abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_215665518
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 november 2024 16:18 schreef AnneX het volgende:
Kwam een ‘reel’ tegen met een appelbol. Dat leek mij simpel.
https://www.facebook.com/reel/549645127986140
Hoe ging dat: ah eigen merk bladerdeeg, bleek te klein voor 6 rondjes maat soepkom.
Dus het restant nog eens uitrollen. Want ik had de drie appels wel geschild al.
Het duurde langer dan ik dacht om de appels te carameliseren. Gelukkig paste de 6 helften in één pan.
I.p.v. aardbeienjam, deed ik een theelepel caramelsaus van bonne mama . Plus een stukje pure chocolade.
Na de ei nog kaneelsuiker erover gestrooid. De best geslaagde ging op de foto.
[ link | afbeelding ]
Wat een leuk idee
We have far more in common than that which devides us..
pi_215672511
Suikervrije appel-walnotencake
#project gezond



[ Bericht 7% gewijzigd door Blues op 26-11-2024 12:59:43 ]
pi_215673884
quote:
88s.gif Op zondag 24 november 2024 15:33 schreef Blues het volgende:
Suikerarme appel-walnotencake
#project gezond

[ link | afbeelding ]
Hoe is de cake mix nu gezoet?
En hoe lang “mag / mogen” jullie doen over de cake? 2-3 dagen?
pi_215673933
quote:
1s.gif Op zondag 24 november 2024 18:40 schreef AnneX het volgende:


Hoe is de cake mix nu gezoet?
En hoe lang “mag / mogen” jullie doen over de cake? 2-3 dagen?
De rozijnen maken het zoetig.
Het is de maandag- en woensdagavond snack :9 Dus we eten samen 4 plakken.
Rest gaat morgen mee naar werk.
Vriezer is vol :D

Recept:
https://www.projectgezond(...)e-appel-walnotencake
  zondag 24 november 2024 @ 19:43:14 #55
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_215674420
Ik blijf het met dit soort baksels geinig vinden dat suiker uit suikerbieten ineens heel anders zou zijn dan suiker uit rozijnen en appels.

Combinatie met walnoten en appel is heerlijk, klinkt goed
Is ie ook beetje luchtig en vettig?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_215675122
Nee :D
pi_215675125
quote:
10s.gif Op zondag 24 november 2024 19:43 schreef Molo het volgende:
Ik blijf het met dit soort baksels geinig vinden dat suiker uit suikerbieten ineens heel anders zou zijn dan suiker uit rozijnen en appels.
Het zijn inderdaad beide suikers. Maar de ene suiker is op moleculair niveau de andere suiker niet: tafelsuiker uit suikerbieten is sucrose, terwijl krenten en appels relatief veel fructose bevatten. Fructose smaakt bij gelijke hoeveelheid 2x zoeter (dus je hebt er minder van nodig), heeft minder effect op de bloedsuikerspiegel maar kan ook voor darmklachten en winderigheid zorgen (fructose-intollerantie).

Echt gezond zijn ze beide niet. Wel anders.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_215749170

Niet zo fotogeniek maar wel lekker: twee kerststollen. Met zuurbessen in plaats van krenten omdat daar nog een zakje van lag.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_215757656
Kaneelbroodjes van Project Gezond :+
Recept: https://www.projectgezond.nl/recepten/kaneelbroodjes-met-pistache


  woensdag 4 december 2024 @ 14:36:27 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215766810
Nadat Blues O+ gisteren kaneelbroodjes had gemaakt, heb ik vandaag dit recept voor kanelbullar gemaakt:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215825708
Ontbijtcake met perzik gemaakt.
Lekker! Niet te zoet ook.

https://www.projectgezond.nl/recepten/ontbijtcake-met-perzik

pi_215867239
Ik ben kaneelbroodjes aan het maken met een nieuw recept. Vergat ik om de schaal in de koelkast te zetten aan het eind van de tweede rijs. Dus de boel heeft lekker 4,5 uur staan rijzen tot ik weer thuis was }:|
Ik ben benieuwd wat dit nog wordt. _O-
pi_216009197
Ik maakte medovik. Leuk voor een keer, maar qua smaak (koemelkvrij) voor mij niet per se voor herhaling vatbaar.

  donderdag 26 december 2024 @ 12:26:16 #64
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_216009656
Ja die smaak komt natuurlijk voor een groot deel wel van de melkproducten.
Hij is wat bleekjes, komt dat ook daardoor? Wat had je als vervanger gebruikt?

Ziet er wel prachtig uit trouwens. Ik heb een enorme liefde voor Medovik maar nog nooit gedurfd te maken gezien ik een vreselijk slechte bakker ben :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_216013356
quote:
1s.gif Op donderdag 26 december 2024 12:26 schreef Molo het volgende:
Ja die smaak komt natuurlijk voor een groot deel wel van de melkproducten.
Hij is wat bleekjes, komt dat ook daardoor? Wat had je als vervanger gebruikt?
Ik ken het origineel niet verder, was geďnspireerd door HHB ;)
Ik gebruikte margarine ipv roomboter en kokoskwark en Blue Band Finesse plantaardige slagroom ipv zure room en slagroom. Ik had wat vegan sites bekeken voor alternatieve medoviks en dit leek me de handigste keuze.

Ach, het was grappig voor een keer en prima om te eten. Maar alleen baksels in de categorie 'superlekker' of 'heel eenvoudig en lekker' maak ik vaker ;)
  maandag 30 december 2024 @ 21:04:43 #66
277627 Seven.
We are Borg.
pi_216103383
Ik ga kniepertjes bakken morgen of overmorgen :9~ .
Resistance is futile.
  vrijdag 3 januari 2025 @ 12:13:46 #67
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216159134
Misschien aardig voor mensen hier, een aantal leuke lezingen/ workshops van bekende bakkers, helemaal onderaan de pagina :)

https://www.kunstmuseum.n(...)denis-van-het-toetje
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_216171563
Worteltaartmuffins van Project Gezond.
Niet online te vinden dus ook foto van recept uit het boek *)
Straks pas eten, dus weet nog niet hoe het smaakt :D







pi_216172522
Zijn lekker, goed op smaak ^O^ :Y)
pi_216172588
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 15:33 schreef Blues het volgende:
Zijn lekker, goed op smaak ^O^ :Y)
Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎
Edit: lees het recept zojuist: bestaan er muffin papiertjes 😇

Is het bedoeld als smakelijk gezond hapje op een dag? als tussendoor.
pi_216173641
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 15:39 schreef AnneX het volgende:


Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎
Edit: lees het recept zojuist: bestaan er muffin papiertjes 😇

Is het bedoeld als smakelijk gezond hapje op een dag? als tussendoor.
We eten 6x per dag en dit is een tussendoortje.
Ik had geen muffinpapiertjes, dus bakpapier geknipt :D
pi_216422333
Ik heb nog zelfgemaakt speculaasdeeg in de koelkast liggen van begin december. Koude koelkast, strak verpakt in huishoud en aluminiumfolie. Is dit nog goed?
pi_216422963
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2025 09:28 schreef Parelhoofd het volgende:
Ik heb nog zelfgemaakt speculaasdeeg in de koelkast liggen van begin december. Koude koelkast, strak verpakt in huishoud en aluminiumfolie. Is dit nog goed?
Zit er ei in?
Protčge moi de mes désirs.
pi_216425411
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2025 10:32 schreef arvensis het volgende:

[..]
Zit er ei in?
Nee geen ei! Wel beetje melk
pi_216442190
Uit het 2e boek van Project Gezond: bananencake met pindakaasglazuur.

pi_216442370
Met pindakaasglazuur is ook bijzonder!

Vrijdag ook gebakken..uit een pakje ( uit het kerstpakket).
Nog toegevoegd water 😂 3 x banaan stukjes duh en walnoten en hazelnoten voor een bite.
Bijna op :Y)
pi_216444620
Helft neem ik morgen mee naar werk.
2x2 plakjes voor ons voor 2 dagen, 2 plakkies voor 2 woensdag coll. :D
Niks in de vriezer voor ons dit keer :D
pi_216451398
Dochter had vandaag masterclass suiker trekken

♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_216471773
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed :'). Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. _O-
En als laatste, geen idee of ie gaar wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd :D

[ Bericht 0% gewijzigd door Hupje op 29-01-2025 16:35:46 ]
pi_216471795
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed :'). Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. _O-
En als laatste, geen idee of ie gaat wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd :D
Post je een foto van het resultaat? :D
  woensdag 29 januari 2025 @ 18:09:42 #81
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216473062
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed :'). Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. _O-
En als laatste, geen idee of ie gaar wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd :D
Ik vind een uur dan weer heel erg lang... Ben benieuwd!
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_216487716
@Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 30 januari 2025 @ 21:21:32 #83
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216488475
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fijn om te lezen! :Y Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_216488751
quote:
2s.gif Op donderdag 30 januari 2025 21:21 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Fijn om te lezen! :Y Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
Toen ik las over de expositie, bleek (natuurlijk) alles volgeboekt.
De gesprekken met Nadia …? over Midden Oosterse desserts, en met de Suikerwerk (jonge) mevrouw waren oa. ook verhelderend. Er zijn meerdere filmpjes en interviews tijdens de rondwandeling.
Iemand heeft tientallen - honderdtallen verschillende bakvormen verzameld! en een wereld gilde van bakvorm verzamelaars opgericht. 😂 Haar verzameling nagelaten.
pi_216490555
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.
Mijn dochter gaat volgende week naar het Chocoladefestival in Amsterdam.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  donderdag 30 januari 2025 @ 23:48:52 #86
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216490648
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 23:37 schreef Vicky het volgende:

[..]
Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.

