Verdubbeld.quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 16:19 schreef Berend55 het volgende:
Sinds augustus is mijn gasverbruik verdubbelt in vergelijking met het vorige jaar.
Misschien een lekkende driewegklep. Edoch, wat zijn de werkelijke verbruiken?quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 16:19 schreef Berend55 het volgende:
Sommige radiatoren worden iets warm tijdens de warmwaterafname, maar volgens de monteur is dat de afgifte van restwarme.
Bij twee radiatoren, die eigenlijk constant “warm” aanvoelen meet ik met infrarood temperaturen van 42,9 respectievelijk 31.4 graden in de ochtend, dus als er nog geen warmwater is gebruikt.
Is er iemand die me hiermee verder kan helpen door aan te geven in welke richting ik moet zoeken om een oplossing te vinden?
Goede tips. Overigens mijn p1 meter geeft alleen uur waarden door.quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 20:00 schreef Lospedrosa het volgende:
Het kan ook een druppelende warmwater kraan zijn of een lekkende warmwaterleiding.
De ketel die je hebt heeft normaliter een goede driewegklep die niet doorlaat maar dat kan ook een oorzaak zijn.
Wat je kunt doen is een klapstoel (krat bier mag ook) naast je gasmeter zetten en dan 3 dagen er naast zitten. Telkens als er gas stroomt gaan kijken welke stand de cv draait en of er warmwater wordt gebruikt.
Aangezien dat wat veel tijd kost kun je ook gewoon een P1 poort uitlezen en van de grafiek van het (minuten) gasverbruik een analyse maken.
Een noob die daar zelf niet uitkomt. Succes!
Ja. Dat kan bij kleinverbruikers alleen de netbeheerder doen (of het bedrijf dat dit in hun opdracht doet)quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 19:36 schreef Boca_Raton het volgende:
Kan alleen Liander die meter nakijken?
Weet je hoe dat gaat?quote:Op zondag 27 oktober 2024 08:50 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ja. Dat kan bij kleinverbruikers alleen de netbeheerder doen (of het bedrijf dat dit in hun opdracht doet)
Maar aan dat schoepenwiel zit dan een digitaal tellertje. Nou ben ik opgevoed met dat computers geen fouten maken maar die bewering hoor ik nooit meer de laatste vijftig jaar. Maar een stukke meter zal wel het laatste zijn waar je moet zoeken. Zeker als er radiatoren ongevraagd warm worden.quote:Op zondag 27 oktober 2024 09:19 schreef Lospedrosa het volgende:
In een gasmeter zit een schoepenwiel achtige constructie die door verplaatsen van een gas gaat draaien. Je kunt je voorstellen dat deze nooit harder kan gaan draaien dan het gas stroomt.
Gasmeters blijven mechanisch. Alleen de tellerstand wordt simultaan geteld.quote:Op zondag 27 oktober 2024 11:10 schreef 215 het volgende:
Draai de gaskraan eens dicht en kijk of er dan nog gebruik wordt geregistreerd. Er zijn zat apparaatjes die je P1 meter in realtime kunnen uitlezen. Youless b.v. maar dat is niet de goedkoopste oplossing. Door te zien hoe het verbruikspatroon is krijg je misschien een inval wat het kan zijn.
[..]
Maar aan dat schoepenwiel zit dan een digitaal tellertje. Nou ben ik opgevoed met dat computers geen fouten maken maar die bewering hoor ik nooit meer de laatste vijftig jaar. Maar een stukke meter zal wel het laatste zijn waar je moet zoeken. Zeker als er radiatoren ongevraagd warm worden.
Dat klopt, maar met een mechanische gasmeter, is er nog een mogelijkheid: de druk van het aardgas. Er zit nl. een reduceer in die de druk op "huisdruk" brengt en als die afwijkt, kloppen de GJ's niet meer, ondanks kloppende m3's. Maar meestal (hier bijvoorbeeldquote:Op zondag 27 oktober 2024 09:19 schreef Lospedrosa het volgende:
Wel minder maar teveel is enorm uitzonderlijk. Dat komt doordat de constructie dat niet toelaat. In een gasmeter zit een schoepenwiel achtige constructie die door verplaatsen van een gas gaat draaien. Je kunt je voorstellen dat deze nooit harder kan gaan draaien dan het gas stroomt.
Wel kan de schoep blijven hangen of vastlopen. Dan komt er te weinig gas uit of meet de meter geen verbruik meer.
- eerste -quote:Op zondag 27 oktober 2024 11:10 schreef 215 het volgende:
Draai de gaskraan eens dicht en kijk of er dan nog gebruik wordt geregistreerd. Er zijn zat apparaatjes die je P1 meter in realtime kunnen uitlezen. Youless b.v. maar dat is niet de goedkoopste oplossing. Door te zien hoe het verbruikspatroon is krijg je misschien een inval wat het kan zijn.
Maar een stukke meter zal wel het laatste zijn waar je moet zoeken.
Precies, dus weer te lage afwijking bij een defect.quote:Op zondag 27 oktober 2024 11:54 schreef blomke het volgende:
[..]
Dat klopt, maar met een mechanische gasmeter, is er nog een mogelijkheid: de druk van het aardgas. Er zit nl. een reduceer in die de druk op "huisdruk" brengt en als die afwijkt, kloppen de GJ's niet meer, ondanks kloppende m3's. Maar meestal (hier bijvoorbeeld) is door de te hoge gasdruk na reduceer, het verbruik hoger dan de afrekening in GJ.
Pulsgever kan kapot zijn. Dat hadden wij op het werk. Meter werkte wel maar verkeerde standen werden verstuurd.quote:Op zondag 27 oktober 2024 11:16 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Gasmeters blijven mechanisch. Alleen de tellerstand wordt simultaan geteld.
Ja dat kan wel.quote:Op zondag 27 oktober 2024 12:01 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Pulsgever kan kapot zijn. Dat hadden wij op het werk. Meter werkte wel maar verkeerde standen werden verstuurd.
Fudura kijkt daar niet naar. Kwamen er na 1,5 jaar zelf achter. Veel te laag gasverbruik.quote:Op zondag 27 oktober 2024 12:13 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Ja dat kan wel.
Zeer uitzonderlijk dat die meer dan minder pulsen doorgeeft, maar dat zien ze ook gelijk omdat de meting dan buiten normaal gemiddelden valt.
Bij Fudura krijg je ook standaard een online portaal van je vervuiksmeters. Daar heeft de eigenaar dus ook niet opgelet.quote:Op zondag 27 oktober 2024 12:25 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Fudura kijkt daar niet naar. Kwamen er na 1,5 jaar zelf achter. Veel te laag gasverbruik.
Hoger of lager dus, na lezen.quote:Op zondag 27 oktober 2024 12:01 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Pulsgever kan kapot zijn. Dat hadden wij op het werk. Meter werkte wel maar verkeerde standen werden verstuurd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spooktellingen door geluidsgolvenquote:Op zondag 27 oktober 2024 09:19 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Weet je hoe dat gaat?
Door de constructie van de meters, gas, water of elektra is het bijna niet mogelijk dat deze teveel gaat aangeven. Wel minder maar teveel is enorm uitzonderlijk. Dat komt doordat de constructie dat niet toelaat. In een gasmeter zit een schoepenwiel achtige constructie die door verplaatsen van een gas gaat draaien. Je kunt je voorstellen dat deze nooit harder kan gaan draaien dan het gas stroomt.
Wel kan de schoep blijven hangen of vastlopen. Dan komt er te weinig gas uit of meet de meter geen verbruik meer.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |