abonnement Unibet Coolblue
pi_212797614
quote:
In navolging van Ridouan Taghi en Saïd R. gaat ook het Openbaar Ministerie in hoger beroep in het Marengo-proces. Justitie doet dat in de zaken van zeven van de in totaal zeventien verdachten.

Het gaat om zaken waarin de rechtbank verdachten deels heeft vrijgesproken en om zaken waarin het OM de opgelegde straffen te laag vindt.

Zo gaat het OM in hoger beroep in de zaken van onder anderen Mao R. en Achraf B. Zij kregen straffen van respectievelijk 15 jaar en 8 maanden en 27 jaar, terwijl justitie levenslang had geëist.

Ook heeft het OM hoger beroep ingesteld in de zaken tegen Zakaria A., Mohamed M., Zaki R. en Ricardo O. "Hoewel het OM tevreden is met de uitkomst van het Marengo-proces geeft de zienswijze van de rechtbank op een aantal zaken en ook de hoogte van de straffen aanleiding tot het instellen van hoger beroep", legt justitie uit.

In de zaken van Ridouan Taghi en Mohamed R. volgt het OM het hoger beroep dat door de verdachten zelf is ingesteld. Dat doet het overigens niet in het geval van Saïd R.

Ook hoger beroep in zaak kroongetuige Nabil B.
Het OM gaat ook in hoger beroep in de zaak tegen kroongetuige Nabil B., die conform de eis tien jaar cel kreeg. Dat er toch hoger beroep is ingesteld, heeft vooral een procedurele reden. Door zijn overeenkomst met de Nederlandse Staat is de kroongetuige namelijk verplicht om verklaringen af te leggen bij de rechtbank en in hoger beroep bij het gerechtshof.

"Met het instellen van hoger beroep garandeert het OM dat het gerechtshof zich een oordeel kan vormen over de betrouwbaarheid van de verklaringen van de kroongetuige en de rechtmatigheid van de met hem gesloten overeenkomst."
https://www.nu.nl/misdaad(...)-marengo-proces.html

https://www.rechtspraak.nl/Bekende-rechtszaken/Marengo
pi_212797634
Astronaut *O*

Een hoger beroep is er niet :s)
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  dinsdag 12 maart 2024 @ 13:55:12 #3
396386 sturmpie
for night & nature
pi_212797906
:B
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
pi_212834259
Neef van Taghi mag de komende 26 jaar wasknijpers in elkaar zetten :7

Neef Ridouan Taghi krijgt 26 jaar cel voor rol bij moord op advocaat Derk Wiersum https://www.nu.nl/misdaad(...)at-derk-wiersum.html
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_212834366
twitter

twitter

twitter


.
pi_212834431
Is dit trouwens die neef die advocaat is was, of weer een andere neef?
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_212834775
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 maart 2024 10:50 schreef StateOfMind het volgende:
Is dit trouwens die neef die advocaat is was, of weer een andere neef?
Een andere.
  vrijdag 15 maart 2024 @ 11:21:52 #8
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_212834785
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 maart 2024 10:50 schreef StateOfMind het volgende:
Is dit trouwens die neef die advocaat is was, of weer een andere neef?
Zijn allemaal neven, neef
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_212835174
Niffo's *O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_212870728
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 maart 2024 10:50 schreef StateOfMind het volgende:
Is dit trouwens die neef die advocaat is was, of weer een andere neef?
https://www.nporadio1.nl/(...)bak-in-wie-is-anouar

Duurt ongeveer 10 minuten.
pi_212946533
quote:
Advocatenkantoor Ficq & Partners stapt uit Marengo-proces
De advocaten van het kantoor Ficq & Partners Advocaten stappen uit het liquidatieproces Marengo. Zij zullen hun drie cliënten in hoger beroep niet langer bijstaan. Dat bevestigt advocaat Nico Meijering desgevraagd aan het ANP. Waarom zij de verdediging hebben neergelegd, wil hij niet toelichten.
https://www.nd.nl/varia/v(...)t-uit-marengo-proces
De zoveelste advocaten die zich terug trekken :o
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_212958357
Marengo het boek met tekeningen van ANP-journalist Marieke de Witte en rechtbanktekenaar Aloys Oosterwijk

quote:
Vorige week verscheen ‘Marengo: Het Beeldverslag’ over ‘het meest verziekte en vergiftigde proces ooit’ van ANP-journalist Marieke de Witte en rechtbanktekenaar Aloys Oosterwijk. Het is het eerste boek dat over het Marengo-proces is verschenen.

De Witte en Oosterwijk volgden vanaf het begin het liquidatieproces rondom hoofdverdachte Ridouan Taghi. Dit resulteerde in een indringend beeldverslag over wat zich binnen en buiten de rechtbank afspeelde.

Stripachtig
De stripachtige tekeningen van Oosterwijk vertellen gedetailleerd wat er gebeurde in De Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, maar schetsen ook een indrukwekkend beeld van het meedogenloze geweld waarmee het proces doorspekt is.

De Witte doet op pakkende, informatieve wijze verslag van een zich voortslepende strafzaak en alle gruwelijkheden die ermee samenhangen, waaronder de zes moorden die in het Marengo-proces plaatsvonden en de schokkende moorden op de broer van kroongetuige Nabil B., advocaat Derk Wiersum en misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Gevarieerd
Daarnaast zijn er talloze tekeningen te zien van Marengo-verdachten in de rechtbank, maar óók van verdachten in het andere omvangrijke liquidatieproces Eris rond motorclub Caloh Wagoh, dat begon met de liquidatie van Justin Jap Tjong, in Amsterdam-Osdorp op 31 januari 2017. Dit was een vergelding voor de vergismoord op Hakim Changachi in Utrecht op 12 januari 2017, waarbij Jap Tjong de vluchtauto bestuurde.

In vier tekeningen is te zien dat Justin Jap Tjong door leden van de motorclub gelokt wordt naar café ’t Calandje in Amsterdam-Osdorp, waarna hij even later onder vuur wordt genomen aan de Prof. R. Casimirstraat, iets verderop.

Troosteloos
Ook is een bomvolle De Bunker te zien, de kille, grauwe rechtszaal op een troosteloos industrieterrein in Amsterdam-Osdorp, waar een wirwar van pilaren, glasschermen, verdachten en hun advocaten het zicht belemmeren voor de aanwezigen op de perstribune.

Flesje rode wijn
Naast indrukwekkende tekeningen van de aanslagen op de gebouwen van De Telegraaf en Panorama is ook de arrestatie van Ridouan Taghi te zien in Dubai. Met de begeleidende tekst: ‘Op het moment dat het arrestatieteam binnenviel, zat Taghi op de bank samen met een vrouw tv te kijken, flesje rode wijn op tafel (Château l’Evangile Pomerol, kosten: ongeveer 300 euro per fles), pakje sigaretten binnen handbereik.’

Ook andere zaken worden belicht, zoals het grote wapenonderzoek 26Koper, de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt en het afgehakte hoofd van Nabil Amzieb dat in maart 2016 werd gevonden voor een shishalounge op de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid. Daarnaast zijn er tekeningen die verband houden met de arrestatie van advocaat Inez Weski, Anour Taghi (de neef van Ridouan), de rechtszaak rond commando Sil A. en kroongetuige Nabil B., die een nieuwe advocaat zoekt.

Het boek ‘Marengo: Het Beeldverslag’ verscheen via uitgeverij L en telt 112 pagina’s.
https://www.crimesite.nl/boek-over-marengo-proces-verschenen/


Liquidatie Martin Kok bij seksclub Boccaccio


De aanslag op spyshopeigenaar Ronald Bakker, op 9 september 2015 in Huizen.


De liquidatie van Ranko Skekic, in juni 2016 in Utrecht.


De liquidatie van Abderrahim Belhadj, in mei 2016 in Amsterdam-Zuidoost.


Saïd Razzouki sprong tijdens zijn arrestatie in Colombia uit een raam van een flatgebouw, in februari 2020.


‘Op het moment dat het arrestatieteam binnenviel, zat Taghi op de bank samen met een vrouw tv te kijken, flesje rode wijn op tafel (Château l’Evangile Pomerol, kosten: ongeveer 300 euro per fles), pakje sigaretten binnen handbereik.’
pi_213703299
twitter


“Nuto” en “Rasta” mogen aan Nederland worden uitgeleverd

quote:
De Dominicaanse Republiek mag de van grootschalige cocaïnehandel verdachte Dennis G., alias “Rasta” (48) en Urvin “Nuto” W. (43), leider van de Curaçaose straatbende No Limit Soldiers, uitleveren aan Nederland. Het hooggerechtshof in de Dominicaanse Republiek heeft na ruim een jaar ingestemd met de uitleveringsprocedure. G. en W. hebben een jaar lang geprobeerd hun overdracht aan Nederland te voorkomen. Dat schrijft dagblad Diario Libre.

Nederlander Dennis G. wordt door de opsporingsdiensten gezien als een crimineel contact van Ridouan Taghi. G. zou worden gezien als een jeugdvriend van Taghi en een van de laatste criminele contacten rond diens organisatie zijn, die tot het voorjaar van 2023 nog op vrije voeten was.

Nederlander Dennis G. wordt door de opsporingsdiensten gezien als een crimineel contact van Ridouan Taghi. G. zou worden gezien als een jeugdvriend van Taghi en een van de laatste criminele contacten rond diens organisatie zijn, die tot het voorjaar van 2023 nog op vrije voeten was.

Arrestaties
G. werd in april 2023 opgepakt in de Dominicaanse Republiek, samen met Terence “Slice” de V. uit Amsterdam-Zuidoost en Urvin “Nuto” W., leider van de Curaçaose straatbende No Limit Soldiers. Dennis G. verbleef jarenlang op het eiland in de Caribische Zee. Hij werd daar in 2015 in verband met de vondst van cocaïne in zijn woning al eens aangehouden en zat enige tijd in voorarrest. Hij woonde in een luxe villa in Santo Domingo.

Grootschalige cocaïnehandel
Dennis G., alias “Rasta”, wordt door het Openbaar Ministerie en de Landelijke Recherche gezien als een belangrijke speler in de internationale cocaïnehandel. Hij zou zowel in de Dominicaanse Republiek als in Nederland gebruik hebben gemaakt van criminele contacten, waaronder corrupte havenmedewerkers.

Ennetcom
Uit ontsleutelde Ennetcom-berichten komt volgens het OM naar voren dat G. vermoedelijk betrokken is bij cocaïnetransporten van 985 en 522 kilo, die in 2015 in Colombia in beslag zijn genomen. G. zou de eigenaar zijn van de pakketten cocaïne, die waren gestempeld met zijn bijnaam “Rasta”. Ook zou hij zijn betrokken bij een transport van 47 kilo cocaïne, dat in 2015 in Groot-Brittannië is onderschept.

Uit ontsleutelde berichten van SkyECC is de verdenking ontstaan dat hij ook in 2019 en 2020 betrokken was bij de invoer in Nederland van honderden kilo’s cocaïne.

No Limit Soldiers
Urvin “Nuto” W. wordt gezien als de leider van de Curaçaose straatbende No Limit Soldiers (NLS) uit de wijk Koraalspecht. Ook hij woonde jarenlang in de Dominicaanse Republiek. Hij wordt verdacht van drugshandel, moordaanslagen, ontvoering, omkoping en witwassen.

Terence de V. werd in september vorig jaar door de Dominicaanse Republiek al uitgeleverd aan Nederland. Hij werd op 26 januari 2018 door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot 5,5 jaar cel wegens drugsdelicten en witwassen.

Dennis G. en Urvin W. vochten hun uitlevering aan Nederland aan.

Volgens Diario Libre heeft Nederland verzocht om de uitlevering van de Nederlander en Curaçaoënaar, onder meer omdat ze ‘plannen zouden hebben gemaakt voor de ontvoering van prinses Amalia en ex-premier Mark Rutte’.

https://www.crimesite.nl/(...)-worden-uitgeleverd/
Urvin zegt iets van nada.
twitter


[ Bericht 11% gewijzigd door Nober op 27-05-2024 17:41:13 ]
pi_213868581
twitter


Nieuwe kroongetuige klapt uit de school over onderwereldconflict rond Piet Costa

quote:
Het Openbaar Ministerie heeft een nieuwe kroongetuige gepresenteerd. Het gaat om de 29-jarige Dominique K.

Hij heeft openheid van zaken gegeven over moorden en geweldszaken in Amsterdam en Rotterdam uit 2020 en 2021. De gewelddadigheden houden verband met een vete in de onderwereld, waarbij een bedrag van 130 miljoen euro zou zijn gestolen. De kroongetuigedeal is gesloten door het OM in Amsterdam.

De kroongetuige heeft onder andere belastende verklaringen afgelegd over de moord op Rotterdammer Ibrahim Azaim in mei 2020. Azaim was de chauffeur en boekhouder van Roger P., alias Piet Costa. Ook waren er in die periode plannen voor de moord op Hassan M., een vertrouweling van Costa. Die ontsnapt uiteindelijk aan een koelbloedige liquidatie, omdat hij doorheeft dat hij wordt gevolgd. De kroongetuige legde verder verklaringen af over de vergismoord op Serdar Ay op 20 oktober 2020 in Amsterdam en de beschieting van nachtclub Mad Fox in Amsterdam

Onderwereldconflict over 130 miljoen euro
De moord op Azaim maakte vermoedelijk deel uit van een onderwereldconflict die in 2020 losbarstte tussen Roger P, alias Piet Costa, en zijn voormalige compagnon Ali D. Die laatste zou een bedrag van ongeveer 130 miljoen hebben gestolen van de Rotterdamse drugshandelaar en hebben geïnvesteerd in onder andere vastgoed in Dubai.

Ten tijde van de moord op Azaim liet Piet Costa de geruchtmakende ‘martelcontainers’ bouwen in het Brabantse dorpje Wouwse Plantage. Zijn groep had plannen om hun rivalen, of zelfs hun familieleden, te kidnappen, martelen en vermoorden. ,,Heel deze groep moet dood. En familie mag ook. Tot hun hond toe”, schreef Piet Costa volgens het OM in een chat.

Piet Costa werd beschouwd als een van de sleutelfiguren in de wereldwijde cocaïnehandel. Zowel voor grootschalige drugshandel als de bouw van de martelcontainers werd hij veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

Kroongetuige zelf veroordeeld
De kroongetuige, de 29-jarige Dominique K., is zelf veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de moord op Ay in Amsterdam-Osdorp. De rechtbank achtte bewezen dat’ K. het peilbaken onder de auto van het slachtoffer heeft gekocht en geïnstalleerd waarmee de uiteindelijke schutters desbetreffende Volkswagen Polo konden volgen.

In ruil voor strafvermindering is K. nu overgelopen naar het Openbaar Ministerie. ,,Hij heeft het OM belangrijke informatie verstrekt over zowel zijn eigen rol als die van opdrachtgevers en uitvoerders,” stelt het OM. ,,De zaken waarover de kroongetuige heeft verklaard worden onderzocht door een rechercheteam bestaande uit Amsterdamse en Rotterdamse rechercheurs, onder leiding van een team van Rotterdamse en Amsterdamse officieren van justitie en worden aangebracht bij de Amsterdamse rechtbank.”

Eerste nieuwe kroongetuigedeal sinds vernietigend OVV-rapport
Dit is de eerste nieuwe deal met een kroongetuige sinds het vernietigende rapport vorig jaar van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Die concludeerde dat de overheid ernstig tekort was geschoten in de beveiliging van naasten van kroongetuige Nabil B. Zijn broer Reduan, advocaat Derk Wiersum en vertrouwenspersoon Peter R. de Vries werden doodgeschoten nadat bekend werd dat B. verklaringen had afgelegd tegen Ridouan Taghi en zijn organisatie. Informatie over mogelijke dreigingen waren destijds binnen de opsporingsdiensten niet altijd gedeeld.

Voordat het rapport uitkwam, kondigde toenmalige minister Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) juist aan dat ze de kroongetuigeregeling wilde uitbreiden. Volgens haar zijn kroongetuigen een essentieel middel in de strijd tegen de zware georganiseerde misdaad. Daarbij wees ze als voorbeeld naar Italië. Het leverde haar de nodige kritiek op vanuit de politiek. Die vond naar aanleiding van het OVV-rapport dat eerst de beveiliging rondom kroongetuigen op orde moet zijn voordat er nieuwe deals worden gesloten.

Yeşilgöz wil de regeling uitbreiden zodat ook minder zware criminelen kunnen worden overgehaald om kroongetuige te worden, zoals een boekhouder of havenmedewerker. In de deal zou dan de volledige straf kwijt kunnen worden kwijtgescholden als iemand getuigt tegen kopstukken in de onderwereld. Maar wel alleen als de kroongetuige een celstraf van maximaal zes jaar boven het hoofd hangt. Anders blijft het huidige maximum van 50 procent strafvermindering gelden.

https://www.ad.nl/binnenl(...)piet-costa~a132a603/
pi_213868608
Naar ik begrepen heb, was Roger P tot aan die die diefstal van die 130 miljoen, niet zo van het geweld. Of in ieder geval zo min mogelijk.

Maar dat er daarna iets knapte bij hem.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_213868715
De laatste dagen hoor je verhalen in de media dat het vermogen van Bolle Jos geschat wordt op 1 miljard euro.

Meer dan Taghi in zijn hoogtijdagen.

Dan zou hij na Samir Scarface de 2e Nederlandse drugsmiljardair ooit zijn.

Is Jos nu dan groter dan Taghi was?
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_213872952
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 12:38 schreef StateOfMind het volgende:
Naar ik begrepen heb, was Roger P tot aan die die diefstal van die 130 miljoen, niet zo van het geweld. Of in ieder geval zo min mogelijk.

Maar dat er daarna iets knapte bij hem.
Dat wordt altijd gezegd door diverse misdaadjournalisten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')