https://nos.nl/artikel/25(...)e-leeftijd-overledenquote:Sterrenchef Jonnie Boer op 60-jarige leeftijd overleden
Sterrenchef Jonnie Boer is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat melden zijn kinderen op Instagram.
Een woordvoerder van de familie meldt aan De Telegraaf dat de topkok in Bonaire overleed aan de gevolgen van een longembolie. Boer was eigenaar van restaurant De Librije in Zwolle, het enige restaurant met drie Michelinsterren in Nederland.
Boer begon zijn carrière op 17-jarige leeftijd als kok in Amsterdam. Sinds 1987 kookte hij in De Librije. In 1993 nam hij het restaurant samen met zijn vrouw Thérèse over.
quote:
quote:Op woensdag 23 april 2025 18:59 schreef Idisrom het volgende:
Het eerste jaar dat je stopt met je bedrijf, heb je vier keer zoveel kans op overlijden dan de jaren daarna.
Geldt dat ook voor pensioen? Hoe vaak ik wel niet gehoord heb via via dat iemand die net met pensioen was overleden is dagen tot weken daarna.quote:Op woensdag 23 april 2025 18:59 schreef Idisrom het volgende:
Het eerste jaar dat je stopt met je bedrijf, heb je vier keer zoveel kans op overlijden dan de jaren daarna.
Ik doe mayonaise op mijn nasi.quote:
Ja, dat heb ik, toen ik nog jong was, en men mij probeerde lijfrentepolissen aan te smeren, gehoord van levensverzekeringswiskunde-rekenaar.quote:Op woensdag 23 april 2025 19:09 schreef Discombobulate het volgende:
[..]
Geldt dat ook voor pensioen? Hoe vaak ik wel niet gehoord heb via via dat iemand die net met pensioen was overleden is dagen tot weken daarna.
Maar longembolie kan komen door de vliegreis, trombose en als dat losschiet kan dit het gevolg zijn helaas.quote:Op woensdag 23 april 2025 19:10 schreef Elan het volgende:
Hij zag er ook echt niet gezond uit. Flink overgewicht en ongetwijfeld extreem stressvol leven met zoveel om hoog te houden.
De gasten krijgen goed en extreem luxe te eten, en zelf eet je door tijdgebrek ondertussen amper iets fatsoenlijks. Zoiets.quote:Op woensdag 23 april 2025 19:10 schreef Elan het volgende:
Hij zag er ook echt niet gezond uit. Flink overgewicht en ongetwijfeld extreem stressvol leven met zoveel om hoog te houden.
En daar werk je je dan tot je 60e de tyfus voorquote:Op woensdag 23 april 2025 19:19 schreef Marsenal het volgende:
Ik kende hem een beetje, vaak op dezelfde feestjes, paar keer bij de librije geslapen. Altijd stress, altijd lange dagen, altijd eten, altijd drinken.
Rip aan de nabestaanden.
Als dat je passie is, prima, maar mij niet bellen. Vreselijk lijkt me dat.quote:Op woensdag 23 april 2025 19:22 schreef Tengano het volgende:
[..]
En daar werk je je dan tot je 60e de tyfus voor![]()
Kok zijn is al een gruwelijk zwaar vak, maar helemaal op dat niveau en met al die verantwoordelijkheid.
quote:Op woensdag 23 april 2025 18:59 schreef Idisrom het volgende:
Het eerste jaar dat je stopt met je bedrijf, heb je vier keer zoveel kans op overlijden dan de jaren daarna.
Nogal logisch aangezien er best een hoop stoppen met werken vanwege medische redenen.quote:Op woensdag 23 april 2025 19:09 schreef Discombobulate het volgende:
[..]
Geldt dat ook voor pensioen? Hoe vaak ik wel niet gehoord heb via via dat iemand die net met pensioen was overleden is dagen tot weken daarna.
Ga maar eens luisteren naar Marco Pierre White. Die kan je vertellen dat het een uitdaging is om die sterren te scoren. Maar als je ze eenmaal hebt, 'hebben die sterren jou' en is het afzien.quote:Op woensdag 23 april 2025 19:28 schreef Discombobulate het volgende:
Als dat je passie is, prima, maar mij niet bellen. Vreselijk lijkt me dat.
Beetje zoals dat mensen vaak ziek worden zodra ze vakantie hebben. Maar dan ergerquote:Op woensdag 23 april 2025 18:59 schreef Idisrom het volgende:
Het eerste jaar dat je stopt met je bedrijf, heb je vier keer zoveel kans op overlijden dan de jaren daarna.
zelfs dan moet je de algemene ontwikkeling van een zeekomkommer hebben om jonnie boer niet te kennen, die naam staat op potjes in supermarkten, en is erg vaak in het nieuws geweest...quote:Op woensdag 23 april 2025 18:53 schreef Eightyone het volgende:
[..]
Geen culinaire interesse, gok ik.
O.k., dat kan.
Mooiquote:Op woensdag 23 april 2025 22:22 schreef TweedeKlum het volgende:
Driesterrenchef is nu zelf een ster.
Nee hoor. De uitreiking van de Michelinsterren 2024 met het gala was op 7 oktober in het MECC (Maastricht) .Er worden elke maand ook een paar nieuwe sterren bekend gemaakt. Zo ook deze maand:quote:Op donderdag 24 april 2025 12:58 schreef ootjekatootje het volgende:
As maandag worden de Michelin sterren weer uitgereikt.
Bizarre situatie voor de familie en het bedrijf.
quote:
Klopt, ik las het in de HNL.quote:Op donderdag 24 april 2025 14:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee hoor. De uitreiking van de Michelinsterren 2024 met het gala was op 7 oktober in het MECC (Maastricht) .Er worden elke maand ook een paar nieuwe sterren bekend gemaakt. Zo ook deze maand:
Acht restaurants maken deze maand hun intrede in de MICHELIN Gids Nederland.
Op 28 april worden de Belgische sterren uitgereikt.
Kom zelf uit een horeca familie, en heb vroeger nog stage gelopen bij Oud Londen.quote:Op woensdag 23 april 2025 19:22 schreef Tengano het volgende:
[..]
En daar werk je je dan tot je 60e de tyfus voor![]()
Kok zijn is al een gruwelijk zwaar vak, maar helemaal op dat niveau en met al die verantwoordelijkheid.
Dit inderdaad, zie ook Hans van Wolde van Brut en Jeroen van Inter Scaldes.quote:Op donderdag 24 april 2025 20:57 schreef GM78 het volgende:
[..]
Kom zelf uit een horeca familie, en heb vroeger nog stage gelopen bij Oud Londen.
Kan je vertellen dat dit gewoon complete vakidioten zijn, voor wie dit eerder een levenstijl is ipv werk
Beroemde koks worden ook nooit heel oud.quote:Op woensdag 23 april 2025 19:22 schreef Tengano het volgende:
[..]
En daar werk je je dan tot je 60e de tyfus voor![]()
Kok zijn is al een gruwelijk zwaar vak, maar helemaal op dat niveau en met al die verantwoordelijkheid.
Herman is niet van het niveau Jonnie, Jannes en Hans.quote:Op donderdag 24 april 2025 22:28 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Beroemde koks worden ook nooit heel oud.
We hebben al een heel rijtje inmiddels. (Spijkers, Braakhekke.)
Herman den Blijker ontspringt vooralsnog de dans door ineens heel goed op zijn gezondheid te gaan letten...
Inderdaad. Kijk maar naar Bocuse.quote:Op donderdag 24 april 2025 22:28 schreef Bocaj het volgende:
Beroemde koks worden ook nooit heel oud.
Niks mis met zijn vrouw. Niet elke vrouw kiest voor fillers, Botox en verbouwingen.quote:Op donderdag 24 april 2025 22:23 schreef Bocaj het volgende:
Vond hem al jaren er slecht uitzien en zijn vrouw ook.
Die gasten hebben zeer hard gewerkt in hun leven.
RIP
Spijkers was in real life wel een naar mannetje die dacht dat de wereld om hem draaide.quote:Op donderdag 24 april 2025 22:28 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Beroemde koks worden ook nooit heel oud.
We hebben al een heel rijtje inmiddels. (Spijkers, Braakhekke.)
Herman den Blijker ontspringt vooralsnog de dans door ineens heel goed op zijn gezondheid te gaan letten...
Sergio heeft toch ook 3 sterren gehad? Inter Scaldes? Of was het Oud Sluis?quote:Op vrijdag 25 april 2025 00:01 schreef ootjekatootje het volgende:
[..]
Herman is niet van het niveau Jonnie, Jannes en Hans.
Sergio ook niet, rare gozer.
Een topchef is niks zonder stabiele partner.
Oud Sluis.quote:Op vrijdag 25 april 2025 19:22 schreef Zwansen het volgende:
Sergio heeft toch ook 3 sterren gehad? Inter Scaldes? Of was het Oud Sluis?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |