abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_211339117
Had een burger besteld bij een kleine keten X waarvan ik de naam niet ga noemen (wil ze geen slechte naam geven want ben er eigenlijk altijd tevreden over de jaren). Toen ik ‘m bijna op had zag ik dat ik deels roze vlees had zitten eten (hele midden was niet gaar). De burger bij het kidsmenu was wel goed doorbakken.

Heb het aangegeven via de app met foto. Kreeg als reactie excuses en dat ze er de volgende keer op zouden letten. Heb daarop aangegeven dat ik eigenlijk m’n geld terug wil omdat dit soort voorbeelden tot een voedselvergiftiging kunnen leiden. Toen werd ik keurig gebeld.

Maar dan de moeilijke discussie. Zij gaven aan dat het zo hoorde. Ik heb daarop aangegeven dat de waslijst aan zoekresultaten dit tegensprak.

hamburgers zijn niet te vergelijken met steak als vlees uit één stuk en zijn niet gerookt of anders voorbereid zoals worst) Meerdere bronnen met het voedingscentrum als basis adviseren en waarschuwen. Slechts één bron met commentaar gevonden in dat “waaghalzen” graag hun hamburger niet doorbakken eten, maar dat lijkt me dan meer een specifieke keuze en een specifiek verzoek en niet iets wat voor regel kan doorgaan.

Hun redenen: dit doen ze altijd zo “bij dit type burger” (stond niet in de omschrijving) en dezelfde burger voor kinderen was doorbakken zo omdat ze dit voor kinderen “natuurlijk niet deden” (?). Ze hadden ervaring, wisten wat ze deden. Als ik de volgende keer doorbakken wilde moest ik het aangeven (er is geen beschrijving dat het half rauw is, en het is geen steak) Maar als ik m’n geld terugwilde kon dat.

Ik heb aangegeven dat ik het laatste wenste, dat ik het bijzonder vond omdat dit niet de standaard is en volgens mij heb ik zonder doorgifte nog nooit een halfgare burger gegeten heb.

Ik heb hier absoluut niets tegen deze middenstanders persoonlijk, zij doen hier hun stinkende best en kan best begrijpen dat ze achter hun ervaring(en) staan. Ga mogelijk nog steeds wel bij ze bestellen en laat de volgende keer een mooie review achter als de ervaring beter is.

Maar wat is wijsheid? Aan welke kant van de discussie staan jullie?
pi_211339129
Partij tegen de burger
  Spellchecker zaterdag 18 november 2023 @ 20:48:47 #3
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_211339205
Wat een onzin _O- _O-

Voor de kinderen wel goed doorbakken en voor de volwassenen niet _O- :|W
pi_211339424
Ik ben voor team hamburger. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_211339688
quote:
11s.gif Op zaterdag 18 november 2023 20:58 schreef golfer het volgende:
Ik ben voor team hamburger. :+
Ik ook, een burger hoort niet doorbakken te zijn.
Juin uit Eigen Tuin!
pi_211339749
Een burger van fatsoenlijk rundvlees hoeft voor mij niet helemaal doorbakken
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
pi_211340335
Team hamburger. Je zal maar zo'n figuur aan de lijn krijgen. Mijn god zeg... |:(
pi_211340488
Bij 'vers gemalen' gehakt hoef je niet door te bakken volgens mij.
  zaterdag 18 november 2023 @ 21:50:36 #9
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_211340525
Zeker ook zonder augurk en tomaat?
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_211340543
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2023 20:45 schreef Beathoven het volgende:
Had een burger besteld bij een kleine keten X waarvan ik de naam niet ga noemen (wil ze geen slechte naam geven want ben er eigenlijk altijd tevreden over de jaren). Toen ik ‘m bijna op had zag ik dat ik deels roze vlees had zitten eten (hele midden was niet gaar). De burger bij het kidsmenu was wel goed doorbakken.
over wat voor burger hebben we het hier? een platgeslagen mcd burger of kwaliteitsvlees in een fatsoenlijk dikke burger? De burgers die ik haal, rechtstreeks bij de biologische boer, bak ik nimmer door en door, net een beetje rose O+
pi_211340597
En morgen weer lunchen met een broodje filet americain? :'(
pi_211340672
Burger bij een niet-fastfoodketen waar gewoon kwaliteitsvlees wordt gebruikt moet een beetje roze zijn.
  Spellchecker zaterdag 18 november 2023 @ 21:57:23 #13
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_211340680
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2023 21:50 schreef Id_do_her het volgende:
Zeker ook zonder augurk en tomaat?
:Y
Ook geen slaatje bla :N
pi_211340719
Burger moet rood zijn
Groot fan van User Wotte
  zaterdag 18 november 2023 @ 22:00:59 #15
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_211340767
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2023 21:57 schreef maily het volgende:

[..]
:Y
Ook geen slaatje bla :N
Ok, jij mag niet meer meedoen.

Pak dan zo'n platgeslagen frikandel op een zompige witte bol met majjenes, curry en verlepte ui.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 18 november 2023 @ 22:01:25 #16
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211340775
Team Hamburger met een beetje rood in het midden. :Y)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_211341714
Ik vind jullie voorkeuren dikke prima

“Is it safe to eat medium rare burger?
No, it is not safe to eat medium rare burgers. Ground beef should always be cooked thoroughly, whether it is used in meatballs, burgers or spaghetti bolognese. Minced beef is not the same as steak, and must be cooked all the way through to eliminate the risk of food poisoning.“


Letterlijk nog nooit zo’n burger gegeten en kwaliteit of niet, risico’s zijn er en zo hoef ik ‘m niet.

En als de verkoper het persoonlijk als “biefstuk” ziet dan moet men er maar keuzeopties bij doen want je serveert een biefstuk ook met zo’n keuze. Daar mag je ook op terugkomen als t je voorkeur niet is.
pi_211341987
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2023 22:45 schreef Beathoven het volgende:
Ik vind jullie voorkeuren dikke prima

“Is it safe to eat medium rare burger?
No, it is not safe to eat medium rare burgers. Ground beef should always be cooked thoroughly, whether it is used in meatballs, burgers or spaghetti bolognese. Minced beef is not the same as steak, and must be cooked all the way through to eliminate the risk of food poisoning.“


Letterlijk nog nooit zo’n burger gegeten en kwaliteit of niet, risico’s zijn er en zo hoef ik ‘m niet.

En als de verkoper het persoonlijk als “biefstuk” ziet dan moet men er maar keuzeopties bij doen want je serveert een biefstuk ook met zo’n keuze. Daar mag je ook op terugkomen als t je voorkeur niet is.
Naja dan kun je nog wel honderden dingen bedenken, zoals een spiegelei, mayonaise o.i.d.

Ik ben sowieso voor een medium burger als het goed gehakt is, bij de Mac ofzo of smash burgers gewoon doorbakken.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_211342291
Gehakt bak ik altijd volledig door (ook kwaliteitsgehakt), als je dat goed doet blijft het een heerlijk zacht en sappig burgertje hoor. Maar soms maak ik het van tartaar en dan is het uiteraard rose van binnen.
pi_211342805
Als je burger van 100% rund is kan hij prima een beetje roze zijn. Als je je burger volledig op eet moet je achteraf ook niet gaan zeiken om geld terug.
blablablabla
  zondag 19 november 2023 @ 01:09:49 #21
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_211342819


Burger van Gordon Ramsay, medium :)
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_211342826
Niets mis met een burger die nog wat rood is van binnen
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_211342905
Natuurlijk mag dat rose zijn.

Bij een biefstuk mag je inderdaad meestal kiezen hoe je hem gebakken wilt maar als een burgertent voor zichzelf bepaalt dat ze hem op een bepaalde manier willen serveren, is dat hun goed recht. Als je dat niet fijn vind lijkt het me dat je dan niet meer gaat, maar je geld terugvragen omdat jij iets doodgewoons niet aan ziet komen, dat gaat natuurlijk niet.

Overigens als je bij je biefstuk iets anders doet dan medium-rare heb ik daar ook vaak wel een mening over :@
-nee-
pi_211342979
Als het goed is is de kern temperatuur voldoende. Beetje rose mag gewoon, sterker nog is lekkerder dan te ver doorgebakken.

Het is rundvlees, de minimum kern temp na het bakken moet minstens 65 tot 70 graden zijn.
Als dat zo is is er geen risico qua eten, maar kan het wel rose/rood zijn van binnen.
pi_211342986
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2023 22:45 schreef Beathoven het volgende:
Ik vind jullie voorkeuren dikke prima

“Is it safe to eat medium rare burger?
No, it is not safe to eat medium rare burgers. Ground beef should always be cooked thoroughly, whether it is used in meatballs, burgers or spaghetti bolognese. Minced beef is not the same as steak, and must be cooked all the way through to eliminate the risk of food poisoning.“


Letterlijk nog nooit zo’n burger gegeten en kwaliteit of niet, risico’s zijn er en zo hoef ik ‘m niet.

En als de verkoper het persoonlijk als “biefstuk” ziet dan moet men er maar keuzeopties bij doen want je serveert een biefstuk ook met zo’n keuze. Daar mag je ook op terugkomen als t je voorkeur niet is.
Waarom een antwoord in het Engels?
Kwaliteit van vlees wordt gewaarborgd hier in Nederland.
Je hebt dus niets aan Engelstalige antwoorden omdat de eisen daar anders zijn.
pi_211343007
quote:
Bak kip, gehakt en kleine stukjes vlees door en door gaar om bacteriën te doden.
https://mobiel.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vlees.aspx,
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_211343083
Ik bak mijn eigen hamburgers eigenlijk ook zo, een streepje roze in het midden. Ik begrijp het verschil met de kidsburger overigens niet.
pi_211343085
quote:
1) Color Stinks. Most people think you can tell whether a burger is done by the color of the meat. Those people are wrong.

“A burger can be undercooked, and unsafe, but still be brown in the middle,” Chapman says. “Or a burger can be well cooked, and safe, but still be pink or red. Color is determined by a lot of factors other temperature.”

And you really want to make sure your burger is cooked properly. Ground beef has been linked to foodborne illnesses caused by Shiga toxin-producing E. coli (STEC) and Salmonella, while ground turkey and chicken have been linked to Salmonella and Campylobacter.
https://news.ncsu.edu/201(...)be%20pink%20or%20red.
pi_211343409
Burger dat nog licht roze is in het midden is juicier
pi_211343980
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2023 01:47 schreef Cause-mayhem2 het volgende:

[..]
Waarom een antwoord in het Engels?
Kwaliteit van vlees wordt gewaarborgd hier in Nederland.
Je hebt dus niets aan Engelstalige antwoorden omdat de eisen daar anders zijn.
Nederlandse bronnen genoeg. Heb dat in de openingspost ook aangegeven. Dit is een extra.

Overigens vond ik de opmerking van ze dat de kidsburger van hetzelfde type uiteraard doorbakken was omdat het voor kinderen anders was en ze daar “uiteraard” (eigen woorden van de partij) niet half doorbakken voorschotelen niet bijzonder sterk. Dan verdedig je dus eigenlijk wel het advies van het Voedingscentrum voor iedereen, maar creeer je zelf arbitrair een lijn die er niet is.

Nogmaals, persoonlijke voorkeuren zijn helemaal prima. Mooi zo laten ook. Maar als je geen keuze ‘krijgt’ zoals met biefstuk (biefstuk is niet hetzelfde) dan is het niet sterk dat je als consument moet “raden” naar de uitvoering en daarop aanvullende keuzes moet maken.

Als alle hamburgers die je in de omtrek krijgt zijn doorbakken en je wilt het anders serveren, dan moet je beschrijving deugen of moet je foto’s plaatsen. Zonder keuze lijkt één hamburger in het menu wel doorbakken en een andere niet een niet consistente fout en ik speel liever geen Russisch roulette met het risico op een voedselvergiftiging zoals omschreven.

Die van Ramsey ziet er overigens meer uit als gemalen rode biefstuk en deze was dik lichtroze. Maar goed. Geen fan van.

[ Bericht 5% gewijzigd door Beathoven op 19-11-2023 08:21:01 ]
  zondag 19 november 2023 @ 08:22:19 #31
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211344361
Je had de burger bijna op en kwam er toen pas achter dat de burger 'medium' was.
Was de burger dan toch wel smakelijk?
Zo ja, dan is het m.i. niet zo belangrijk hoe de burger gebakken is.

Of is het gewoon een principe dingetje?
Als het een keten is waar je normaal tevreden over bent, dan had ik er geen heisa van gemaakt.
Ook een hamburger bakken blijft mensenwerk en kan soms dus iets afwijken van 'de standaard', wat dat dan ook is…

Ik heb genoeg 'medium' burgers gegeten en dat heeft ook mijn voorkeur.
Als kind at ik tijdens het vleesfonduen het vlees al op voordat de pan met olie opgewarmd was.
Ik ben niet zo benauwd voor rauwe producten… :Y)
pi_211346604
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2023 07:57 schreef Beathoven het volgende:

[..]
Nederlandse bronnen genoeg. Heb dat in de openingspost ook aangegeven. Dit is een extra.

Overigens vond ik de opmerking van ze dat de kidsburger van hetzelfde type uiteraard doorbakken was omdat het voor kinderen anders was en ze daar “uiteraard” (eigen woorden van de partij) niet half doorbakken voorschotelen niet bijzonder sterk. Dan verdedig je dus eigenlijk wel het advies van het Voedingscentrum voor iedereen, maar creeer je zelf arbitrair een lijn die er niet is.

Nogmaals, persoonlijke voorkeuren zijn helemaal prima. Mooi zo laten ook. Maar als je geen keuze ‘krijgt’ zoals met biefstuk (biefstuk is niet hetzelfde) dan is het niet sterk dat je als consument moet “raden” naar de uitvoering en daarop aanvullende keuzes moet maken.

Als alle hamburgers die je in de omtrek krijgt zijn doorbakken en je wilt het anders serveren, dan moet je beschrijving deugen of moet je foto’s plaatsen. Zonder keuze lijkt één hamburger in het menu wel doorbakken en een andere niet een niet consistente fout en ik speel liever geen Russisch roulette met het risico op een voedselvergiftiging zoals omschreven.

Die van Ramsey ziet er overigens meer uit als gemalen rode biefstuk en deze was dik lichtroze. Maar goed. Geen fan van.
Kinderen houden vaak meer van doorbakken en volwassenen vaker van medium.
Dat hoeft geen reet met verder bak advies rond gezondheid te maken te hebben.

Zoals ik al heb gezegd zijn er gewoon regels omtrent kerntemperatuur.
Zolang daaraan voldaan wordt is er geen gezondheidsrisico op dat gebied.
En medium gebakken valt gewoon binnen die eisen als het goed is.
pi_211346675
Heeft er al iemand aan gedacht dat de burger voor het kindermenu dunner is (want kleinere burger) en dat het daarom logisch is dat deze wel doorbakken was.
pi_211346772
quote:
Wordt zo moe van het voedingscentrum, constant dat gejengel alsof we kleine kinderen zijn. Het leven heeft risico's. Overigens ben ik nog nooit ziek geworden van rauw ondoorbakken vlees zoals burgers of biefstuk, zelfgemaakte mayonaise met rauwe eidooier, eieren eet ik altijd met een dooier, etc.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  zondag 19 november 2023 @ 12:51:14 #35
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_211347142
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2023 12:05 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Wordt zo moe van het voedingscentrum, constant dat gejengel alsof we kleine kinderen zijn. Het leven heeft risico's. Overigens ben ik nog nooit ziek geworden van rauw ondoorbakken vlees zoals burgers of biefstuk, zelfgemaakte mayonaise met rauwe eidooier, eieren eet ik altijd met een dooier, etc.
Het voedingscentrum kan moeilijk uitgaan van de sterke, gezonde mensen met een goed werkend immuunsysteem. In dit soort adviezen moeten ze juist uitgaan van de zwakkeren, want voor die kan een dergelijk advies van levensbelang zijn.
The love you take is equal to the love you make.
pi_211351332
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2023 22:45 schreef Beathoven het volgende:
Ik vind jullie voorkeuren dikke prima

“Is it safe to eat medium rare burger?
No, it is not safe to eat medium rare burgers. Ground beef should always be cooked thoroughly, whether it is used in meatballs, burgers or spaghetti bolognese. Minced beef is not the same as steak, and must be cooked all the way through to eliminate the risk of food poisoning.“


Letterlijk nog nooit zo’n burger gegeten en kwaliteit of niet, risico’s zijn er en zo hoef ik ‘m niet.

