgerechtje.
Hoofd wordt stamppot van pastinaak en spruitjes en daarbij een zelfgemaakte notenburger, jus, rode kool met appeltjes en stoofpeertjes
Als dessert maak ik "Jopie's toetje". Dit heb ik afgelopen jaar gehad in het restaurant van het Jopie Huisman museum in Workum en ga ik nu dus proberen na te maken. Het is een trio van drie Friese nagerechtjes: een blondie van Fryske dumkes, tiramisumousse met Berenburg en suikerbroodijs
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 december 2025 @ 18:27:19 #27
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_219579459
Dit jaar heel makkelijk
Eerste Kerstdag - Restaurant vd Meer. Menu weet ik even niet. We moeten alleen de boel opwarmen.
Tweede Kerstdag - Gourmet

Gourmetten is bij neef en is alternatief menu en gisteren besloten. Oorspronkelijk zouden we bij andere neef zijn. Maar dit zit sneller dan gepland op ander deel op deze aardkloot. Gourmet is echt jaren geleden.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_219579572
Mooi, toch de Sous Vide spullen ingeladen in de auto. Andy Cooks had goede 2-uur instructie, da's beter dan de 6-8 uur die ik elders vond.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 24 december 2025 @ 18:44:40 #29
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_219579604
quote:
80s.gif Op woensdag 24 december 2025 18:27 schreef borisz het volgende:
Dit jaar heel makkelijk
Eerste Kerstdag - Restaurant vd Meer. Menu weet ik even niet. We moeten alleen de boel opwarmen.
Tweede Kerstdag - Gourmet

Gourmetten is bij neef en is alternatief menu en gisteren besloten. Oorspronkelijk zouden we bij andere neef zijn. Maar dit zit sneller dan gepland op ander deel op deze aardkloot. Gourmet is echt jaren geleden.
https://vandermeerrestaur(...)u-van-der-meer-2025/
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 december 2025 @ 18:51:48 #30
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_219579676
quote:
Thnx :D
Ik had idd een keuze doorgegeven tussen Gevogelte en Vis. Dat is de Parelhoen geworden. Ma haalt het eten op :P

vdMeer is echt het beste restaurant van IJmuiden :Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_219580451
Dr Oetker in de oven.
Anton-Gaaei-supporter (LET'S GO Anton!)
pi_219580776
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2025 20:15 schreef Hetekip het volgende:
Dr Oetker in de oven.
>:O
pi_219585082
Dit jaar eens geen gasten cq. Logees in huis dus geen gedoe en ergernis. Blij mee. *O*

We zijn aan de kust. ~:)

Gisterenavond boerenkool met worst en spekjes.

Vandaag eerst lekker ontbijten met broodjes, ham kaascroissants, beleg, koffie en verse jus.

Late middag begin avond een vleesfondue.

Tweede kerstdag vieren we niet (Spanje).

Op zaterdag met diverse buren en kennissen uit verschillende landen borrelen iedereen brengt wat mee. Ik maak o.a. oliebollen met appel en rozijn en zorg voor wat lekkere dingen (zelfgemaakte Boursin, zalmsalade, kipkerrie salade).
  Moderator / Redactie Sport donderdag 25 december 2025 @ 20:23:28 #34
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_219592035
quote:
Dit menu dus

Eendenham opgespoten met een crčme van wildpate gegarneerd met framboos
· Blini met zalmmousse, gerookte zalm en zalmkaviaar
· Gevuld eitje
· Tomaatje gevuld met Hollandse garnalen en Canadian cocktailsaus
· Parmaham met Cantaloupe meloen
· Carpaccio met truffel-pestomayonaise, geschaafde oude Beemster kaas en
pijnboompitjes

Romige Tom Kha Kai soep gevuld met kip en bosui,
heerlijk op smaak gebracht met citroengras, limoen en een vleugje rode peper
Heerlijk soepje :Y

Parelhoen suprźme gevuld met appel en cranberries, omwikkeld met pancetta en geserveerd met
een rode portsaus
Beetje weinig saus. Verder erg lekker en blij met ook wat groente.


:9

Kortom *BURP*
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 25 december 2025 @ 20:25:47 #35
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiėr:
pi_219592057
Een hertenbiefstuk, nog bijna rauw :9~ , haricot verts, appelschijfjes met cranberryspul en patat, genoten :9

Met een St Laurent Reserve als wijn, die was ook prima :Y

Dit was bij mij mijn ouders, gisteren door de nogal gelimiteerde tijd gewoon een blik ragout opgewarmd en wat van die bladerdeegbakjes in de oven gegooid, met een ding carpaccio van de AH, was ook prima. Stukje carpaccio dat mijn ouders nog over hadden, van de slager waar moeders werkt, was wel beduidend lekkerder :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiėr in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_219592484
Met mijn gezin bij mijn moeder gegeten, was heel gezellig!
Ze had een camembertbrood om uit te dippen met allerlei kleine hapjes als inkomertje, olijven, tomaatjes, witlofschuitjes en garnalencocktailtje :9

Daarna een groentesoep met balletjes

Als hoofdgerecht een varkenhaas wellington traditioneel, en een varkenshaas in bladerdeeg met ham en boursin,
gebakken krieltjes, peultjes met wortel, frisse sla met ei en ui en appelcompōte:9

En een heerlijk toetjestrio met creme brulée, malaga-ijs, chocolademoussehapje en wat druiven :9

Alles was op, voldaan en tevree keerden wij huiswaarts en mijn moeder ligt nu vermoedelijk te dutten in haar relaxfauteuil

(Mijn moeder is weduwe en 74 jaar, trots op haar dat ze zo kwiek is en alles zelf heeft klaargemaakt O+ )
pi_219602440
“Inkomertje” wat een mooi woord voor aperitiefje of amuse. O+

Knap van je moeder. _O_
  vrijdag 26 december 2025 @ 20:32:29 #38
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_219605081
Een impressie van 2 dagen....



Pistachegebakje



Zalmtaartjes in de oven



Gerookte zalm op toast



Ribeyes voor ze in de sous vide gingen



Ossenhaas volgens schoonvaders recept



Het bordje van mijn uk.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_219605127
Gisteren een uitgebreide borrelplank

Net een kroketje op en een paar patatjes

Helemaal prima
Een gemakkelijke doch lekkere kerst gehad.

Iets anders dan gepland
Tweede kerstdag wilden we nml niet tafelen maar lekker lezen

Wel veel gebakjes en lekkers gehad

Uitgebreid ontbijt en lunch

Ben blij vanaf morgen weer even normaal te eten :)
pi_219605470
Voorgerecht
Salade van aardappelpartjes, bietjes, witlof en dressing, 2x met halloumi (vega, voor mij en moeder) en 2x met gebakken zalm (voor vader en Domni)




Tussengerecht
Mosterdsoep met zeekraal en gerookte zalm




Hoofdgerecht:
Stamppot van pastinaak, winterwortel en spruitjes met notenburgers, jus, rode kool met appeltjes en stoofpeertjes



Nagerecht:
"Jopie's toetje": blondie met stukjes Fryske dumke, tiramisumousse met Berenburg, suikerbroodijs

Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
pi_219606178
Kerstavond:
Burrata met nduja, tagliata van bavette, aardappelkroketten, asperges


Eerste kerstdag:
Fondue bij mijn schoonmoeder


Vanmiddag:
Visplank met de eerder gerookte zalmen en wijting


Vanavond. Beste maal tot nu toe :9~
Bavetterollade met nduja, hasselback bieten en aardappel met citroensalsa, haricots verts


Spoilers!
pi_219606250
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 21:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kerstavond:
Burrata met nduja, tagliata van bavette, aardappelkroketten, asperges
[ afbeelding ]

Eerste kerstdag:
Fondue bij mijn schoonmoeder
[ afbeelding ]

Vanmiddag:
Visplank met de eerder gerookte zalmen en wijting
[ afbeelding ]

Vanavond. Beste maal tot nu toe :9~
Bavetterollade met nduja, hasselback bieten en aardappel met citroensalsa, haricots verts
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit hoor! Lekker van genieten dus :*

In de categorie domme vragen van een vegetariėr: is die rollade daar al gaar of niet? Hij ziet er zo... rauw uit...

Smakelijk eten:*
pi_219606296
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 21:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kerstavond:
Burrata met nduja, tagliata van bavette, aardappelkroketten, asperges
[ afbeelding ]

Eerste kerstdag:
Fondue bij mijn schoonmoeder
[ afbeelding ]

Vanmiddag:
Visplank met de eerder gerookte zalmen en wijting
[ afbeelding ]

Vanavond. Beste maal tot nu toe :9~
Bavetterollade met nduja, hasselback bieten en aardappel met citroensalsa, haricots verts
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat een heerlijkheden allemaal!
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
pi_219606420
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2025 21:51 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]
Ziet er goed uit hoor! Lekker van genieten dus :*

In de categorie domme vragen van een vegetariėr: is die rollade daar al gaar of niet? Hij ziet er zo... rauw uit...

Smakelijk eten:*
Jaa, die is zeker gaar. Mijn vriend houdt van rare. Ik van medium. Daarom eet ik de zijkanten op en hij het midden. Aan de zijkanten is het dunner dan in het midden dus dat gaart sneller. Komt precies goed uit dus :) Hij eet ook vooral veel vlees en minder van de rest en ik andersom.
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2025 21:53 schreef Aoibhin het volgende:

[..]
Wat een heerlijkheden allemaal!
Ja, het is weer lekker dit jaar.

Al eet ik in januari weer heel graag grotendeels vega(n) ;)

Wat een leuk toetje hadden jullie trouwens.
Spoilers!
pi_219606462
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Jaa, die is zeker gaar. Mijn vriend houdt van rare. Ik van medium. Daarom eet ik de zijkanten op en hij het midden. Aan de zijkanten is het dunner dan in het midden dus dat gaart sneller. Komt precies goed uit dus :)
[..]
Ja, het is weer lekker dit jaar.

Al eet ik in januari weer heel graag grotendeels vega(n) ;)

Wat een leuk toetje hadden jullie trouwens.
Ooooh oke! Dank je wel
Heb als kind ooit rollade gehad op een kinderkerstdiner. En toen was het een grijs stuk vlees

Omdat ik vegetarisch opgevoed ben vond ik het niet zo lekker

Maar misschien omdat hij eruit moet zien zoals op jouw foto en niet grijs :+

Slim verdeeld van eten!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 december 2025 @ 22:06:49 #46
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_219606517
Vandaag in jaren weer eens gegourmet. Geen foto's helaas.
Maar neef had div vlees in marinades staan. Alsof het een BBQ was. Alles ging de plaat op en de de bakjes in.
Gourmet op niveau. Kortom veul te veul gegeten. . 8-)

[ Bericht 4% gewijzigd door borisz op 26-12-2025 22:12:19 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_219606538
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:02 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]
Ooooh oke! Dank je wel
Heb als kind ooit rollade gehad op een kinderkerstdiner. En toen was het een grijs stuk vlees

Omdat ik vegetarisch opgevoed ben vond ik het niet zo lekker

Maar misschien omdat hij eruit moet zien zoals op jouw foto en niet grijs :+

Slim verdeeld van eten!
Dat is waarschijnlijk een klassiekevarkensrollade geweest. Die worden snel grijs en droog. Ik werd daar ook nooit blij van. Ik vond vlees nooit zo bijzonder ook toen ik opgroeide. Inmiddels hebben we een heel chique barbecue en kunnen we goed koken, mijn smaak is behoorlijk veranderd.

Dit was een runderrollade overigens, dat wordt niet zo snel grijs.
Spoilers!
pi_219606559
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

Wat een leuk toetje hadden jullie trouwens.
Dankje! Dit jaar gegeten bij restaurant Folkerts in Workum en toen kreeg ik al snel het idee om dat voor het kerstdiner na te maken :P
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
pi_219606583
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dat is waarschijnlijk een klassiekevarkensrollade geweest. Die worden snel grijs en droog. Ik werd daar ook nooit blij van. Ik vond vlees nooit zo bijzonder ook toen ik opgroeide. Inmiddels hebben we een heel chique barbecue en kunnen we goed koken, mijn smaak is behoorlijk veranderd.

Dit was een runderrollade overigens, dat wordt niet zo snel grijs.
Oh! Ik ben wel een sukkeltje op dit gebied :@
Maar wel dingen geleerd van je, dank je wel

Ik eet nu heel af en toe vlees, maar het is niet mijn ding. Denk dat ik per jaar 95% vega eet
pi_219606607
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2025 22:11 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]
Oh! Ik ben wel een sukkeltje op dit gebied :@
Maar wel dingen geleerd van je, dank je wel

Ik eet nu heel af en toe vlees, maar het is niet mijn ding. Denk dat ik per jaar 95% vega eet
Het is alleen maar beter hoor om geen vlees te eten. Je hebt groot gelijk :Y
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')