abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 22 september 2023 @ 10:42:48 #1
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_210714657
Nou daar heb ik dus al maanden trek in maar ik vergeet het steeds te maken in het weekend :')

Deel hier je geheime wentelteefjes recept.

Moet het met oud brood? vers brood is not done?
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_210714670
Brioche brood, dik gesneden, gebakken in roomboter, beetje suiker op sprenkelen voor ze de pan in gaan zodat het carameliseert.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_210714672
mej suuker
pi_210715253
Volgens Nick Toet

https://youtube.com/shorts/VMUsb6ULns0?si=9I6ljynPGBZYCJ5k

Zelf weet ik niet of ik ze ooit heb gegeten.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  vrijdag 22 september 2023 @ 12:10:59 #5
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_210715477
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 september 2023 11:44 schreef marc0871 het volgende:
Volgens Nick Toet

https://youtube.com/shorts/VMUsb6ULns0?si=9I6ljynPGBZYCJ5k

Zelf weet ik niet of ik ze ooit heb gegeten.
oehh met suikerbrood :9
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_210715508
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.

1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren

Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!

Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
  vrijdag 22 september 2023 @ 12:18:47 #7
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_210715552
quote:
17s.gif Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.

1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren

Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!

Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Dat is idd het klassieke recept, maar ik zie graag de recepten waar een twist in zit ;)
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  vrijdag 22 september 2023 @ 12:21:58 #8
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_210715574
quote:
17s.gif Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.

1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren

Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!

Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Dit. Oud brood om goed te besparen en heeft meer body. Soort brood maakt niet veel uit: belangrijk is wel dat het goed vocht kan opnemen (roggenbrood is dus niet geschikt)
Zelf eet ik het met suiker en kaneel of jam.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_210715589
quote:
17s.gif Op vrijdag 22 september 2023 12:18 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Dat is idd het klassieke recept, maar ik zie graag de recepten waar een twist in zit ;)
Why change a winning team? :P
Ook lekker met kaneelsuiker _O-
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
pi_210715595
quote:
17s.gif Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.

1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren

Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!

Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Dit een beetje anders:
met Fries suikerbrood
met kaneelsuiker, watgewoon suiker gemengd met kaneel is
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 22 september 2023 @ 13:21:41 #11
206164 Gibson88
Beste debater aldus tong80
pi_210716104
Rietsuiker gebruiken
Aan het typen...
pi_210716125
quote:
7s.gif Op vrijdag 22 september 2023 12:24 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dit een beetje anders:
met Fries suikerbrood
met kaneelsuiker, watgewoon suiker gemengd met kaneel is
Dit is echt heerlijk inderdaad :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_210716237
Gevuld met banaan (en evt chocola): gewoon twee plakjes brood op elkaar met banaan geprakt er tussen, dan dompelen in het ei-mengsel en bakken.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  vrijdag 22 september 2023 @ 13:41:34 #14
296595 foodlover
live and learn
pi_210716308
Ik eet ze alleen hartig eigenlijk, dus brood wentelen in het ei, bakken, wat kaas tussen 2 stuks in laten smelten.
pi_210723202
Suikerbrood en vullen met banaan ga ik zeker eens proberen :9~
Moet suikerbrood ook wat ouder zijn @miss_sly ?
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
pi_210723630
Ik heb gisteren dit recept voor Indiase of Surinaamse wentelteefjes opgeslagen

Ik maak ook wel eens wentelteefjes van oliebollen :9

Meestal doe ik jam of vers fruit op mijn wentelteefjes.
Spoilers!
  zaterdag 23 september 2023 @ 13:10:43 #17
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_210725099


So fuckin good
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_210725156
quote:
17s.gif Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.

1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren

Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!

Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
dit een keer ooit geprobeerd, maar knapperig wilden ze niet worden..
pi_210725168
quote:
17s.gif Op zaterdag 23 september 2023 08:52 schreef Speedfight het volgende:
Suikerbrood en vullen met banaan ga ik zeker eens proberen :9~
Moet suikerbrood ook wat ouder zijn @:miss_sly ?
Suikerbrood is van zichzelf al wat steviger dan gewoon brood. En je snijdt het zelf, waardoor je iets dikkere sneetjes kunt snijden. Dus dat hoeft niet per se ouder te zijn, maar het is niet erg als dat wel zo is.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_210725174
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2023 13:20 schreef mschol het volgende:

[..]
dit een keer ooit geprobeerd, maar knapperig wilden ze niet worden..
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen.
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
pi_210725183
quote:
17s.gif Op zaterdag 23 september 2023 13:22 schreef Speedfight het volgende:

[..]
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen.
hmm dat zou wel kunnen helpen ja..

wellicht gaan ze van geroosterd brood uit ofzo? dat al gortgort droog is? :D
  Moderator zaterdag 23 september 2023 @ 14:28:44 #22
81329 crew  MadMaster
Schots en scheef...
pi_210725736
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 september 2023 11:44 schreef marc0871 het volgende:
Volgens Nick Toet

https://youtube.com/shorts/VMUsb6ULns0?si=9I6ljynPGBZYCJ5k

Zelf weet ik niet of ik ze ooit heb gegeten.
Ik heb ze wel van suikerbrood gegeten als dessert, met kaneelijs er bij.
Helemaal goed… :9
pi_210725744
quote:
17s.gif Op zaterdag 23 september 2023 13:22 schreef Speedfight het volgende:

[..]
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen.
20 seconden is veeeeeel te lang ja.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  Moderator zaterdag 23 september 2023 @ 14:33:56 #24
81329 crew  MadMaster
Schots en scheef...
pi_210725776
quote:
16s.gif Op zaterdag 23 september 2023 14:30 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
20 seconden is veeeeeel te lang ja.
Dan wordt het een soort van broodmilkshake… :D
pi_210726024
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 september 2023 14:33 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Dan wordt het een soort van broodmilkshake… :D
Ik heb t wel eens gedaan, 20 seconden.. erg nasty. :')
So rest assured I have the key to every opening
To every wishing well that's deep enough to dream
I want to show you just how fascinating kissing is
When earth collides with all the space between
pi_210727913
Is er nog een alternatief voor oud brood, behalve suikerbrood? Ik vind wentelteefjes heerlijk, maar omdat we ons brood altijd invriezen hebben we nooit oud brood.
Anders moet ik al een paar dagen van tevoren brood uit de vriezer halen/laten als ik wentelteefjes wil maken.
pi_210727930
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2023 19:36 schreef Morgane89 het volgende:
Is er nog een alternatief voor oud brood, behalve suikerbrood? Ik vind wentelteefjes heerlijk, maar omdat we ons brood altijd invriezen hebben we nooit oud brood.
Anders moet ik al een paar dagen van tevoren brood uit de vriezer halen/laten als ik wentelteefjes wil maken.
Waarom wil je geen suikerbrood gebruiken? Dan kan ik en anderen een beter alternatief geven wss. Zelf gebruik ik wel eens brioche brood en dat was een groot succes. :Y)
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_210728134
Ik doe het bijna nooitx maar voor wentelteefjes heb ik een heel wit ongesneden, en dan snij ik zelf de korst er af en met een dun scherp mes (ik gebruik het lange fileermes (of 'zalmmes' waarmee ik ook zijdes zalm van de huid ontdoe) snij ik dan dikke plakken. Met een goed scherp mes kruimelt het niet, en krijg je hele fancy dikke brokken wentelteef :9
-nee-
pi_210728967
quote:
16s.gif Op zaterdag 23 september 2023 19:37 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Waarom wil je geen suikerbrood gebruiken? Dan kan ik en anderen een beter alternatief geven wss. Zelf gebruik ik wel eens brioche brood en dat was een groot succes. :Y)
Ik hoopte eigenlijk dat ik een iets gezondere variant kon vinden O-)
pi_210730530
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2023 21:03 schreef Morgane89 het volgende:

[..]
Ik hoopte eigenlijk dat ik een iets gezondere variant kon vinden O-)
Dan met volkorenbrood misschien, denk dat dat wel kan op zich.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  Moderator zondag 24 september 2023 @ 07:04:25 #31
81329 crew  MadMaster
Schots en scheef...
pi_210731566
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2023 19:36 schreef Morgane89 het volgende:
Is er nog een alternatief voor oud brood, behalve suikerbrood? Ik vind wentelteefjes heerlijk, maar omdat we ons brood altijd invriezen hebben we nooit oud brood.
Anders moet ik al een paar dagen van tevoren brood uit de vriezer halen/laten als ik wentelteefjes wil maken.
We halen hier bij de warme bakker vaak een 'broodje van gisteren'. Meestal casino brood, dat dan die dag nog prima te eten is. Het restant bewaren we dan voor tosti's een paar dagen later. Kortom, niet altijd je brood invriezen als je wentelteefjes of tosti's op het programma hebt staan…

[ Bericht 0% gewijzigd door MadMaster op 24-09-2023 07:11:42 ]
pi_210735457
quote:
16s.gif Op zaterdag 23 september 2023 23:45 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Dan met volkorenbrood misschien, denk dat dat wel kan op zich.
Dat kan prima. Lekker juist.

Het brood hoeft ook niet per se oud te zijn. Je kunt de sneden ook een paar uur op het aanrecht laten liggen. Of vers brood/net uit de vriezer nemen. Dat komt allemaal niet zo nauw hoor, het zijn maar wentelteefjes.
Spoilers!
pi_210735551
Met suikerbrood, bakken in roomboter en beetje kaneel erdoor.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  Moderator maandag 25 september 2023 @ 13:02:40 #34
18653 crew  D.
pi_210747921
Ik heb er zojuist maar weer eens aan toegegeven :Y

4 sneetjes
2 (grote) eieren
150/175ml melk
snufje kaneel

En na het bakken nog 1 gram (kaneel)suiker er overheen strooien
pi_210756407
quote:
17s.gif Op vrijdag 22 september 2023 12:18 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Dat is idd het klassieke recept, maar ik zie graag de recepten waar een twist in zit ;)
Maak er dan een Croque Mosieur van, dan doe je nog 2 plakken kaas en wat ham ertussen om het helemaal goed te maken.

Mijn recept (ik weeg voor dit nooit iets af):
Ei
Melk
Vanille extract
Cayenne peper
goed kloppen en dan brood soppen

Plakje yorkham in de pan waar al wat boter in zit, goed bakken (niet crispy maar gewoon lekker)
eruit halen en wat hot curry kruiden erover doen.

2 sneetjes wentelteefje erin, doorgaan tot 1 kant goed is, flippen, dan op de afgebakken kant kaas en je klaargemaakte plak ham erop, bij de andere snee wat gegratineerde kaas erop, zodra de onderkant gaar is dit sneetje op de andere leggen, nog een keertje flippen en dan eten :9~
pi_210756835
quote:
18s.gif Op dinsdag 26 september 2023 11:20 schreef Sharuun01 het volgende:

[..]
Maak er dan een Croque Mosieur van, dan doe je nog 2 plakken kaas en wat ham ertussen om het helemaal goed te maken.

Mijn recept (ik weeg voor dit nooit iets af):
Ei
Melk
Vanille extract
Cayenne peper
goed kloppen en dan brood soppen

Plakje yorkham in de pan waar al wat boter in zit, goed bakken (niet crispy maar gewoon lekker)
eruit halen en wat hot curry kruiden erover doen.

2 sneetjes wentelteefje erin, doorgaan tot 1 kant goed is, flippen, dan op de afgebakken kant kaas en je klaargemaakte plak ham erop, bij de andere snee wat gegratineerde kaas erop, zodra de onderkant gaar is dit sneetje op de andere leggen, nog een keertje flippen en dan eten :9~
:9~
Spoilers!
pi_210784978
Ik las net in het receptenboekje van de Verspillingsvrije Week een recept voor wentelteefjes besmeerd met hummus, belegd met geroosterde paprika en bestrooid met sesamzaadjes :9

Dat is denk ik juist lekker met volkorenbrood @Morgane89
Spoilers!
pi_210787635
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2023 09:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren dit recept voor Indiase of Surinaamse wentelteefjes opgeslagen

Ik heb net wentelteefjes met Surinaamse masala en wat extra chili gemaakt. Besmeerd met mangochutney. Zeker voor herhaling vatbaar :9
Spoilers!
pi_210799107
Mijn moeder maakte deze vroeger altijd zonder ei. Dus alleen een diep bord met melk en véél kaneel, en daarin het brood snel onderdompelen, en dan in de pan. Na afloop bestrooien met suiker. Wij smulden.
Heb ze later wel eens zelf gemaakt, en dan met een eitje er doorheen. Eigenlijk is dat veel logischer. Zijn ze net wat steviger. Snap niet waarom mijn moeder altijd het ei wegliet :D
Somebody that I used to know
pi_210801493
Ik maak ze hier altijd met volkorenbrood uit de vriezer. Hoeft niet eens helemaal ontdooid te zijn, als ze een paar minuten uit de vriezer zin. Gaat het al prima (wel even los van elkaar leggen).

Ik weeg ook nooit iets af
Maar hier
Ei
Goeie scheut melk
Suiker of zoetstof
Kaneel

Bakken doe ik gewoon in blueband. (Laatst bij gebrek aan blueband zonnebloemolie geprobeerd maar dat vond ik niet zo lekker).

En voor het serveren nog even bestrooien met suiker (of zoetstof) en kaneel.
(Variatie in suiker kan gewone kristalsuiker zijn, maar ook poedersuiker of evt vanillesuiker kan. Of kaneelsuiker en dan de gewone kaneel weglaten).

Evt een snufje zout (maar dat doe ik ook op een pannenkoek en dat vinden mensen al vreemd dus zal hier ook wel als vreemd ervaren worden :P )
pi_210801937
Ik lees hier allemaal dat er suiker in moet. Waar is dat voor nodig eigenlijk? Ik heb ook wel eens oud brood, maar ik heb een hekel aan zoet. Is er geen alternatief voor suiker?
  Moderator zondag 1 oktober 2023 @ 04:18:49 #42
18653 crew  D.
pi_210802340
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2023 01:27 schreef Vincent_student het volgende:
Ik lees hier allemaal dat er suiker in moet. Waar is dat voor nodig eigenlijk? Ik heb ook wel eens oud brood, maar ik heb een hekel aan zoet. Is er geen alternatief voor suiker?
Er moet geen suiker IN, maar mensen strooien het er achteraf overheen. Gewoon weglaten dus.
pi_210802589
Ik vind er persoonlijk weinig aan zonder suiker. Maar je kan het gewoon proberen inderdaad.
pi_210802834
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2023 07:53 schreef hilliebillie het volgende:
Ik vind er persoonlijk weinig aan zonder suiker. Maar je kan het gewoon proberen inderdaad.
Dit bedoel ik dus. Er is dus geen alternatief voor suiker.
pi_210802871
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2023 04:18 schreef D. het volgende:

[..]
Er moet geen suiker IN, maar mensen strooien het er achteraf overheen. Gewoon weglaten dus.
Dit probeer wel wat. Ik vind het ook zonde om brood weg te gooien. Ik maakte er wel eens tosti's van, maar dan vond de toast toch wel erg droog.
Dat suiker is voor mij een sociaal probleem. Ik kan koffie en thee zonder suiker drinken, maar als ik op visite of op het werk koek of gebak weiger (ik lust dat niet omdat ik het te zoet vind), dan kijken mensen me echt heel raar aan en krijg ik echt opmerkingen van "doe niet zo raar joh". Ik vind dat echt opmerkelijk. Ook als ik vertel dat ik geen suiker lust, kijken mensen alsof ik uit een vliegende schotel kom stappen. Lange tijd geleden kreeg ik ook wel eens opmerkingen als ik alleen een spaatje dronk bij bedrijfsborrels (ik drink niet, ik rook niet en nee, ik ben niet saai). Dan gebruikte ik altijd als smoes: ik moet nog rijden, terwijl ik gewoon met de trein en de fiets was. Je had dan altijd nog wel gasten die zeiden: maar eentje mag wel. Tegenwoordig hoor ik er nooit iemand meer over, gelukkig. :)
pi_210803026
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2023 09:18 schreef Vincent_student het volgende:
Dat suiker is voor mij een sociaal probleem.
Je kan toch gewoon 'nee dank je' zeggen? Zoveel mensen die tegenwoordig bewuster met suiker omgaan. En heel veel van dat gebak is fabrieksmeuk. Zonde van je smaakpapillen, zonde van je calorieën. Dat hoef je echt niet te nemen, hoor.
Somebody that I used to know
pi_210804523
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2023 09:18 schreef Vincent_student het volgende:

[..]
Dit probeer wel wat. Ik vind het ook zonde om brood weg te gooien. Ik maakte er wel eens tosti's van, maar dan vond de toast toch wel erg droog.
Dat suiker is voor mij een sociaal probleem. Ik kan koffie en thee zonder suiker drinken, maar als ik op visite of op het werk koek of gebak weiger (ik lust dat niet omdat ik het te zoet vind), dan kijken mensen me echt heel raar aan en krijg ik echt opmerkingen van "doe niet zo raar joh". Ik vind dat echt opmerkelijk. Ook als ik vertel dat ik geen suiker lust, kijken mensen alsof ik uit een vliegende schotel kom stappen. Lange tijd geleden kreeg ik ook wel eens opmerkingen als ik alleen een spaatje dronk bij bedrijfsborrels (ik drink niet, ik rook niet en nee, ik ben niet saai). Dan gebruikte ik altijd als smoes: ik moet nog rijden, terwijl ik gewoon met de trein en de fiets was. Je had dan altijd nog wel gasten die zeiden: maar eentje mag wel. Tegenwoordig hoor ik er nooit iemand meer over, gelukkig. :)
Fruit eet je ook niet?
pi_210807037
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2023 13:16 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]
Fruit eet je ook niet?
Nee. Wel groente.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')