10 euroquote:Op vrijdag 19 juli 2024 19:51 schreef ZombieQueen het volgende:
Ik heb die van de Jumbo gekocht. Wel lekker, maar had er meer van verwacht. Viel me tegen. Chocolade is ook niet getempereerd. Ik vind die van de Jumbo in ieder geen aanrader.
Die kost trouwens 9,99
Geen knafe maar kadayif.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 19:35 schreef Za het volgende:
[..]
Een soort Big Mac van chocolade, met knafeh achtige vulling.
Voor 10 euro klinkt dit niet zo bijzonder.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 19:53 schreef arvensis het volgende:
[..]
Geen knafe maar kadayif.
Het is gevuld met pistachepasta en kadayif (engelenhaar). Je moet hem niet halen bij de Jaminn etc. maar bij een echte chocolaterie.
Dit is de officiële (Fix)quote:Op vrijdag 19 juli 2024 19:53 schreef arvensis het volgende:
[..]
Geen knafe maar kadayif.
Het is gevuld met pistachepasta en kadayif (engelenhaar). Je moet hem niet halen bij de Jaminn etc. maar bij een echte chocolaterie.
Die van Jumbo heeft een slechte recensie, maar die van Fix ook.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 19:51 schreef ZombieQueen het volgende:
Ik heb die van de Jumbo gekocht. Wel lekker, maar had er meer van verwacht. Viel me tegen. Chocolade is ook niet getempereerd. Ik vind die van de Jumbo in ieder geval geen aanrader voor dat geld.
Die kost trouwens 9,99
Is er dan toch al een thread over?quote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:05 schreef miss_sly het volgende:
De dochter van @:Vicky heeft het zelf gemaakt.
Ziet er mooi uit zeg!quote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:11 schreef Vicky het volgende:
Vicky in CUL / Het grote Baktopic (voor bakfoto's, -vragen en -tips) #40
Zie dit topic
Ze waren ook erg lekker.quote:
Pistaches zijn conjo duur, wel godenvoer.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:04 schreef Momo het volgende:
Ik zag ze bij een snoepwinkel/chocolatier liggen voor 22 euro per reep...
Wat een leuke keuze, ook een beroep waar altijd vraag naar zal zijn, en lekker creatief.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:20 schreef Vicky het volgende:
Ze waren ook erg lekker.
Nu speelt mijn dochter een beetje vals. Ze is afgestudeerd zelfstandig werkend bakker en gaat specialiseren op patisserie en later ook nog chocolaterie. Ze loopt stage bij een van de beste truffelspefialisten in onze regio.
Je moet er van houden. Op zich is het best lekker. De knapperigheid van de kadayif is echt lekker.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:08 schreef golfer het volgende:
Nooit van gehoord,maar lijkt mij ook niet lekker.
Wat is knafehquote:Op vrijdag 19 juli 2024 19:35 schreef Za het volgende:
[..]
Een soort Big Mac van chocolade, met knafeh achtige vulling.
Ik heb zelf een reep gemaakt.. was echt heel lekker maar was niet zo mooi gelukt. Gelukkig was de smaak er niet minder om. Het is juist zo lekker door het knapperige van de Knafeh.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 19:08 schreef Za het volgende:
Opeens overal, heeft iemand hier hem gegeten, zo ja welk merk?
[ afbeelding ]
(Is hier al een thread over ergens? Dan excuses)
Het is ook van filodeeg..quote:
Waarom deze correctie steeds, terwijl de originele makers het zo noemen?quote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:35 schreef Vicky het volgende:
Het is geen knafeh maar kadayif
https://www.bazaaro.nl/Tel-kadayif
Wat tof, veel creatieve mensen hier!quote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:51 schreef lojanda het volgende:
Ik heb zelf een reep gemaakt.. was echt heel lekker maar was niet zo mooi gelukt. Gelukkig was de smaak er niet minder om. Het is juist zo lekker door het knapperige van de Knafeh.
Je kan het nu ook bij Jumbo kopen en daar kost de reep 9,95.. belachelijk duurAls je het zelf maakt is het ook duur maar dan heb je wel veel meer hoeveelheid.
Ik ga het binnenkort nog een keer proberen en dan ga ik het proberen in een muffin bakblik.
Het is idd wel erg machtig maar als je dol bent op pistache en chocoladequote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:57 schreef Za het volgende:
[..]
Wat tof, veel creatieve mensen hier!
Is het niet ontzettend machtig? Op YT zie ik mensen zomaar een halve reep weg happen.
Niet om er veel van te eten.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:58 schreef lojanda het volgende:
Het is idd wel erg machtig maar als je dol bent op pistache en chocolade
Zeker iets om te proberen want het is echt lekker.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 21:04 schreef Za het volgende:
[..]
Niet om er veel van te eten.
Proberen lijkt me wel leuk itt de crompouce.
Knafe is een lekkernij waarin kadayif wordt gebruikt. In het Nederlands heet het engelenhaar. Ik weet niet of dat de ‘bedenkers’ zijn, maar ze zitten fout met de benaming. Knafe/künefe is ook heerlijk, maar is heel iets anders.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:54 schreef Za het volgende:
[..]
Waarom deze correctie steeds, terwijl de originele makers het zo noemen?
[ afbeelding ]
De reep is geïnspireerd op het gerecht knafeh.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 21:29 schreef arvensis het volgende:
Knafe is een lekkernij waarin kadayif wordt gebruikt. In het Nederlands heet het engelenhaar. Ik weet niet of dat de ‘bedenkers’ zijn, maar ze zitten fout met de benaming. Knafe/künefe is ook heerlijk, maar is heel iets anders.
Je hoeft een Arabier niet uit te leggen wat knafe is.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 22:46 schreef Za het volgende:
[..]
De reep is geïnspireerd op het gerecht knafeh.
Daarbij wordt griesmeel, kaas, kadayif (niet in elk land) pistache, en wat kaneel (niet in elk land) gebruikt.
De makers zitten niet fout, ze komen uit die regio, ze noemen het specifieke ingrediënt niet knafeh, maar de reep met deze vulling als verwijzing naar het dessert. Daarom had het ook mijn interesse gewekt.
Exploderend lekkerquote:Op vrijdag 19 juli 2024 20:49 schreef Za het volgende:
[..]
Gebak uit het Midden Oosten:
[ afbeelding ]
https://www.fufuskitchen.com/knafeh-naameh/
Dat filmpje in dit artikel ziet er super smerig uit, net een kwijlende dronken mongool die net leert te eten. Maar klinkt als harde porno johquote:Op vrijdag 19 juli 2024 22:55 schreef Za het volgende:
Ik had niet verwacht op CUL ook bronnen te moeten leveren, maar bij deze:
https://edition.cnn.com/t(...)x-hnk-spc/index.html
Niksquote:Op vrijdag 19 juli 2024 23:26 schreef arvensis het volgende:
[..]
Wat heeft baklava te maken met de dubaireep?
Druipende guacamole.quote:Op vrijdag 19 juli 2024 23:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat filmpje in dit artikel ziet er super smerig uit, net een kwijlende dronken mongool die net leert te eten. Maar klinkt als harde porno joh
De reep is vooral bijzonder door de crunch zegt ze, die te danken is aan de kunefe. Dat zijn boterige sliertjes deeg, waar ook baklava van gemaakt wordt, vermengd met pistache pasta uit Sicilië en witte chocolade. En dat als vulling in een melkchocolade reep.3quote:Op vrijdag 19 juli 2024 23:26 schreef arvensis het volgende:
[..]
Wat heeft baklava te maken met de dubaireep?
Friet en aardappelpuree zijn beiden (gemaakt van) aardappelen maar hebben geen fuck met elkaar te maken. Net zoals de dubaireep en baklava.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 00:25 schreef Mylene het volgende:
[..]
De reep is vooral bijzonder door de crunch zegt ze, die te danken is aan de kunefe. Dat zijn boterige sliertjes deeg, waar ook baklava van gemaakt wordt, vermengd met pistache pasta uit Sicilië en witte chocolade. En dat als vulling in een melkchocolade reep.3
Dubai Baklava (100% Handmade)
Deze heerlijke reep is gevuld met baklava vulling. De bovenkant bevat pistache in witte chocolade, dan komt de heerlijke baklava vulling en vervolgens de onderkant van melkchocolade.
'Dubai-reep' niet aan te slepen na viral op TikTok (met dank aan Monica Geuze)
13 jun 2024 — De Dubai-reep bevat pistache en kunefe, bekend van baklava. Naast een smaaksensatie ook een geluidssensatie, en precies daarom doet hij het ...
Dubai-reep opeens superpopulair
19 jun 2024 — De Dubai-reep bestaat uit onder andere pistache-creme, kadayif (een soort deegslierten bekend van baklava) en natuurlijk chocola. Hier zie ...
Dus wat lul je nou met wat heeft te maken met de Dubai reep?
Men rekent zo'n beetje alle Turkse bladerdeeg toetjes onder baklava. Men weet hier echt niet wat de verschillen zijn tussen alle soortenquote:Op zaterdag 20 juli 2024 00:57 schreef arvensis het volgende:
[..]
Friet en aardappelpuree zijn beiden (gemaakt van) aardappelen maar hebben geen fuck met elkaar te maken. Net zoals de dubaireep en baklava.
En de quote neem ik niet eens serieus.
Maar wel de betweter uithangen. Aandoenlijk altijd.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 00:58 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Men rekent zo'n beetje alle Turkse bladerdeeg toetjes onder baklava. Men weet hier echt niet wat de verschillen zijn tussen alle soorten
Het klinkt voornamelijk heel erg zoet. Die reep en vooral de vulling. Dat het glazuur zo ongeveer van je tanden afspringt.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 00:58 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Men rekent zo'n beetje alle Turkse bladerdeeg toetjes onder baklava. Men weet hier echt niet wat de verschillen zijn tussen alle soorten
Je weet niet waar je over praat. Slechte vergelijking ook, hou op hoor.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 00:57 schreef arvensis het volgende:
[..]
Friet en aardappelpuree zijn beiden (gemaakt van) aardappelen maar hebben geen fuck met elkaar te maken. Net zoals de dubaireep en baklava.
En de quote neem ik niet eens serieus.
Maar wat ga je dan proberen? Ik lees dus dat er verschillende soorten repen verkocht worden in dit topic.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 01:02 schreef Mylene het volgende:
[..]
Je weet niet waar je over praat.
Maar goed, maakt niet, misschien dat ik toch maar eens proberen.
Daar ben ik eigenlijk ook bang voor.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 01:02 schreef capricia het volgende:
[..]
Het klinkt voornamelijk heel erg zoet. Die reep en vooral de vulling. Dat het glazuur zo ongeveer van je tanden afspringt.![]()
Of is dat niet zo?
Het zoete van de baklava komt door de flinke hoeveelheid siroop die er in zit, gok dat het bij deze reep een stuk minder isquote:Op zaterdag 20 juli 2024 01:02 schreef capricia het volgende:
[..]
Het klinkt voornamelijk heel erg zoet. Die reep en vooral de vulling. Dat het glazuur zo ongeveer van je tanden afspringt.![]()
Of is dat niet zo?
Met jouw username ligt wellicht je grens wat anders.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 01:07 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Het zoete van de baklava komt door de flinke hoeveelheid siroop die er in zit, gok dat het bij deze reep een stuk minder is![]()
Heb het zelf niet geprobeerd maar denk dat het met name gewoom een mix is van lekkere chocolade en pistache, iets wat sowieso al lekker is, gemixed met een (zoete?) crunchy kadayif.
Kadayif op zichzelf is sowieso erg lekker, ook iets minder zoet dan de gemiddelde baklava naar mijn gevoel maar dat kan aan mij liggen
https://detruffelspecialist.nl/product-categorie/repen/quote:Op zaterdag 20 juli 2024 01:13 schreef capricia het volgende:
Ik lees graag alle reviews mee, maar 10 euro plus voor 1 reep ga ik niet betalen.
Ik wilde in Italië een pot pistachepasta meenemen, keek toch nog even gauw wat het kostte.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 01:13 schreef capricia het volgende:
Ik lees graag alle reviews mee, maar 10 euro plus voor 1 reep ga ik niet betalen.
Ach noem het Dubai en de wannabe influencers betalen wel. Want in hun ogen staat Dubai gelijk aan luxe en rijkdom.quote:
Tenzij het een reep van een kilo is.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 09:06 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik kijk meestal niet zo naar de prijs van dingen in de supermarkt maar 10 euro voor een reep chocolade vind ik ook te veel van het goede.
Registreer maar snel een merknaam voor een dergelijke chocolate bar, want deze is next, eventueel ook in croissant.quote:
Gatver. Lijkt me helemaal niets.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 13:30 schreef Za het volgende:
[..]
Registreer maar snel een merknaam voor een dergelijke chocolate bar, want deze is next, eventueel ook in croissant.
Ja dan wel.quote:
Nee maar deze prijs is puur op basis van hype, daar bedank ik vriendelijk voor.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 13:18 schreef potjecreme het volgende:
Niet alles kan de prijs van een koetjesreep hebben .
De pistache maakt het zo duur..quote:Op zaterdag 20 juli 2024 13:34 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Nee maar deze prijs is puur op basis van hype, daar bedank ik vriendelijk voor.
Denk het nietquote:
Ik zou daar niet al teveel op rekenen, pistachenoten zijn gewoon enorm aan de prijs heden ten dage, ook als je ze zelf tot pasta gaat malenquote:Op zondag 21 juli 2024 10:06 schreef lojanda het volgende:
De pistache crème van Dille & Kamille is erg lekker maar ook prijzig.. 7,50 voor 180 gram. Het zou bij Lidl ook te koop zijn maar nog niet gezien daar. Waarschijnlijk zijn de potjes bij de ook een stuk goedkoper. Toch maar eens proberen om de pistache crème zelf te maken want dan zal het een stuk goedkoper zijn.
Duur maar nog altijd een stuk goedkoper. Ik bestel ze online bij een notenwinkel waar ze elke dag vers worden gebrand en die kosten 6,25 voor 350 gr. Dat is toch wel een heel stuk goedkoperquote:Op zondag 21 juli 2024 10:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zou daar niet al teveel op rekenen, pistachenoten zijn gewoon enorm aan de prijs heden ten dage, ook als je ze zelf tot pasta gaat malen
Mijn dochter maakt het ook zelfquote:Op zondag 21 juli 2024 10:06 schreef lojanda het volgende:
De pistache crème van Dille & Kamille is erg lekker maar ook prijzig.. 7,50 voor 180 gram. Het zou bij Lidl ook te koop zijn maar nog niet gezien daar. Waarschijnlijk zijn de potjes bij de ook een stuk goedkoper. Toch maar eens proberen om de pistache crème zelf te maken want dan zal het een stuk goedkoper zijn.
Ik las het hier en werd nieuwsgierig dus opgezocht en die zag er ook echt heel lekker uit en goed gelukt ookquote:
Mijn dochter maakt het ook zelfquote:Op zondag 21 juli 2024 10:06 schreef lojanda het volgende:
De pistache crème van Dille & Kamille is erg lekker maar ook prijzig.. 7,50 voor 180 gram. Het zou bij Lidl ook te koop zijn maar nog niet gezien daar. Waarschijnlijk zijn de potjes bij de ook een stuk goedkoper. Toch maar eens proberen om de pistache crème zelf te maken want dan zal het een stuk goedkoper zijn.
Ik vond het aan de Zoete kant. Misschien dat er iets minder suiker in kan.quote:Op zondag 21 juli 2024 10:44 schreef lojanda het volgende:
[..]
Ik las het hier en werd nieuwsgierig dus opgezocht en die zag er ook echt heel lekker uit en goed gelukt ook![]()
Heb je het ook geproefd en wat vond je ervan?
Je kan het zo zoet maken als je wil natuurlijk maar ik heb het ook liever iets minder zoet.quote:Op zondag 21 juli 2024 10:50 schreef Vicky het volgende:
[..]
Mijn dochter maakt het ook zelf
[..]
Ik vond het aan de Zoete kant. Misschien dat er iets minder suiker in kan.
De smaak zelf was lekker en bijzonder. Zeker de crunch die erin zit.
quote:Op maandag 29 juli 2024 12:37 schreef quirina het volgende:
Zelf zo gemaakt hoor. Pistachepasta en kadayif ( of Grieks kataifi) bij Turkse of Griekse winkel verkrijgbaar
Ik was er niet super van onder de indruk. Vond het veels te zoet.
quote:Op zondag 21 juli 2024 10:52 schreef lojanda het volgende:
[..]
Je kan het zo zoet maken als je wil natuurlijk
Schijnt ook behoorlijk prijziger te zijn dan de cronut of crompouchequote:Op vrijdag 19 juli 2024 19:13 schreef FvanS het volgende:
Is deze hype niet al voorbij? Net zoals de crompouche zat dit in elk geval niet lang standhouden.
Filodeeg.quote:Op zaterdag 20 juli 2024 00:58 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Men rekent zo'n beetje alle Turkse bladerdeeg toetjes onder baklava. Men weet hier echt niet wat de verschillen zijn tussen alle soorten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |