matigeuser | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:06 |
Nu inmiddels toch wel aangetoond is dat de plantaardige oliën ontzettend ongezond zijn, ben ik eigenlijk op zoek naar chips die gebakken is in ossewit bv. Kan dat alleen zo online nergens vinden. Weet iemand iets? | |
Janneke141 | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:12 |
vLays natuurlijk. | |
matigeuser | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:15 |
haha leuke woordspeling. Je hebt een schouderklopje verdiend. Zou een goede merknaam kunnen zijn. | |
#ANONIEM | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:18 |
![]() ![]() ![]() | |
matigeuser | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:22 |
Zat er ook aan te denken... Maar, volgens mij is chips maken nog niet zo makkelijk. Je moet ze ten eerste superdun snijden. Hoe en waarmee? Op de juiste manier bakken. Nog nooit gedaan. Maar wellicht gaat het hier wel op uit komen. Ik heb blijkbaar een gat in de markt ontdekt. | |
Cheeseburgert | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:22 |
In Murrrrica ![]() ![]() | |
matigeuser | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:27 |
Dure shizzle. Jammer dat we het hier niet hebben. | |
miss_sly | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:40 |
Met een mandoline. ![]() | |
anndb | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:41 |
Mandoline. Kan je ze zelfs nog mee in ruit patroon “snijden” ook. ![]() | |
matigeuser | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:45 |
Nice! Dit ga ik binnenkort eens proberen. | |
maily | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:45 |
![]() ![]() | |
Lt.Bookman | dinsdag 20 juni 2023 @ 22:48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Molo | dinsdag 20 juni 2023 @ 23:18 |
Chips willen eten en je dan druk maken over ongezond. Heerlijk weer dit ![]() | |
Immerdebestebob | dinsdag 20 juni 2023 @ 23:35 |
Aardappels zijn groente. | |
Frozen-assassin | dinsdag 20 juni 2023 @ 23:40 |
![]() ![]() ![]() ![]() Laten we zeggen dat je goed op moet letten ![]() | |
Viv | dinsdag 20 juni 2023 @ 23:52 |
![]() | |
matigeuser | dinsdag 20 juni 2023 @ 23:58 |
Er is niks ongezond aan aardappelen, zout en gezond vet. Het is het ongezonde vet wat het ongezond maakt... | |
littlemindy | woensdag 21 juni 2023 @ 21:09 |
Oven baked chips? | |
matigeuser | woensdag 21 juni 2023 @ 23:03 |
Vandaag nog in de winkel naar gekeken. Ook allemaal vol met koolzaadolie / raapzaadolie / zonnebloemolie. | |
Gimmick | donderdag 22 juni 2023 @ 12:14 |
Er is helemaal niet aangetoond dat plantaardige olie ongezond is (los van het aantal calorieën). Er is uitputtend aangetoond dat het veilig is in talloze random controlled trails. Er is ook overtuigend aantoont dat vervangen van verzadigde vetten (waar dierenvet rijk aan is) door onverzadigde vetten (waar de meeste plantaardige vetten rijk aan zijn) de kans op hart en vaatzieken verminderd. | |
Jan_Onderwater | donderdag 22 juni 2023 @ 20:34 |
Kijk, een vegan | |
Jan_Onderwater | donderdag 22 juni 2023 @ 20:39 |
Probleem met ossewit chips is, dat het vet stolt, en dat dit niet makkelijk smelt in de mond, je krijgt een vettig gevoel in je mond. Je moet ze dus warm eten. Daarom maak je gebak met dierlijk vet met Reuzel, en niet met Rundvet. Varkensvet of eenden, ganzen en kippenvet kan je daarom ook op brood smeren ipv boter, dat smaakt uitstekend. Het smelt in de mond. | |
Jan_Onderwater | donderdag 22 juni 2023 @ 20:43 |
Op Mallorca at ik heelijk gebak gemaakt met reuzel en pompoenjam. | |
Lt.Bookman | donderdag 22 juni 2023 @ 21:31 |
Waar? | |
matigeuser | donderdag 22 juni 2023 @ 23:12 |
Ah dat klinkt wel logisch idd. Misschien werkt het dan ook helemaal niet in de praktijk. Warme chips is de moeite niet waard. Dan beter gewoon lekkere friet gebakken in ossewit. | |
Dauthi | vrijdag 23 juni 2023 @ 17:06 |
Dierlijke vetten zijn ook overwegend onverzadigd. Varkensvet is voor meer dan 60% onverzadigd en rundervet is voor meer dan 50% onverzadigd. Varkens en runderen die niet intenstief gehouden worden, zoals Iberico varkens, en Wagyu koeien hebben veel minder verzadigd vet. Wild, zoals hert of wildzwijn is ivm vee, zeer laag in vet, en bestaat overwegend uit onverzadigde vetzuren. Niet zo vreemd wilde dieren bewegen en eten een zeer gevarieerd dieet. De problemen met vet begonnen pas met de industrialisatie van landbouw en de opkomst van voedseltechnologie. Vee werd steeds industriëler gehouden, kreeg eenzijdigere voeding en bewoog minder tot niet. En toen men goedkope gehydrogeneerde vetzuren ontwikkelde, vetzuren die industrieel verzadigd zijn en waar door het hydrogenatie proces transvetten ontstaan, en het goedkoper worden van boter door de industrialisatie van landbouw was het hek kwam ongezond eten ook van de dam. Verdere bijkomstigheid is dat door overbevissing er steeds minder vis op markt wordt aangeboden en die vis dus ook nog eens een stuk duurder is. Waardoor lage en middeninkomens nog verder zijn aangewezen op het ongezondere industriële vlees. |