Ik gebruik bakjes.quote:Op zondag 16 november 2025 19:39 schreef phpmystyle het volgende:
Heujh,
Denk voor velen een herkenbaar probleem.
Je hebt bijvoorbeeld spaghetti gemaakt of rijst met kip. Je hebt meerdere porties gekookt en wil deze bewaren. Je schept dit met een spatel over in een 1L of 3L zipbag. Maar omdat het zakje niet goed open blijft mors je er overheen.
Kan dit makkelijker?
Opwarmen van eten van de vorige dag is volkomen veilig zolang je het hygiënisch bewaart en voldoende verhit. Het is pas ongezond als het te lang buiten de koelkast heeft gestaan of onvoldoende verhit wordt. Voedsel met kip moet je extra aandacht geven: het moet door en door verhit worden (voor de 2e keer).quote:Op zondag 16 november 2025 19:54 schreef Hyaenidae het volgende:
Ik maak het altijd vers, eten van een vorige dag opwarmen vind ik goor.
Vaak mee eens, maar spaghetti is absoluut de volgende dag veel lekkerder.quote:Op zondag 16 november 2025 19:54 schreef Hyaenidae het volgende:
Ik maak het altijd vers, eten van een vorige dag opwarmen vind ik goor.
Oew dit ziet er goed uit!quote:Op zondag 16 november 2025 21:51 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik ben fan van the Original Food Cubes. Na een paar uur in de vriezer plop je de blokjes eruit en vul je ze opnieuw. De blokjes doe ik in een grote zak. De deksels sluiten heel goed af en de blokken stapelen keurig op in mijn vriezer. Scheelt ook losse zakjes.
[ afbeelding ]
Pas wel op dat goedkoop geen duurkoop is in dit geval. The Originals zijn van heel dik siliconen, wat je echt wel nodig hebt als je er hete soep ingiet en naar de vriezer brengt. Als de siliconen laag te dun is en de bak vervormd onder de hitte en het gewicht, sluit het deksel misschien weer niet goed af. Ook het uitdrukken van de blokken vergt wel wat kracht en daarbij wil je niet dat het scheurt.quote:Op maandag 17 november 2025 06:58 schreef ToT het volgende:
[..]
Oew dit ziet er goed uit!![]()
Wel prijzig, maar volgens mij heb ik ze ook bij Die Grenze zien liggen (of kloons er van).
Koel je de soep niet af voordat je het in de bak doet? Of dan toch tenminste laten afkoelen voordat je het in de vriezer zet?quote:Op maandag 17 november 2025 08:15 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Pas wel op dat goedkoop geen duurkoop is in dit geval. The Originals zijn van heel dik siliconen, wat je echt wel nodig hebt als je er hete soep ingiet en naar de vriezer brengt. Als de siliconen laag te dun is en de bak vervormd onder de hitte en het gewicht, sluit het deksel misschien weer niet goed af. Ook het uitdrukken van de blokken vergt wel wat kracht en daarbij wil je niet dat het scheurt.
Maar ze zijn inderdaad wel duur
Je kunt het er best warm ingieten omdat ze dus zo dik zijn en ik zet de bakken vaak eerst in de koelkast om af te laten koelen. Hoe dan ook, ik verplaats ze regelmatig als ze warm zijn, ook al is het alleen op het aanrecht. Dan wil ik wel dat het stevig blijft.quote:Op maandag 17 november 2025 08:26 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Koel je de soep niet af voordat je het in de bak doet? Of dan toch tenminste laten afkoelen voordat je het in de vriezer zet?
Ik vries nooit heet voedsel in; daar krijg je juist resistente bacteriën van.quote:Op maandag 17 november 2025 08:15 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Pas wel op dat goedkoop geen duurkoop is in dit geval. The Originals zijn van heel dik siliconen, wat je echt wel nodig hebt als je er hete soep ingiet en naar de vriezer brengt. Als de siliconen laag te dun is en de bak vervormd onder de hitte en het gewicht, sluit het deksel misschien weer niet goed af. Ook het uitdrukken van de blokken vergt wel wat kracht en daarbij wil je niet dat het scheurt.
Maar ze zijn inderdaad wel duur
Resistent tegen wat?quote:Op maandag 17 november 2025 08:57 schreef ToT het volgende:
[..]
Ik vries nooit heet voedsel in; daar krijg je juist resistente bacteriën van.
Ik wil je dat wel eens zien doen met een zakje soep of saus.quote:Op maandag 17 november 2025 08:28 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Niet dat ik gekookt voedsel in de vriezer stop (vanwege deze reden ), maar als ik iets overgiet in een zakje en ik mors wat.... dan spoel ik het af onder de kraan en dep het vervolgens droog.
Invriezen.quote:
quote:Op maandag 17 november 2025 10:09 schreef ToT het volgende:
[..]
Invriezen.
Net als dat je ingevroren vlees ontdooit en weer opnieuw invriest; het kan dan alsnog bederven.
Ik bedoel geen resistentie tegen antibiotica of zo; ze kapselen zich in tegen bevriezing.quote:Op maandag 17 november 2025 10:20 schreef Lienekien het volgende:
[..]![]()
Dat heeft niet zoveel met resistentie te maken.
Het is meer dat bacteriën welig tieren bij bepaalde temperaturen. En de bacteriën zelf gaan dan misschien wel in winterslaap door invriezen en dood bij verhitting, maar ze kunnen toxines achterlaten in het voedsel waar je je behoorlijk beroerd van kunt voelen.
Soep is wat dat betreft wel berucht. Als je een pan soep gewoon zo laat afkoelen, creëer je voor langere tijd een ideaal klimaat voor de bacteriën om zich te blijven vermenigvuldigen.
Die keren dat ik soep invries (niet zo vaak) zet ik of die pan in een bak koud water en dan roeren en daarna in zakken in de vriezer, of ik doe de soep in ziplockzakken en doe die zakken in een bak koud water en dan in de vriezer.
Hoezo? Wat is daar dan zo bijzonder aan?quote:Op maandag 17 november 2025 09:34 schreef Lienekien het volgende:
Ik wil je dat wel eens zien doen met een zakje soep of saus.
Nou, dat is best lastig. Je morst de soep of saus al snel aan de binnenkant op de ziplocksluiting. Spoel dat er maar eens af terwijl je niks morst uit het zakje en er geen water in je zakje komt. Of je gaat hannesen met een nat doekje, terwijl je dus met een hand het zakje rechtop moet zien te houden.quote:Op maandag 17 november 2025 11:06 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Hoezo? Wat is daar dan zo bijzonder aan?
Wat je nog wel eens ziet is dat mensen eten lang laten afkoelen, en zeker ik de zomer kan daar ongedierte bij komen.quote:Op maandag 17 november 2025 10:20 schreef Lienekien het volgende:
[..]![]()
Dat heeft niet zoveel met resistentie te maken.
Het is meer dat bacteriën welig tieren bij bepaalde temperaturen. En de bacteriën zelf gaan dan misschien wel in winterslaap door invriezen en dood bij verhitting, maar ze kunnen toxines achterlaten in het voedsel waar je je behoorlijk beroerd van kunt voelen.
Soep is wat dat betreft wel berucht. Als je een pan soep gewoon zo laat afkoelen, creëer je voor langere tijd een ideaal klimaat voor de bacteriën om zich te blijven vermenigvuldigen.
Die keren dat ik soep invries (niet zo vaak) zet ik of die pan in een bak koud water en dan roeren en daarna in zakken in de vriezer, of ik doe de soep in ziplockzakken en doe die zakken in een bak koud water en dan in de vriezer.
Als je het beheerst doet met kleine hoeveelheden tegelijk is er niks aan de hand hoor. Maak 1-persoons-portiezakjes en het gaat prima.quote:Op maandag 17 november 2025 11:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nou, dat is best lastig. Je morst de soep of saus al snel aan de binnenkant op de ziplocksluiting. Spoel dat er maar eens af terwijl je niks morst uit het zakje en er geen water in je zakje komt. Of je gaat hannesen met een nat doekje, terwijl je dus met een hand het zakje rechtop moet zien te houden.
Tja, bacteriën en hun toxines zie je niet, helaas. En ruiken kun je het ook niet altijd.quote:Op maandag 17 november 2025 11:41 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
Wat je nog wel eens ziet is dat mensen eten lang laten afkoelen, en zeker ik de zomer kan daar ongedierte bij komen.
Zelf ook wel eens gezien, natuurlijk weggegooid. Maar je ziet het lang niet altijd.
Vliegjes die erop zitten.quote:Op maandag 17 november 2025 12:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Tja, bacteriën en hun toxines zie je niet, helaas. En ruiken kun je het ook niet altijd.
Welk ongedierte bedoel je specifiek?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |