Ziet er goed uit.quote:Op zondag 9 februari 2025 14:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Helaas hadden de kippen alle wormen al opgegeten, dus je zult het met fabada asturiana moeten doen
De chorizo door de buren gemaakt
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Heerlijke kwijlfoto! Ik maak het denk ik slecht 2 of 3 keer per jaar. Voor mij maakt de gerookte bloedworst het verschil. Ik schep wel altijd het vet eraf als het klaar is.quote:
Ik heb -wegens mijn te hoge cholesterol - alles eerst uitgebakken voor het de stoofpot in ging, dat scheelt rustig een kopje vet op het eindresultaatquote:Op woensdag 12 februari 2025 14:08 schreef Bramito het volgende:
[..]
Heerlijke kwijlfoto! Ik maak het denk ik slecht 2 of 3 keer per jaar. Voor mij maakt de gerookte bloedworst het verschil. Ik schep wel altijd het vet eraf als het klaar is.
Even in water blancheren/koken raden ze vaak aan. Ik heb zin om fabada te maken nuquote:Op woensdag 12 februari 2025 14:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik heb -wegens mijn te hoge cholesterol - alles eerst uitgebakken voor het de stoofpot in ging, dat scheelt rustig een kopje vet op het eindresultaat
Ik heb laatst dezelfde gerookte bloedworst bij andijvie stamppot gebruikt
Met het spek wel zo gedaan, dat rendert dan ook mooi zacht, maar ik was bang dat de chorizo en bloedworst uit elkaar zouden pleuren, met het koken in de fabada er bij.quote:Op woensdag 12 februari 2025 14:20 schreef Bramito het volgende:
[..]
Even in water blancheren/koken raden ze vaak aan. Ik heb zin om fabada te maken nu
Da’s wel heel veel ja. En wat doen jullie er dan mee?quote:Op zondag 16 februari 2025 10:28 schreef Isegrim het volgende:
Inmiddels 13/14 eieren elke twee dagen (we hebben zeven kippen en een haan). Daar kunnen wij niet tegenop eten. En weggeven is ook niet heel nuttig want iedereen heb kippen. 😅
De broedse kip is met een hevige storm weer van haar nest weggelopen dus nog even geen kuikentjes.
Dingen bedenken om ze toch maar op te eten.quote:Op zondag 16 februari 2025 11:03 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Da’s wel heel veel ja. En wat doen jullie er dan mee?
Kwartiertje met de auto. Motor wat vlugger.quote:Wat ik me nog afvraag, hoever wonen jullie van de dorpskern? Ik weet dat het maar een paar huizen zijn
Hier hebben ze bij sommige slagers morcilla vasca, daar zitten ook walnoten en rozijnen in. Machtig lekker!quote:Op woensdag 12 februari 2025 14:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik heb -wegens mijn te hoge cholesterol - alles eerst uitgebakken voor het de stoofpot in ging, dat scheelt rustig een kopje vet op het eindresultaat
Ik heb laatst dezelfde gerookte bloedworst bij andijvie stamppot gebruikt
Villanueva is wel een werkelijk dorpje met een aantal faciliteiten (kroegen, bank, apotheek, school, zwembad).quote:Op zondag 16 februari 2025 11:03 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Da’s wel heel veel ja. En wat doen jullie er dan mee?
Wat ik me nog afvraag, hoever wonen jullie van de dorpskern? Ik weet dat het maar een paar huizen zijn
Geen geheim is veilig daar in Spanjequote:Op dinsdag 18 februari 2025 15:47 schreef Isegrim het volgende:
Of lag die misschien nog in de bus van @:junkiexp? 😃
Ja kloptquote:Op dinsdag 18 februari 2025 15:47 schreef Isegrim het volgende:
Of lag die misschien nog in de bus van @:junkiexp? 😃
Van vrienden amandel en kiwi (mannetje en geel vrouwtje) gekregen, en zelf nog twee abrikozen gekocht.quote:Op maandag 24 februari 2025 19:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tien fruitbomen en twee struiken gekocht
Appel
Granny smith
Fuji
peer
Conference
Barlet
pruim
Golden Japan
Friar
perzik
Rojo de agosto
Babygold
Sudanel
Nectarine
En struikjes rode bes / zwarte bes.
Ja, er komt een plaatstalen achterwand op plaatmateriaal van 60cm hoog en daarop een richel voor potjes.quote:Op woensdag 5 maart 2025 21:54 schreef derLudolf het volgende:
Komt er nog een spatscherm oid achter die keuken, zo'n muur is niet ideaal schoon te maken
Yesquote:Op woensdag 5 maart 2025 22:07 schreef derLudolf het volgende:
Had ook niet anders van je verwacht. Mooie boomgaard, volgens mij had ik in mijn topic nog niet vermeld wat er allemaal staat dacht ik.
Rode bes, bedoel je dan aalbessen?
Later in de zomer kan je ze ook in water met geblust (of ongeblust?) Kalk leggen en bewaren voor de winter.quote:Op zaterdag 22 februari 2025 22:19 schreef Isegrim het volgende:
Drie dagen:
[ link | afbeelding ]
🤣 Ik wilde leghennen bij halen maar ik wacht denk ik nog wel even.
Dan zitten we in de winter met nog meer eierenquote:Op donderdag 6 maart 2025 09:03 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Later in de zomer kan je ze ook in water met geblust (of ongeblust?) Kalk leggen en bewaren voor de winter.
Wij hadden er ook wat ingemaakt in zoetzuur, dat is ook best lekker.
Oh leggen ze daar de hele winter door?quote:Op donderdag 6 maart 2025 11:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dan zitten we in de winter met nog meer eieren
We hebben zeven kippen en een haan, en zo'n 16 eieren per twee dagenquote:Op donderdag 6 maart 2025 12:44 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Oh leggen ze daar de hele winter door?![]()
Hier stoppen ze rond november en ze beginnen nu weer een beetje.
Maar wij hebben geen legkippen ofzo.
Hij is nog steeds niet aan je gewend?quote:Op vrijdag 7 maart 2025 22:54 schreef Isegrim het volgende:
Ze leggen wel aanzienlijk minder in de winter maar nog steeds genoeg.
Iemand in de omgeving biedt Ayam Cemani hanen aan, ik denk dat ik de agressieve kuthaan ga vervangen met een Ayam Cemani. Niet echt een lokaal ras maar wel erg tof.
Het heeft niets met gewenning te maken, hij is gewoon een agressieve klojo. 😆quote:Op vrijdag 7 maart 2025 23:35 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hij is nog steeds niet aan je gewend?
😂quote:Op zaterdag 8 maart 2025 12:35 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Het heeft niets met gewenning te maken, hij is gewoon een agressieve klojo. 😆
We zijn hier vooralsnog alleen in de winter, ben benieuwd hoeveel we in de zomer gaan krijgenquote:Op vrijdag 7 maart 2025 22:54 schreef Isegrim het volgende:
Ze leggen wel aanzienlijk minder in de winter maar nog steeds genoeg.
Iemand in de omgeving biedt Ayam Cemani hanen aan, ik denk dat ik de agressieve kuthaan ga vervangen met een Ayam Cemani. Niet echt een lokaal ras maar wel erg tof.
Gaan jullie tzt ook voor de Spaanse nationaliteit of blijven jullie Nederlanders?quote:Op donderdag 13 maart 2025 15:11 schreef Isegrim het volgende:
Per vandaag zijn we ook officieel ingezetenen van Spanje.
Ik wil wel graag naturaliseren eigenlijk. Ik verbrand graag bruggen achter me en ik ben niet van plan ooit terug naar Nederland te gaan.quote:Op donderdag 13 maart 2025 15:12 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
Gaan jullie tzt ook voor de Spaanse nationaliteit of blijven jullie Nederlanders?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |