abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208524207


De selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar is bekend. Bondscoach Ronald Koeman heeft 25 namen geselecteerd, waaronder Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer.



Begin maart werden 37 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Koeman, die Louis van Gaal heeft opgevolgd als bondscoach van Oranje. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer (allen Feyenoord) en Bart Verbruggen (Anderlecht) maakten hun debuut. Geertruida, Wieffer en Verbruggen hebben de schifting overleefd en debuteren in de definitieve selectie.

Een andere opvallende naam in de lijst was die van 86-voudig international Georginio Wijnaldum. De middenvelder van AS Roma liep vorig jaar augustus een beenbreuk op tijdens een training van zijn club en maakte onlangs zijn rentree. Ook hij zit bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal, net als Brian Brobbey en Sven Botman, die behoorden tot de afvallers voor het WK.

Onder de lat is Andries Noppert de grote afwezige. De sc Heerenveen-goalie was in Qatar de eerste doelman, maar ontbreekt voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden. Ook Hartman, die een ijzersterke ontwikkeling doormaakt bij Feyenoord, heeft de definitieve selectie niet gehaald. Naast het tweetal zijn ook Joey Veerman, Stefan de Vrij, Noa Lang, Kjell Scherpen, Jeremie Frimpong, Kenny Tete, Ryan Gravenberch en Jordy Clasie afgevallen.

Het Nederlands elftal start de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 met een uitwedstrijd tegen Frankrijk op vrijdag 24 maart. Drie dagen later (maandag 27 maart) is Gibraltar de tegenstander van Oranje in De Kuip.

De definitieve selectie van Oranje:
Keepers: Mark Flekken (SC Freiburg), Jasper Cillessen (NEC), Bart Verbruggen (Anderlecht).
Verdedigers: Virgil van Dijk (Liverpool) Jurriën Timber (Ajax), Tyrell Malacia (Manchester United), Matthijs de Ligt (Bayern München), Nathan Aké (Manchester City), Denzel Dumfries (Internazionale) Daley Blind (Bayern München), Sven Botman (Newcastle United), Lutsharel Geertruida (Feyenoord).
Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Kenneth Taylor (Ajax), Mats Wieffer (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (AS Roma).
Aanvallers: Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Wout Weghorst (Manchester United), Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Xavi Simons (PSV).



Voor Ronald Koeman begint zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal nu écht. De oefenmeester maakte vrijdag de definitieve selectie voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar officieel, maandag melden de spelers zich na hun respectievelijke clubverplichtingen en vrijdag staat al het duel met Frankrijk op het programma. Het betekent voor Koeman een weerzien met onder meer Memphis Depay, die hij nog kent uit zijn eerste periode bij Oranje én daarna naar Barcelona haalde.

Depay stond tussen 2018 en 2020 als Oranje-international hoog in de hiërarchie bij Koeman. “Oranje kan nog steeds niet zonder Memphis, vind ik”, vertelt de bondscoach zaterdag in het Algemeen Dagblad. “Voor het WK zei Louis van Gaal geloof ik hetzelfde. Wat dat betreft staat hij zeker niet ter discussie. Maar het is óók duidelijk dat hij de laatste jaren minder vaak speelt bij zijn clubs. Dat kan een probleem zijn bij twee interlands in vier dagen, daar moet je het wel over hebben samen. Maar centraal in de spits is hij nu nog steeds nummer 1. En ik heb sowieso niet zoveel spitsen meer, hè.”



Depay, 29 jaar, loopt in het Nederlands elftal exact één op twee: 43 doelpunten in 86 interlands. De aanvaller maakte in januari een transfer van Barcelona naar Atlético Madrid omdat hij in Catalonië totaal geen uitzicht op een basisplaats had. Hij kwam in de eerste seizoenshelft niet verder dan 206 minuten, verdeeld over vijf wedstrijden. Bij Atlético werd hij eerst rustig gebracht en derhalve staat de teller tot dusver op 239 minuten, verdeeld over zeven officiële duels. Daarin scoorde de Nederlander driemaal.

Koeman erkent dat hij verbaasd werd toen eerst Luuk de Jong bedankte voor het Nederlands elftal en Vincent Janssen een week later. “Van Luuk wel minder dan van Janssen. Luuk is op een bepaalde leeftijd. We hebben een verleden met elkaar, hebben goed samengewerkt, hij vertelde me dat het de beslissing lastiger maakte. Bij Vincent heb ik te accepteren dat hij zijn persoonlijke afwegingen heeft gemaakt. Hij had moeite met het drukke speelschema, zei hij. Maar ik had het niet verwacht, nee, hij is pas 28.”

Georginio Wijnaldum behoort tot de selectie van Koeman. Ook de middenvelder was een belangrijke pion van de trainer in diens eerste periode bij Oranje. Voorganger Louis van Gaal selecteerde Wijnaldum in juni vorig jaar niet voor de Nations League-duels en enkele maanden raakte de middenvelder, die dit seizoen door Paris Saint-Germain is uitgeleend aan AS Roma, ernstig geblesseerd aan zijn scheenbeen. “Gini ging ik zeker selecteren. Dat wist ik al. Hij is fit. En voor mij weer een belangrijke jongen voor de groep. Voor de invulling van het middenveld kan hij heel bepalend zijn. Zo voel ik dat. Nog steeds.''



Koeman gaat zich opnieuw buigen over de vraag hoe het maximale kan worden gehaald uit Frenkie de Jong. “Je weet van Frenkie dat hij altijd onderweg is en overal de bal wil hebben. Kan de speler die naast hem staat zich dan ondergeschikt maken? Of wil die ook het liefst onderweg zijn? Aan Marten de Roon weet je precies wat je hebt. Hij met Frenkie was bij mij een prima koppel, maar je hoopt uiteindelijk wel een jongere speler in die rol te krijgen. Ik zie er nu twee of drie van wie ik denk dat ze dat op termijn kunnen en daar is Mats Wieffer er één van.”

Vrijdag, 20:45, NPO-3

:T

Het Nederlands elftal begint de kwalificatie voor het EK noodgedwongen zonder Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona heeft een hamstringblessure overgehouden aan de met 2-1 gewonnen Clásico tegen met Real Madrid zondag en staat enkele weken buitenspel.

De afwezigheid van De Jong is een fikse aderlating voor bondscoach Ronald Koeman, die uit tegen Frankrijk (vrijdag) en thuis tegen Gibraltar (maandag) ook niet kan beschikken over Steven Bergwijn. De aanvaller van Ajax kampt met een knieblessure. PSV-middenvelder Joey Veerman en Borussia Dortmund-aanvaller Donyell Malen zijn door Koeman opgeroepen als vervangers.


Oranje begint de kwalificatie van het toernooi dat volgend jaar in Duitsland wordt gespeeld met een selectie van 25 man. Onder hen zijn drie debutanten: de Feyenoorders Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida en Anderlecht-doelman Bart Verbruggen.

https://www.ad.nl/nederla(...)vervangers~a1a2fe07/

:{

:T
pi_208524210
In deze wedstrijd zie je ook de tekortkomingen van Depay weer.

Kan niet even de bal vasthouden. Biedt zichzelf ook veel te weinig aan.
pi_208524215
Het mag nu wel duidelijk zijn waarom Cilissen niet mee mocht naar het WK, 3-0 in 20 minuten hoe kansloos :')
pindazakje
pi_208524220
Kekke glazen in de studio
pi_208524223
Taylor is typisch zo'n speler die over 4 jaar bij Vitesse speelt.
  Forum Admin / PR vrijdag 24 maart 2023 @ 21:42:28 #6
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_208524225
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:42 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:
Taylor is typisch zo'n speler die over 4 jaar bij Vitesse speelt.
Nee bedankt
pi_208524226
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:41 schreef bbuddybb het volgende:
In deze wedstrijd zie je ook de tekortkomingen van Depay weer.

