abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_215727307
Een artikel uit 2009 als resultaat op de naam Jogchum Reitsma + Philips

Websurfen op tv rukt op
Marc Laan
4–5 minutes

Nieuws

Internetsurfen op de televisie is in aantocht. De tv-fabrikanten hebben er fraaie namen voor, zoals Internet@tv, Net TV of Medi@2. Probleem is: zoveel namen, zoveel systemen, die niet makkelijk met elkaar overweg kunnen.

Oneerbiedig heet het nieuwe mediasnufje ook wel Teletekst 2.0, omdat allerlei tekstdiensten, zoals het weerbericht of de programmagids, via één druk op de afstandsbediening op het tv-scherm getoond worden. Maar ook filmpjes op YouTube, Flickr-foto's en video's van CNN komen straks rechtstreeks vanaf het web op de tv de woonkamer binnen. Buienradar.nl is al gestrikt om weerplaatjes te leveren. Restaurantgids Iens brengt eetrecensies.

Die afstandsbediening is essentieel: internet op de tv bestaat al jaren, maar tot nog toe zijn er allerlei extra kastjes, kabels en zappers bij nodig. Samsung toonde onlangs een nieuwe generatie Internet@tv, een tv-toestel waarbij webtoegang in de afstandsbediening is ingebakken. Internet zit standaard in het bedieningsmenu van de tv. Philips komt over enkele weken met zijn versie, Net TV, op de markt. Sony, LG, Pioneer en Panasonic volgen niet veel later.

Nadeel van de web-tv's is dat de meeste fabrikanten de controle houden over het aanbod van websites. Bij Samsung verschijnt onderin beeld een balk met een keuzemenu, aanklikbaar met de zapper. Ook Philips kiest liever zelf zijn partners uit die video's en informatie leveren op zijn apparaat Net TV, zoals PSV, Iens en Buienradar.

Veel webdiensten zijn bereid de hardwarefabrikant te betalen voor de doorgifte van hun pagina's. Er zit geen webbrowser ingebouwd in de internet-tv's. Samsung, Sony en Toshiba gebruiken in plaats hiervan het besloten web-tv-platform Widget Channel dat Yahoo en Intel hebben ontwikkeld. De fabrikanten hopen zo de controle te houden over eventuele reclame-inkomsten, die zij kunnen delen met de leveranciers van de webpagina's. De kijker wordt gegijzeld via het gemak van zijn afstandsbediening. Immers, zappen en surfen met een toetsenbord is onhandig.

Welke Nederlandse websites er straks op de tv te zien zijn, is nog lang niet duidelijk. Wie een web-tv-toestel aanschaft, moet dus nagaan of bijvoorbeeld YouTube of Buienradar wel of niet in het aanbod zitten.
Entertainment

Bijkomend probleem voor de consument is dat er geen standaardtechnologie bestaat voor het navigeren door websites op een tv. Diverse fabrikanten hanteren eigen kwaliteitsnormen en videoformaten, die onderling lang niet altijd gemakkelijk uitwisselbaar zijn. Raymon Mesterom, marketingmanager bij Samsung, verwacht dat de consument ondanks de economische crisis bereid is dit jaar nog de portemonnee te trekken voor de peperdure tv-toestellen waarin web-tv is ingebouwd. ,,De televisiemarkt als geheel krimpt dit jaar tien procent, maar de verkoop van toestellen die extra diensten en nieuwe snufjes bieden, zal enkele procenten groeien.''

Door de verslechterende economie hebben mensen bovendien meer behoefte aan entertainment thuis, denkt Mesterom. Hij schat dat de helft van de platte tv's die zijn concern dit jaar op de markt brengt, voorzien is van web-tv. De prijzen liegen er niet om, duizend euro is bij Samsung al gauw het prijskaartje, maar grotere beeldformaten komen makkelijk boven de tweeduizend euro.

Samsungs topmodel van drieduizend euro combineert web-tv bovendien met een nieuwe, haarscherpe beeldtechniek, waarbij led-licht het traditionele lcd-beeld vervangt. Het stroomverbruik van led-tv's ligt veertig procent onder dat van een lcd-monitor. De kabelsalade in de woonkamer kan beperkt blijven doordat het web draadloos binnenstroomt in de tv. Daar is dan wel een snel webabonnement plus modem bij nodig.


https://www.nd.nl/leven/leven/735696/websurfen-op-tv-rukt-op
pi_215728517
Misschien interessant de pagina https://jansloot.telcomsoft.nl mn demo DNA met daarbij horende WhitePaper.

Ook de demo scene 4079 bytes voor 3.5 minuten duurde film rendering
pi_215731280
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2024 22:35 schreef Matrixcode het volgende:
Misschien interessant de pagina https://jansloot.telcomsoft.nl mn demo DNA met daarbij horende WhitePaper.

Ook de demo scene 4079 bytes voor 3.5 minuten duurde film rendering
Software engineers hebben ook (theoretisch) gefantaseerd over het geheim van Jan Sloot, niemand is er tot nu toe uitgekomen, of heeft het hem nagedaan op een manier passend binnen het octrooi? Via de jou genoemde website en zoekopdracht op het forum aldaar kwam ik o.a.bij deze:

BNW / Ik weet mogelijk hoe het systeem van Sloot werkt van onsaller @raptorix

Vergeet niet dat de octrooihouder grote financiële belangen heeft bij het Geheim van Jan. Een reden om afentoe het vuurtje weer op te poken.

Twintig jaar na het verschijnen van het boek De Broncode, is uit de richting van software enginering nooit iets gekomen wat de vinding verklaard. Boek belicht ook niet alle denkbare aspecten rond de zaak. Er moet toch een verklaring zijn a) waarom het al twintig jaar zo tot de verbeelding spreekt en b) het onderzoek uit de hoek van de engineers nooit iets heeft opgeleverd wat de gebeurtenissen en het Geheim van Jan verklaart.

Misschien zijn er nog te onderzoeken (bij)zaken die techneuten over het hoofd zien.

Of krampachtig niet willen zien. De beroepsdeformatie van de automatiseerder. ("het lijken wel mensen")

En hiermee specialisten uit andere disciplines bewust-onbewust buiten trachten te sluiten over iets dat wat menselijk, maatschappelijk en historisch, binnen ander verklaringskader past wat evengoed voor waarheid aangenomen kan worden.

Erik Smit was een Quote 500 journalist. Boek kwam tot stand in de periode 2000-2004. Wat ik eruit gelezen heb, lijkt het door vlotte schijfstijl net alsof hij zelf bij bijeenkomsten en gebeurtenissen was. Dat was hij niet. Trucje van een onderzoeksjournalist om een populair wetenschappelijk boek te schrijven dat goed verkocht, nog steeds gelezen wordt, en voor hem leuk was om aan te werken.

[ Bericht 6% gewijzigd door yessie234 op 01-12-2024 11:31:40 ]
pi_215731745
quote:
5s.gif Op zaterdag 30 november 2024 19:51 schreef Beathoven het volgende:
- Ik denk persoonlijk dat we wel erg off-road gaan zitten als het hele artikel in de conclusies 'beeld, beeld, beeld' behandeld en we een hele wereld ophangen aan de hieronder (letterlijk overgenomen regels) buiten de conclusie:
Zo is dezelfde technologie als hierin beschreven ook bijvoorbeeld bruikbaar voor geluidsregistratie, waarbij voor de registratie onderscheiden kan worden in een meertal basistonen liggend in het gehoorbereik.

Ik lees dat als een zware bijzaak.. terzijde geschoven door de indiener.
Ik parkeer voor later of anderen:
-Liggend binnen het gehoorbereik. Gaan we uit van mensen of vleermuizen. Normaal gehoor is normatief.Gehoorbereik (toonhoogte en hard-zacht) verandert gedurende een mensenleven.
-basistonen. Wat zijn dat in samenhang met gehoorbereik. Frequenties niet genoemd. Audioloog, kom er maar bij.

[ Bericht 2% gewijzigd door yessie234 op 01-12-2024 10:16:16 ]
pi_215732674
Werkwijze en Inrichting voor het opslaan van gegegens

Octrooi NL1009908

Ingediend augustus 1998, ingeschreven 22 februari 2000

Octrooihouder: Jan Sloot. Geboren 27 augustus 1945, overleden 11 juli 1999.

De onderhavige uitvinding betreft een werkwijze van het het op efficiënte wijze opslaan van digitale gegevens, waarbij de gegevens elk een aftelbaar mogelijke waarden kunnen aannemen, waarbij de werkwijze de volgende stappen omvat:

-het in het geheugen opslaan van alle mogelijke waarden;
-het verdelen van gegevens in gedeelten van vooraf bepaalde aantallen gegevens;
-het opslaan van een blokgegevenswaarde van het gedeelte van de gegevens welke blokgegevenswaarde is samengesteld uit de gegevenswaarden van elk van de gegevens en de positie binnen een of meer gedeelten en;
-het toekennen van een volgnummer van elk van de opgeslagen gegevensgedeelten.
pi_215736626
Bijna vol, zal ik een nieuwe OT alvast gaan maken? Aanvullen kan altijd nog.
pi_215737065
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2024 15:59 schreef yessie234 het volgende:
Bijna vol, zal ik een nieuwe OT alvast gaan maken? Aanvullen kan altijd nog.
Opzich wel handig om de octrooien in de op te zetten
pi_215737176
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2024 16:34 schreef 111210 het volgende:

[..]
Opzich wel handig om de octrooien in de op te zetten
Staat er in want daar zijn we hier gebleven. Ik heb nog nooit een OT geopend in een # reeks, hoe doe ik dat, zo'n deel negen openen in de titel van de OT. Gewoon verwijzen naar dit deel in de topic ID?

Wordt deze automatisch gesloten of hoe zit dat?

Ik heb de kopteksten van de octrooien, links naar de netwerk docu's , link naar www.jansloot.telcomsoft.nl, een paar topics buiten deze reeks in BNW en buiten BNW genoemd (aanvullingen welkom)

Iemand nog tips, aanvullingen? Dan zal ik het uploaden (zodra ik weet hoe ik deze moet sluiten) Wel handig als het vervolg is in de reeks, makkelijker zoeken voor iedereen. Concept tekst voor volgende OT kan ik ook hier plaatsen, is die meteen naar wens zodra we naar deel negen gaan.

[ Bericht 9% gewijzigd door yessie234 op 01-12-2024 17:00:22 ]
pi_215737755
Ik heb koudwatervrees, vinden jullie dit kunnen?

quote:
Titel:#9 Reverse engineeren van de broncode, Jan Sloot en Roel Pieper

In 2004 verscheen het boek De Broncode van Quote 500 journalist Erik Smit. Hij heeft vier jaar aan zijn boek gewerkt. Het is het enige standaardwerk over de uitvinding van Jan Sloot (27 augustus 1945-11 juli 1999) dat ooit verschenen is.

Het verhaal over Jan Sloot is in BNW bekend:

Televisiereparateur uit Nieuwegein vindt een revolutionaire manier uit om films dusdanig te coderen, dat een speelfilm op 4KB past. De uitvinding wekt de interesse van vele geïnteresseerden, onder andere de kroonprins bij Philips om Cor Boonstra op te volgen, Roel Pieper.

Roel Pieper is dusdanig onder de indruk dat hij Philips verlaat en met Jan Sloot en zijn uitvinding -dat gedemonstreerd wordt met een kastje en kaartje- naar de USA vliegt om investeerders voor de uitvinding te vinden. Dat lukt. Een miljoenendeal voor Sloot en zijn trouwe volgers, en voor Roel Pieper.

Jan Sloot ligt plots dood in zijn tuin, het geheim van de broncode is nergens meer te vinden.

In deel acht over de broncode en Jan Sloot zijn verschillende oude, en nieuwe thema’s rond het mysterie verkend.

Een greep uit de vragen die geopperd zijn en onderzocht werden in deel 8:
-Wie was de persoon Jan Sloot;
-Wie waren de mensen in zijn entourage rond de miljoenendeal;
-Wat stond er in de octrooien die op naam stonden van Sloot;
-Door wie en wat zou Jan Sloot geïnspireerd zijn, om te onderzoeken wat het technisch was;
-Hebben specialisten uit de ICT iets over het hoofd gezien bij analyse van de claims, en wat dan?
-Hoe zag de tijd dat Jan Sloot zijn uitvindingen deed eruit? Wat kunnen we nog reconstrueren?

Natuurlijk zijn ook BNW mystificaties besproken zoals was Jan Sloot een patsy in handen van Pieper, had Jan Sloot met zijn uitvindingen krachten op hem afgeroepen, die groter waren dan hijzelf? Niet alleen voor hem maar ook zijn trouwe team volgers, en multinationals als Philips en Silicon Valley investeerders?

Op de laatste pagina ’s van deel acht werden de octrooien besproken, dus daar was de discussie gebleven.

Follow de money:

Jan Sloot had twee octrooien op zijn naam staan, voor zover wij konden vinden, en omdat die zich niet laten copy-pasten vanaf de website waar ze staan, hier de claims met link naar het origineel:

quote:
Werkwijze en Inrichting voor het opslaan van gegegens (link gehele document)

Octrooi NL1009908

Ingediend augustus 1998, ingeschreven 22 februari 2000

Octrooihouder: Jan Sloot. Geboren 27 augustus 1945, overleden 11 juli 1999.

De onderhavige uitvinding betreft een werkwijze van het het op efficiënte wijze opslaan van digitale gegevens, waarbij de gegevens elk een aftelbaar mogelijke waarden kunnen aannemen, waarbij de werkwijze de volgende stappen omvat:

-het in het geheugen opslaan van alle mogelijke waarden;
-het verdelen van gegevens in gedeelten van vooraf bepaalde aantallen gegevens;
-het opslaan van een blokgegevenswaarde van het gedeelte van de gegevens welke blokgegevenswaarde is samengesteld uit de gegevenswaarden van elk van de gegevens en de positie binnen een of meer gedeelten en;
-het toekennen van een volgnummer van elk van de opgeslagen gegevensgedeelten.
quote:
Registratie-, transmissie, en weergeefsysteem voor video-informatie.
Octrooi NL1005930C2

Ingediend 29 april 1997, ingeschreven 2 november 1998

Octrooihouder JVR Services Nieuwegein BV

De uitvinding heeft betrekking op een registratie- transmissie en weergeefsysteem voor video-informatie omvattende een eerste codeerorgaan voor het in elkaar omzetten van het ten minste beeldpunt of pixelinformatie in een eerste getalswaarde, en een registratie-orgaan voor het vastleggen en weergeven van een rij getalswaarden, gekenmerkt door een lijncoderingsorgaan voor het verschaffen van een tweede getalswaarde welke verwijst naar een uit naastliggende pixels gevormde rij beeldpunten die een beeldlijn vormen, en een beeldcodeerorgaan voor het verschaffen van een derde getalswaarde welke verwijst naar een uit ondergeschikte rijen beeldpunten samengesteld beeld.
Inleiding en achtergrond bij het onderwerp

Uitzendingen bij actualiteitenrubriek Netwerk:

Deel 1:
Bekijk deze YouTube-video

Deel 2:
Bekijk deze YouTube-video

Website met vele links over dit onderwerp:
https://jansloot.telcomsoft.nl/
Vanaf deze website werkt copy-paste niet. Schermafbeelding upload maakt duidelijk waar je het over hebt als je ernaar verwijst.

Links over dit onderwerp buiten BNW of buiten deze reeks in BNW (niet compleet, niet chronologisch)

W&T / Analoge films digitaal streamen, kon dit?

BNW / Ik weet mogelijk hoe het systeem van Sloot werkt

JolandaSL in DIG / Het Sloot Digital Coding System (SDCS)

Aanvullingen of suggesties voor de OT -het is een van de eerste OT's die ik maak- dus laat me dat weten.

Over de broncode (en alles daar omheen) kunnen we hieronder discussiëren.

"Je hebt gewoon een andere manier van denken nodig om het te begrijpen"
Hierbij moeten we ons zo goed mogelijk houden aan de richtlijnen voor BNW.

Kan allemaal nog anders, dus laat even weten, ik het later ook nog aanpassen

EDIT: kleine verbeteringen gemaakt, oa link bij 2e octrooi naar pfd, link in DIG uit 2001 naar topictitel, komma in de titel. Wat ik hier klaar heb staan,dan. Niet de het eerdere concept hierboven in deze post in de "quote's".

[ Bericht 0% gewijzigd door yessie234 op 01-12-2024 17:42:05 ]
pi_215738583
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2024 16:42 schreef yessie234 het volgende:

[..]
Staat er in want daar zijn we hier gebleven. Ik heb nog nooit een OT geopend in een # reeks, hoe doe ik dat, zo'n deel negen openen in de titel van de OT. Gewoon verwijzen naar dit deel in de topic ID?

Wordt deze automatisch gesloten of hoe zit dat?

Ik heb de kopteksten van de octrooien, links naar de netwerk docu's , link naar www.jansloot.telcomsoft.nl, een paar topics buiten deze reeks in BNW en buiten BNW genoemd (aanvullingen welkom)

Iemand nog tips, aanvullingen? Dan zal ik het uploaden (zodra ik weet hoe ik deze moet sluiten) Wel handig als het vervolg is in de reeks, makkelijker zoeken voor iedereen. Concept tekst voor volgende OT kan ik ook hier plaatsen, is die meteen naar wens zodra we naar deel negen gaan.
Gaat volgens mij vanzelf als het topic vol is, dan staat er onder ergens een knop met “nieuwe reeks openen”
pi_215738645
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2024 18:01 schreef 111210 het volgende:

[..]
Gaat volgens mij vanzelf als het topic vol is, dan staat er onder ergens een knop met “nieuwe reeks openen”
Ach zo. Dan moet ik nog een hele lange post plaatsen ander is mijn geschrijf voor niets geweest. Jammer dat er zo weinig foto's en bewegende beelden van Jan Sloot te vinden zijn. Ik zal nog in de patenten kijken, daar staan wat schema's bij.
pi_215739167
Upload van fig 3 uit patent Opslaan Gegegens,

....908 (laatste drie cijfers van nummer van patent)
Ik vond het zelf zo lastig kijken, Iedere keer mij hoofd of laptop draaien.



[ Bericht 8% gewijzigd door yessie234 op 01-12-2024 18:31:31 ]
pi_215740044
Een plaatje zegt soms zoveel meer dan tekst.
De uitvinding van Sloot mbt video en de biebjes (magneetband) no 930, zeg maar.



Om verder te speuren naar het denken van Jan Sloot, meldde de Octrooiraad in 1998 gerelateerde andere uitvindingen.

De codes A en Y in de kantlijn verwijzen naar het belang bij de aanvraag bij het toekennen van patent op de uitvinding.

In de kolom links staat een A of Y

A verwijst naar achtergrond van de stand bij de techniek

Y acht de Octrooiraad van bijzonder belang in samenhang met andere documenten in dezelfde categorie.

De nummers US----GB -----of ES----- verwijzen naar nummers van andere octrooien, met daarachter de naam van de uitvinder. Die kunnen we verder op internet vinden.



United States Patent and Trademark Office over de categorie H04N, daar waar deze uitvinding onder viel. Voor de rest ook een handige website over patenten. Ik ga nu nog even vanuit dat in 1998 de US dezelfde categorieën hanteerden als de EU.

[url]https://www.uspto.gov/web/patents/classification/cpc/html/defH04N.html

[ Bericht 7% gewijzigd door yessie234 op 02-12-2024 00:18:37 (tag) ]
pi_215742913
Zoals in het schema fiiguur 2 bij patent 930 te zien heeft, wordt UPC genoemd.

Eind jaren '90, wat zou men onder UPC kunnen verstaan, of was het dubbelzinnig, ook voor de Octrooiraad ,hebben ze daar ergens over iets heengelezen omdat a) ze ook niet wisten wat ze er mee moesten b) deskundigen iets influisterden of c) onder de pet hielden?

Heeft iemand iets gevonden in de verwante octrooien? Dat UPC.

Op de huidige disambiguation page van wikipedia staat dit:



UPC, waar doelde dit op?
pi_215971626
Via vermissingszaken in de BNW gerelateerde rubriek CRI heb ik een post geschreven over forensische opsporing en de verdachte dood van een MIVD telco-deskundige uit de tijd dat Jan Sloot overleed.

Deze expert, pas een paar jaar dood, heeft ook nog rond 2000 meegedaan heeft aan een uitzending van EO-Nieuwsuur (of hoe dat ook heette Nieuwslijn geloof ik) is onder mysterieuze omstandigheden gevonden thuis in bad, met hier ook weer 'witte boorden criminelen' er om heen, een vrouw die zelfs een die bekend was bij het OM, en voortvluchtig was.

De connectie met de internationale politiek is dat deze Hans getuige-deskundige telco-expert was in de zaak Baybasin. En het AD (DPG) heeft over hem een podcast gemaakt.

Natuurlijke dood (deze oud-MIVD-er en telco-expert Hans) of auto-ongeluk (van Traa, gaf leiding aan parlementair onderzoek naar door politie gerunde drugslijn) is natuurlijk subtieler dan een uit het raam-werping, overdosis drugs van een notoire gebruiker (Zeegers) of medische behandeling door een verdachte arts (De Hollandse COC Boeddha Sugar Lee Hooper).

Het stukje heb ik geschreven naar aanleiding van bespiegelingen over de vermissingszaak van Hanno van Mil uit 2014. Iets waar het AD ook een podcast over heeft gemaakt: drie vermissingen van op het oog hele gewone, nette mensen: een vermissing in de jaren negentig in Roemenië, die van opperwachtmeester Sicco Cuperus en dus zorgmedewerker Hanno van Mil, beide 2014. De laatste twee verdwijningen hebben een eigen een draad in CRI.

Suspense genoeg om de trouwe BNW-ers te wijzen op deze CRI zaken van Hollandse bodem! Om de zaak Jan Sloot kritisch onder de loep te blijven houden.

De mysterieuze omstandigheden van Jans dood.

Mijn stukjes over forensische ICT-telco opsporing en problematiek met getuigen-deskundigen in rechtszaken:
yessie234 in CRI / [Coldcase] 2014: Verdwijning van Hanno van Mil
yessie234 in CRI / [Coldcase] 2014: Verdwijning van Hanno van Mil

[ Bericht 1% gewijzigd door yessie234 op 23-12-2024 16:13:45 ]
pi_216617119
Wat ik nog nooit ergens heb gelezen, is de vraag waarom Jan Sloot twaalf jaar bezig zou zijn geweest om de boel op te lichten.

Tuurlijk, in theorie kan het. Maar dan vraag ik me af hoe je jezelf zolang gemotiveerd houdt om anderen op te lichten.

Je kunt stellen: om snel veel geld te verdienen. Maar als het dan zo evident is dat die oplichterij direct aan het licht zou komen, dan zou hij er toch nooit aan begonnen zijn?

Kortom: de oplichtingstheorie lijkt me hoogst onwaarschijnlijk.

Het enige dat ik me - wat die vermeende oplichting betreft - nog kan indenken, is dat hij concludeerde dat hij twaalf jaar lang voor niks heeft gewerkt omdat hij zijn uitvinding uiteindelijk niet werkend kreeg. Vervolgens zou hij een slim demokastje kunnen hebben gefabriceerd om mogelijke investeerders te interesseren.

Maar ook dat is onzinnig omdat ook in dit scenario het bedrog onmiddellijk zou uitkomen.
  maandag 10 februari 2025 @ 11:31:09 #292
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216618211
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2025 10:00 schreef CoosM777 het volgende:
Wat ik nog nooit ergens heb gelezen, is de vraag waarom Jan Sloot twaalf jaar bezig zou zijn geweest om de boel op te lichten.

Tuurlijk, in theorie kan het. Maar dan vraag ik me af hoe je jezelf zolang gemotiveerd houdt om anderen op te lichten.

Je kunt stellen: om snel veel geld te verdienen. Maar als het dan zo evident is dat die oplichterij direct aan het licht zou komen, dan zou hij er toch nooit aan begonnen zijn?

Kortom: de oplichtingstheorie lijkt me hoogst onwaarschijnlijk.

Het enige dat ik me - wat die vermeende oplichting betreft - nog kan indenken, is dat hij concludeerde dat hij twaalf jaar lang voor niks heeft gewerkt omdat hij zijn uitvinding uiteindelijk niet werkend kreeg. Vervolgens zou hij een slim demokastje kunnen hebben gefabriceerd om mogelijke investeerders te interesseren.

Maar ook dat is onzinnig omdat ook in dit scenario het bedrog onmiddellijk zou uitkomen.
Wat denk je dat waarschijnlijker is
A: Door Sloots algoritmes passen er 16 speelfilms op een 64KB Chipkaart
B: Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ook


Let wel:
16 speelfilms op een chipkaart van 64 kilobyte opslaan.
Dat is 4KB per film
4000 Bytes van 8 bits
Dat betekend dat je een 4000 tekens hebt om een gehele film te beschrijven om daarmee die specifieke film uit de "jukebox". te genereren . Snap je dat dit een volledig onzinnige claim is?
pi_216619838
[/quote] Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ook[quote]

Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.

Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.

Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.

Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
  maandag 10 februari 2025 @ 16:35:09 #294
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_216622222
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 13:26 schreef CoosM777 het volgende:
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ook
quote:
Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.

Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.

Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.

Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
Een oplichter werkt doorgaans niet 12 jaar lang aan zijn con. Wel is natuurlijk het volgende mogelijk:

-Hij dacht dat hij meer had dan het was en heeft zichzelf onbewust opgelicht
-Hij heeft er lang aan gewerkt, kwam erachter dat hij het toch niet werkend kreeg op de revolutionaire manier die hij voor ogen had en heeft de boel uiteindelijk gefaked

Wat ik vreemd blijf vinden is de rol van Roel Pieper. De beste man is destijds cum laude afgestudeerd in Informatica. Ook al heeft hij misschien nooit echt meer "in het veld" gewerkt als specialist daarna, heeft hij toch in ieder geval een basisbegrip van de materie. Daarnaast zeker wel zicht op de markt etc. Hij zal toch zeker wel in staat zijn geweest scherpe vragen te stellen én te begrijpen vanuit zijn achtergrond.

Wilde hij gewoon cashen met een product dat rammelde? Of was zijn kritische verstand uitgeschakeld omdat hij dollars rook? Of was er daadwerkelijk iets, maar wilden hij en Sloot niet alle details prijsgeven? We praten over iets dat tegen de wetten van wiskunde en informatietheorie lijkt aan te schuren.

Op basis van het "gegoochel" van Sloot gingen hij en anderen in zee. Pieper zal meer weten dan hij prijsgeeft maar ook als het een scam was was het overtuigend genoeg dat niemand in de zaal argwaan kreeg en dat is al best een prestatie.

Ik blijf het een intrigrerend verhaal vinden omdat het iets verder gaat dan gekke uitvinder presenteert solo iets dat niet waar is.

Er is in ieder geval iets getoond, er is geld in gestopt en de uitvinder is overleden. Al met al een mysterieus verhaal met wat open eindjes.
  maandag 10 februari 2025 @ 16:44:10 #295
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216622323
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 13:26 schreef CoosM777 het volgende:
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ook
quote:
Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.

Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.

Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.

Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
Beantwoord de vraag eens over wat waarschijnlijker is.
pi_216623085
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 13:26 schreef CoosM777 het volgende:
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ook
quote:
Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.

Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.

Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.

Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
Joh, er zijn mensen die hun hele leven besteden aan anderen oplichten, kunsthandelaar Michel van Rijn bijvoorbeeld en die is nog een keer van positie gewisseld ook. Dus iemand die zich slechts 12 jaar met oplichting bezighoudt is niet zo heel bijzonder. Het heeft lang geduurd voordat Sloot met de mensen in contact kwam die zijn vinding konden beoordelen, en er in wilden investeren. Zijn eerste compagnon was een keukenboer.
pi_216624040
[/quote] Joh, er zijn mensen die hun hele leven besteden aan anderen oplichten, kunsthandelaar Michel van Rijn bijvoorbeeld en die is nog een keer van positie gewisseld ook. Dus iemand die zich slechts 12 jaar met oplichting bezighoudt is niet zo heel bijzonder. Het heeft lang geduurd voordat Sloot met de mensen in contact kwam die zijn vinding konden beoordelen, en er in wilden investeren. Zijn eerste compagnon was een keukenboer.[quote]

Begrijpend lezen is toch een dingetje, hè. Het verschil met Sloot is dat die Van Rijn jarenlang geld verdiende zonder ontmaskerd te worden. Dan kan ik het me er nog íets bij voorstellen.

Maar wáárom zou je iemand willen oplichten als je oplichterij meteen ontdekt wordt? Dan is die oplichterij toch zinloos? En al helemaal als je er twaalf jaar aan werkt en weet dat je meteen door de mand gaat vallen.

Het gaat me om de psychologie achter dit verhaal. Sloot wegzetten als een fantast/oplichter is volgens mij, om de redenen die ik hierboven heb gegeven, te makkelijk en te kort door de bocht.
  dinsdag 11 februari 2025 @ 13:56:26 #298
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_216633335
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 13:26 schreef CoosM777 het volgende:
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ook
quote:
Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.

Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.

Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.

Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
Ik denk dat het waarschijnlijk is dat hij volkomen overtuigd was van de genialiteit van zijn uitvinding, en bleef proberen het idee ook in de praktijk te realiseren. En ik acht het wel mogelijk dat hij toen voor de investeerders een demo heeft gehouden die volkomen fake was, in de hoop zo voldoende financiering te krijgen om uiteindelijk tot een werkend product te komen. Dus ja, hij was een oplichter want de demo was nep, maar niet om er direct rijk mee te worden, maar om zijn geniale uitvinding gerealiseerd te krijgen.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
  dinsdag 11 februari 2025 @ 14:05:47 #299
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216633483
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 18:56 schreef CoosM777 het volgende:


Het gaat me om de psychologie achter dit verhaal. Sloot wegzetten als een fantast/oplichter is volgens mij, om de redenen die ik hierboven heb gegeven, te makkelijk en te kort door de bocht.
Wat denk jij dan dat hij was?
- Oplichter
- Prutser
- Genie met een algoritme

En deze vraag staat nog open

Wat denk je dat waarschijnlijker is
A: Door Sloots algoritmes passen er 16 speelfilms op een 64KB Chipkaart
B: Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ook

Let wel:
16 speelfilms op een chipkaart van 64 kilobyte opslaan.
Dat is 4KB per film
4000 Bytes van 8 bits
Dat betekend dat je een 4000 tekens hebt om een gehele film te beschrijven om daarmee die specifieke film uit de "jukebox". te genereren . Snap je dat dit een volledig onzinnige claim is?
pi_216633959
quote:
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 13:26 schreef CoosM777 het volgende:

Het gaat er niet om of het onzin is of niet. Het gaat erom of de aanname wel terecht is, dat Sloot een oplichter was.

Iemand 12 jaar van zijn leven laten besteden aan het oplichten van anderen, is dusdanig onwaarschijnlijk dat de oplichtingstheorie me onzinnig lijkt.

Een oplichter licht op omdat hij (op korte termijn) geld nodig heeft. Die heeft mijns inziens niet het idee iemand na twaalf jaar (of een andere zeer lange periode) een keer te grazen te nemen.

Kortom: er moet iets zijn geweest. Of zijn claim onmogelijk is of niet: Sloot moet overtuigd geweest zijn van zijn eigen vinding.
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2025 17:39 schreef yessie234 het volgende:

[..]
Het is gewoon onzin, met wat voor een motief dan ook
[..]
Joh, er zijn mensen die hun hele leven besteden aan anderen oplichten, kunsthandelaar Michel van Rijn bijvoorbeeld en die is nog een keer van positie gewisseld ook. Dus iemand die zich slechts 12 jaar met oplichting bezighoudt is niet zo heel bijzonder. Het heeft lang geduurd voordat Sloot met de mensen in contact kwam die zijn vinding konden beoordelen, en er in wilden investeren. Zijn eerste compagnon was een keukenboer.
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 18:56 schreef CoosM777 het volgende:

88even begrijpelijk gequoot hier voor de liefhebbers van kissebizz88

Begrijpend lezen is toch een dingetje, hè. Het verschil met Sloot is dat die Van Rijn jarenlang geld verdiende zonder ontmaskerd te worden. Dan kan ik het me er nog íets bij voorstellen.

Maar wáárom zou je iemand willen oplichten als je oplichterij meteen ontdekt wordt? Dan is die oplichterij toch zinloos? En al helemaal als je er twaalf jaar aan werkt en weet dat je meteen door de mand gaat vallen.

Het gaat me om de psychologie achter dit verhaal. Sloot wegzetten als een fantast/oplichter is volgens mij, om de redenen die ik hierboven heb gegeven, te makkelijk en te kort door de bocht.
**Even begrijpelijk gequoot voor de liefhebbers van kissebizz**

Begrijpend luisteren is ook een dingetje voor jou. Dus voor de begrijpende lezer:

Met viesdik Israelisch accent heeft malious life een uitzending gemaakt.

Rán geeft zelf na de inleiding al aan, dat het geen klassiek hackers verhaal is, maar zeker boeiend.

Hij vertelt over “Sloet” die woonde in het Nederlandse plaatsje “Newachen”. Nederland een klein land waar in de jaren negentig, iedereen iedereen kende, zo ook "Rule Peeper". De uitvinding, 100 miljoen keer verbeteren van de compressietechniek van beeld en geluid, was opzienbarend.

Rán weet de analogie met morse en compressiealgoritmes helder uit te leggen. Ran gooit er wat oudbakken ICThumor tegen aan over de Google zip42 file download (nooit doen).

Opvallend, zeker voor een Israeli, is dat hij de samenwerking van het bedrijf van Pieper met Thomas Perkins wel noemt, maar niet Perkins opmerking “dat rijke Amerikanen worden behandeld als ware het de holocaust”

https://tpo.nl/2014/01/26(...)en-met-de-holocaust/ Heeft in alle internationale kranten gestaan.

Ik weet niet uit welk jaar de podcast en uitspraak is, maar ik had toch wel een kanttekening of erratum verwacht, of iets als “die we nog kennen van de uitspraak uit 2014”. Wel citeert hij uit het boek van Perkins over de correspondentie over “the black magic” vinding waar Pieper mee naar Silicon Valley toog. (Zal dat over die NSA Grok van 2014 gaan? Ik luister graag naar malicious lifestyle podcasts, Darknet Diaries, is ook bijvoorbeeld, vooral om het psychologisch inzicht dat het geeft over misdadigers en oplichters enzo)

In ieder geval is sponsoring van malicous life gestopt. Jammer voor Rán Levi, ik luisterde graag naar zijn "unit 8200 radio" in de jaren dat dat nog voor politiek über-correct doorging.

Maar, zeker met de kennis over Sloot fanatieke fokkers van nu, zeer interesant, omdat het de kennis-hiaten over stand van kennis van Nederlanders over dader-psychologie en het verhaal over Sloot vult, vanuit hackerspsychologie en technische know how.

https://malicious.life/ep(...)_compression_system/
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')