Software engineers hebben ook (theoretisch) gefantaseerd over het geheim van Jan Sloot, niemand is er tot nu toe uitgekomen, of heeft het hem nagedaan op een manier passend binnen het octrooi? Via de jou genoemde website en zoekopdracht op het forum aldaar kwam ik o.a.bij deze:quote:Op zaterdag 30 november 2024 22:35 schreef Matrixcode het volgende:
Misschien interessant de pagina https://jansloot.telcomsoft.nl mn demo DNA met daarbij horende WhitePaper.
Ook de demo scene 4079 bytes voor 3.5 minuten duurde film rendering
Ik parkeer voor later of anderen:quote:Op zaterdag 30 november 2024 19:51 schreef Beathoven het volgende:
- Ik denk persoonlijk dat we wel erg off-road gaan zitten als het hele artikel in de conclusies 'beeld, beeld, beeld' behandeld en we een hele wereld ophangen aan de hieronder (letterlijk overgenomen regels) buiten de conclusie:
Zo is dezelfde technologie als hierin beschreven ook bijvoorbeeld bruikbaar voor geluidsregistratie, waarbij voor de registratie onderscheiden kan worden in een meertal basistonen liggend in het gehoorbereik.
Ik lees dat als een zware bijzaak.. terzijde geschoven door de indiener.
Opzich wel handig om de octrooien in de op te zettenquote:Op zondag 1 december 2024 15:59 schreef yessie234 het volgende:
Bijna vol, zal ik een nieuwe OT alvast gaan maken? Aanvullen kan altijd nog.
Staat er in want daar zijn we hier gebleven. Ik heb nog nooit een OT geopend in een # reeks, hoe doe ik dat, zo'n deel negen openen in de titel van de OT. Gewoon verwijzen naar dit deel in de topic ID?quote:Op zondag 1 december 2024 16:34 schreef 111210 het volgende:
[..]
Opzich wel handig om de octrooien in de op te zetten
Kan allemaal nog anders, dus laat even weten, ik het later ook nog aanpassenquote:Titel:#9 Reverse engineeren van de broncode, Jan Sloot en Roel Pieper
In 2004 verscheen het boek De Broncode van Quote 500 journalist Erik Smit. Hij heeft vier jaar aan zijn boek gewerkt. Het is het enige standaardwerk over de uitvinding van Jan Sloot (27 augustus 1945-11 juli 1999) dat ooit verschenen is.
Het verhaal over Jan Sloot is in BNW bekend:
Televisiereparateur uit Nieuwegein vindt een revolutionaire manier uit om films dusdanig te coderen, dat een speelfilm op 4KB past. De uitvinding wekt de interesse van vele geïnteresseerden, onder andere de kroonprins bij Philips om Cor Boonstra op te volgen, Roel Pieper.
Roel Pieper is dusdanig onder de indruk dat hij Philips verlaat en met Jan Sloot en zijn uitvinding -dat gedemonstreerd wordt met een kastje en kaartje- naar de USA vliegt om investeerders voor de uitvinding te vinden. Dat lukt. Een miljoenendeal voor Sloot en zijn trouwe volgers, en voor Roel Pieper.
Jan Sloot ligt plots dood in zijn tuin, het geheim van de broncode is nergens meer te vinden.
In deel acht over de broncode en Jan Sloot zijn verschillende oude, en nieuwe thema’s rond het mysterie verkend.
Een greep uit de vragen die geopperd zijn en onderzocht werden in deel 8:
-Wie was de persoon Jan Sloot;
-Wie waren de mensen in zijn entourage rond de miljoenendeal;
-Wat stond er in de octrooien die op naam stonden van Sloot;
-Door wie en wat zou Jan Sloot geïnspireerd zijn, om te onderzoeken wat het technisch was;
-Hebben specialisten uit de ICT iets over het hoofd gezien bij analyse van de claims, en wat dan?
-Hoe zag de tijd dat Jan Sloot zijn uitvindingen deed eruit? Wat kunnen we nog reconstrueren?
Natuurlijk zijn ook BNW mystificaties besproken zoals was Jan Sloot een patsy in handen van Pieper, had Jan Sloot met zijn uitvindingen krachten op hem afgeroepen, die groter waren dan hijzelf? Niet alleen voor hem maar ook zijn trouwe team volgers, en multinationals als Philips en Silicon Valley investeerders?
Op de laatste pagina ’s van deel acht werden de octrooien besproken, dus daar was de discussie gebleven.
Follow de money:
Jan Sloot had twee octrooien op zijn naam staan, voor zover wij konden vinden, en omdat die zich niet laten copy-pasten vanaf de website waar ze staan, hier de claims met link naar het origineel:quote:Werkwijze en Inrichting voor het opslaan van gegegens (link gehele document)
Octrooi NL1009908
Ingediend augustus 1998, ingeschreven 22 februari 2000
Octrooihouder: Jan Sloot. Geboren 27 augustus 1945, overleden 11 juli 1999.
De onderhavige uitvinding betreft een werkwijze van het het op efficiënte wijze opslaan van digitale gegevens, waarbij de gegevens elk een aftelbaar mogelijke waarden kunnen aannemen, waarbij de werkwijze de volgende stappen omvat:
-het in het geheugen opslaan van alle mogelijke waarden;
-het verdelen van gegevens in gedeelten van vooraf bepaalde aantallen gegevens;
-het opslaan van een blokgegevenswaarde van het gedeelte van de gegevens welke blokgegevenswaarde is samengesteld uit de gegevenswaarden van elk van de gegevens en de positie binnen een of meer gedeelten en;
-het toekennen van een volgnummer van elk van de opgeslagen gegevensgedeelten.Inleiding en achtergrond bij het onderwerpquote:Registratie-, transmissie, en weergeefsysteem voor video-informatie.
Octrooi NL1005930C2
Ingediend 29 april 1997, ingeschreven 2 november 1998
Octrooihouder JVR Services Nieuwegein BV
De uitvinding heeft betrekking op een registratie- transmissie en weergeefsysteem voor video-informatie omvattende een eerste codeerorgaan voor het in elkaar omzetten van het ten minste beeldpunt of pixelinformatie in een eerste getalswaarde, en een registratie-orgaan voor het vastleggen en weergeven van een rij getalswaarden, gekenmerkt door een lijncoderingsorgaan voor het verschaffen van een tweede getalswaarde welke verwijst naar een uit naastliggende pixels gevormde rij beeldpunten die een beeldlijn vormen, en een beeldcodeerorgaan voor het verschaffen van een derde getalswaarde welke verwijst naar een uit ondergeschikte rijen beeldpunten samengesteld beeld.
Uitzendingen bij actualiteitenrubriek Netwerk:
Deel 1:
Bekijk deze YouTube-video
Deel 2:
Bekijk deze YouTube-video
Website met vele links over dit onderwerp:
https://jansloot.telcomsoft.nl/
Vanaf deze website werkt copy-paste niet. Schermafbeelding upload maakt duidelijk waar je het over hebt als je ernaar verwijst.
Links over dit onderwerp buiten BNW of buiten deze reeks in BNW (niet compleet, niet chronologisch)
W&T / Analoge films digitaal streamen, kon dit?
BNW / Ik weet mogelijk hoe het systeem van Sloot werkt
JolandaSL in DIG / Het Sloot Digital Coding System (SDCS)
Aanvullingen of suggesties voor de OT -het is een van de eerste OT's die ik maak- dus laat me dat weten.
Over de broncode (en alles daar omheen) kunnen we hieronder discussiëren.
"Je hebt gewoon een andere manier van denken nodig om het te begrijpen"
Hierbij moeten we ons zo goed mogelijk houden aan de richtlijnen voor BNW.
Gaat volgens mij vanzelf als het topic vol is, dan staat er onder ergens een knop met “nieuwe reeks openen”quote:Op zondag 1 december 2024 16:42 schreef yessie234 het volgende:
[..]
Staat er in want daar zijn we hier gebleven. Ik heb nog nooit een OT geopend in een # reeks, hoe doe ik dat, zo'n deel negen openen in de titel van de OT. Gewoon verwijzen naar dit deel in de topic ID?
Wordt deze automatisch gesloten of hoe zit dat?
Ik heb de kopteksten van de octrooien, links naar de netwerk docu's , link naar www.jansloot.telcomsoft.nl, een paar topics buiten deze reeks in BNW en buiten BNW genoemd (aanvullingen welkom)
Iemand nog tips, aanvullingen? Dan zal ik het uploaden (zodra ik weet hoe ik deze moet sluiten) Wel handig als het vervolg is in de reeks, makkelijker zoeken voor iedereen. Concept tekst voor volgende OT kan ik ook hier plaatsen, is die meteen naar wens zodra we naar deel negen gaan.
Ach zo. Dan moet ik nog een hele lange post plaatsen ander is mijn geschrijf voor niets geweest. Jammer dat er zo weinig foto's en bewegende beelden van Jan Sloot te vinden zijn. Ik zal nog in de patenten kijken, daar staan wat schema's bij.quote:Op zondag 1 december 2024 18:01 schreef 111210 het volgende:
[..]
Gaat volgens mij vanzelf als het topic vol is, dan staat er onder ergens een knop met “nieuwe reeks openen”
Wat denk je dat waarschijnlijker isquote:Op maandag 10 februari 2025 10:00 schreef CoosM777 het volgende:
Wat ik nog nooit ergens heb gelezen, is de vraag waarom Jan Sloot twaalf jaar bezig zou zijn geweest om de boel op te lichten.
Tuurlijk, in theorie kan het. Maar dan vraag ik me af hoe je jezelf zolang gemotiveerd houdt om anderen op te lichten.
Je kunt stellen: om snel veel geld te verdienen. Maar als het dan zo evident is dat die oplichterij direct aan het licht zou komen, dan zou hij er toch nooit aan begonnen zijn?
Kortom: de oplichtingstheorie lijkt me hoogst onwaarschijnlijk.
Het enige dat ik me - wat die vermeende oplichting betreft - nog kan indenken, is dat hij concludeerde dat hij twaalf jaar lang voor niks heeft gewerkt omdat hij zijn uitvinding uiteindelijk niet werkend kreeg. Vervolgens zou hij een slim demokastje kunnen hebben gefabriceerd om mogelijke investeerders te interesseren.
Maar ook dat is onzinnig omdat ook in dit scenario het bedrog onmiddellijk zou uitkomen.
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ookquote:
Een oplichter werkt doorgaans niet 12 jaar lang aan zijn con. Wel is natuurlijk het volgende mogelijk:quote:Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.
Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.
Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.
Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ookquote:
Beantwoord de vraag eens over wat waarschijnlijker is.quote:Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.
Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.
Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.
Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ookquote:
Joh, er zijn mensen die hun hele leven besteden aan anderen oplichten, kunsthandelaar Michel van Rijn bijvoorbeeld en die is nog een keer van positie gewisseld ook. Dus iemand die zich slechts 12 jaar met oplichting bezighoudt is niet zo heel bijzonder. Het heeft lang geduurd voordat Sloot met de mensen in contact kwam die zijn vinding konden beoordelen, en er in wilden investeren. Zijn eerste compagnon was een keukenboer.quote:Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.
Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.
Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.
Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ookquote:
Ik denk dat het waarschijnlijk is dat hij volkomen overtuigd was van de genialiteit van zijn uitvinding, en bleef proberen het idee ook in de praktijk te realiseren. En ik acht het wel mogelijk dat hij toen voor de investeerders een demo heeft gehouden die volkomen fake was, in de hoop zo voldoende financiering te krijgen om uiteindelijk tot een werkend product te komen. Dus ja, hij was een oplichter want de demo was nep, maar niet om er direct rijk mee te worden, maar om zijn geniale uitvinding gerealiseerd te krijgen.quote:Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.
Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.
Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.
Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
Wat denk jij dan dat hij was?quote:Op maandag 10 februari 2025 18:56 schreef CoosM777 het volgende:
Het gaat me om de psychologie achter dit verhaal. Sloot wegzetten als een fantast/oplichter is volgens mij, om de redenen die ik hierboven heb gegeven, te makkelijk en te kort door de bocht.
quote:quote:Op maandag 10 februari 2025 13:26 schreef CoosM777 het volgende:
Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.
Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.
Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.
Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.quote:Op maandag 10 februari 2025 17:39 schreef yessie234 het volgende:
[..]
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ook
[..]
Joh, er zijn mensen die hun hele leven besteden aan anderen oplichten, kunsthandelaar Michel van Rijn bijvoorbeeld en die is nog een keer van positie gewisseld ook. Dus iemand die zich slechts 12 jaar met oplichting bezighoudt is niet zo heel bijzonder. Het heeft lang geduurd voordat Sloot met de mensen in contact kwam die zijn vinding konden beoordelen, en er in wilden investeren. Zijn eerste compagnon was een keukenboer.
**Even begrijpelijk gequoot voor de liefhebbers van kissebizz**quote:Op maandag 10 februari 2025 18:56 schreef CoosM777 het volgende:
88even begrijpelijk gequoot hier voor de liefhebbers van kissebizz88
Begrijpend lezen is toch een dingetje, hè. Het verschil met Sloot is dat die Van Rijn jarenlang geld verdiende zonder ontmaskerd te worden. Dan kan ik het me er nog íets bij voorstellen.
Maar wáárom zou je iemand willen oplichten als je oplichterij meteen ontdekt wordt? Dan is die oplichterij toch zinloos? En al helemaal als je er twaalf jaar aan werkt en weet dat je meteen door de mand gaat vallen.
Het gaat me om de psychologie achter dit verhaal. Sloot wegzetten als een fantast/oplichter is volgens mij, om de redenen die ik hierboven heb gegeven, te makkelijk en te kort door de bocht.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |