Wat een leuk ideequote:Op zaterdag 23 november 2024 16:18 schreef AnneX het volgende:
Kwam een ‘reel’ tegen met een appelbol. Dat leek mij simpel.
https://www.facebook.com/reel/549645127986140
Hoe ging dat: ah eigen merk bladerdeeg, bleek te klein voor 6 rondjes maat soepkom.
Dus het restant nog eens uitrollen. Want ik had de drie appels wel geschild al.
Het duurde langer dan ik dacht om de appels te carameliseren. Gelukkig paste de 6 helften in één pan.
I.p.v. aardbeienjam, deed ik een theelepel caramelsaus van bonne mama . Plus een stukje pure chocolade.
Na de ei nog kaneelsuiker erover gestrooid. De best geslaagde ging op de foto.
[ link | afbeelding ]
Hoe is de cake mix nu gezoet?quote:Op zondag 24 november 2024 15:33 schreef Blues het volgende:
Suikerarme appel-walnotencake
#project gezond
[ link | afbeelding ]
De rozijnen maken het zoetig.quote:Op zondag 24 november 2024 18:40 schreef AnneX het volgende:
Hoe is de cake mix nu gezoet?
En hoe lang “mag / mogen” jullie doen over de cake? 2-3 dagen?
Het zijn inderdaad beide suikers. Maar de ene suiker is op moleculair niveau de andere suiker niet: tafelsuiker uit suikerbieten is sucrose, terwijl krenten en appels relatief veel fructose bevatten. Fructose smaakt bij gelijke hoeveelheid 2x zoeter (dus je hebt er minder van nodig), heeft minder effect op de bloedsuikerspiegel maar kan ook voor darmklachten en winderigheid zorgen (fructose-intollerantie).quote:Op zondag 24 november 2024 19:43 schreef Molo het volgende:
Ik blijf het met dit soort baksels geinig vinden dat suiker uit suikerbieten ineens heel anders zou zijn dan suiker uit rozijnen en appels.
Ik ken het origineel niet verder, was geďnspireerd door HHBquote:Op donderdag 26 december 2024 12:26 schreef Molo het volgende:
Ja die smaak komt natuurlijk voor een groot deel wel van de melkproducten.
Hij is wat bleekjes, komt dat ook daardoor? Wat had je als vervanger gebruikt?
Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎quote:
We eten 6x per dag en dit is een tussendoortje.quote:Op zaterdag 4 januari 2025 15:39 schreef AnneX het volgende:
Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎
Edit: lees het recept zojuist: bestaan er muffin papiertjes 😇
Is het bedoeld als smakelijk gezond hapje op een dag? als tussendoor.
Zit er ei in?quote:Op zaterdag 25 januari 2025 09:28 schreef Parelhoofd het volgende:
Ik heb nog zelfgemaakt speculaasdeeg in de koelkast liggen van begin december. Koude koelkast, strak verpakt in huishoud en aluminiumfolie. Is dit nog goed?
Post je een foto van het resultaat?quote:Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed. Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval.![]()
En als laatste, geen idee of ie gaat wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd
Ik vind een uur dan weer heel erg lang... Ben benieuwd!quote:Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed. Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval.![]()
En als laatste, geen idee of ie gaar wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!Fijn om te lezen!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
Toen ik las over de expositie, bleek (natuurlijk) alles volgeboekt.quote:Op donderdag 30 januari 2025 21:21 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Fijn om te lezen!Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
quote:Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn dochter gaat volgende week naar het Chocoladefestival in Amsterdam.♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
Goed om te lezen!!quote:Op donderdag 30 januari 2025 23:37 schreef Vicky het volgende:
[..]
Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.
quote:Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.If you can dream it, you can do it...
Ja!quote:Op vrijdag 31 januari 2025 01:26 schreef Books1 het volgende:
[..]
Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die zien er goed uit!quote:Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken![]()
[ link | afbeelding ]
Nee, je hebt knapperige hamkaas koekjes gebakkenquote:Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken![]()
[ link | afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |