Mikeytt | zaterdag 30 november 2024 @ 17:45 |
Wat zijn van die gerechten/snacks uit jouw thuisregio die daarbuiten als goor zouden worden ervaren? ![]() Hiero ananas met mayo en kaas uit het Amerikaanse zuiden. Lijkt daarbuiten echt door niemand gegeten te worden, maar t is oprecht verrukkelijk ![]() ![]() | |
Jordy-B | zaterdag 30 november 2024 @ 17:46 |
Misschien moet er een plak gebakken deeg en tomatensaus onder. Opleuken met wat ham ofzo. ![]() | |
Mikeytt | zaterdag 30 november 2024 @ 17:46 |
Niet mijn regio, maar Gelderse kruudmoes is prima te doen ![]() ![]() | |
Mikeytt | zaterdag 30 november 2024 @ 17:50 |
Ook uit zuidelijk VS. Limabonen met mayo ![]() ![]() | |
Jordy-B | zaterdag 30 november 2024 @ 17:51 |
mosterdsoep met droge. ![]() | |
valentijn101 | zaterdag 30 november 2024 @ 17:58 |
Limburgs Zuurvlees/ zoervleisch![]() | |
Mikeytt | zaterdag 30 november 2024 @ 18:04 |
Mostsrdsoep heb ik weleens op. Niet met worst tho ![]() | |
Mikeytt | zaterdag 30 november 2024 @ 18:04 |
Moet ik me hierbij voorstellen dat t ook echt zuur is? | |
valentijn101 | zaterdag 30 november 2024 @ 18:13 |
Nee, heerlijk kruidig. (al zit er wel azijn in) Het heeft een beetje weg van hachee. (maar dan lekkerder ![]() | |
Lt.Bookman | zaterdag 30 november 2024 @ 18:21 |
Het is een lokale variant van stoofvlees, waarbij het vlees een nacht wordt gemarineerd in verdunde azijn. Later wordt o.a. peperkoek en appelstroop toegevoegd, dus zuur smaakt het niet. | |
ieniminimuis | zaterdag 30 november 2024 @ 18:25 |
Balkenbrij. Zelf nooit gegeten andere mensen zweren erbij | |
SoS87 | zaterdag 30 november 2024 @ 18:47 |
Vocking worst ![]() | |
Mikeytt | zaterdag 30 november 2024 @ 19:34 |
Lijkt een beetje op black pudding uit Engeland, en dat is ook best goed te doen ondanks te presentatie ![]() | |
Janneke141 | zaterdag 30 november 2024 @ 19:36 |
![]() | |
Stepperoller | zaterdag 30 november 2024 @ 19:49 |
Dit is niet te hachelen man. | |
Stepperoller | zaterdag 30 november 2024 @ 19:49 |
Dit is wel lekker. Maar het scheelt wel als je ermee opgegroeid bent, anders had ik het niet gelust denk ik. ![]() | |
Invisibli | zaterdag 30 november 2024 @ 22:29 |
Een bolus kan goor klinken als jet voor t' eerste hoort. Maar is best lekker. Het ziet er ook uit als een gedraaide flats die in het toilet zou kunnen liggen. | |
golfer | zondag 1 december 2024 @ 11:41 |
Woon jij in het zuiden van de USA? | |
Mikeytt | zondag 1 december 2024 @ 11:52 |
Gewoon in Rotterdam, maar ben er wel opgegroeid en vrijwel al mijn familie woon ter | |
Mikeytt | zondag 1 december 2024 @ 11:52 |
Zag er voor het eerst indd uit als een drol tot ik erachter kwam dat het gewoon een kaneelbroodje was ![]() | |
ReplaR | zondag 1 december 2024 @ 11:53 |
Zuurkoolsoep uit Tsjechië. | |
#ANONIEM | woensdag 4 december 2024 @ 15:28 |
Regio West-friesland: Grauwe erwten met uitgebakken spekjes en zuur.![]() Grauwe erwten lijken op capucijners, maar worden alleen gedroogd verkocht. Wij vinden ze smaakvoller en het velletje is veel zachter. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-12-2024 15:51:12 ] | |
Bargehassus | woensdag 4 december 2024 @ 15:42 |
Poffert!![]() | |
Gehenna | woensdag 4 december 2024 @ 15:50 |
![]() Bloedworst, alleen de naam al ![]() ![]() | |
Gehenna | woensdag 4 december 2024 @ 15:56 |
Oh en spekkedikk'n![]() Zit een beetje tussen pannenkoeken en knieperties in, maar dan met droge worst en/of spek | |
Sapstengel | woensdag 4 december 2024 @ 16:02 |
Dit maakte mijn oma altijd. Lijkt inderdaad een bord met hondenkots, maar smaakt prima. | |
Mikeytt | woensdag 4 december 2024 @ 16:55 |
Weleens gehad vroeger als onderdeel van een full English. Prima te doen ![]() | |
Mikeytt | woensdag 4 december 2024 @ 16:56 |
Lijken op zachte stroopwafels. ![]() | |
Mikeytt | woensdag 4 december 2024 @ 16:56 |
@Stepperoller, lees je mee? ![]() | |
Gehenna | woensdag 4 december 2024 @ 17:00 |
Wel ander deeg, en dus meer hartig. Nog nooit gezien in een winkel, ik ken ook maar enkelingen die het maken, de meest met zo'n wafelijzer gaan enkel voor de knieperties | |
Moass | woensdag 4 december 2024 @ 17:40 |
Votkaramel | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 4 december 2024 @ 19:00 |
![]() Wie kent hem niet ![]() | |
Farenji | woensdag 4 december 2024 @ 19:22 |
In de snackbar hebben ze wel goorder klinkende dingen dan kapsalon. Wat dacht je van het "open been" aka "open ruggetje" (frikandel speciaal) of het "jos brinkie" (frikandel besmeurd met bruine pindasaus). | |
bloempje-moi | donderdag 5 december 2024 @ 10:43 |
Lijkt erg op wat ik wilde posten: Broeder of Jan in de Zak. Afgelopen weekend heb ik dat voor het eerst in 25 jaar weer eens gegeten en voor het eerst zelf gemaakt. Zo lekker! West-Fries of Zaans. Warm vers uit de pan met stroop of suiker, of opgebakken in de koekenpan. ![]() | |
Bargehassus | donderdag 5 december 2024 @ 11:37 |
Ja, Jan in de zak ken ik ook! Bij ons heette het ook wel meelklont. | |
bloempje-moi | donderdag 5 december 2024 @ 12:21 |
![]() | |
TommyL0204 | donderdag 5 december 2024 @ 12:50 |
Met bruine suiker en een klontje boter op de nog warme poffert zodat de boter smelt ![]() | |
Bargehassus | donderdag 5 december 2024 @ 12:51 |
Ja, dat dus! ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 5 december 2024 @ 17:53 |
Daar was mijn vader altijd gek op, met warme stroop inderdaad. M'n moeder maakt het zo nu en dan nog ![]() | |
Molo | donderdag 5 december 2024 @ 18:12 |
Dit klinkt echt walgelijk ![]() | |
Bargehassus | donderdag 5 december 2024 @ 18:50 |
Topicwaardig dus toch? ![]() | |
Molo | donderdag 5 december 2024 @ 20:54 |
Absoluut! ![]() | |
bloempje-moi | vrijdag 6 december 2024 @ 11:12 |
![]() | |
Molo | vrijdag 6 december 2024 @ 13:42 |
Net als van die enorme dampfknoedels uit Duitsland, blurghhh Pure vulling voor armen | |
Donna | vrijdag 6 december 2024 @ 13:45 |
Heerlijk! | |
Hiddendoe | vrijdag 6 december 2024 @ 14:04 |
Snert en zult. Vind het allebei goor klinken en het ziet er ook smerig uit.![]() | |
Lienekien | vrijdag 6 december 2024 @ 14:08 |
Als er dan toch wordt afgeweken van het ‘maar die heerlijk zijn’…![]() Preiprol, maar ik ken het gewoon als preistamppot. Een Zeeuws gerecht, dat bij ons op tafel kwam op verzoek van mijn Zeeuwse vader. Ik vond het geen feest. Vooral die azijnsmaak. Why?! ![]() | |
Hiddendoe | vrijdag 6 december 2024 @ 14:14 |
Geen idee. Ik gebruik altijd (vers geperst) citroensap als smaakmaker. ![]() | |
Hiddendoe | vrijdag 6 december 2024 @ 14:17 |
Nog even gezocht en dit gevonden. https://kookvragen.nl/kookhulp/wat-doet-azijn-in-eten | |
Lienekien | vrijdag 6 december 2024 @ 14:27 |
Met mijn ‘why’ bedoel ik dat ik als kind preistamppot vooral niet lekker vond vanwege de azijnsmaak. | |
Hiddendoe | vrijdag 6 december 2024 @ 14:29 |
Okee, dat ontging me dan even. | |
Mikeytt | vrijdag 6 december 2024 @ 17:58 |
Dit lijkt een beetje op Duitse Hefekloße/dampfduneln ![]() Ook lekker met chocoladesaus | |
Mikeytt | vrijdag 6 december 2024 @ 17:59 |
Preistamppot is best lekker joh | |
bloempje-moi | zaterdag 7 december 2024 @ 10:36 |
Maar dat moet eerst rijzen en wordt gestoomd. Broeder is gewoon beslag in een zak dat in een zak gaar wordt gekookt. Chocoladesaus.... Binnenkort toch maar nog eens maken ![]() | |
Karzai | zaterdag 7 december 2024 @ 12:13 |
broodje halfom, een bekend joods broodje in amsterdam, pekelvlees, kalfslever en zuur![]() | |
UitStraling | zaterdag 7 december 2024 @ 12:15 |
Zacht wit broodje kroket met hagelslag, na een paar hapjes vind je het gegarandeerd erg lekker ![]() | |
Gehenna | zaterdag 7 december 2024 @ 12:29 |
Met reuzel! Ik snap dat ze het Broodje Halfom zijn gaan noemen, de ingrediënten klinken niet best ![]() | |
Hiddendoe | zaterdag 7 december 2024 @ 12:42 |
Ja, als je zwanger bent zeker! ![]() | |
Watuntrik | zondag 8 december 2024 @ 11:26 |
Zure Zult, ook wel Preskop of Hoofdkaas genoemd... Zult is over het algemeen van fijnere structuur![]() Preskop of hoofdkaas is van grotere stukken in gelei. ![]() Als vleesgerecht en wanneer je weet waarvan het wordt gemaakt "afvalvlees en orgaanvlees" nogal goor. Ook ziet de bereiding er niet al te smakelijk uit... Alles wordt kapot gekoot tot dikke brei, hersenen, tong, oren, staart, poten, gewoon alles, vroeger zelfs de ogen... ![]() ![]() ![]() Als je het weet en daar gevoelig voor bent, moet even over het idee heenzetten en gewoon proeven... Licht zuur van smaak, koud gegeten op een sneetje zwart roggebrood best goed te doen en verfrissende snak. ![]() | |
Jordy-B | zondag 8 december 2024 @ 12:18 |
Reuzel op een joods broodje? | |
Karzai | zondag 8 december 2024 @ 12:24 |
pekelvlees is gezouten rundvlees inderdaad https://www.jumbo.com/rec(...)6c8a3c17c22230de6d1c ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Karzai op 08-12-2024 12:36:50 ] | |
Sorella | zondag 8 december 2024 @ 13:01 |
Dikke koek Ik weet nog wel dat mijn oma op haar petroleumstelletje een pan had staan met een beslag van dikke koek en dat stond dan 2 uur te bakken op een laag pitje. Heerlijk met boter en stroop. Ik maak het soms ook nog weleens maar dan doe ik het in de oven. Bakkersverdriet komt hier ook nog weleens op tafel. Oud witbrood zonder korstjes, heel klein beetje melk, appelmoes, suiker, kaneel en dan laagjes maken en als laatste paneermeel met klontjes boter en dan de oven inschuiven, yummie | |
Gehenna | zondag 8 december 2024 @ 19:12 |
Haha misschien toch maar niet ![]() | |
Gehenna | zondag 8 december 2024 @ 19:14 |
Dit is eigenlijk het goorste stuk ![]() |