quote:
Het was een recept in het engels en daar is het fout gegaan, te weinig olie of gebruik van kruiden, noodles misschien te nat of te droog ?.
Ik heb wel een ander recept maar nog niet gemaakt.
3x raden van welke site het komt

Gebakken kip op een bedje van krokante noedels 4 pers.
225g ontbeende kipfilets, ontveld en in dunne reepjes
225g gedroogde dunne Chinese eiernoedels
2 el Lee Kum Kee Premium Oestersaus
1 el Lee Kum Kee (Double Deluxe) Sojasaus
3 el arachideolie of plantaardige olie (om de noedels in de pan te bakken)
2 el arachideolie of plantaardige olie (om de kip in de pan te bakken)
175g verse taugé
2 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry
300ml kippenbouillon
1 el maïzena gemengd met 1½ el water
1 tl zout
½ tl vers gemalen zwarte peper
Voor de garnering - 3 el lente-ui, fijngesneden
Marinade
Eiwit van 1 ei
2 tl maïzena
1 tl zout
½ tl vers gemalen witte peper
Doe de kip, het eiwit, de maïzena, het zout en de peper in een kleine kom. Meng goed en laat ten minste 20 minuten in de
koelkast staan.
Blancheer de noedels 2 minuten in een grote pan gezouten kokend water of volgens de instructies op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
Verhit een grote koekenpan tot deze heet is en voeg dan 1½ eetlepel olie toe. Verdeel de noedels gelijkmatig over de pan, zet het vuur laag en laat de noedels langzaam bruin worden. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten.
Zijn de noedels bruin, draai ze dan zachtjes om en laat de andere kant bruin worden. Voeg meer olie toe indien nodig. Wanneer beide kanten bruin zijn, haalt u de noedels uit de pan en houdt u ze warm.
Verhit een wok totdat deze erg heet is en voeg dan olie toe. Als de olie heet is, haalt u de wok van het vuur en voegt u onmiddellijk de kipreepjes toe. Blijf goed roeren zodat ze niet blijven plakken. Als de stukjes kip wit worden (dit duurt 2 minuten), giet u de kip met de olie in een roestvaststalen vergiet dat u boven een kom zet. Laat de kip uitlekken en giet de olie weg.
Maak de wok schoon en verhit deze opnieuw op hoog vuur. Voeg nu de taugé, rijstwijn, (Double Deluxe-)sojasaus, kippenbouillon, zout en peper toe. Breng het mengsel aan de kook en voeg het maïzenamengsel toe. Breng weer zachtjes aan de kook. Leg de kip in de saus en roer even door. Giet dit over de noedels, garneer het geheel met de lente-uitjes en serveer onmiddellijk.