Mikeytt | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:00 |
https://www.nu.nl/wetensc(...)uurt-32-minuten.htmlIk vind dit eigenlijk wel de leukste soort onderzoeken. ![]() ![]() Wel altijd zure mensen die dan klagen over "HOEVEEL HEB DIT MOETEN KOSTEN??? ![]() | |
Nyamuk | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:33 |
#priorities | |
Evangelion | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:35 |
Ain't nobody got time for that | |
Weltschmerz | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:37 |
Op zich wel terecht. Wetenschap draait om nieuwsgierigheid en niet om praktische toepassingen, maar vaak leidt dat tot een vergroting van kennis die later wel nuttig blijkt. Dat zal hier niet het geval zijn, de warmte gaat van buiten naar binnen dus dat het eiwit beter stolt zonder het eigeel te doen stollen met lauw water tussendoor had ik ze ook wel kunnen vertellen. Dus het enige wat we hier leren is hoe lang precies voor het perfectje eitje, althans, een eitje van die grootte, op die hoogte met die luchtdruk. Dat is nou typisch iets wat mensen gewoon voor de gein in hun eigen tijd doen, wetenschappers van beroep vaak. Zo heb je ook wetenschappers die even wat biomedische apparatuur lenen om een stuk pluimvee tot in de kleinste haarvaten met wijn te infuseren. Ik gebruik zelf ook de wetenschappelijke methode om mijn eitjes nagenoeg perfect te koken. | |
saparmurat_niyazov | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:39 |
Scientists discover this ONE WEIRD TRICK! | |
voetbalmanager2 | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:41 |
Zolang je maar een goede eiersnijder gebruikt. | |
Nagelslak | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:43 |
Ik wil hem hard gekookt | |
SoS87 | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:50 |
Dan verdubbel je de tijd naar 64 minuten. | |
Nagelslak | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:52 |
Goed idee of ik doe het met heet water in 10 min | |
Tengano | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:53 |
Heb nog nooit anders gedaan ![]() | |
Bart2002 | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:55 |
ALTIJD eerst bevriezen in vloeibare stikstof. Anders wordt ie niet lekker. ![]() | |
Nyamuk | zaterdag 8 februari 2025 @ 14:59 |
Mijn vrouw was nog geen 10 jaar en kon al hele maaltijden bereiden. Dit leerde ze gewoon van haar moeder en zussen. Ik liet haar dit topic even meelezen nadat ik dit door de vertaler gooide. Ze vraagt zich af hoe sommigen in leven blijven (als ze zelfs een wetenschapper nodig hebben om een ei te koken.) ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 8 februari 2025 @ 15:18 |
Wetenschap is was overdreven maar ipv nadoen wat je ouders deden kun je ook gewoon methodisch te werk gaan om de eieren altijd zo te krijgen als je ze lekker vindt. Dan kun je dat nog een stap verder trekken zoals deze Italiaan maar het blijft gehobby. | |
Nyamuk | zaterdag 8 februari 2025 @ 15:40 |
Dan rest de vraag waarom je er meer tijd en moeite in zou willen stoppen dan dat het kost om een ei te koken. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld. Het is een ei. Een kind kan de was doen. Koop een doos eieren en kook ze één voor één en probeer het uit. Na de 12e kan iedereen (naar smaak) een perfect eitje koken. Wanneer je dit geregeld doet ga je dit op gevoel kunnen doen en hoe jonger je dit leert hoe meer je gevoel gefinetuned is. ![]() | |
Drizzt_DoUrden | zaterdag 8 februari 2025 @ 15:48 |
THE RESULT WILL SHOCK YOU! | |
Hathor | zaterdag 8 februari 2025 @ 16:07 |
Pleurt op gek, ik ga geen half uur zitten wachten tot mijn eitje gekookt is. ![]() | |
raptorix | zaterdag 8 februari 2025 @ 16:20 |
Dit vind ik wel een leuke: https://www.sciencedirect(...)ss%20at%20the%20edge. | |
raptorix | zaterdag 8 februari 2025 @ 16:20 |
Daar heb je toch een wijf voor? | |
TheFreshPrince | zaterdag 8 februari 2025 @ 16:26 |
Als ik het onderzoek snel scan zou dit in de US niet werken. | |
Hathor | zaterdag 8 februari 2025 @ 16:42 |
Die had ik ooit, maar die kon letterlijk niks in de keuken, laten we het er maar op houden dat ze andere skills had. Maar eerlijk gezegd heb ik daar nooit geen moeite mee gehad, ik vind gerechten klaarmaken best leuk en rustgevend. Maar een half uur gaan staan wachten op een gekookt ei gaat me te ver. | |
gwn_een_user | zaterdag 8 februari 2025 @ 17:00 |
amerika, japan, china, zuid-korea: • CRISPR therapeutics pipeline gaining momentum • Solid state batteries innovation boosting lithium advances • Molecular editing boosting innovation in drug discovery • Quantum computing getting practical (Google’s recent introduction of its new Willow chip, as well as an announcement by Microsoft and Atom Computing of their intent to deliver commercially available quantum computers in 2025) • Omniomics: The next single-cell revolution https://www.cas.org/resou(...)merging-trends-watch europa: | |
Weltschmerz | zaterdag 8 februari 2025 @ 17:54 |
Je kunt ze tegelijk koken hoor, je moet ze er alleen een halve minuut van elkaar uit halen. Ik doe dat methodisch, je hebt ook mensen die de eieren in koud water op zetten, maar dan heb je nog een variable behalve de tijd, je gevoel is ook een variabele. De grootte van het ei is ook nog een variabele. De kooktermperatuur van water in jouw keuken is geen variabele. Ja, maar die zal het begrip van die processen vergroten en dat zal vast wel een keer nutiig voor het een of het ander zijn, de drukkerij-industrie ligt het meest voor de hand. | |
TLC | zaterdag 8 februari 2025 @ 19:36 |
Of je doet als wetenschapper wat nuttigers, bv hoe een ziekte als kanker te genezen. Blijkbaar hebben sommige wetenschappers teveel tijd over. | |
gwn_een_user | zaterdag 8 februari 2025 @ 19:48 |
maar even serieus, het doel vh onderzoek is niet zozeer uitzoeken hoe je het perfecte ei kookt. dat is meer de 'pop media' invalshoek. de hoop is dat dit leidt tot betere inzichten in wat betreft warmteoverdracht en materiaalgedrag in het algemeen, maar vooral bij gelaagde objecten, zoals in dit geval, een ei https://www.nature.com/articles/s44172-024-00334-w het gemiddelde huishouden gaat niet 32 minuten lang eieren tussen kokend en lauw water verplaatsen lol want dat is niet praktisch. maar denk aan de meer professionele en industriële toepassingen van deze methode. misschien kunnen chefkoks en voedselfabrikanten hier wat mee om de kwaliteit van hun producten te verbeteren. de hoop is dat dit zogenoemde 'periodic cooking' niet alleen van toepassing is bij eieren, maar bij andere ingrediënten. als dit, zoals de onderzoekers menen, de kwaliteit - smaak, textuur, consistentie, voedingswaarde verbetert, dan is dit mooi om te weten. [ Bericht 0% gewijzigd door gwn_een_user op 08-02-2025 19:59:53 ] | |
Cockwhale | zaterdag 8 februari 2025 @ 20:00 |
Welke mongool financiert dit? | |
Leshy | zaterdag 8 februari 2025 @ 23:33 |
Letterlijk één klik, zo moeilijk is het allemaal niet: En omdat je het natuurlijk wilt weten: Kortom, een stel wetenschappers die op een maatschappelijke luchtige vraag stuiten, zien dat er eigenlijk nog geen definitief antwoord bestaat, en dan bedenken dat ze vanuit hun expertise dat wellicht eenvoudig kunnen onderzoeken. De resultaten zouden ook nog relevant kunnen zijn voor hun eigen onderzoek, dus zetten ze naast hun dagelijkse werk een experimentje op en publiceren daar de resultaten van. Niets bijzonders aan, meer dan genoeg werknemers die vanuit hun werk een hobby-project opstarten. Alle vooruitgang die we hebben is omdat er ooit iemand nieuwsgierig genoeg is geweest om iets te gaan onderzoeken, dus dikke prima. Een 99 van de 100 keer levert het niet zo'n media-waardig resultaat op. | |
ricky3 | zondag 9 februari 2025 @ 06:56 |
Wat een onzin. 7-8 min en het is prima eetbaar | |
Nyamuk | zondag 9 februari 2025 @ 07:30 |
Deze keer ook niet hoor. | |
borbit | zondag 9 februari 2025 @ 07:38 |
![]() | |
Pizzakoppo | zondag 9 februari 2025 @ 08:25 |
-VER | |
Invisibli | zondag 9 februari 2025 @ 08:41 |
Begint misschien wel in de eicellen. |