Moest je flink schijten of wah?quote:Op woensdag 11 december 2024 22:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Nagekomen review van onze ingewanden… ze waren (voor de collega’s) blij met de thuiswerkdag
WiwahWINDquote:Op woensdag 11 december 2024 23:20 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Moest je flink schijten of wah?
Wanneer ik een stukje steen of glas aantrof in mijn eten dan was het ook direct klaar. Wtf.
Over smaak valt niet te twisten. Heb er nu een paar keer gegeten en ik ben nog steeds iedere keer overdonderd. Het is koken, maar dan grotendeels opnieuw uitgevonden. Naast de keuken is er dan ook een lab waar geëxperimenteerd wordt met bereidingstechnieken.quote:Op woensdag 11 december 2024 16:10 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik at recent in De nieuwe winkel in Nijmegen.
Michelin** en een groene ster.
Dank voor de correctie. Het was inderdaad geen notenboter. Ik geef de schuld aan de drukke (gezellige) sfeer en de Engelstalige ober. Maar vooral mijn slechte geheugen. Mijn neus had alleen de hazelnoot olie onthouden, hoofd had niks in te brengen.quote:Op woensdag 11 december 2024 23:36 schreef recursief het volgende:
[..]
Over smaak valt niet te twisten. Heb er nu een paar keer gegeten en ik ben nog steeds iedere keer overdonderd. Het is koken, maar dan grotendeels opnieuw uitgevonden. Naast de keuken is er dan ook een lab waar geëxperimenteerd wordt met bereidingstechnieken.
Twee kleinigheden: de boter is geen notenboter maar wordt gemaakt van melk van zonnebloempitten. Er gaat wel wat olie van gebrande hazelnoten bij maar de basis is zonnebloemmelk. De "slappe" koffie is een zogenaamde light-roast. Daar zet je geen straffe bak van want dan gaat alle smaak verloren.
Dat kan natuurlijk. Ik heb het seizoen/menu dat jij gegeten hebt niet gegeten. In het voorjaar weer. Ik heb ook wel een keer een gerecht gehad waarvan ik niet meteen enthousiast werd, maar dat wordt met gemak goedgemaakt door waanzinnige herinneringen zoals bijvoorbeeld de "risotto" van groene (alkalisch gekookte) zonnebloempitten.quote:Op donderdag 12 december 2024 20:42 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Dank voor de correctie. Het was inderdaad geen notenboter. Ik geef de schuld aan de drukke (gezellige) sfeer en de Engelstalige ober. Maar vooral mijn slechte geheugen. Mijn neus had alleen de hazelnoot olie onthouden, hoofd had niks in te brengen.
Wb de koffie: daarin (en ook wb een deel van het eten) blijft onze smaak verschillen
SPOILER: totaal niet compleet, mobiele fotosOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Topavond. Ik wil hier terug, maar dan in de zomer. Hier lekker buiten eten of borrelen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
quote:Op vrijdag 13 december 2024 17:26 schreef borisz het volgende:
Waar? Café Picknick te Beverwijk. https://www.cafepicknick.nl/home/
Wanneer? 12 december
Wat at je? te veel om op te noemen. Het was 3vd4 gangen shared dining.
Impressie? Wellicht wat hieronder
Kosten? De baas betaald
Cijfer? Dikke 8,5
Ik ben chef kerst op het werk. In Amsterdam moet je vroeg boeken wil je je plek hebben. Begin september was dit dus al rond. Het was dit jaar de eerste keuze en het was direct raak. Terwijl we nu naar het buitengebied gingen. Oorspronkelijk idee is Restaurant Zacht Staal. Op Donderdag kan je met een schoolbus opgehaald worden op Sloterdijk en dan word je naar het buitengebied van Beverwijk gebracht. Krijg je vijf gangen en word je weer op Sloterdijk afgezet. Nu werd het een tripje met de Schoolbus en een viergangenmenu bij Picknick.
Zacht Staal en Cafe Picknick bevinden zich op Landgoed Rorik. Dit is in het groene gebied naast De Bazaar en aan de andere kant van de A9. Sinds 2020 is het daar een Hipsterparadijs waar je ook goed kan eten. Petra Possel nam al diverse podcasts op.
Zacht Staal is de Fine Dining. Picknick is de Boerenplattelandskeuken. Zacht Staal is in een kas en dat is in de winter niet warm te krijgen dus blijft dicht. Picknick is wel warm te krijgen en had ons op deze avond en een andere groep boven. .
We werden om 17u opgepikt met een Amerikaanse Schoolbus uit 1980 oid. Loopt wellicht 1 op 1. Maar voor ons was het 'op Schoolreisje' naar het landgoed. Ding was gammel, maar we kwamen heen en terug en zijn heel gebleven![]()
We kregen vier gangen. We hadden eerst een borreluur met Cremant en div hapjes. Vooral een toast met een avocadosmeersel. was![]()
![]()
In de eerste ronde voorgerechten. gerookte zalm, een ham die smolt op je tong, koolrabi salade. Al de gerechten klopten. Makreel van de grill
Tussengerecht: Ravioli gevuld paddenstoelen. Vulling was. Pasta net niet.
Hoofd: twee lekkere bonengerechten 1 met oa octopus, Bavette en worst, wortels van de grill spinazie.
Toe: taarte va kweepeer, ander taartje. .In de zomer is het fantastisch, heb er een keer geluncht met vriendinSPOILER: totaal niet compleet, mobiele fotosOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Topavond. Ik wil hier terug, maar dan in de zomer. Hier lekker buiten eten of borrelen.![]()
Ik ookquote:Op maandag 16 december 2024 22:58 schreef Vanyel het volgende:
Ik wil die recensie van Mr Jacks wel zien
Daar ben ik het niet mee eens. De omloopsnelheid van het normale eten bij Mr. Jacks is zo hoog, dat het wel goed zit.quote:Op maandag 16 december 2024 23:50 schreef golfer het volgende:
Als je voedselvergiftiging wilt riskeren dan moet je naar Mr. Jacks.
Wil je op sterren niveau eten dan moet je naar Showw.
mr jacks.. haha.. dat deze giftoko nog steeds bestaat..quote:Op maandag 16 december 2024 22:33 schreef stavromulabeta het volgende:
Wet DBA-perikelen blijken mee te vallen, dus het avondmaal van tosti's of kale macaroni kan weer plaatsmaken voor iets fatsoenlijks. En het is tijd voor een nieuwe reservering. Jullie bepalen.
• Mr. Jacks (Check vooral de website, ik voel me gelijk 25 jaar jonger)
• Showw van Lendl Mijnhijmer, voorheen Sommelier van het Jaar.
De keuze is aan jullie. Uiteraard volgt een recensie.
[poll=8160]
Ik weet niet in welke stad je was? Beverwijk is ook echt een 4 waard. En als je naar huis gaat stinken je jas/je kleding ook nog een uur in de wind naar frituur.quote:Op vrijdag 17 januari 2025 22:12 schreef Viesdik het volgende:
Waar? La Cubanita
Wanneer? 17 januari 2025
Wat at je? Tapas
Impressie? Sfeervol, maar goor eten.
Kosten? 95 inclusief drank en fooi
Cijfer? eten 2, sfeer: 8, akoestiek: 7, personeel: 7, service: 5 (werken met qr codes)
Voor het eerst gegeten in deze toko.
Eens en nooit meer.
Het personeel en de sfeer is prima.. maar dat eten jongen.. Dat is zo smerig, de mc donalds is serieus van betere kwaliteit.
Ik ga niet eens in detail.. als je me niet gelooft zet dan lekker je eigen gezondheid op het spel. Maar kwam net thuis, en heb niet eerder een pak chocomel uitgescheten.
70% gefrituurd, soms nog bevroren, smaakloze tomaten, goedkoop vlees, taaie ham, stinkende smerige gegratineerde mossels
Totaal geen inspiratie ook. Gewoon iets frituren en een fles chinatown saus erover gooien.
Dan beeld ik me echt van die 15 liter jerrycans in, met Chinese tekens die je niet kans lezen, met een pomp die al 2 jaar niet is schoongemaakt.
Dat wilde ik even kwijt
Je foto'squote:Op donderdag 2 januari 2025 21:33 schreef borisz het volgende:
Waar? Café Samabe, te Haarlem. https://samabe.nl/
Wanneer? 2 januari 2025
Wat at je? https://samabe.nl/rijsttafels/ De rechtste rijsttafel
Impressie? hieronder.
Kosten? Broertje betaald
Cijfer? 7,5
Goed voornemen in het nieuwe jaar is om meer uiteten te gaan.. Op 2 januari daar direct werk van gemaakt. Dit was tevens nog kerstcadeau. Immers we hadden niks nodig en besloten dat te stoppen in een paar etentjes.
Café Samabe bestaat sinds 2019 en ze zitten in het pand ‘De Zon’. Gebouwd in 1899. Het heeft kenmerkende hoge plafonds en authentieke details en is gebouwd door de de heren Vroom en Dreesman. Sinds september van 2024 staan ze ook op de lijst van Bib Gourmand. Goed eten tegen een schappelijke prijs .We krijgen authentieke Indonesische gerechten uit Bali aldus de website.
We gingen voor de Rijsttafel als goeie Hollanders. Klik op de eerdere link voor de exacte gerechten.
Als hapje drie soorten kroepoek. Lekker
We starten met de saté
[ afbeelding ]
Erg Lekker. Je ziet lam, kabeljauw, kip en garnaal. Smaakvol. Erg Lekker
Daarna kwam de rijsttafel met witte en gele rijst
[ afbeelding ]
Ook erg smaakvol. oa kabeljauw, gernaal, massala,rendang en niet op de foto nog een paar salades en atjar.
Toetje
[ afbeelding ]
IJs met fruit. Ja ok.
Ik heb denk ik nog het meest van de saté genoten. Rijsttafel was erg lekker, voor mijn smaak soms net te Nederlands. Toetje prima.
Nadeel in deze zaak is de akoestiek. Het was volle bak (eigenlijk zoals altijd) maar daardoor kan je ook wel overprikkeld raken. Kaart, drankjes etc dat duurde net even te lang. Iemand extra om de drankjes te brengen konden ze wel gebruiken.
Eindoordeel is een 7,5. En toch ga naar De Lachende Javaan of Bistrobar Indonesia. .Haarlem barst van de goede Indo?s.
Ja. Zal ze wellicht elders uploaden ipv op FB standje privé. De URL verloopt na een paar dagen.quote:
Ik ga niet zeggen waar het was, omdat ik vind dat elk filiaal dezelfde verantwoordelijkheid voor kwaliteit deeltquote:Op zaterdag 18 januari 2025 11:30 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik weet niet in welke stad je was? Beverwijk is ook echt een 4 waard. En als je naar huis gaat stinken je jas/je kleding ook nog een uur in de wind naar frituur.
Echt een slechte vreetschuur.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |