abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_209325442
Goedendag Fok-vriendjes,

Je ziet tegenwoordig veel websites waarmee je in kan loggen met je Facebook of Google-account. Is dit veilig? En gaat Google of Facebook ook op die manier data verzamelen over wat je op die website doet?
mon citoyens vous serez unis.
  maandag 29 mei 2023 @ 11:46:48 #2
189403 Mickytjuh
Ik weet wat mijn probleem is,
pi_209325968
Ja die verzamelen dan nog altijd data.

Behalve als je dus Google account hebt die betaald is en van overheidswege op een Europese server staat, want dan geldt de Europese wetgeving

Dan wordt er minder rverzameld.
Groene zeep op je rug en af laten glijden.
Allergisch voor Koemelk, Soja en Noten
Reminder voor DTS spelers
pi_209332309
Ik zou je daar niet veel zorgen om maken. Dit gaat om OpenID Connect (OIDC), waarbij de verdere sessie op die site los staat van de authenticatie. Bij het inloggen ga je door de authenticatieprocedure van de OIDC identity provider (Google etc.) waarna je weer terug geredirect wordt naar de website (OIDC client) waarbij de website van de identity provider wat info terugkrijgt over wie je bent (gebruikersnaam, in welke groep(en) je zit e.d.) zodat de website kan bepalen wie jij bent en wat je mag.

Een identity provider als Google kan natuurlijk wel bijhouden wanneer welke user via welke OIDC client een login heeft gedaan, maar als er na die authenticatieflow nog communicatie met de identity provider is dan heeft de websitebouwer daar zelf voor gekozen.

Meer uitleg: https://www.onelogin.com/(...)d-in-plain-english-2

Het protocol is vrij duidelijk in welke informatie wordt uitgewisseld en wordt bedrijfsmatig ook overal gebruikt om op eigen services in te loggen met 1 account, wordt anders een behoorlijke hel om werknemers in te werken en weer te ontslaan als je overal accounts moet gaan toevoegen/verwijderen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')