Geen Bjørklund kaasschaaf hebbenquote:Op donderdag 27 februari 2025 14:13 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
die kaasschaaf van de ikea he, die is toch slecht.
100%quote:Op donderdag 27 februari 2025 14:47 schreef Nagelslak het volgende:
Boska is naar mijn idee het beste merk voor een kaasschaaf.
Verruit de beste:quote:Op donderdag 27 februari 2025 14:47 schreef Nagelslak het volgende:
Boska is naar mijn idee het beste merk voor een kaasschaaf.
Bjørklund is veel beterquote:Op donderdag 27 februari 2025 14:47 schreef Nagelslak het volgende:
Boska is naar mijn idee het beste merk voor een kaasschaaf.
Je post denk ik de verkeerde.quote:Op donderdag 27 februari 2025 14:51 schreef Viesdik het volgende:
[..]
Verruit de beste:
[ afbeelding ]
geen snijmachine hebbenquote:Op donderdag 27 februari 2025 15:17 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Je post denk ik de verkeerde.en de platte voor jonge kaas. [ afbeelding ]
Er is blijkbaar een kaasschaaf voor oude kaas en voor jonge kaasquote:Op donderdag 27 februari 2025 14:13 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
die kaasschaaf van de ikea he, die is toch slecht.
Dat er überhaupt een kaasschaaf bestaatquote:Op donderdag 27 februari 2025 15:57 schreef capuchon_jongen het volgende:
[..]
Er is blijkbaar een kaasschaaf voor oude kaas en voor jonge kaas
De overheid genruikt deze goed om alle toeslage te schave ji weet toch ik krijg minder en jij meer ls wrkendequote:Op donderdag 27 februari 2025 14:04 schreef Mikeytt het volgende:
[ afbeelding ]
De kaasschaaf is vandaag 100 jaar oud.We mogen Noorwegen bedanken voor deze geweldige uitvinding
Hoe moet je anders kaas schaven?? In België gebruiken ze zeker een mesquote:Op donderdag 27 februari 2025 16:32 schreef Lenny77 het volgende:
[..]
Dat er überhaupt een kaasschaaf bestaat![]()
Wat een ondingen .
Alleen in Nederland
Edit:dacht dat ik in KLB zat..
Maar het blijven ondingen![]()
Bijvoorbeeld op onderwijs in de Nederlandse taal?quote:Op donderdag 27 februari 2025 19:04 schreef DelanoMilano het volgende:
[..]
De overheid genruikt deze goed om alle toeslage te schave ji weet toch ik krijg minder en jij meer ls wrkende
Ahhah grappig ji bent zeke bde leuste thuis hahahaha niffffooooquote:Op donderdag 27 februari 2025 19:07 schreef 215 het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld op onderwijs in de Nederlandse taal?
nah, als ik gedronken heb dan kijk ik wel even goed of er niet te veel typefouten in staan.quote:Op donderdag 27 februari 2025 19:07 schreef DelanoMilano het volgende:
[..]
Ahhah grappig ji bent zeke bde leuste thuis hahahaha niffffoooo
Ik als Nederlander gebruik ook gewoon een mes, veel makkelijker. Kaasschaaf is overratedquote:Op donderdag 27 februari 2025 19:06 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Hoe moet je anders kaas schaven?? In België gebruiken ze zeker een mes
Waarom allemaal flarden op het brood gooien als je sneetjes hebt?quote:Op donderdag 27 februari 2025 19:06 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Hoe moet je anders kaas schaven?? In België gebruiken ze zeker een mes
In België verkopen ze 40 verschillende formaten/diktes?? Een blok kaas is veel flexibeler dan zo'n standaard pak met plakjes.quote:Op donderdag 27 februari 2025 19:38 schreef Lenny77 het volgende:
[..]
Waarom allemaal flarden op het brood gooien als je sneetjes hebt?
Geen 40 maar toch wel verschillende diktes jaquote:Op donderdag 27 februari 2025 19:51 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
In België verkopen ze 40 verschillende formaten/diktes?? Een blok kaas is veel flexibeler dan zo'n standaard pak met plakjes.
Het bovenste broodje is ook gewoon objectief lekkerder dan dat onderste.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Omdat voorgesneden kaas minder smaakt. Voor het efficiënt in plakjes kunnen snijden wordt deze kaas niet in een normale kaasvorm met kaaskorst gerijpt, maar in vierkante blokken in folie. Daarom zitten er in de meeste voorverpakte kaasplakjes ook (bijna) geen gaten, omdat door het rijpen in folie de kaas tijdens het rijpen geen vocht kan verliezen.quote:Op donderdag 27 februari 2025 19:38 schreef Lenny77 het volgende:
[..]
Waarom allemaal flarden op het brood gooien als je sneetjes hebt?
Wij Belgen laten kaas snijden bij de beenhouwer/bakker. Of gebruiken gewoon een mesquote:Op donderdag 27 februari 2025 16:32 schreef Lenny77 het volgende:
[..]
Dat er überhaupt een kaasschaaf bestaat![]()
Wat een ondingen .
Alleen in Nederland
Edit:dacht dat ik in KLB zat..
Maar het blijven ondingen![]()
Ik had een echte Boska gekocht bij de kaasboer. Beste kaasschaaf die er is volgens de verkoper. Ding was met een paar weken kapot. Toen eentje van de IKEA gevonden in de kringloop en die doet het al jaren uitstekend!quote:Op donderdag 27 februari 2025 14:13 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
die kaasschaaf van de ikea he, die is toch slecht.
Ik weet niet beter dan dat hotelblokken afgezien van de vorm de zelfde productie, korst en opslag hebben als 'ronde' kazen. Ook de gaten hebben vooral met productiemethode (kaassoort) te maken.quote:Op vrijdag 28 februari 2025 08:40 schreef knoopie het volgende:
[..]
Omdat voorgesneden kaas minder smaakt. Voor het efficiënt in plakjes kunnen snijden wordt deze kaas niet in een normale kaasvorm met kaaskorst gerijpt, maar in vierkante blokken in folie. Daarom zitten er in de meeste voorverpakte kaasplakjes ook (bijna) geen gaten, omdat door het rijpen in folie de kaas tijdens het rijpen geen vocht kan verliezen.
Bij de goedkopere kaassoorten is de normale methode met korst te moeilijk, omdat het er af halen minder makkelijk te automatiseren is. Daarom doen ze die in plaats daarvan in plastic. En die kunnen dus niet zo goed ademen, en daardoor ontstaan er minder gaten.quote:Op vrijdag 28 februari 2025 15:20 schreef 215 het volgende:
[..]
Ik weet niet beter dan dat hotelblokken afgezien van de vorm de zelfde productie, korst en opslag hebben als 'ronde' kazen. Ook de gaten hebben vooral met productiemethode (kaassoort) te maken.
Ja, voorverpakte supermarktkaas in plakjes maar ook in stukjes is inderdaad minder lekker maar dat heeft niets met de vorm te maken.
Nogmaals, de vorm heeft niet met smaak te maken. De manier van rijpen zoals wel/geen korst wel en de gebruikte bacteriecultuur nog meer. De gaten heeft met de gebruikte cultuur te maken. Als het niet kan ademen zou ik juist meer gaten verwachten want gaten is CO2 wat uitgescheiden word door de bacteriën en niet weg kan.quote:Op vrijdag 28 februari 2025 15:28 schreef knoopie het volgende:
[..]
Bij de goedkopere kaassoorten is de normale methode met korst te moeilijk, omdat het er af halen minder makkelijk te automatiseren is. Daarom doen ze die in plaats daarvan in plastic. En die kunnen dus niet zo goed ademen, en daardoor ontstaan er minder gaten.
Er worden ook wel hotelblokken met korst gemaakt, maar dat zie je niet meer als het in plakjes gesneden is. Dus dat blijft gissen welke dat is.
Boska masterrace.quote:Op donderdag 27 februari 2025 14:15 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Geen Bjørklund kaasschaaf hebben
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |