| Mikeytt | zondag 21 december 2025 @ 12:57 |
| Wat is dat toch met Nederlanders en pasta tot smurrie koken?? Pasta is 1 van die dingen die de Duitsers en de Belgen toch wel beter doen. Pasta hoor je 2 minuten korter te koken dan de instructie | |
| uitkeringsgenieter | zondag 21 december 2025 @ 13:01 |
| Lijkt me heel ingewikkeld allemaal | |
| Quyxz_ | zondag 21 december 2025 @ 13:05 |
| Vraag je tijdens het koken dan ook: Is die al dente? | |
| Kaneelstokje | zondag 21 december 2025 @ 13:09 |
| Je hoort het 2 minuten korter te koken zodat je het nog mee kunt verwarmen met de saus en het dan op tafel goed is. Het is niet de bedoeling om harde pasta in je mond te hebben. | |
| Gibson88 | zondag 21 december 2025 @ 13:09 |
| Goed gekookte klacht | |
| Mikeytt | zondag 21 december 2025 @ 13:12 |
uhh nee. je hoort het molto al dente te koken en dan in de saus door te koken tot al dente | |
| marc0871 | zondag 21 december 2025 @ 13:17 |
| En dan binnen 20 minuten wegeten, want anders is de structuur eraan. Mensen die gekookte pasta bewaren of (ril) invriezen | |
| marc0871 | zondag 21 december 2025 @ 13:21 |
| Of vlugkokende pasta; na 5 minuten is het nog te stevig, na 6 minuten is het nagenoeg snot. Terwijl normale pasta er 9 minuten in moet, volgens de verpakking. | |
| Mikeytt | zondag 21 december 2025 @ 13:23 |
Vlugkokende pasta is dan ook vrij onzinnig. alsof er iemand zo druk is dat die 2 minuten het verschil maken | |
| marc0871 | zondag 21 december 2025 @ 13:25 |
Nou ja, dat dus | |
| Mikeytt | zondag 21 december 2025 @ 13:26 |
Ik vries het wel vaak in. An sich prima als je wat voorzorgsmaatregelen neemt 1-2 minuten minder dan al dente koken (Alleen dikkere varianten, rigatoni etc) > meteen in ijswater schokken zodat het meteen stopt met doorgaren en direct een laagje olijfolie over smeren. Dan krijg je vrijwel gene ijskristallen aan de buitenkant en blijft de textuur bijna hetzelfde. Als je het vervolgens wil koken, meteen in de saus meekoken i.p.v. in water. | |
| Cruzinats | zondag 21 december 2025 @ 13:53 |
| Ik serveer de saus en pasta altijd los van elkaar. Dat is volgens mij ook de norm, spaghetti mix je ook niet alvorens met de saus. | |
| heywoodu | zondag 21 december 2025 @ 14:07 |
En zo heeft ieder zijn voorkeur en moet je het vooral zo maken zoals je het zelf het lekkerst vindt | |
| Moeraskat | zondag 21 december 2025 @ 14:11 |
Enige juiste antwoord ^ | |
| Mikeytt | zondag 21 december 2025 @ 14:14 |
De Italianen zouden je hiervoor kielhalen. | |
| Solotovski | zondag 21 december 2025 @ 14:17 |
| Ik zal jou eens al dente koken | |
| mschol | zondag 21 december 2025 @ 14:20 |
de italianen zijn dan ook een stel oelewappers | |
| marc0871 | zondag 21 december 2025 @ 14:23 |
Meh. Ik neem liever even de tijd om vers te koken. De ingevroren saus heeft toch ook even tijd nodig om weer vloeibaar te worden. | |
| ToT | zondag 21 december 2025 @ 14:25 |
| Meid toch, het is wat! | |
| Hyaenidae | zondag 21 december 2025 @ 14:26 |
| Ik eet het vaak ongekookt. Ik hou van krokant. | |
| ToT | zondag 21 december 2025 @ 14:26 |
| In welke tekenfilm heette de slechterik ook al weer Al Dente? Samurai Pizza Cats? | |
| Hyaenidae | zondag 21 december 2025 @ 14:29 |
Ben je niet in de war met Al Capone? | |
| Mikeytt | zondag 21 december 2025 @ 14:33 |
Ik ook, maar als ik 3 gerechten klaar moet maken, doe ik het liever met zo min mogelijk afwas | |
| Hyaenidae | zondag 21 december 2025 @ 14:35 |
Geen afwasmachine hebben | |
| ToT | zondag 21 december 2025 @ 14:37 |
De verwijzing naar zijn naam was juist de grap in die tekenfilm. | |
| Watmoetjenou | zondag 21 december 2025 @ 14:49 |
Ofijfolie over je pasta smeren | |
| FlippingCoin | zondag 21 december 2025 @ 15:05 |
| al dente tandpasta | |
| ChevyCaprice | zondag 21 december 2025 @ 15:33 |
| Lekker zacht is beter | |
| Hogwarts | zondag 21 december 2025 @ 16:42 |
| 2 minuten eerder als je het nog gaat mixen in een pan. Doei | |
| Hogwarts | zondag 21 december 2025 @ 16:45 |
Carbonara, Foriana en nog een paar doet men gewoon in een pan mixen. | |
| Mikeytt | zondag 21 december 2025 @ 16:52 |
Bolognese ook. Godslastering om dat apart te serveren. | |
| Hetekip | zondag 21 december 2025 @ 17:01 |
Kook instructies? Achterlijke pleb die je bent. Pasta maak je zelf met de hand. Gewoon even in het kokend water, heel kort. Dan is die lekker zoals die hoort te zijn. Pasta uit een pakje | |
| Watmoetjenou | zondag 21 december 2025 @ 17:10 |
In Italië doen ze dat ook nagenoeg niet hoor, daar er genoeg goede merken gedroogde pasta zijn. | |
| damsco | zondag 21 december 2025 @ 17:16 |
| Ik kook pasta vaak een minuutje of 20-30, mensen die het een uur of langer koken zijn verkeerd bezig. | |
| Watmoetjenou | zondag 21 december 2025 @ 17:19 |
Ik stoof het gewoon 4 uur met een goede riblap. | |
| Bart2002 | zondag 21 december 2025 @ 17:21 |
Dat is vaak wat overdreven maar de observatie is dat de ene pasta daar prima tegen kan en de andere wordt pap. Nu nog even bepalen waar hem dat in zit. Ik vergeet weleens de kookwekker te zetten en dan kom je na b.v. 25 minuten er achter en dan is ie nog gewoon prima. Of ook soms niet. Waar hem dat in zit is m.i. interessant om te weten. | |
| Hetekip | zondag 21 december 2025 @ 17:31 |
Als je naar een toprestaurant in Italië gaat, is het handgemaakt. | |
| Watmoetjenou | zondag 21 december 2025 @ 17:37 |
Ja dus? Jij maakt thuis alles zoals bij een toprestaurant? | |
| Hetekip | zondag 21 december 2025 @ 17:42 |
Ik wil alleen voor het beste van het beste gaan. | |
| Watmoetjenou | zondag 21 december 2025 @ 17:50 |
Ja hoor | |
| Hetekip | zondag 21 december 2025 @ 17:52 |
Als jij inferieure pasta wil eten, moet jij weten. Maar als je per se gedroogde wil kopen, ga voor een goed merk. Het liefst eentje die brons gebruiken in plaats van ijzer. Dus La Molisana bijvoorbeeld. Maar geen grand Italia of hoe dat baggermerk heet. Barilla is al helemaal aids. | |
| Jordy-B | zondag 21 december 2025 @ 17:53 |
TS gebruikt magnetronpasta... | |
| mschol | zondag 21 december 2025 @ 17:54 |
| |
| Hetekip | zondag 21 december 2025 @ 17:59 |
Jij koopt pauper pasta? | |
| Watmoetjenou | zondag 21 december 2025 @ 17:59 |
Dat ligt ook helemaal aan wat voor pasta je wil eten. Brons is goed als je wil dat de saus aan je pasta bindt. Maar bij bijvoorbeeld spaghetti all'assassina wil je dat weer niet. | |
| Hetekip | zondag 21 december 2025 @ 18:00 |
Spaghetti all'assassina krijg je kanker van, dat verbrande is niet goed voor je. | |
| Watmoetjenou | zondag 21 december 2025 @ 18:02 |
Ja k | |
| Hetekip | zondag 21 december 2025 @ 18:02 |
Gewoon zelf maken, zo moeilijk is het niet. | |
| SebbeSwensje | zondag 21 december 2025 @ 18:06 |
Kukident | |
| marc0871 | maandag 22 december 2025 @ 01:19 |
Sluwe sjakie sloeg de slome slager. | |
| SebbeSwensje | maandag 22 december 2025 @ 01:27 |
Moet 'ie 'ns proberen. | |
| Horzula | maandag 22 december 2025 @ 15:15 |
Laat die twee nou gewoon in hun homo relatie! |