> Wetsvoorstel
Toeslagenouders moeten straks twee keer zo lang wachten op vergoeding
Allereerst goedemiddag,
Even vanuit het zonovergoten en optimistische Haarlem

kan
ik u melden dat deze besluitvorming en koers tot uitbetaling (en uiteraard voor cliënten die werkelijk onrechtmatig bejegend zijn en serieus rehabilitatie verdienen na alle ellende), dé juiste keuze is.
Dat soms het menselijk geduld danig op de proef gesteld wordt is verder weinig nieuws, maar blijft in veel gevallen helaas noodzakelijk om orde op zaken te kunnen stellen.

~
Maar geen zorg, want deze nieuwe en weloverwogen keuze betreft namelijk enkel hen die vanaf begin 2025 een aanvraag doen. ''Het vorige termijn van slechts een half jaar zou mogelijk juist in strijd zijn met de rechtsbescherming van gedupeerden'', aldus Bezwaarschriftencommissie BAC.

Ook dit is iets om rekening mede te houden.
Want inderdaad, grote aantallen juridische procedures jegens de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen rijzen immers de pan uit, aldus op locatie Amsterdam Zuid.
Vandaar dat deze wijziging middels het wetsvoorstel van demissionair staatssecretaris Aukje de Vries ook door aan
ons gelieerde instanties noodzakelijk wordt bevonden in het belang van een goede en nauwkeurige afhandeling.
Het eerdere plan van de Vries om dit eveneens te laten gelden voor alle overige gedupeerden werd godzijdank

door de Raad van State en ook naar
mijn 
persoonlijke mening terecht naar de prullenmand verwezen. Na contact te hebben gehad met de hiertoe aangewezen instantie, stemde
men 
op locatie hier reeds vorige week unaniem mee in.

~
Gegroet!
Scjvbquote:
Door RTL Nieuws·8 uur geleden·Aangepast: 28 minuten geleden
© ANP / Sem van der Wal - RTL NieuwsNog altijd vragen duizenden slachtoffers van het toeslagenschandaal zich af waar de vergoeding van hun aanvullende schade blijft. De wachttijd voor uitsluitsel hierover was tot nu toe zes maanden. Die tijd wordt straks verdubbeld, zo luidt het wetsvoorstel van demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) aan de Tweede Kamer.De maximaal toegestane wachttijd voor de gedupeerde ouders is nu nog zes maanden. Door deze wachttijd te verdubbelen wil de demissionair staatssecretaris het aantal juridische procedures tegen de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) verminderen, meldt Trouw.
Het ministerie van Financiën meldde in september 2023 dat de afhandeling van de toeslagenaffaire juist versneld zou worden. De oplossing ligt in het sneller beoordelen van dossiers van ouders en het ‘efficiënter’ afhandelen van bezwaren, werd toen gezegd.
Daar kwam echter fel kritiek op van de Bezwaarschriftencommissie (BAC). Zij controleren of de UHT wel de juiste beslissingen neemt. De BAC zei destijds dat het sneller afhandelen de rechtsbescherming van gedupeerde ouders in gevaar brengt.
Alleen voor nieuwe aanvragenDe maatregel geldt alleen voor aanvragen die na 1 januari 2025 worden ingediend. De wachttijd voor die aanvragen blijft zes maanden. Aanvragen voor compensatie van aanvullende schade die vanaf het nieuwe jaar worden ingediend, moeten rekening houden met een wachttijd van een jaar.
Eerder was De Vries van plan om de verdubbelde wachttijden ook te laten gelden voor de toeslagenouders die hun aanvraag nu al hebben lopen, maar daar was de Raad van State het niet mee eens.