En als de verkoper het persoonlijk als “biefstuk” ziet dan moet men er maar keuzeopties bij doen want je serveert een biefstuk ook met zo’n keuze. Daar mag je ook op terugkomen als t je voorkeur niet is.
Nooit geweten. Als ik hier bij een restaurant een burger bestel wordt er vaak genoeg gevraagd hoe ik ‘m gebakken wil hebben..
pi_211355052
Wanneer hij volledig runder is mag hij medium zijn. Is het een gehaktmengsel dan wel doorbakken.
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 29 november 2023 @ 09:11:36 #38
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_211461888
Vind het een beetje armoede om een fast food gerecht in een restaurant te eten. Wat voor een neem je dan? De gourmet burger van 22,50?
Heck, dan bestel ik liever de eendenborst, kalfslever met ui en appel, of gegrillde Inktvis. Vermoed dat de burgereters daar weer van gruwelen.
  woensdag 29 november 2023 @ 09:14:12 #39
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_211461927
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2023 12:51 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Het voedingscentrum kan moeilijk uitgaan van de sterke, gezonde mensen met een goed werkend immuunsysteem. In dit soort adviezen moeten ze juist uitgaan van de zwakkeren, want voor die kan een dergelijk advies van levensbelang zijn.
Na ja, dat soort adviezen zijn er wel weer schuld aan dat ik in de kantine op hoofdkwartier van de luchtmacht geen normaal spiegelei mocht, die zagen er geweldig uit, tot men de dooier kapot sneed en op de zonnige kant nog een keer bakte.
pi_211463435
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2023 09:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Vind het een beetje armoede om een fast food gerecht in een restaurant te eten. Wat voor een neem je dan? De gourmet burger van 22,50?
Heck, dan bestel ik liever de eendenborst, kalfslever met ui en appel, of gegrillde Inktvis. Vermoed dat de burgereters daar weer van gruwelen.
Ik denk, gezien dat de communicatie via de app ging, dat het hier ging om een bezorg- dan wel afhaalmaaltijd.
pi_211463507
Heb je het al voorgelegd aan de burgermeester :s)
  Redactie Frontpage woensdag 29 november 2023 @ 12:42:18 #42
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_211463681
Een doorbakken burger? Gadverdamme.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_211463793
Wat was het burgerservicenummer?
  woensdag 29 november 2023 @ 12:51:35 #44
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_211463798
Bacteriën groeien aan het oppervlakte van vlees, als je gehakt maakt wordt dat oppervlak enorm. Kortom, als ik thuis vers gehakt draai dan kan het best rood zijn van binnen, maar ik vertrouw restaurants daarmee niet.
pi_211463822
Een echt restaurant, met echte koks zou ik daar wel mee vertrouwen.

Fast-food ketens merk puisterige pubers als personeel en mindere kwaliteit ingrediënten wat minder.
  woensdag 29 november 2023 @ 12:57:45 #46
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_211463863
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2023 12:53 schreef Gajes_Octavianus het volgende:
Een echt restaurant, met echte koks zou ik daar wel mee vertrouwen.

Fast-food ketens merk puisterige pubers als personeel en mindere kwaliteit ingrediënten wat minder.
Jij denkt dat in een restaurant er voor jouw burger vers gehakt gedraaid wordt, of dat het al een tijdje in de koeling ligt?
pi_211472078
Je ziet het echt zo vaak tegenwoordig, van die hele dikke hamburgers die nog rood van binnen zijn. Ik ben zelf geen fan, hou meer van de dunne doorbakken hamburgers, terwijl ik mijn biefstuk wel medium-rare eet en ook van steak tartare houd, maar burgers worden anders zo zwaar met brood, kaas, sauzen en het vlees overheerst dan te veel.

Maar goed, restaurants moeten het zelf weten, er zijn blijkbaar ook mensen die het juist wel lekker vinden. Zou wel netjes zijn het er bij te vermelden op het menu zodat mensen weten wat ze krijgen / wat anders kunnen vragen als ze daar behoefte aan hebben.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')