abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 3 juli 2024 @ 15:34:40 #1
65846 Bocaj
47th President.
pi_214143434
Die echte pindakaas met verder niets erin is altijd zo moeilijk te gebruiken...
Er staat altijd zo'n laag olie op en roeren is best wel lastig om te doen elke dag?

Zou je die pot ook ff in de magnetron kunnen zetten voor een 15 seconden ofzo? (Deksel eraf)
Zou het dan beter met roeren gaan?
En wat doet het met je pindakaas als je dat elke dag zou doen?

Ik weet, geen wereldschokkend probleem maar wel zodanig dat ik de pot vaak laat staan en weer de Calvé pindakaas pak.

:{
pi_214143444
Die 100% pindakaas is echt zo smerig he
Vraag me ook af of die paar gram suiker in Calvé nou wereldschokkende gevolgen hebben voor je gezondheid.
blablablabla
  woensdag 3 juli 2024 @ 15:36:18 #3
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_214143450
quote:
5s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:34 schreef Bocaj het volgende:
en weer de Calvé pindakaas pak.

Ah dat verklaart een hoop.
Nooit problemen met lagen olie en lastig roeren, en dat komt dus doordat ik alleen maar Calvé heb gebruikt.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_214143456
niet verwarmen, want dan gaat het anders smaken. zie pindasaus. of juist wel, ik eet eigenlijk alleen maar pindakaas in pindasaus, haha..

verder weet ik niet want op mijn pindakaas staat nooit olie
  woensdag 3 juli 2024 @ 15:37:30 #5
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_214143464
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:35 schreef Elan het volgende:
Die 100% pindakaas is echt zo smerig he
Vraag me ook af of die paar gram suiker in Calvé nou wereldschokkende gevolgen hebben voor je gezondheid.
Gewoon frisdrank zonder suiker drinken, en koffie-thee zonder suiker. Dan voorkom je al een hoop en kun je gewoon de enige echte pindakaas op je brood smeren.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 15:43:34 #6
5428 crew  miss_sly
pi_214143535
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:35 schreef Elan het volgende:
Die 100% pindakaas is echt zo smerig he
Vraag me ook af of die paar gram suiker in Calvé nou wereldschokkende gevolgen hebben voor je gezondheid.
In Calvé pindakaas (de gewone) zit geen suiker. Wel zitten daar andere olieën in, zoals palmolie, waardoor de structuur anders is en er geen olie op staat.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 3 juli 2024 @ 15:43:35 #7
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_214143536
100% pindakaas van de Notenshop _O_ _O_ _O_
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
  woensdag 3 juli 2024 @ 15:47:58 #8
65846 Bocaj
47th President.
pi_214143576
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:43 schreef Kaizen_ het volgende:
100% pindakaas van de Notenshop _O_ _O_ _O_
Blijft die wel zoals de 'normale' pindakaas of gaat daar ook een olie laagje op staan?
pi_214143597
Ik haat het altijd als je aan het einde van zo’n pot komt. Dan is de olie inmiddels wel op en heb je een dikke klont pinda over wat niet meer smeerbaar is.

Maar toch blijven kopen :Y.
pi_214143626
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:43 schreef miss_sly het volgende:

[..]
In Calvé pindakaas (de gewone) zit geen suiker. Wel zitten daar andere olieën in, zoals palmolie, waardoor de structuur anders is en er geen olie op staat.
Klopt, wij hebben altijd die met nootjes. Minder dan 1 gram palmolie per boterham zou dat echt uitmaken als je zo nu en dan een boterham met pindakaas eet ? En zijn pinda's überhaupt een gezonde keuze?

quote:
De reden om pinda's te laten staan
De reden dat ik geen pindakaas gebruik/verkoop is o.a. dat de omega 3:6 ratio van pinda’s 0,05:10 zijn. Omega 6 is een ontstekingsbevorderende vetzuur. Omega 3, waar we structureel al te weinig van binnen krijgen, is ontstekingsremmend. Pinda’s verslechteren dus de omega 3:6 ratio.

Daarnaast bevatten peulvruchten ook zogenaamde antinutriënten, zoals fytinezuur, lectines en saponines. Dat zijn stoffen die de vertering en de opname van goede voedingsstoffen kunnen verstoren.
https://www.puurmieke.nl/blogs/blog/waarom-geen-pindas-eten/
blablablabla
pi_214143630
quote:
18s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:49 schreef Anne het volgende:
Ik haat het altijd als je aan het einde van zo’n pot komt. Dan is de olie inmiddels wel op en heb je een dikke klont pinda over wat niet meer smeerbaar is.

Maar toch blijven kopen :Y.
Kun je toch pindasaus van maken ? :P
blablablabla
pi_214143642
Gewoon de pot op de kop zetten zodat de olie onderin zit.
"Evil preaches tolerance until it is dominant, then it tries to silence good."
  woensdag 3 juli 2024 @ 15:55:56 #13
65846 Bocaj
47th President.
pi_214143684
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:53 schreef Phoenix78 het volgende:
Gewoon de pot op de kop zetten zodat de olie onderin zit.
Heeee, dat is het proberen waard! ^O^
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 15:56:37 #14
382129 crew  Donna
pi_214143690
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:53 schreef Phoenix78 het volgende:
Gewoon de pot op de kop zetten zodat de olie onderin zit.
Dit ja. En zo nu en dan omdraaien. Probleem opgelost.
  woensdag 3 juli 2024 @ 15:59:19 #15
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_214143733
Ik heb de 100% van de Lidl. Ik roer gewoon elke keer even met mijn mes voordat ik ga smeren. Tegen het einde is de pindakaas wel eens een beetje droog, maar dat vind ik niet zo’n punt.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator woensdag 3 juli 2024 @ 16:01:51 #16
5428 crew  miss_sly
pi_214143768
Ik vind geen enkele andere dan van Calve lekker. Van alles geprobeerd, maar geen enkele heeft een goede smaak. Dus ik houd het bij Calve.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 3 juli 2024 @ 16:10:56 #17
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_214143887
Ja, het laagje olie gebeurt bij mij ook, dan roer ik ff half half door die pot. En dan later heb je dat de pindakaas juist heel hard is, waarschijnlijk omdat ik de olie niet goed doormix. Dan doe ik er een scheutje olie bij om het weer smeerbaar te maken.
  woensdag 3 juli 2024 @ 16:22:09 #18
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_214144032
Ik kan mij de debatten herinneren in het Studentenhuis waar ik woonde, (het leek nog het meest op the Young ones) over Calve vs AH pindakaas. Als ik me goed herinner was de eerste gemaakt van pinda's zonder de rode velletjes en de tweede met. #team Calve destijds. Als ik tegenwoordig een pot per jaar opmaak is het veel.
Heb eet liever geen palmvet of geharde vetten, maar 100% pinda blijft behelpen
pi_214144114
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:51 schreef Elan het volgende:

[..]
Klopt, wij hebben altijd die met nootjes. Minder dan 1 gram palmolie per boterham zou dat echt uitmaken als je zo nu en dan een boterham met pindakaas eet ? En zijn pinda's überhaupt een gezonde keuze?
[..]

Ja goed verhaal maar is dit verhaal wetenschappelijk waar of gewoon weer een verhaal van een influence blog moeder die haar info van facebook gehaald heeft?
pi_214144218
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 16:29 schreef 111210 het volgende:

[..]
Ja goed verhaal maar is dit verhaal wetenschappelijk waar of gewoon weer een verhaal van een influence blog moeder die haar info van facebook gehaald heeft?
Dat laatste zou zomaar kunnen. Ik stelde de vraag, omdat ik geen idee heb over er verder een wetenschappelijke consensus is voor de bewering die die dame doet.
blablablabla
  woensdag 3 juli 2024 @ 16:42:43 #21
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits'
pi_214144235
quote:
18s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:49 schreef Anne het volgende:
Ik haat het altijd als je aan het einde van zo’n pot komt. Dan is de olie inmiddels wel op en heb je een dikke klont pinda over wat niet meer smeerbaar is.

Maar toch blijven kopen :Y.
Als je het zover laat komen eet je niet genoeg pindakaas :s)
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  woensdag 3 juli 2024 @ 16:59:05 #22
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_214144373
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 16:29 schreef 111210 het volgende:

[..]
Ja goed verhaal maar is dit verhaal wetenschappelijk waar of gewoon weer een verhaal van een influence blog moeder die haar info van facebook gehaald heeft?
Voedingseffecten zijn verdomt lastig wetenschappelijk te onderzoeken omdat je mensen niet in een hok kan stoppen en dubbelblind gerandomiseerd te onderzoeken.
Afgezien van bedorven of giftige levensmiddelen is het dus moeilijk. Probleem is veel meer dan mensen te veel en te eenzijdig eten, dan dat er bepaalde levensmiddelen ongezond zijn.
Als je alleen maar gezond salade eet zonder dressing ga je gegarandeerd eerder de pijp uit dan wanneer je leeft op Big Macs en zwaar werk verricht.
Kunstmatig geharde vetten lijken bijna net zo ongezond te zijn als roken, niet voor niets in steeds meer landen verboden.
Wil je gezond eten, eet dan gevarieerd, matig en weinig of geen hoog bewerkt voedsel en mijdt het verhitten van meervoudig onverzadigde plantaardige olie (frituren, bakken)
pi_214144413
quote:
5s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:34 schreef Bocaj het volgende:
roeren is best wel lastig om te doen elke dag?
:')
  woensdag 3 juli 2024 @ 17:03:54 #24
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_214144415
Pot ondersteboven in de koelkast bewaren.

Je kan ook "peanut butter stirrers" kopen. Maakt het roeren een stuk makkelijker.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  woensdag 3 juli 2024 @ 17:11:37 #25
393893 Hyaenidae
Haaien-idee
pi_214144485
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2024 15:35 schreef Elan het volgende:
Die 100% pindakaas is echt zo smerig he
Vraag me ook af of die paar gram suiker in Calvé nou wereldschokkende gevolgen hebben voor je gezondheid.
Nee dat is een fabeltje dat suiker slecht zou zijn, suiker is juist belangrijk als brandstof. Niet voor niks dat bv een Tour de Frans wielrenner heel de dag zoetigheid naar binnen zit te werken.

Suiker is alleen slecht als je verder geen reet uitvoert heel de dag en gewoon meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrand, zolang je voldoende beweegt niks mee dus. Beter dan die kankerverwekkende kunstmatige zoetstoffen.
pindazakje
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')