oehh met suikerbroodquote:Op vrijdag 22 september 2023 11:44 schreef marc0871 het volgende:
Volgens Nick Toet
https://youtube.com/shorts/VMUsb6ULns0?si=9I6ljynPGBZYCJ5k
Zelf weet ik niet of ik ze ooit heb gegeten.
Dat is idd het klassieke recept, maar ik zie graag de recepten waar een twist in zitquote:Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.
1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren
Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!
Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Dit. Oud brood om goed te besparen en heeft meer body. Soort brood maakt niet veel uit: belangrijk is wel dat het goed vocht kan opnemen (roggenbrood is dus niet geschikt)quote:Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.
1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren
Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!
Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Why change a winning team?quote:Op vrijdag 22 september 2023 12:18 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Dat is idd het klassieke recept, maar ik zie graag de recepten waar een twist in zit
Dit een beetje anders:quote:Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.
1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren
Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!
Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Dit is echt heerlijk inderdaadquote:Op vrijdag 22 september 2023 12:24 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Dit een beetje anders:
met Fries suikerbrood
met kaneelsuiker, watgewoon suiker gemengd met kaneel is
dit een keer ooit geprobeerd, maar knapperig wilden ze niet worden..quote:Op vrijdag 22 september 2023 12:12 schreef Speedfight het volgende:
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt.
1 ei kloppen
200 ml melk
1 el vanillesuiker
Roeren roeren roeren
Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit.
Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker!
Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen
Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk
Suikerbrood is van zichzelf al wat steviger dan gewoon brood. En je snijdt het zelf, waardoor je iets dikkere sneetjes kunt snijden. Dus dat hoeft niet per se ouder te zijn, maar het is niet erg als dat wel zo is.quote:Op zaterdag 23 september 2023 08:52 schreef Speedfight het volgende:
Suikerbrood en vullen met banaan ga ik zeker eens proberen![]()
Moet suikerbrood ook wat ouder zijn @:miss_sly ?
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen.quote:Op zaterdag 23 september 2023 13:20 schreef mschol het volgende:
[..]
dit een keer ooit geprobeerd, maar knapperig wilden ze niet worden..
hmm dat zou wel kunnen helpen ja..quote:Op zaterdag 23 september 2023 13:22 schreef Speedfight het volgende:
[..]
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen.
Ik heb ze wel van suikerbrood gegeten als dessert, met kaneelijs er bij.quote:Op vrijdag 22 september 2023 11:44 schreef marc0871 het volgende:
Volgens Nick Toet
https://youtube.com/shorts/VMUsb6ULns0?si=9I6ljynPGBZYCJ5k
Zelf weet ik niet of ik ze ooit heb gegeten.
20 seconden is veeeeeel te lang ja.quote:Op zaterdag 23 september 2023 13:22 schreef Speedfight het volgende:
[..]
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen.
Dan wordt het een soort van broodmilkshake…quote:Op zaterdag 23 september 2023 14:30 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
20 seconden is veeeeeel te lang ja.
Ik heb t wel eens gedaan, 20 seconden.. erg nasty.quote:Op zaterdag 23 september 2023 14:33 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Dan wordt het een soort van broodmilkshake…
Waarom wil je geen suikerbrood gebruiken? Dan kan ik en anderen een beter alternatief geven wss. Zelf gebruik ik wel eens brioche brood en dat was een groot succes.quote:Op zaterdag 23 september 2023 19:36 schreef Morgane89 het volgende:
Is er nog een alternatief voor oud brood, behalve suikerbrood? Ik vind wentelteefjes heerlijk, maar omdat we ons brood altijd invriezen hebben we nooit oud brood.
Anders moet ik al een paar dagen van tevoren brood uit de vriezer halen/laten als ik wentelteefjes wil maken.
Ik hoopte eigenlijk dat ik een iets gezondere variant kon vindenquote:Op zaterdag 23 september 2023 19:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Waarom wil je geen suikerbrood gebruiken? Dan kan ik en anderen een beter alternatief geven wss. Zelf gebruik ik wel eens brioche brood en dat was een groot succes.![]()
Dan met volkorenbrood misschien, denk dat dat wel kan op zich.quote:Op zaterdag 23 september 2023 21:03 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Ik hoopte eigenlijk dat ik een iets gezondere variant kon vinden
We halen hier bij de warme bakker vaak een 'broodje van gisteren'. Meestal casino brood, dat dan die dag nog prima te eten is. Het restant bewaren we dan voor tosti's een paar dagen later. Kortom, niet altijd je brood invriezen als je wentelteefjes of tosti's op het programma hebt staan…quote:Op zaterdag 23 september 2023 19:36 schreef Morgane89 het volgende:
Is er nog een alternatief voor oud brood, behalve suikerbrood? Ik vind wentelteefjes heerlijk, maar omdat we ons brood altijd invriezen hebben we nooit oud brood.
Anders moet ik al een paar dagen van tevoren brood uit de vriezer halen/laten als ik wentelteefjes wil maken.
Dat kan prima. Lekker juist.quote:Op zaterdag 23 september 2023 23:45 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Dan met volkorenbrood misschien, denk dat dat wel kan op zich.
Maak er dan een Croque Mosieur van, dan doe je nog 2 plakken kaas en wat ham ertussen om het helemaal goed te maken.quote:Op vrijdag 22 september 2023 12:18 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Dat is idd het klassieke recept, maar ik zie graag de recepten waar een twist in zit
quote:Op dinsdag 26 september 2023 11:20 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Maak er dan een Croque Mosieur van, dan doe je nog 2 plakken kaas en wat ham ertussen om het helemaal goed te maken.
Mijn recept (ik weeg voor dit nooit iets af):
Ei
Melk
Vanille extract
Cayenne peper
goed kloppen en dan brood soppen
Plakje yorkham in de pan waar al wat boter in zit, goed bakken (niet crispy maar gewoon lekker)
eruit halen en wat hot curry kruiden erover doen.
2 sneetjes wentelteefje erin, doorgaan tot 1 kant goed is, flippen, dan op de afgebakken kant kaas en je klaargemaakte plak ham erop, bij de andere snee wat gegratineerde kaas erop, zodra de onderkant gaar is dit sneetje op de andere leggen, nog een keertje flippen en dan eten
Ik heb net wentelteefjes met Surinaamse masala en wat extra chili gemaakt. Besmeerd met mangochutney. Zeker voor herhaling vatbaarquote:Op zaterdag 23 september 2023 09:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren dit recept voor Indiase of Surinaamse wentelteefjes opgeslagen
Er moet geen suiker IN, maar mensen strooien het er achteraf overheen. Gewoon weglaten dus.quote:Op zondag 1 oktober 2023 01:27 schreef Vincent_student het volgende:
Ik lees hier allemaal dat er suiker in moet. Waar is dat voor nodig eigenlijk? Ik heb ook wel eens oud brood, maar ik heb een hekel aan zoet. Is er geen alternatief voor suiker?
Dit bedoel ik dus. Er is dus geen alternatief voor suiker.quote:Op zondag 1 oktober 2023 07:53 schreef hilliebillie het volgende:
Ik vind er persoonlijk weinig aan zonder suiker. Maar je kan het gewoon proberen inderdaad.
Dit probeer wel wat. Ik vind het ook zonde om brood weg te gooien. Ik maakte er wel eens tosti's van, maar dan vond de toast toch wel erg droog.quote:Op zondag 1 oktober 2023 04:18 schreef D. het volgende:
[..]
Er moet geen suiker IN, maar mensen strooien het er achteraf overheen. Gewoon weglaten dus.
Je kan toch gewoon 'nee dank je' zeggen? Zoveel mensen die tegenwoordig bewuster met suiker omgaan. En heel veel van dat gebak is fabrieksmeuk. Zonde van je smaakpapillen, zonde van je calorieën. Dat hoef je echt niet te nemen, hoor.quote:Op zondag 1 oktober 2023 09:18 schreef Vincent_student het volgende:
Dat suiker is voor mij een sociaal probleem.
Fruit eet je ook niet?quote:Op zondag 1 oktober 2023 09:18 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Dit probeer wel wat. Ik vind het ook zonde om brood weg te gooien. Ik maakte er wel eens tosti's van, maar dan vond de toast toch wel erg droog.
Dat suiker is voor mij een sociaal probleem. Ik kan koffie en thee zonder suiker drinken, maar als ik op visite of op het werk koek of gebak weiger (ik lust dat niet omdat ik het te zoet vind), dan kijken mensen me echt heel raar aan en krijg ik echt opmerkingen van "doe niet zo raar joh". Ik vind dat echt opmerkelijk. Ook als ik vertel dat ik geen suiker lust, kijken mensen alsof ik uit een vliegende schotel kom stappen. Lange tijd geleden kreeg ik ook wel eens opmerkingen als ik alleen een spaatje dronk bij bedrijfsborrels (ik drink niet, ik rook niet en nee, ik ben niet saai). Dan gebruikte ik altijd als smoes: ik moet nog rijden, terwijl ik gewoon met de trein en de fiets was. Je had dan altijd nog wel gasten die zeiden: maar eentje mag wel. Tegenwoordig hoor ik er nooit iemand meer over, gelukkig.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |