oehh met suikerbroodquote:Op vrijdag 22 september 2023 11:44 schreef marc0871 het volgende:
Volgens Nick Toet
https://youtube.com/shorts/VMUsb6ULns0?si=9I6ljynPGBZYCJ5k
Zelf weet ik niet of ik ze ooit heb gegeten.
Dat is idd het klassieke recept, maar ik zie graag de recepten waar een twist in zitquote:Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.
1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren
Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!
Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Dit. Oud brood om goed te besparen en heeft meer body. Soort brood maakt niet veel uit: belangrijk is wel dat het goed vocht kan opnemen (roggenbrood is dus niet geschikt)quote:Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.
1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren
Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!
Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Why change a winning team?quote:Op vrijdag 22 september 2023 12:18 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Dat is idd het klassieke recept, maar ik zie graag de recepten waar een twist in zit
Dit een beetje anders:quote:Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.
1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren
Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!
Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Dit is echt heerlijk inderdaadquote:Op vrijdag 22 september 2023 12:24 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Dit een beetje anders:
met Fries suikerbrood
met kaneelsuiker, watgewoon suiker gemengd met kaneel is
dit een keer ooit geprobeerd, maar knapperig wilden ze niet worden..quote:Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.
1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren
Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!
Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Suikerbrood is van zichzelf al wat steviger dan gewoon brood. En je snijdt het zelf, waardoor je iets dikkere sneetjes kunt snijden. Dus dat hoeft niet per se ouder te zijn, maar het is niet erg als dat wel zo is.quote:Op zaterdag 23 september 2023 08:52 schreef Speedfight het volgende:
Suikerbrood en vullen met banaan ga ik zeker eens proberen![]()
Moet suikerbrood ook wat ouder zijn @:miss_sly ?
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen.quote:Op zaterdag 23 september 2023 13:20 schreef mschol het volgende:
[..]
dit een keer ooit geprobeerd, maar knapperig wilden ze niet worden..
hmm dat zou wel kunnen helpen ja..quote:Op zaterdag 23 september 2023 13:22 schreef Speedfight het volgende:
[..]
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen.
Ik heb ze wel van suikerbrood gegeten als dessert, met kaneelijs er bij.quote:Op vrijdag 22 september 2023 11:44 schreef marc0871 het volgende:
Volgens Nick Toet
https://youtube.com/shorts/VMUsb6ULns0?si=9I6ljynPGBZYCJ5k
Zelf weet ik niet of ik ze ooit heb gegeten.
20 seconden is veeeeeel te lang ja.quote:Op zaterdag 23 september 2023 13:22 schreef Speedfight het volgende:
[..]
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen.
Dan wordt het een soort van broodmilkshake…quote:Op zaterdag 23 september 2023 14:30 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
20 seconden is veeeeeel te lang ja.
Ik heb t wel eens gedaan, 20 seconden.. erg nasty.quote:Op zaterdag 23 september 2023 14:33 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Dan wordt het een soort van broodmilkshake…
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |