FOK!forum / Culinesse à gogo / Gerechten uit jouw regio die goor klinken, maar heerlijk zijn
Mikeyttzaterdag 30 november 2024 @ 17:45
Wat zijn van die gerechten/snacks uit jouw thuisregio die daarbuiten als goor zouden worden ervaren? :@

Hiero ananas met mayo en kaas uit het Amerikaanse zuiden. Lijkt daarbuiten echt door niemand gegeten te worden, maar t is oprecht verrukkelijk :@
maxresdefault.jpg
Jordy-Bzaterdag 30 november 2024 @ 17:46
Misschien moet er een plak gebakken deeg en tomatensaus onder. Opleuken met wat ham ofzo. O+
Mikeyttzaterdag 30 november 2024 @ 17:46
Niet mijn regio, maar Gelderse kruudmoes is prima te doen :@
9134387b6b.jpg
Mikeyttzaterdag 30 november 2024 @ 17:50
Ook uit zuidelijk VS. Limabonen met mayo :9

Southern-Lima-Beans-500x500.jpg
Jordy-Bzaterdag 30 november 2024 @ 17:51
mosterdsoep met droge. :P
valentijn101zaterdag 30 november 2024 @ 17:58
Limburgs Zuurvlees/ zoervleisch
maastrichtszuurvlees.png
Mikeyttzaterdag 30 november 2024 @ 18:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2024 17:51 schreef Jordy-B het volgende:
mosterdsoep met droge. :P
Mostsrdsoep heb ik weleens op. Niet met worst tho :@
Mikeyttzaterdag 30 november 2024 @ 18:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2024 17:58 schreef valentijn101 het volgende:
Limburgs Zuurvlees/ zoervleisch
[ afbeelding ]
Moet ik me hierbij voorstellen dat t ook echt zuur is?
valentijn101zaterdag 30 november 2024 @ 18:13
quote:
17s.gif Op zaterdag 30 november 2024 18:04 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Moet ik me hierbij voorstellen dat t ook echt zuur is?
Nee, heerlijk kruidig. (al zit er wel azijn in) Het heeft een beetje weg van hachee. (maar dan lekkerder ;)
Lt.Bookmanzaterdag 30 november 2024 @ 18:21
quote:
17s.gif Op zaterdag 30 november 2024 18:04 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Moet ik me hierbij voorstellen dat t ook echt zuur is?
Het is een lokale variant van stoofvlees, waarbij het vlees een nacht wordt gemarineerd in verdunde azijn. Later wordt o.a. peperkoek en appelstroop toegevoegd, dus zuur smaakt het niet.
ieniminimuiszaterdag 30 november 2024 @ 18:25
Balkenbrij. Zelf nooit gegeten andere mensen zweren erbij
SoS87zaterdag 30 november 2024 @ 18:47
Vocking worst :9
Mikeyttzaterdag 30 november 2024 @ 19:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2024 18:25 schreef ieniminimuis het volgende:
Balkenbrij. Zelf nooit gegeten andere mensen zweren erbij
Lijkt een beetje op black pudding uit Engeland, en dat is ook best goed te doen ondanks te presentatie :@
Janneke141zaterdag 30 november 2024 @ 19:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2024 18:25 schreef ieniminimuis het volgende:
Balkenbrij. Zelf nooit gegeten andere mensen zweren erbij
:Y
Stepperollerzaterdag 30 november 2024 @ 19:49
quote:
17s.gif Op zaterdag 30 november 2024 17:46 schreef Mikeytt het volgende:
Niet mijn regio, maar Gelderse kruudmoes is prima te doen :@
[ afbeelding ]
Dit is niet te hachelen man.
Stepperollerzaterdag 30 november 2024 @ 19:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2024 18:25 schreef ieniminimuis het volgende:
Balkenbrij. Zelf nooit gegeten andere mensen zweren erbij
Dit is wel lekker. Maar het scheelt wel als je ermee opgegroeid bent, anders had ik het niet gelust denk ik. :D
Invisiblizaterdag 30 november 2024 @ 22:29
Een bolus kan goor klinken als jet voor t' eerste hoort. Maar is best lekker. Het ziet er ook uit als een gedraaide flats die in het toilet zou kunnen liggen.
golferzondag 1 december 2024 @ 11:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2024 17:45 schreef Mikeytt het volgende:
Wat zijn van die gerechten/snacks uit jouw thuisregio die daarbuiten als goor zouden worden ervaren? :@
Hiero ananas met mayo en kaas uit het Amerikaanse zuiden.
quote:
Op zaterdag 30 november 2024 17:50 schreef Mikeytt het volgende:[/b]
Ook uit zuidelijk VS. Limabonen met mayo :9
Woon jij in het zuiden van de USA?
Mikeyttzondag 1 december 2024 @ 11:52
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2024 11:41 schreef golfer het volgende:

[..]
[..]
Woon jij in het zuiden van de USA?
Gewoon in Rotterdam, maar ben er wel opgegroeid en vrijwel al mijn familie woon ter
Mikeyttzondag 1 december 2024 @ 11:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2024 22:29 schreef Invisibli het volgende:
Een bolus kan goor klinken als jet voor t' eerste hoort. Maar is best lekker. Het ziet er ook uit als een gedraaide flats die in het toilet zou kunnen liggen.
Zag er voor het eerst indd uit als een drol tot ik erachter kwam dat het gewoon een kaneelbroodje was :')
ReplaRzondag 1 december 2024 @ 11:53
Zuurkoolsoep uit Tsjechië.
#ANONIEMwoensdag 4 december 2024 @ 15:28
Regio West-friesland: Grauwe erwten met uitgebakken spekjes en zuur.

465432361-8972799899431376-6630884418312611724-n.jpg

Grauwe erwten lijken op capucijners, maar worden alleen gedroogd verkocht. Wij vinden ze smaakvoller en het velletje is veel zachter.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-12-2024 15:51:12 ]
Bargehassuswoensdag 4 december 2024 @ 15:42
Poffert!

2012+006.jpg
Gehennawoensdag 4 december 2024 @ 15:50
9e674e1173a047ccebf02c22869823b3.jpg

Bloedworst, alleen de naam al :r maar het smaakt prima :P
Gehennawoensdag 4 december 2024 @ 15:56
Oh en spekkedikk'n

800px-Spekdikken.jpg

Zit een beetje tussen pannenkoeken en knieperties in, maar dan met droge worst en/of spek
Sapstengelwoensdag 4 december 2024 @ 16:02
quote:
17s.gif Op zaterdag 30 november 2024 17:46 schreef Mikeytt het volgende:
Niet mijn regio, maar Gelderse kruudmoes is prima te doen :@
[ afbeelding ]
Dit maakte mijn oma altijd. Lijkt inderdaad een bord met hondenkots, maar smaakt prima.
Mikeyttwoensdag 4 december 2024 @ 16:55
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2024 15:50 schreef Gehenna het volgende:
[ afbeelding ]

Bloedworst, alleen de naam al :r maar het smaakt prima :P
Weleens gehad vroeger als onderdeel van een full English. Prima te doen :Y
Mikeyttwoensdag 4 december 2024 @ 16:56
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2024 15:56 schreef Gehenna het volgende:
Oh en spekkedikk'n

[ afbeelding ]

Zit een beetje tussen pannenkoeken en knieperties in, maar dan met droge worst en/of spek
Lijken op zachte stroopwafels. :@ kan je dit ergens kopen
Mikeyttwoensdag 4 december 2024 @ 16:56
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2024 16:02 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Dit maakte mijn oma altijd. Lijkt inderdaad een bord met hondenkots, maar smaakt prima.
@Stepperoller, lees je mee? :6
Gehennawoensdag 4 december 2024 @ 17:00
quote:
17s.gif Op woensdag 4 december 2024 16:56 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Lijken op zachte stroopwafels. :@ kan je dit ergens kopen
Wel ander deeg, en dus meer hartig. Nog nooit gezien in een winkel, ik ken ook maar enkelingen die het maken, de meest met zo'n wafelijzer gaan enkel voor de knieperties
Moasswoensdag 4 december 2024 @ 17:40
Votkaramel
fluitbekzeenaald2.0woensdag 4 december 2024 @ 19:00
Recipe_505932-01_560x560_2.jpg

Wie kent hem niet _O_
Farenjiwoensdag 4 december 2024 @ 19:22
quote:
17s.gif Op woensdag 4 december 2024 19:00 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[ afbeelding ]

Wie kent hem niet _O_
In de snackbar hebben ze wel goorder klinkende dingen dan kapsalon. Wat dacht je van het "open been" aka "open ruggetje" (frikandel speciaal) of het "jos brinkie" (frikandel besmeurd met bruine pindasaus).
bloempje-moidonderdag 5 december 2024 @ 10:43
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2024 15:42 schreef Bargehassus het volgende:
Poffert!

[ afbeelding ]
Lijkt erg op wat ik wilde posten: Broeder of Jan in de Zak. Afgelopen weekend heb ik dat voor het eerst in 25 jaar weer eens gegeten en voor het eerst zelf gemaakt. Zo lekker! West-Fries of Zaans. Warm vers uit de pan met stroop of suiker, of opgebakken in de koekenpan.
Broeder-familierecept.jpg
Bargehassusdonderdag 5 december 2024 @ 11:37
Ja, Jan in de zak ken ik ook! Bij ons heette het ook wel meelklont.
bloempje-moidonderdag 5 december 2024 @ 12:21
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2024 11:37 schreef Bargehassus het volgende:
Ja, Jan in de zak ken ik ook! Bij ons heette het ook wel meelklont.
:D Dat is een zeer accurate beschrijving van het gerecht!
TommyL0204donderdag 5 december 2024 @ 12:50
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2024 15:42 schreef Bargehassus het volgende:
Poffert!

[ afbeelding ]
Met bruine suiker en een klontje boter op de nog warme poffert zodat de boter smelt _O_
Bargehassusdonderdag 5 december 2024 @ 12:51
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2024 12:50 schreef TommyL0204 het volgende:

[..]
Met bruine suiker en een klontje boter op de nog warme poffert zodat de boter smelt _O_
Ja, dat dus! :D
#ANONIEMdonderdag 5 december 2024 @ 17:53
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2024 10:43 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]
Lijkt erg op wat ik wilde posten: Broeder of Jan in de Zak. Afgelopen weekend heb ik dat voor het eerst in 25 jaar weer eens gegeten en voor het eerst zelf gemaakt. Zo lekker! West-Fries of Zaans. Warm vers uit de pan met stroop of suiker, of opgebakken in de koekenpan.
[ afbeelding ]
Daar was mijn vader altijd gek op, met warme stroop inderdaad. M'n moeder maakt het zo nu en dan nog :)
Molodonderdag 5 december 2024 @ 18:12
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2024 11:37 schreef Bargehassus het volgende:
Ja, Jan in de zak ken ik ook! Bij ons heette het ook wel meelklont.
Dit klinkt echt walgelijk _O-
Bargehassusdonderdag 5 december 2024 @ 18:50
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2024 18:12 schreef Molo het volgende:

[..]
Dit klinkt echt walgelijk _O-
Topicwaardig dus toch? :D
Molodonderdag 5 december 2024 @ 20:54
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2024 18:50 schreef Bargehassus het volgende:

[..]
Topicwaardig dus toch? :D
Absoluut! _O_
bloempje-moivrijdag 6 december 2024 @ 11:12
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2024 18:12 schreef Molo het volgende:

[..]
Dit klinkt echt walgelijk _O-
:D Het ziet er ook goor uit, zeker als je het net uit de zak haalt. Slijmerig en nat. Het is gekookt deeg, niks meer of minder.
Molovrijdag 6 december 2024 @ 13:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2024 11:12 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]
:D Het ziet er ook goor uit, zeker als je het net uit de zak haalt. Slijmerig en nat. Het is gekookt deeg, niks meer of minder.
Net als van die enorme dampfknoedels uit Duitsland, blurghhh
Pure vulling voor armen
Donnavrijdag 6 december 2024 @ 13:45
quote:
2s.gif Op woensdag 4 december 2024 15:28 schreef Papabear het volgende:
Regio West-friesland: Grauwe erwten met uitgebakken spekjes en zuur.

[ afbeelding ]

Grauwe erwten lijken op capucijners, maar worden alleen gedroogd verkocht. Wij vinden ze smaakvoller en het velletje is veel zachter.
Heerlijk!
Hiddendoevrijdag 6 december 2024 @ 14:04
Snert en zult. Vind het allebei goor klinken en het ziet er ook smerig uit.

:r
Lienekienvrijdag 6 december 2024 @ 14:08
Als er dan toch wordt afgeweken van het ‘maar die heerlijk zijn’…

preipol.jpg

Preiprol, maar ik ken het gewoon als preistamppot. Een Zeeuws gerecht, dat bij ons op tafel kwam op verzoek van mijn Zeeuwse vader. Ik vond het geen feest. Vooral die azijnsmaak. Why?! :{
Hiddendoevrijdag 6 december 2024 @ 14:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 december 2024 14:08 schreef Lienekien het volgende:
Als er dan toch wordt afgeweken van het ‘maar die heerlijk zijn’…

[ afbeelding ]

Preiprol, maar ik ken het gewoon als preistamppot. Een Zeeuws gerecht, dat bij ons op tafel kwam op verzoek van mijn Zeeuwse vader. Ik vond het geen feest. Vooral die azijnsmaak. Why?! :{
Geen idee. Ik gebruik altijd (vers geperst) citroensap als smaakmaker. :Y)
Hiddendoevrijdag 6 december 2024 @ 14:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 december 2024 14:08 schreef Lienekien het volgende:
Als er dan toch wordt afgeweken van het ‘maar die heerlijk zijn’…

[ afbeelding ]

Preiprol, maar ik ken het gewoon als preistamppot. Een Zeeuws gerecht, dat bij ons op tafel kwam op verzoek van mijn Zeeuwse vader. Ik vond het geen feest. Vooral die azijnsmaak. Why?! :{
Nog even gezocht en dit gevonden.

https://kookvragen.nl/kookhulp/wat-doet-azijn-in-eten
Lienekienvrijdag 6 december 2024 @ 14:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2024 14:17 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]
Nog even gezocht en dit gevonden.

https://kookvragen.nl/kookhulp/wat-doet-azijn-in-eten
Met mijn ‘why’ bedoel ik dat ik als kind preistamppot vooral niet lekker vond vanwege de azijnsmaak.
Hiddendoevrijdag 6 december 2024 @ 14:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 december 2024 14:27 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Met mijn ‘why’ bedoel ik dat ik als kind preistamppot vooral niet lekker vond vanwege de azijnsmaak.
Okee, dat ontging me dan even.
Mikeyttvrijdag 6 december 2024 @ 17:58
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2024 10:43 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]
Lijkt erg op wat ik wilde posten: Broeder of Jan in de Zak. Afgelopen weekend heb ik dat voor het eerst in 25 jaar weer eens gegeten en voor het eerst zelf gemaakt. Zo lekker! West-Fries of Zaans. Warm vers uit de pan met stroop of suiker, of opgebakken in de koekenpan.
[ afbeelding ]
Dit lijkt een beetje op Duitse Hefekloße/dampfduneln :D
Ook lekker met chocoladesaus
Mikeyttvrijdag 6 december 2024 @ 17:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 december 2024 14:08 schreef Lienekien het volgende:
Als er dan toch wordt afgeweken van het ‘maar die heerlijk zijn’…

[ afbeelding ]

Preiprol, maar ik ken het gewoon als preistamppot. Een Zeeuws gerecht, dat bij ons op tafel kwam op verzoek van mijn Zeeuwse vader. Ik vond het geen feest. Vooral die azijnsmaak. Why?! :{
Preistamppot is best lekker joh
bloempje-moizaterdag 7 december 2024 @ 10:36
quote:
17s.gif Op vrijdag 6 december 2024 17:58 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Dit lijkt een beetje op Duitse Hefekloße/dampfduneln :D
Ook lekker met chocoladesaus
Maar dat moet eerst rijzen en wordt gestoomd. Broeder is gewoon beslag in een zak dat in een zak gaar wordt gekookt.

Chocoladesaus.... Binnenkort toch maar nog eens maken 8-)
Karzaizaterdag 7 december 2024 @ 12:13
broodje halfom, een bekend joods broodje in amsterdam, pekelvlees, kalfslever en zuur
sandwich-world-06.jpg
UitStralingzaterdag 7 december 2024 @ 12:15
Zacht wit broodje kroket met hagelslag, na een paar hapjes vind je het gegarandeerd erg lekker :Y)
Gehennazaterdag 7 december 2024 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2024 12:13 schreef Karzai het volgende:
pekelvlees, kalfslever en zuur
Met reuzel!

Ik snap dat ze het Broodje Halfom zijn gaan noemen, de ingrediënten klinken niet best :P
Hiddendoezaterdag 7 december 2024 @ 12:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2024 12:15 schreef UitStraling het volgende:
Zacht wit broodje kroket met hagelslag, na een paar hapjes vind je het gegarandeerd erg lekker :Y)
Ja, als je zwanger bent zeker! :r
Watuntrikzondag 8 december 2024 @ 11:26
Zure Zult, ook wel Preskop of Hoofdkaas genoemd... Zult is over het algemeen van fijnere structuur
zurezultbakje.jpg
Preskop of hoofdkaas is van grotere stukken in gelei.
Zure-Zult.jpg

Als vleesgerecht en wanneer je weet waarvan het wordt gemaakt "afvalvlees en orgaanvlees" nogal goor. Ook ziet de bereiding er niet al te smakelijk uit... Alles wordt kapot gekoot tot dikke brei, hersenen, tong, oren, staart, poten, gewoon alles, vroeger zelfs de ogen... :P
p1100897-bewerkt-1_orig.jpg

p1100926-bewerkt-1_orig.jpg
Als je het weet en daar gevoelig voor bent, moet even over het idee heenzetten en gewoon proeven...
Licht zuur van smaak, koud gegeten op een sneetje zwart roggebrood best goed te doen en verfrissende snak. :P
Jordy-Bzondag 8 december 2024 @ 12:18
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 december 2024 12:29 schreef Gehenna het volgende:

[..]
Met reuzel!

Ik snap dat ze het Broodje Halfom zijn gaan noemen, de ingrediënten klinken niet best :P
Reuzel op een joods broodje?
Karzaizondag 8 december 2024 @ 12:24
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2024 12:18 schreef Jordy-B het volgende:

[..]
Reuzel op een joods broodje?
pekelvlees is gezouten rundvlees inderdaad
https://www.jumbo.com/rec(...)6c8a3c17c22230de6d1c
runder-pekelvlees.png

[ Bericht 7% gewijzigd door Karzai op 08-12-2024 12:36:50 ]
Sorellazondag 8 december 2024 @ 13:01
Dikke koek
Ik weet nog wel dat mijn oma op haar petroleumstelletje een pan had staan met een beslag van dikke koek en dat stond dan 2 uur te bakken op een laag pitje.
Heerlijk met boter en stroop.
Ik maak het soms ook nog weleens maar dan doe ik het in de oven.

Bakkersverdriet komt hier ook nog weleens op tafel.
Oud witbrood zonder korstjes, heel klein beetje melk, appelmoes, suiker, kaneel en dan laagjes maken en als laatste paneermeel met klontjes boter en dan de oven inschuiven, yummie
Gehennazondag 8 december 2024 @ 19:12
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2024 12:18 schreef Jordy-B het volgende:

[..]
Reuzel op een joods broodje?
Haha misschien toch maar niet _O-
Gehennazondag 8 december 2024 @ 19:14
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2024 11:26 schreef Watuntrik het volgende:
in gelei.
Dit is eigenlijk het goorste stuk _O-