SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Een jaarlijks feestje![]()
@Blues leuk zo’n zomers kerstsfeertje. Op een donderdag.
Toevallig gister mail om een donderdagavond in oktober vrij te houden voor overleg en film in het theater.
Al die honde- en poezebeesten. Zorgen.![]()
😂 Ja hoi. Ben je er weer eens broodbakker!?quote:
Maar je bent wel een eckte fitgirl met je weekmenu en je spierpijnquote:Op vrijdag 14 juli 2023 10:57 schreef Tuindier het volgende:
En verder heb ik spierpijn in/onder mijn schouder. Ik wist niet dat dat kon.
Ja, maar zien hoe lang ik het vol ga houdenquote:Op vrijdag 14 juli 2023 10:58 schreef AnneX het volgende:
[..]
😂 Ja hoi. Ben je er weer eens broodbakker!?
De bbm ging naar de kringloop. Sta-in-de-weg op aanrecht. Geen kastruimte.
Leuk en lang hoop ikquote:Op vrijdag 14 juli 2023 11:02 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ja, maar zien hoe lang ik het vol ga houden
He hoi!quote:
Ik moet daar echt niet aan dénkenquote:Op vrijdag 14 juli 2023 08:59 schreef Isabeau het volgende:
Bedrijf van mijn broer 2 weken geleden van vrijdag t/m zondag. Naar Maastricht. Met touringcars. Mooi hotel met ontbijt. Twee keer fancy diner. Eén feestavond met band.
En wij hebben één keer in de zoveel jaar een tamme feestavond. En jaarlijks een teametentje. Verschil moet er zijn.
Moest lachen.quote:Op vrijdag 14 juli 2023 10:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Maar je bent wel een eckte fitgirl met je weekmenu en je spierpijn
Of je maakt een preferment. Maar goed, als je met rogge werkt ontkom je niet aan Desemquote:Op vrijdag 14 juli 2023 11:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
(overigens zou ik thuis desembrood bakken alleen aanraden als je het leuk vind om te klooien met deeg en altijd veranderende omstandigheden. Ook met 150 a 200 broden per week blijft het geklooi als het ineens extreem warm of koud is, en deeg ontwikkeld zich pas echt een beetje mooi bij een kilo of zeven, acht. Als je gewoon brood op tafel wilt en er sochtends weinig werk aan wilt hebben, is gist met een lange vertraagde (cold retard) rijs ideaal. Je maakt je deeg daags van te voren en smijt het sochtends uit de koeling in een loeihete pan in de oven)
Paard wel nog vierbenig?quote:Op vrijdag 14 juli 2023 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Twee dode katten terug, om precies te zijn
Nog wel, maar met compleet gebrek aan tijd vorig jaar cadeau gegeven aan bijrijdster.quote:
Ach, dat zal ook geen makkelijke beslissing geweest zijn.quote:Op vrijdag 14 juli 2023 11:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nog wel, maar met compleet gebrek aan tijd vorig jaar cadeau gegeven aan bijrijdster.
Heb jij nog grootvee?
Ja kan ook, al is dat vooral een smaakding. Ik gebruik giststarters voor kaneelrollen, baba en focaccia (en die gaan allemaal overnight koud in bulk, vormen in de ochtend)quote:
quote:Op vrijdag 14 juli 2023 11:30 schreef gcjoel het volgende:
Wij hebben weer een desem starter gemaakt dus van de week weer brood bakken. Hopelijk lukt het nu beter met goede ovens
Viel mee hoor, een paard staat niet elke ochtend op je aanrecht de kaas van je brood af te trekken, dus dat is toch anders dan een kat of een hondquote:Op vrijdag 14 juli 2023 11:43 schreef sigme het volgende:
[..]
Ach, dat zal ook geen makkelijke beslissing geweest zijn.
Geen grootvee. Wel nog altijd schapen. En de katten van toen zijn nog de katten van nu
Standmixers voor thuis zijn zelden goed. Ik ben matig tevreden met mijn k-mix (goed voor alles behalve brooddeeg, dan alleen als je tussen de 1 en 1.5 kilo wilt maken:') ).quote:Op vrijdag 14 juli 2023 11:49 schreef Isabeau het volgende:
Hmpf. Ik heb een mixer gekregen van een familielid en wat een waardeloos ding is dat zegHij plakt alles aan de buitenkant van de kom vast en aait dan alleen over het binnenste randje. De rest blijft vastgeplakt. Ik moet eerst boter + suiker mixen. Maar als ik dat met de hand doe dan wordt het een zachte, smeuige massa. Nu blijft het korrelig en nou ja, het lijkt er niet op
En heb ook al een aantal keer zitten schrapen. Maar dat lijkt me toch niet moeten.
Deze is het:
[ afbeelding ]
Ik ben wel blij dat ik deze niet zelf gekocht hebquote:Op vrijdag 14 juli 2023 11:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Standmixers voor thuis zijn zelden goed. Ik ben matig tevreden met mijn k-mix (goed voor alles behalve brooddeeg, dan alleen als je tussen de 1 en 1.5 kilo wilt maken:') ).
Wel super degelijk want die gebruiken we volop in de bakkerij voor zoetigheid.
Lauriekoekje had laatst een review van een goede kneedmachine (geen planeet menger) maar die is gewoon duurder dan de kleine (10 liter) die ik in de bakkerij heb staan
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |