Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 18:07 |
Totaal geen zin om te koken vandaag waardoor ik deze creatie heb kunnen maken. Even gecheckt en het is een volwaardige maaltijd qua voedingsstoffen ![]() Ingrediënten: - 500gr aardappelpuree (4 minuten in de magnetron, of wat er op het pakje staat) - 1 pot doperwten (350gr) - 200gr tofu - 100ml sojamelk - 1 eetlepel knoflookpoeder en 2 eetlepels zout Bereiding: - doe je doperwten in een liter water en voeg de knoflookpoeder en zout toe en breng 10 minuten aan de kook - goed afgieten, en dan met je staafmixer de doperwten, melk en tofu door mekaar blenden tot een mooie gladde substantie. - roer nu door je aardappelpuree en voeg een snufje zout to naar wens ![]() Voedingswaarden:
![]() | |
Jordy-B | dinsdag 29 april 2025 @ 18:30 |
Mijn baby heeft jouw gerecht in zijn luier. ![]() twee eetlepels zout? echt? | |
Filosoofert | dinsdag 29 april 2025 @ 18:34 |
3 liter water erbij ofwa | |
SebbeSwensje | dinsdag 29 april 2025 @ 18:35 |
Ziet er goed uit, maar ik mis onder het kopje voedingswaarde nog de hoeveelheid amfetamine. | |
Friday12 | dinsdag 29 april 2025 @ 18:36 |
Dit ziet er echt fucking hoor uit ![]() Dit hoort niet in cul | |
FlippingCoin | dinsdag 29 april 2025 @ 18:37 |
Ik zou er wat bitterballen en frikandellen bij gooien voor wat smaak en extra proteinz | |
Evangelion | dinsdag 29 april 2025 @ 18:47 |
Je kan niet zeggen dat mikey-tt nooit moeite in zijn kuttopics stopt | |
bijdehand | dinsdag 29 april 2025 @ 18:49 |
![]() | |
Farenji | dinsdag 29 april 2025 @ 18:49 |
Ziet eruit als bachelor chow. | |
Lienekien | dinsdag 29 april 2025 @ 19:02 |
Gatverdamme. | |
215 | dinsdag 29 april 2025 @ 19:07 |
Als ik zo weinig zin heb dat ik zo iets eet dan ga ik er geen bord voor vies maken. Gewoon uit de pan eten. Maar ik ben nooit zo blij op dat soort dagen en van dergelijk eten wordt het humeur ook al niet beter. Ik heb o.a. voor totale futloze dagen altijd een voorraadje vakantievoer waarbij alleen heet water moet en dan tien minuten wachten. Ook niet smakelijk om te zien of om te eten trouwens. Maar nog altijd beter dan dit eigenlijk. | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 19:34 |
Aanstellen is ook een vak... gewoon aardappelpuree met een ander kleurtje. Zout zit in het water. Meeste giet je weg. | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 19:35 |
aardappelpuree met een kleurtje. Echt goor zeg ![]() | |
SoS87 | dinsdag 29 april 2025 @ 19:36 |
Schopje ONZ, gare troll | |
CarbonC | dinsdag 29 april 2025 @ 19:36 |
"high protein" ![]() Type nou eens Nederlands, @Mikeytt! | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 19:36 |
Dit is voor de gemiddelde persoon ongeveer 70% van de dagelijkse behoefte in 1 gerecht... mijn eiwitdoel op cronometer staat wel een stuk hoger, vandaar het lagere percentage. | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 19:37 |
Jezelf geen KoolstofC noemen ![]() ![]() | |
Lienekien | dinsdag 29 april 2025 @ 19:38 |
‘Ik had geen zin om te koken’ en dan een potje gepikeerd doen omdat niemand enthousiast wordt van een bord vol gepureerd eten. | |
ToT | dinsdag 29 april 2025 @ 19:41 |
Ben je trouwens een kloontje van Themonk5? | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 19:41 |
Instant voedingsmiddelen vind ik ook wel lekker, maar niet als maaltijd eigenlijk. Ik weet van mezelf dat ik na een uur weer honger heb als ik niet genoeg eiwit/vet/vezels eet, dus dat schiet dan niet op... Hier zit dan alles wel in en raak je goed gevuld van. | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 19:43 |
Jij hebt helemaal niets te zeggen met je boterham aardappelpuree... Ja, daar wordt men enthousiast van ![]() | |
SoS87 | dinsdag 29 april 2025 @ 19:44 |
Ja en magemelvin ofzo en hij is ook sanasoufi en kluun | |
Lienekien | dinsdag 29 april 2025 @ 19:44 |
Wat? Je hebt de verkeerde voor. | |
Molo | dinsdag 29 april 2025 @ 19:45 |
Hoort deze OP met foto's van voegmortel niet in K&W? | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 19:45 |
magemelvin wel ![]() Helaas het ww van magemelvin kwijt. Had daar zoveel tofs op ![]() | |
ToT | dinsdag 29 april 2025 @ 19:45 |
Kluun waag ik enorm te betwijfelen, die was zelfs nog 5 niveaus achterlijker dan TS. ![]() | |
ToT | dinsdag 29 april 2025 @ 19:46 |
![]() | |
TheFreshPrince | dinsdag 29 april 2025 @ 19:46 |
![]() | |
ToT | dinsdag 29 april 2025 @ 19:46 |
![]() | |
Molo | dinsdag 29 april 2025 @ 19:47 |
Held ![]() | |
SoS87 | dinsdag 29 april 2025 @ 19:47 |
Kluun deed me denken aan de pieten in het sinterklaasjournaal, PANIEK ![]() | |
ToT | dinsdag 29 april 2025 @ 19:48 |
Geilden die pieten ook op breedbekpaki's en hadden ze een verrot gebit? ![]() | |
Bart2002 | dinsdag 29 april 2025 @ 19:52 |
Daarmee maak je zelfs een drol nog lekker. Echt hoor. Met 30 gram zout (de 2 eetlepels) krijg je in 1 klap een overdosis met factor 5. Idioot dit. Denk na. | |
SoS87 | dinsdag 29 april 2025 @ 19:54 |
Ja daarom zijn ze vervangen voor roetveegpieten | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 19:55 |
Jij denkt dat je 45 gram zout binnenkrijgt als je 3 eetlepels zout toevoegt bij het koken van je macaroni in water? | |
SoS87 | dinsdag 29 april 2025 @ 20:00 |
Ja, zero-waste, dus dat water drink je op | |
FlippingCoin | dinsdag 29 april 2025 @ 20:01 |
Ik moet 4gr per halve kg bw omdat ik zo sterk ben | |
Bart2002 | dinsdag 29 april 2025 @ 20:09 |
Ja dat is een hele goede. Het kookwater moet zo zout zijn als de zee zoals de Italiaan zegt. Ik trek mijn bezwaar terug. Sorry. Niet goed gelezen mede omdat ik enkel het eindproduct zag. Wat er onder ons gezegd en gezwegen niet heel appetijtelijk uitziet. Maar wel krachtvoer vermoedelijk. ![]() | |
SebbeSwensje | dinsdag 29 april 2025 @ 20:11 |
Waarom dan niet gewoon zeewater gebruiken? Dan stop je eigenlijk ook weer zoet water het systeem in. | |
Lienekien | dinsdag 29 april 2025 @ 20:12 |
Waarom kook je trouwens gare doperwten maar liefst 10 minuten? | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 20:17 |
Zo heeft je moeder het me geleerd. | |
Bart2002 | dinsdag 29 april 2025 @ 20:17 |
EN de aardappelpuree is ook al gaar. Maar het is misschien om het zout goed te laten oplossen. ![]() Het is m.i. ongetwijfeld een recept met potentie met wat rafelrandjes mogelijk nog. | |
Lienekien | dinsdag 29 april 2025 @ 20:22 |
Vind je dat nou stoer, Mike? | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 20:24 |
De erwten in een pot zijn niet zacht genoeg en om 1 of andere reden worden ze niet zo snel zacht als bevroren erwten, dus moesten langer worden gekookt om tot gladde puree gemaakt te worden. | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 20:25 |
Even stoer als jij in elk topic sarcastische trollreacties plaatst ![]() | |
Lienekien | dinsdag 29 april 2025 @ 20:26 |
In elk kuttopic van jou, bedoel je. Maar wie het nou had over een boterham met aardappelpuree had je ook niet goed onthouden. ![]() | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 20:28 |
ja ja, kreeg je toen nog een ban voor, smeerlap ![]() | |
Lienekien | dinsdag 29 april 2025 @ 20:28 |
Je verzint dit echt ter plekke. | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 20:29 |
is goed hoor. De users die weten, die weten. | |
Bart2002 | dinsdag 29 april 2025 @ 20:29 |
Dat is wel gek in de zin dat diepvries doorgaans enkel geblancheerd is (even de kook erover) en uit pot volledig gaar met nog een kleine bite. In principe zou het water en al dat zout en afgieten en 10 minuten koken overbodig kunnen zijn zodat het ook past in de categorie "snel". Ik vermoed dat het zonder dat kan en dat je de boel zo kunt pureren. Al eens geprobeerd? | |
Lienekien | dinsdag 29 april 2025 @ 20:29 |
O, we staan al in VER. NATUURLIJK. | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 20:31 |
Nog niet geprobeerd, maar wellicht een try out waard! Die uit de pot hebben nog een soort hard korstje terwijl de bevroren erwten vrij snel volledig zacht worden bij het koken. | |
Bart2002 | dinsdag 29 april 2025 @ 20:31 |
Doe een beetje rustig aan met Lien. Zij is een modeluser. En altijd relevant en to the point. Dat kunnen we van u met alle respect natuurlijk niet zeggen. ![]() | |
Mikeytt | dinsdag 29 april 2025 @ 20:32 |
Modeluser die werkelijk nooit eens normaal reageert, sneren uitdeelt en dan doet alsof d'r neus bloed, lol. | |
Bart2002 | dinsdag 29 april 2025 @ 20:35 |
Dat zou hem nog kunnen zitten in dat het "jonge erwtjes" (diepvries) zijn en gedroogd en weer geweekt (die in pot) dat zou het verschil kunnen maken. Verder heeft zo een recept even tijd en wat schaven nodig natuurlijk om tot perfecte volwassen wasdom te komen. Maar de basis is er i.i.g. | |
Jordy-B | dinsdag 29 april 2025 @ 21:01 |
Die in een pot zijn oud en vol zetmeel. Die uit de diepvries zijn vlak na de pluk ingevroren en zitten nog vol suikers. | |
Jordy-B | dinsdag 29 april 2025 @ 21:11 |
Ik snap sowieso de toegevoegde waarde niet van zout bij kookvocht van iets dat nauwelijks vocht opneemt. Bij aardappels of pasta heeft het meer toegevoegde waarde. Je gebruikt gewoon gelijk zo veel. 1,5% zout is echt best zout. | |
ToT | woensdag 30 april 2025 @ 09:26 |
Schopje [ONZ]? | |
ToT | woensdag 30 april 2025 @ 09:27 |
Hij heeft z'n nieren vast niet meer nodig of zo. |