Dit gaat allemaal niet over puur gezondheid.quote:Op donderdag 12 december 2024 11:33 schreef golfer het volgende:
Misschien vind je wel een antwoord in 1 van de vele topics erover, zoals bijvoorbeeld
CUL / De beste airfryer!
CUL / Airfryer Happiness
CUL / Airfryer experience
KLB / Airfryer #0281
CUL / De beste airfryer!
CUL / Is een airfryer handig of een veel te groot lomp apparaat
CUL / Welke Airfryer heb jij?
ONZ / Airfryer of Slowcooker?
CUL / Airfryer aanschaffen
CUL / Welke airfryer is goed schoon te houden?
etc. etc.
Je hebt ze allemaal al nagelezen?quote:Op donderdag 12 december 2024 11:38 schreef roos94 het volgende:
Dit gaat allemaal niet over puur gezondheid.
Gezondheidseffect uit anti-aanbaklagen zijn verwaarloosbaar en niet bewezen.quote:Op donderdag 12 december 2024 11:37 schreef Citizen.Erased het volgende:
Airfryer heeft ook praktisch altijd een anti-aanbaklaag. Zijn wel airfryers zonder te vinden tegenwoordig, dus daar zou ik voor kiezen.
Dat zwak bewijs valt wel mee.quote:Op donderdag 12 december 2024 11:35 schreef Mikeytt het volgende:
Verder is er *zwak* bewijs dat acrylamiden voor kanker kunnen zorgen, maar dat is ook het geval als je je aardappelen bruin bakt in een pan.
Voedingscentrum adviseert dan ook om alles goudgeel te bakken. Heeft niet zozeer met de airfryer te maken, maar met hoe lang je alles erin bakt.
Het bewijs is verder niet heel erg sterk. Meer onderzoek is nodig, dus zou me lekker geen zorgen maken en gewoon uit de airfryer eten.
Maar je kan er toch ook gewoon groenten etc in bereiden? Avgtje.quote:Op donderdag 12 december 2024 13:42 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb er nu een jaar een en ik vind het geen apparaat om dagelijks mee te koken. Hij is leuk voor afbakken van broodjes, om af en toe aardappelvarianten in klaar te maken (patat, aardappelschijfjes, aardappelkroketjes) en soms snacks. Maar niet om hele maaltijden in/mee klaar te maken.
Heb trouwens geen friteuse, nooit gehad ook.
Geen fan van.quote:Op donderdag 12 december 2024 14:59 schreef roos94 het volgende:
[..]
Maar je kan er toch ook gewoon groenten etc in bereiden? Avgtje.
Wie gooit er nou pinda's inquote:Op donderdag 12 december 2024 14:40 schreef Lt.Bookman het volgende:
Airfryer is geweldig.Als het in de airfryer kan, pleur ik het erin. Gaat zo snel. Van het afbakken van broodjes en croissants tot aardappelschijfjes en vleesvervangers en van lasagne en pizza tot het ff opwarmen van doppinda's of een stukje appeltaart.
Waarom niet dagelijks?quote:Op donderdag 12 december 2024 13:59 schreef michiel_merk het volgende:
voorgebakken patat bijvoorbeeld bevat suiker waardoor er meer acrylamide kan vrij komen
bij verse producten zal het wel mee vallen zolang je het niet te veel door 'bakt' wij gebruiken het zo nu en dan, broodjes afbakken patat of andere snacks zou het niet dagelijks willen gebruiken
Niet dagelijks friet en frikandellen airfryenquote:Op vrijdag 13 december 2024 16:04 schreef Boca_Raton het volgende:
Je kunt er ook loempia’s weer knapperig mee krijgen. Dat is ook het enige wat ik er mee kon. Inmiddels het apparaat maar weggegeven.
Maar hoe weet je nou hoelang en op welke temperatuur iets moet?quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:36 schreef roos94 het volgende:
[..]
Niet dagelijks friet en frikandellen airfryen![]()
door te beginnen op 20 graden en na 5 minuten kijken als het al klaar is.. en dan steeds iets langer en hogere temperatuur.quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:40 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Maar hoe weet je nou hoelang en op welke temperatuur iets moet?
20 Lijkt mij veel te weinig. Moet dat geen 100 zijn? Of 120?quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:43 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
door te beginnen op 20 graden en na 5 minuten kijken als het al klaar is.. en dan steeds iets langer en hogere temperatuur.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |