abonnement Unibet Coolblue
pi_213997797
Velen stellen zich hier vragen bij, ook buiten Nederland.

twitter


twitter


twitter


twitter


twitter


twitter


twitter


twitter


twitter


Ik doel niet per se op de strepen, maar vraag me af of iemand een dag een blauwe hemel heeft gezien sinds september vorig jaar.

----------

Inmiddels deel 3, en alweer twee maanden verstreken sinds de eerste thread. Het is buiten grijs.

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 23-06-2024 14:21:51 ]
pi_213997828
volgende week 28 graden :') en ts komt met dit topic aankakken :')
pi_213997839
Deze nog even mee naar hier:

Regen, regen, regen: klimaatverandering of geo-engineering?

De non-stop regen, met slechts heel af en toe een paar droge dagen, duurt nu bijna al een jaar rond. Veel mensen lijken het te zijn vergeten, maar zoals we dit jaar geen lente hebben gehad, zo hadden we vorig jaar een lang, koud en nat voorjaar, een snikhete gortdroge maand mei, geen zomer en daarna vrijwel alle dagen regen. Want de hondsdagen begonnen al eind juni 2023 en zijn eigenlijk sindsdien niet meer verdwenen. De sproeier blijft maar aan.

De hoeveelheid regen die in een jaar tijd is gevallen, is hallucinerend. Voor bijna iedereen is het alle dagen herfstweer vervelend, maar voor mij als natuurboer in streekgranen is het zelfs onze business-case, onze bier- en broodzaak! Vorige zomer verloren we bijna de helft van onze oogst. Als de regen de hele zomer aanhoudt, dan verliezen we mogelijk alle oogst. En dat zal voor heel veel voedselproductie gelden in Nederland en Noordwest-Europa, want het is vooral dit deel van ons continent dat verregent, inclusief de graanvelden in Duitsland en Frankrijk. Onze akkerbodems zijn leeggespoeld, alle mineralen, nutrinten en voedingsstoffen voor onze gewassen zijn weggespoeld. Calcium? Weg. Zink? Opgelost. In de Betuwe ken ik een kersenbongerd waar de boomwortels zijn weggerot. De eerste vier jaar geen kersen meer uit deze boomgaard.

Geo-engineering

In een uitzending van Ongehoord durfde ik enige weken geleden al openlijk de vraag te stellen of alle regen wel samenhangt met klimaatverandering. Waarom zou het geen bewuste of onbewuste weer-manipulatie kunnen zijn, misschien wel heimelijke geo-engineering? Het valt me op dat meer en meer mensen die vraag ook openlijk durven te stellen. De aanwijzingen voor weermanipulatie stapelen zich immers op en in een enkel geval zijn er zelfs al feiten die de vraag niet alleen legitimeren, maar indringend maken. Want waarom stelden al drie (!) Amerikaanse staten een verbod in tegen chemtrails?

Bekijk vooral de het slotdeel van de laatste uitzending van Ad Verbrugge bij De Nieuwe Wereld waarin Club van Rome-lid Wouter van Dieren het openlijk heeft over zijn project om de aarde met twee graden af te koelen door de zon af te schermen middels het creren van ‘witte wolken’. Het opmerkelijke is dat Van Dieren meteen zegt dat er ook ongewenste neveneffecten kunnen zijn waar we dan wel heel goed naar moeten kijken. Voor mij was het alsof ik het in Keulen hoorde donderen. De zon afschermen? Wat denk je dat dat doet met onze voedselproductie? Met onze graanteelt? En met de aanmaak van onze eigen zo belangrijke vitamine D? De zon is licht, de zon is leven. Gaat de klimaatpsychose ertoe leiden dat mensen met naam en faam en geld en invloed doodleuk voor God denken te kunnen spelen, heimelijk dan wel openlijk? Zonder brede maatschappelijke en politieke discussie over nut, noodzaak en gevaar?

Windparken

Na de uitzending van Ongehoord rolde er veel informatie mijn mailbox in. In november 2022 kwam onze eigen KNMI met een studie waaruit al bleek dat ‘windparken het weer benvloeden’. Zo is de wind in de buurt van windparken afgenomen en zijn ook de temperatuur en luchtvochtigheid veranderd. En al zou het effect van windparken op het weer plaatselijk zijn, de effecten zijn in ‘bepaalde weersituaties op grote afstand van het windpark nog merkbaar’, aldus ons KNMI dat windparken zelfs “atmosfeer-mixers” noemt:

“Draaiende rotorbladen van een windturbine zetten bewegingsenergie van de wind om in elektriciteit. Hierdoor neemt de wind achter de windturbine af. Bovendien mixen de rotorbladen de luchtlagen en maken ze wervels (turbulentie) waardoor vocht en warmte in de lucht beter doormengen. Dat kan ervoor zorgen dat wolken oplossen of vormen. Kortom: het weer verandert door windturbines, maar de vraag is hoe en hoeveel.” U leest het goed, deze tekst is gewoon van de site van het KNMI geplukt.

In de passages daarna meldt het weerinstituut dat er ook nog eens steeds meer en steeds grotere windparken komen. “Op de hele Noordzee stond in 2020 19 gigawatt aan genstalleerd vermogen. In 2050 is dat naar verwachting ongeveer tien keer zoveel!” U leest het goed en ook het uitroepteken is van het KNMI zelf.

Wilhelm Reich

Het bizarre is dat er voor de bouw van de windparken nauwelijks tot geen onderzoek is geweest naar de neveneffecten. Vroeger kon je voor de aanleg van een fietspad al niet zonder een milieueffectrapportage (mer), terwijl dat nooit is gevraagd voor de windmolens op zee en land. De negatieve effecten zijn overigens al even hallucinerend als de vele regenval dat is. Het verwoestende effect op de zeebodem en onze visgronden, maar ook voor vogels en grienden, is onvoorstelbaar. En onherstelbaar. Niet alleen de draaiende wieken en alle bekabeling en diesel zijn vernietigend, ook het omwoelen van de bodems maakt van de Noordzee een desolaat industriepark. En de gekte houdt doodleuk aan.

Van de Indepen-eindredactrice kreeg ik afgelopen zondag de antieke videoclip toegestuurd van Kate Bush, Cloudbusting, waarmee zij het aangrijpende verhaal van regenmachine-maker Wilhelm Reich (1879-1957) en zijn jonge zoon in beeld bracht, door Kate Bush zelf en Donald Sutherland gespeeld. Tot drie keer toe probeerde ik afgelopen zondag heel even buiten in de tuin te zitten, tot drie keer toe vergeefs. Tijdens het kijken naar de clip belandde ik zelf in de regen. De video greep me bij de keel, het verhaal van de gearresteerde Reich kennende. Bekijk hem tot het eind en lees deze Wikipedia lemma, of veel beter nog de ongekend lucide columns van Laura Slot over Reich.

TU Delft

De telefoontjes die ik na de Ongehoord-uitzending met een paar experts had, maakten haast dat ik onder de kop van dit artikel ‘deel 1’ zette. Zoals altijd zijn er mensen geweest die een dossier over heimelijke weermanipulatie bouwden en die waarschuwden, maar die murw zijn geslagen want iedereen verklaarde deze vorsers voor gek, als wappies avant la lettre.

Op alternatieve kanalen en op LinkedIn figureerde dit weekeinde ook een klein deel van een filmreportage waarin de stem van David Attenborough is te horen bij een bezoek aan onze Nederlandse TU Delft waar wetenschappers openlijk spreken over de technische mogelijkheid om met windmolens regenwolken te maken! Op LinkedIn kwamen foto’s (helaas zonder bronvermelding) voorbij van wolken producerende windmolens op zee. Zou het zo simpel zijn? Zijn het niet eens contrials (door de luchtvaart veroorzaakte waterdamp) of zelfs chemtrails (vliegtuigen die bewust metalen in de lucht brengen) ten bate van ‘cloud-seeding, maar zijn het onze windmolens die ons nu al een jaar in de zeik zetten? Of beiden? Op de site Interessante tijden van Rypke Zeilmaker is inmiddels ook het nodige over weermanipulatie te vinden, en eveneens verwijzend naar officile bronnen.

In de Eerste Kamer stelde BBB-Statenlid Eric Kemperman al vragen over de wereldwijde benvloeding van onze atmosfeer. “We noemen dat geo-engineering, chemtrails, cloudbusting of varianten op dit thema. Kijk maar eens naar boven als u weer een blauwe lucht ziet met een bijzonder geometrisch patroon aan vliegtuigstrepen. Je kan er op z’n minst vragen over stellen aan de verantwoordelijke minister voor luchtkwaliteit.”

Wat is waarheid? Wie scheidt het kaf van het koren? Het zijn voorlopig vooral vragen die gesteld moeten worden, daar waar iedere goede onderzoeksjournalistiek mee begint, vragen en scenario’s. Was er nog maar een soort scherpe, onafhankelijke in plaats van een op links verdwaalde Zembla om dit uit te vorsen. Want ik ben geen researchjournalist meer, maar een natuurboer die zijn nering dreigt te verliezen als gevolg van het kolere weer. Wel kan ik als boernalist tenminste proberen dit thema op de agenda te krijgen.

Onderzoeksjournalistiek

Wellicht is er een Indepen- of zelfs een multi-upstream mediateam te vormen dat de onderzoeksjournalistiek met hulp van financiers (sponsors, donateurs, filantropen) in dit land weer een beetje wakker kust? En hopelijk hervinden we dan zielsgenoten in instanties die nog wel over onze (voedsel)zekerheid en onze volksgezondheid en veiligheid willen waken, instanties met de bevoegdheid tot invallen, arrestaties en inbeslagname. Want hoe goed onderzoeksjournalisten vroeger ook waren, ook toen hadden wij die bevoegdheid niet en mocht je hopen dat een onthullend artikel tot dergelijke politie- en justitieacties leidde. Helaas zijn beiden uitgehold, zowel de onderzoeksjournalistiek als overheidsinstanties. Maar ja, je moet ergens (opnieuw) beginnen.

Vele links in link:
https://indepen.eu/regen-(...)-of-geo-engineering/
pi_213997842
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 15:52 schreef bonanza8 het volgende:
volgende week 28 graden :') en ts komt met dit topic aankakken :')
Kom volgende week maar terug dan. :')
pi_213997866
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 15:52 schreef bonanza8 het volgende:
volgende week 28 graden :') en ts komt met dit topic aankakken :')
En dan wordt het global warming topic weer afgestoft. The end is near!
pi_213997975
-Normaal reageren lijkt me meer op de plaats-

[ Bericht 84% gewijzigd door loveyoulongtime op 21-06-2024 20:31:37 ]
pi_213998005
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 15:59 schreef Za het volgende:
[ afbeelding ]
En maandag, dinsdag, woensdag? Lekker selectief weer om het maar in je eigen straatje te laten passen.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_213998111
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 15:59 schreef Za het volgende:
[ afbeelding ]
Is een dag met max van 21 graden + regen in juli tegenwoordig al een 8 waard? :')
pindazakje
pi_213998145
Knmi, rivm etc etc.. allemaal leugenaars.
pi_213998664
Ja hier regent het door weer manipulatie en Griekenland fikt tot in de kern af...
pi_213998751
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 16:09 schreef Jor_Dii het volgende:

En maandag, dinsdag, woensdag? Lekker selectief weer om het maar in je eigen straatje te laten passen.
Zie je maandag!
pi_213999699
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 16:18 schreef PSVCL het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Knmi, rivm etc etc.. allemaal leugenaars.
Geoengineering gaan ze vast inzetten om zogenaamd het klimaat te redden, daar worden we langzaam voor rijp gemaakt zodat we dat normaal gaan vinden.
pi_213999759
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 18:17 schreef controlaltendelete het volgende:

[..]
Engineering gaan ze vast inzetten om zogenaamd het klimaat te redden, daar worden we langzaam voor rijp gemaakt zodat we dat normaal gaan vinden.
Ja ze zijn het aan het normaliseren , als je het 2 jaar terug had over geoengineering/cloudseeding etc werd je weggezet als wappie.. nu geven ze openlijk toe dat het gebeurd. Met als excuus ´het klimaat te redden´ het klimaat wat ze zelf om zeep proberen te helpen ;(
pi_213999818
De lucht zag er tijdens corona wel beter uit.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_213999960
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 18:22 schreef PSVCL het volgende:

[..]
Ja ze zijn het aan het normaliseren , als je het 2 jaar terug had over geoengineering/cloudseeding etc werd je weggezet als wappie.. nu geven ze openlijk toe dat het gebeurd. Met als excuus ´het klimaat te redden´ het klimaat wat ze zelf om zeep proberen te helpen ;(
Wappies zijn snappies :D
pi_214000014
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 18:38 schreef controlaltendelete het volgende:

[..]
Wappies zijn snappies :D
Snappie :7

Proud to be a wappie
  vrijdag 21 juni 2024 @ 20:33:50 #18
381159 loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_214001590
Aangezien dit een nieuw topic is, nogmaals de opmerking. Val geen mede users persoonlijk aan omdat ze een andere mening hebben dat jij hebt. Laat iedereen in zijn waarde en ga er gewoon op in. Geen one liners om iemand proberen belachelijk te maken.
Lach met een schone bips
pi_214003259
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 16:18 schreef PSVCL het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Knmi, rivm etc etc.. allemaal leugenaars.
ik ken iemand die bij het knmi heeft gewerkt en dit kan beamen, dat ze geen zuivere koffie zijn.
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_214003335
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 21:39 schreef Alarmonoff het volgende:

[..]
ik ken iemand die bij het knmi heeft gewerkt en dit kan beamen, dat ze geen zuivere koffie zijn.
Die kan zich beter stil houden voordat ze zijn leven kapot maken
pi_214003556
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_214005645
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 21:39 schreef Alarmonoff het volgende:

[..]
ik ken iemand die bij het knmi heeft gewerkt en dit kan beamen, dat ze geen zuivere koffie zijn.
Ongetwijfeld.
Conscience do cost.
pi_214016506
Overmatige neerslag Zwitserland:

twitter
pi_214017143
nm

[ Bericht 52% gewijzigd door koosbasterd op 22-06-2024 23:10:03 ]
pi_214017588
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juni 2024 22:31 schreef Za het volgende:
Overmatige neerslag Zwitserland:

[ x ]
Lekker dan, er is dus toch overmatige neerslag..
Natuurlijk of manmade?
Laatste is technisch mogelijk, maar dat is nog geen bewijs.

Als het manmade is, wat is dan het doel? Boeren saboteren (uitvergroot door de media) zodat er minder obrengst is en UA bij de EU een must wordt?

[ Bericht 5% gewijzigd door Alarmonoff op 23-06-2024 00:29:07 ]
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_214018863
Jeetje wat een grijze treurnis weer buiten :W
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_214019213
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2024 23:56 schreef Alarmonoff het volgende:

[..]

Als het manmade is, wat is dan het doel? Boeren saboteren (uitvergroot door de media) zodat er minder obrengst is en UA bij de EU een must wordt?
Het zou idd eens leuk zijn als het over deze vragen ging, ipv steeds maar weerberichten te posten.
  Redactie Frontpage / Sport zondag 23 juni 2024 @ 10:23:03 #28
426493 crew  PippenScottie
pi_214019233
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2024 09:30 schreef Jor_Dii het volgende:
Jeetje wat een grijze treurnis weer buiten :W
Ze hebben door dat het complot is ontmaskerd op Fok en laten nu een paar dagen de zon toe. Maar wedden dat later dit jaar de grijze luchten weer terugkomen?
pi_214019904
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2024 09:30 schreef Jor_Dii het volgende:
Jeetje wat een grijze treurnis weer buiten :W
Streep vrij Jordi?

twitter
pi_214020114
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 11:38 schreef Za het volgende:

[..]
Streep vrij Jordi?

[ x ]
Ah nu gaat het ineens over zogenaamde chemtrails.. je topic gaat toch over de aanhoudende “grijze hemel” in ons land? Vermoeiend dat verplaatsen van de doelpalen iedere keer.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_214020244
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2024 11:54 schreef Jor_Dii het volgende:

Ah nu gaat het ineens over zogenaamde chemtrails.. je topic gaat toch over de aanhoudende “grijze hemel” in ons land? Vermoeiend dat verplaatsen van de doelpalen iedere keer.
Zie hier hoe om 11.40 opeens vanuit het niets wolken onstaan boven NH:

Hier de beelden:
https://www.weerplaza.nl/(...)400/regen-en-wolken/
pi_214020246
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2024 11:54 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Ah nu gaat het ineens over zogenaamde chemtrails.. je topic gaat toch over de aanhoudende “grijze hemel” in ons land? Vermoeiend dat verplaatsen van de doelpalen iedere keer.
Het is de afgelopen maanden sinds oktober 2023 erg nat en somber geweest, daar doet vandaag niks vanaf. Maar Za heeft het in haar OP bewust of onbewust erg overdreven 'elke dag grijs' 'geen enkele dag met strakblauwe lucht'. Veel trappen er met beide benen in door de discussie daar over te laten gaan. Nu lijkt het of het punt is of het wel of niet bewolkt is en lijkt het haast of een bewolkte dag het gelijk van Za betekent. Terwijl het punt eigenlijk is of dit weer het gevolg is van manipulatie. En dat wordt juist de hele tijd vermeden.
pi_214020259
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:07 schreef Za het volgende:

[..]
Zie hier hoe om 11.45 opeens vanuit het niets wolken onstaan boven NH:

[ afbeelding ]


Hier de beelden:
https://www.weerplaza.nl/(...)400/regen-en-wolken/
Uit het niets.... Uit condenserende waterdamp natuurlijk. Hoe ontstaan wolken anders?
Maar er zit nog steeds veel vocht in de lucht, dus het is logisch dat we vandaag niet de hele dag strakblauwe lucht hebben, dat is ook niet voorspeld.
pi_214020309
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:09 schreef Zwoerd het volgende:

Uit het niets.... Uit condenserende waterdamp natuurlijk. Hoe ontstaan wolken anders?
Uit windmolenparken.
pi_214020325
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:07 schreef Zwoerd het volgende:

[..]

Het is erg onbeleefd over een user te reppen tegen een andere user in aanwezigheid van betreffende user.
pi_214020337
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2024 11:54 schreef Jor_Dii het volgende:

Ah nu gaat het ineens over zogenaamde chemtrails.. je topic gaat toch over de aanhoudende “grijze hemel” in ons land? Vermoeiend dat verplaatsen van de doelpalen iedere keer.
Beide, bekijk de OP nog maar eens.
Er schijnt volgens sommigen een relatie bestaan tussen die twee.

Zie je al strepen Jordi?
pi_214020361
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:13 schreef Za het volgende:

[..]
Uit windmolenparken.
Ben je serieus?
  zondag 23 juni 2024 @ 12:22:18 #38
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_214020377
10 april 2024 16.33 uur

9 mei 2024 16.57 uur:

7 juni 2024 20.31 uur:


Allemaal in Nederland, later op de dag, strakblauwe hemel.
Eigen foto's, dus waar ik op dat moment was.
Geen enkele foto genomen als "bewijs" voor permanent grijze dagen, want gewoon uit mijn fotogalerij geplukt.
Allemaal met een andere reden gemaakt.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_214020458
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:20 schreef Zwoerd het volgende:

Ben je serieus?
Het KNMI is serieus:

Bovendien mixen de rotorbladen de luchtlagen en maken ze wervels (turbulentie) waardoor vocht en warmte in de lucht beter doormengen. Dat kan ervoor zorgen dat wolken oplossen of vormen. Kortom: het weer verandert door windturbines, maar de vraag is hoe en hoeveel.

https://www.knmi.nl/over-(...)r#:~:text=Windparken
pi_214020465
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:15 schreef Za het volgende:

[..]
Het is erg onbeleefd over een user te reppen tegen een andere user in aanwezigheid van betreffende user.
Ik rep tegen iedereen die het punt lijkt te missen. Ik weet dat je hier bent, je mag gewoon inhoudelijk op mijn post reageren.
pi_214020521
Inmiddels is het nergens meer strakblauw:pi_214020577
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:31 schreef Zwoerd het volgende:

Ik rep tegen iedereen die het punt lijkt te missen. Ik weet dat je hier bent, je mag gewoon inhoudelijk op mijn post reageren.
De OP spreekt voor zich, en je rept over mij, maar gaat niet inhoudelijk in op het punt waarvan je zegt dat het wordt vermeden.
  Moderator zondag 23 juni 2024 @ 12:46:08 #43
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_214020585
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:38 schreef Za het volgende:
Inmiddels is het nergens meer strakblauw:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Maar enkel strakblauw is nooit voorspeld voor vandaag
https://www.weerplaza.nl/(...)ands&element=ttcloud
pi_214020601
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:22 schreef Leandra het volgende:
10 april 2024 16.33 uur
[ afbeelding ]
9 mei 2024 16.57 uur:
[ afbeelding ]
7 juni 2024 20.31 uur:
[ afbeelding ]

Allemaal in Nederland, later op de dag, strakblauwe hemel.
Eigen foto's, dus waar ik op dat moment was.
Geen enkele foto genomen als "bewijs" voor permanent grijze dagen, want gewoon uit mijn fotogalerij geplukt.
Allemaal met een andere reden gemaakt.
Mischien kun je beelden maken van vandaag? Op verschillende tijdstippen? BVD
pi_214020608
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:46 schreef Momo het volgende:

Maar enkel strakblauw is nooit voorspeld voor vandaag
https://www.weerplaza.nl/(...)ands&element=ttcloud
Op het weer kaartje is geen wolkje te zien, kijk eens een paar posts terug.

Of:[ Bericht 10% gewijzigd door Za op 23-06-2024 12:54:02 ]
  Moderator zondag 23 juni 2024 @ 12:51:30 #46
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_214020633
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:48 schreef Za het volgende:

[..]
Op het weer kaartje is geen wolkje te zien, kijk eens een paar posts terug.
Wat bedoel je met een weerkaartje dat zonnetje als graphic van weeronline? Ik plaats hier letterlijk de output van het Harmonie model wat veel bedrijfjes als weeronline en weerplaza gebruiken voor hun apps.

-edit- ok je bedoeld dus echt plaatjes op weeronline

[ Bericht 4% gewijzigd door Momo op 23-06-2024 13:00:17 ]
pi_214020763
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:51 schreef Momo het volgende:

Wat bedoel je met een weerkaartje dat zonnetje als graphic van weeronline? Ik plaats hier letterlijk de output van het Harmonie model wat veel bedrijfjes als weeronline en weerplaza gebruiken voor hun apps.
Een aantal mensen hebben online beelden gedeeld van vanochtend. Strakblauw. Daarna het verschijnen van strepen, gevolgd door een grijze sluier.

Imo is de voorspelling nooit strakblauw, maar zwaar bewolkt, bewolkt, licht bewolkt, onbewolkt.

Een stralende middag is over het algemeen niet grijs.
pi_214020771
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:30 schreef Za het volgende:

[..]
Het KNMI is serieus:

Bovendien mixen de rotorbladen de luchtlagen en maken ze wervels (turbulentie) waardoor vocht en warmte in de lucht beter doormengen. Dat kan ervoor zorgen dat wolken oplossen of vormen. Kortom: het weer verandert door windturbines, maar de vraag is hoe en hoeveel.

https://www.knmi.nl/over-(...)r#:~:text=Windparken
De wolken die we nu boven Nederland zien komen niet uit windmolenparken. Maar je bent het punt weer aan het vermijden: het is niet vreemd dat wolken 'uit het niets' ontstaan. Als waterdamp condenseert ontstaan er wolken, ook in Nederland, niet elke wolk komt hierheen gedreven.
pi_214020816
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:45 schreef Za het volgende:

[..]
De OP spreekt voor zich, en je rept over mij, maar gaat niet inhoudelijk in op het punt waarvan je zegt dat het wordt vermeden.
quote:
14s.gif Op zondag 23 juni 2024 10:20 schreef Zwoerd het volgende:

[..]
Het zou idd eens leuk zijn als het over deze vragen ging, ipv steeds maar weerberichten te posten.
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 12:07 schreef Zwoerd het volgende:

[..]
Terwijl het punt eigenlijk is of dit weer het gevolg is van manipulatie. En dat wordt juist de hele tijd vermeden.
  Moderator zondag 23 juni 2024 @ 13:08:15 #50
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_214020819
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2024 13:01 schreef Za het volgende:

[..]
Een aantal mensen hebben online beelden gedeeld van vanochtend. Strakblauw. Daarna het verschijnen van strepen, gevolgd door een grijze sluier.

Imo is de voorspelling nooit strakblauw, maar zwaar bewolkt, bewolkt, licht bewolkt, onbewolkt.

Een stralende middag is over het algemeen niet grijs.
Een condensspoor uit een vliegtuig is toch niks raar aan? Die zie je best vaak, ook vroeger. Moet je eens zien hoe druk Nederland is op Flightradar24. Of er een streep ontstaat hangt af van onder andere hoeveel vocht in de lucht.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')