Goed om te lezen!! ^O^
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
  vrijdag 31 januari 2025 @ 01:26:34 #87
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_216490904
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.
If you can dream it, you can do it...
pi_216491000
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2025 01:26 schreef Books1 het volgende:

[..]
Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.
Ja!
pi_216521723
Gister koekjes gebakken met een pak van de molen.
Tja, in de combi oven kwamen de plakjes té dicht bij elkaar. Dan had ik er een hele plak van kunnen maken. Op alle koekjes een stukje noot of wat extra choco rasp opgelegd.
Direct uit de oven leken het lage muffins: knapperig van buiten en zacht van binnen.
Affijn, nu hebben we chocolade koekjes in de trommel.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_216570399
Hamkaas koekjes gebakken :9

pi_216573829
quote:
1s.gif Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken :9

[ link | afbeelding ]
Die zien er goed uit! :9
  donderdag 6 februari 2025 @ 18:33:13 #92
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216574632
quote:
1s.gif Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken :9

[ link | afbeelding ]
Nee, je hebt knapperige hamkaas koekjes gebakken ;)
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_216574676
:D
pi_216634769


Cookies!
(Hazel-) notenkoekjes met chocoladechip uit het 2e boek, week 7 van Project Gezond.
  zondag 6 april 2025 @ 22:30:49 #95
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_217308590
Tadaaa!! *O* *O*, Mijn Pasteis de Nata (portugese roomtaartjes)








Omdat ik een oven heb die maar tot 220 graden gaat was het best improviseren om de onderkant goed warm te krijgen. Omdat ze eigenlijk op 250 graden moeten bakken heb ik ze eerst maar eens 30 minuten laten garen op 220.

Bovendien had ik een plaat met muffin-vormpjes gebruikt, maar zat er bij deze oven alleen maar een rooster dat ronddraaide. En de hele muffinplaat was daar te groot voor ... :{

Dus ik heb ze in de muffin-vorm-plaat (met bladerdeeg) gevuld en de hele muffinplaat op een bakplaat gezet. Maar ja, daardoor werden de bodempjes natuurlijk niet gaar terwijl de custard en het deeg bovenop bijna aanbrandde.. 8)7 Dus na 30 minuten de al wat gevormde, niet-garen vormpjes eruit gehaald en op een (hoog) draaiend rooster 10 minuten laten bakken. Dat werkte gelukkig wel :Y

Dus nu een liggend, breed rooster kopen zodat het deeg de volgende keer aan de onderkant in 1 keer kan garen.
Leuk en lekker projectje! :s)
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_217308832
Met al die dingen, die tegenzaten, zien ze er smakelijk uit👍🏼

( heb je zelf de custard gemaakt?) want ik smokkel met kk. Sssst.😉

Goed, dat je dat zegt van de oventemp. Nu ik verhuisd ben, ook een ander merk combimagnetron. Hiervoor een combi oven.
Toch eens een manual opduikelen.
  maandag 7 april 2025 @ 00:14:25 #97
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_217308931
Thanks :) Ja, de custard heb ik zelf gemaakt, is ook niet zo heel moeilijk hoor. Het bladerdeeg dan weer niet, dat komt een volgende keer

Het schijnt dat die oventemperatuur eigenlijk op 250 graden moet, als je ze binnen 10-15 minuten wilt bakken. In sommige 'pasteis de nata'-recepten staat een temperatuur van 200 of 220 graden met 10 a 20 minuten bakken, maar dat werkte iig bij mij echt niet...

[ Bericht 0% gewijzigd door RobertoCarlos op 07-04-2025 09:58:04 ]
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_217352781
Klein Oreo taartje gemaakt voor een kinderfeestje. Was snel op ;)
  zondag 13 april 2025 @ 00:27:31 #99
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_217353470
Oef, dat is echt een goeie kindertaart! Was het niet een zware taart?
En is dat nou sucade bovenop? Dat zie ik eigenlijk nooit in een baksels (behalve oliebollen dan..)
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_217353934
Ja, deze taart is best machtig. Daarom geen grote gemaakt ;)
De afwerking aan de bovenkant lukte niet zo goed :@ daar wilde ik eigenlijk toefjes botercrčme op hebben, maar de stukjes oreo waren te groot om goed uit de spuitzak te komen. Dus toen maar afgesmeerd en er paas suiker decoratie op gedaan. Het was tenslotte een kinderfeestje, zó kieskeurig zijn de eters dan toch niet :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')