| phpmystyle | zondag 16 november 2025 @ 19:39 |
| Heujh, Denk voor velen een herkenbaar probleem. Je hebt bijvoorbeeld spaghetti gemaakt of rijst met kip. Je hebt meerdere porties gekookt en wil deze bewaren. Je schept dit met een spatel over in een 1L of 3L zipbag. Maar omdat het zakje niet goed open blijft mors je er overheen. Kan dit makkelijker? | |
| FlippingCoin | zondag 16 november 2025 @ 19:41 |
| Ja, mijn setup: pan naast de weegschaal met hierop een schaaltje waaroverheen ik de ziplockbag trek, zo schep je gewoon het schaaltje vol en als die op gewicht is trek je de zip lock bag eruit voor de volgende portie winning | |
| Lienekien | zondag 16 november 2025 @ 19:42 |
| Hang het zakje in een geschikt bakje. Ik vind de mengbeker van de staafmixer wel handig. Vouw de bovenkant van je zakje om de rand, zodat die schoon blijft. | |
| Hyaenidae | zondag 16 november 2025 @ 19:54 |
| Ik maak het altijd vers, eten van een vorige dag opwarmen vind ik goor. | |
| Wantie | zondag 16 november 2025 @ 19:56 |
Boeie. | |
| phpmystyle | zondag 16 november 2025 @ 20:00 |
Ik krijg dit niet gevisualiseerd. Heb je plaatje? Ik stel mij voor dat je ergens dat zakje in doet die dat zakje open houdt? | |
| FlippingCoin | zondag 16 november 2025 @ 20:02 |
ja zalje open, in het schaaltje, ziprand omslaan over de rand van het schaaltje, zo blijft die open staan | |
| Horzula | zondag 16 november 2025 @ 20:02 |
Daarom: kook meer porties dan je op gaat eten en vries het in. Over een paar dagen/weken lust je het wel weer. Wij doen alleen af en toe 'droge', 'losse' dingen in zakjes. Voor de rest hebben we allemaal bakjes. Vooral soepen kun je vaak goed invriezen zonder veel kwaliteitsverlies. | |
| phpmystyle | zondag 16 november 2025 @ 20:05 |
Blegh. Voedsel in plastic bakken gaat vaak de smaak van verloren, voor een deel tenminste.. | |
| Horzula | zondag 16 november 2025 @ 20:07 |
Dat klopt, maar sommige etenswaren blijven véél beter dan andere. Wij hebben glazen bakjes met plastic deksels. | |
| marc0871 | zondag 16 november 2025 @ 20:13 |
| De eerste keer dat ik zoiets deed, stond ik met in één hand het zakje te hannesen en met de ander met een soeplepel het zakje vol te scheppen. Gloeiend heet, bril beslagen en het zakje werd steeds zachter en ging alle kanten op, behalve de goede. Ik heb er al gauw een pannetje bijgepakt en daar het zakje ingezet, zoals hierboven al beschreven. Tegenwoordig gebruik ik meestal ijsdozen of doosjes van huzaren/rundvleessalade of zo. Neemt wel wat ruimte in. | |
| marc0871 | zondag 16 november 2025 @ 20:16 |
Ligt eraan wat. Sommige dingen zijn de volgende dag zelfs lekkerder. | |
| phpmystyle | zondag 16 november 2025 @ 20:17 |
| Apart dat er geen staander is die het zakje openhoudt. Misschien een leuk item voor ali expres... | |
| Jordy-B | zondag 16 november 2025 @ 20:22 |
Ik gebruik daar een maatbeker voor, als in: daar hang ik het zakje in en vouw het zakje een stukje binnenstebuiten over de rand, zodat de zipper schoon blijft. Maar gieten met een maatbeker werkt ook, al levert dat je meer afwas op. Als ik ga invriezen, gebruik ik liever een vacumeerapparaat met -folie dan ziplockzakjes. Ziplock gaat toch altijd een beetje lekken bij het ontdooien. [ Bericht 0% gewijzigd door Jordy-B op 16-11-2025 21:21:48 ] | |
| Lienekien | zondag 16 november 2025 @ 20:39 |
Zoiets? | |
| Lienekien | zondag 16 november 2025 @ 20:42 |
| Ik vind nog wel meer varianten, maar Bol-linkjes werken niet. | |
| FlippingCoin | zondag 16 november 2025 @ 20:54 |
ja zo’n apparaat lijkt mij ook wel wat | |
| phpmystyle | zondag 16 november 2025 @ 21:05 |
Ja! https://www.temu.com/ul/k(...)Rt1jbSkaAhUzEALw_wcB | |
| 215 | zondag 16 november 2025 @ 21:16 |
Leuk maar er staan geen afmetingen bij dus zal het uitsluitend bruikbaar zijn voor weedzakjes vrees ik. | |
| Lienekien | zondag 16 november 2025 @ 21:22 |
| Ik vermoed dat de constructie te slap is als je bijv. een zak met soep wilt vullen. | |
| Magica | zondag 16 november 2025 @ 21:48 |
| Pak gewoon bakjes, plastic of glas die je ook gewoon weer af kan wassen | |
| bloempje-moi | zondag 16 november 2025 @ 21:51 |
Ik ben fan van the Original Food Cubes. Na een paar uur in de vriezer plop je de blokjes eruit en vul je ze opnieuw. De blokjes doe ik in een grote zak. De deksels sluiten heel goed af en de blokken stapelen keurig op in mijn vriezer. Scheelt ook losse zakjes.![]() | |
| De_Pel | zondag 16 november 2025 @ 22:16 |
Niet in zakjes maar in bakjes scheppen natuurlijk. | |
| Lienekien | zondag 16 november 2025 @ 22:37 |
| Invriezen in zakjes ipv bakjes heeft zo zijn voordelen. Je maakt platte pakketjes die minder ruimte innemen, sneller bevriezen en sneller ontdooien. Voor bewaren in de koelkast zou ik trouwens wel altijd een bakje gebruiken. | |
| Jordy-B | zondag 16 november 2025 @ 22:44 |
Dat. platte pakketjes ontdooien super makkelijk onder de warme kraan. | |
| Meningbastion | maandag 17 november 2025 @ 03:01 |
Ik gebruik bakjes. | |
| Meningbastion | maandag 17 november 2025 @ 03:07 |
Opwarmen van eten van de vorige dag is volkomen veilig zolang je het hygiënisch bewaart en voldoende verhit. Het is pas ongezond als het te lang buiten de koelkast heeft gestaan of onvoldoende verhit wordt. Voedsel met kip moet je extra aandacht geven: het moet door en door verhit worden (voor de 2e keer). | |
| ToT | maandag 17 november 2025 @ 06:55 |
Vaak mee eens, maar spaghetti is absoluut de volgende dag veel lekkerder. | |
| ToT | maandag 17 november 2025 @ 06:58 |
Oew dit ziet er goed uit! Wel prijzig, maar volgens mij heb ik ze ook bij Die Grenze zien liggen (of kloons er van). | |
| borbit | maandag 17 november 2025 @ 08:10 |
![]() | |
| Marsenal | maandag 17 november 2025 @ 08:12 |
| |
| bloempje-moi | maandag 17 november 2025 @ 08:15 |
Pas wel op dat goedkoop geen duurkoop is in dit geval. The Originals zijn van heel dik siliconen, wat je echt wel nodig hebt als je er hete soep ingiet en naar de vriezer brengt. Als de siliconen laag te dun is en de bak vervormd onder de hitte en het gewicht, sluit het deksel misschien weer niet goed af. Ook het uitdrukken van de blokken vergt wel wat kracht en daarbij wil je niet dat het scheurt. Maar ze zijn inderdaad wel duur | |
| Lienekien | maandag 17 november 2025 @ 08:26 |
Koel je de soep niet af voordat je het in de bak doet? Of dan toch tenminste laten afkoelen voordat je het in de vriezer zet? | |
| Mutsaers__78 | maandag 17 november 2025 @ 08:28 |
| Niet dat ik gekookt voedsel in de vriezer stop (vanwege deze reden ), maar als ik iets overgiet in een zakje en ik mors wat.... dan spoel ik het af onder de kraan en dep het vervolgens droog. | |
| bloempje-moi | maandag 17 november 2025 @ 08:29 |
Je kunt het er best warm ingieten omdat ze dus zo dik zijn en ik zet de bakken vaak eerst in de koelkast om af te laten koelen. Hoe dan ook, ik verplaats ze regelmatig als ze warm zijn, ook al is het alleen op het aanrecht. Dan wil ik wel dat het stevig blijft. | |
| ToT | maandag 17 november 2025 @ 08:57 |
Ik vries nooit heet voedsel in; daar krijg je juist resistente bacteriën van. | |
| Lienekien | maandag 17 november 2025 @ 09:31 |
Resistent tegen wat? | |
| Lienekien | maandag 17 november 2025 @ 09:34 |
Ik wil je dat wel eens zien doen met een zakje soep of saus. | |
| ToT | maandag 17 november 2025 @ 10:09 |
Invriezen. Net als dat je ingevroren vlees ontdooit en weer opnieuw invriest; het kan dan alsnog bederven. | |
| Lienekien | maandag 17 november 2025 @ 10:20 |
Dat heeft niet zoveel met resistentie te maken. Het is meer dat bacteriën welig tieren bij bepaalde temperaturen. En de bacteriën zelf gaan dan misschien wel in winterslaap door invriezen en dood bij verhitting, maar ze kunnen toxines achterlaten in het voedsel waar je je behoorlijk beroerd van kunt voelen. Soep is wat dat betreft wel berucht. Als je een pan soep gewoon zo laat afkoelen, creëer je voor langere tijd een ideaal klimaat voor de bacteriën om zich te blijven vermenigvuldigen. Die keren dat ik soep invries (niet zo vaak) zet ik of die pan in een bak koud water en dan roeren en daarna in zakken in de vriezer, of ik doe de soep in ziplockzakken en doe die zakken in een bak koud water en dan in de vriezer. | |
| ToT | maandag 17 november 2025 @ 10:23 |
Ik bedoel geen resistentie tegen antibiotica of zo; ze kapselen zich in tegen bevriezing. Maar idd goed dat je het eerst afkoelt zo. | |
| Mutsaers__78 | maandag 17 november 2025 @ 11:06 |
Hoezo? Wat is daar dan zo bijzonder aan? | |
| Lienekien | maandag 17 november 2025 @ 11:12 |
Nou, dat is best lastig. Je morst de soep of saus al snel aan de binnenkant op de ziplocksluiting. Spoel dat er maar eens af terwijl je niks morst uit het zakje en er geen water in je zakje komt. Of je gaat hannesen met een nat doekje, terwijl je dus met een hand het zakje rechtop moet zien te houden. | |
| phpmystyle | maandag 17 november 2025 @ 11:41 |
Wat je nog wel eens ziet is dat mensen eten lang laten afkoelen, en zeker ik de zomer kan daar ongedierte bij komen. Zelf ook wel eens gezien, natuurlijk weggegooid. Maar je ziet het lang niet altijd. | |
| Mutsaers__78 | maandag 17 november 2025 @ 11:41 |
Als je het beheerst doet met kleine hoeveelheden tegelijk is er niks aan de hand hoor. Maak 1-persoons-portiezakjes en het gaat prima. | |
| Lienekien | maandag 17 november 2025 @ 12:29 |
Tja, bacteriën en hun toxines zie je niet, helaas. En ruiken kun je het ook niet altijd. Welk ongedierte bedoel je specifiek? | |
| phpmystyle | maandag 17 november 2025 @ 17:56 |
Vliegjes die erop zitten. | |
| Lienekien | maandag 17 november 2025 @ 19:41 |
Oh, dat is wel ernstig. | |
| Wantie | maandag 17 november 2025 @ 19:55 |
Daarom altijd afdekken. |