Kan niet even de bal vasthouden. Biedt zichzelf ook veel te weinig aan.
Waarom denk je dat ie week in week uit op de bank zit in Madrid :') maar voor het NL elftal maakt dit allemaal niet uit :')
pi_208524229
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:41 schreef Hyaenidae het volgende:
Het mag nu wel duidelijk zijn waarom Cilissen niet mee mocht naar het WK, 3-0 in 20 minuten hoe kansloos :')
waar is de toren van Joure als je hem nodig hebt
pi_208524235
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:42 schreef Sked het volgende:

[..]
Nee bedankt
naast een kreupele van ginkel
pi_208524240
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:41 schreef Hyaenidae het volgende:
Het mag nu wel duidelijk zijn waarom Cilissen niet mee mocht naar het WK, 3-0 in 20 minuten hoe kansloos :')
En een ongezellige sfeer in de kleedkamer
Denk onbegrensd en kijk verder dan je kan zien
Wij zijn unlimited barrières kennen we niet
Denk unlimited
pi_208524244
Wat een kutelftal. Zorg nou maar dat het geen 5-0 ofzo wordt want dan wordt deze echt nog jaren herhaald.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_208524245
Ja maar kom ook op, een doelman van NEC (van NEC !!!) in Oranje

:')
"You can call me Susan if it makes you happy"
  vrijdag 24 maart 2023 @ 21:43:26 #13
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_208524248
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:39 schreef Coco het volgende:

[..]
Waarom zitten de donkere jongens apart?
RED ONS HENNIEGOD
pi_208524249
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:42 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Waarom denk je dat ie week in week uit op de bank zit in Madrid :') maar voor het NL elftal maakt dit allemaal niet uit :')
Yup. Eigenlijk ook wel sneu dat we geen betere centrumspits hebben rondlopen. Alle spitsen achter hem zijn in principe pinchhitters of tweede keus, omdat ze technisch zo beperkt zijn.
pi_208524256
De jeugd van nu kijkt nu op tegen Sherida Spitse.
pi_208524259
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:42 schreef aTypisch het volgende:

[..]
naast een kreupele van ginkel
vergeet davy propper niet
pi_208524261
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:43 schreef bbuddybb het volgende:

[..]
Yup. Eigenlijk ook wel sneu dat we geen betere centrumspits hebben rondlopen. Alle spitsen achter hem zijn in principe pinchhitters of tweede keus, omdat ze technisch zo beperkt zijn.
Brobbeast kansen geven
pi_208524267
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:43 schreef bbuddybb het volgende:

[..]
Yup. Eigenlijk ook wel sneu dat we geen betere centrumspits hebben rondlopen. Alle spitsen achter hem zijn in principe pinchhitters of tweede keus, omdat ze technisch zo beperkt zijn.
We hadden een Gakpo...
pi_208524274
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:44 schreef Malavita het volgende:

[..]
vergeet davy propper niet
die houdt dat denk ik niet vol tot die tijd

van ginkel zie ik er wel voor aan
pi_208524275
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:43 schreef TLC het volgende:
Ja maar kom ook op, een doelman van NEC (van NEC !!!) in Oranje

:')
zegt genoeg over de andere keepers. Naja de meesten dan
pi_208524276
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:44 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Brobbeast kansen geven
brobbeygoed
  vrijdag 24 maart 2023 @ 21:45:52 #22
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_208524278
Bijlow, Frimpong, Van Dijk, Aké, Malacia, Wiefmeister, Frenkie, Simons, Gakpo, Depay en Danjuma is toch gewoon een heel behoorlijk elftal

Je mist er alleen nogal wat
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_208524283
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:45 schreef Caland het volgende:
Bijlow, Frimpong, Van Dijk, Aké, Malacia, Wiefmeister, Frenkie, Simons, Gakpo, Depay en Danjuma is toch gewoon een heel behoorlijk elftal

Je mist er alleen nogal wat
Bijlow is niks
pi_208524284
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:45 schreef NLGooner het volgende:

[..]
We hadden een Gakpo...
Is toch geen centrumspits
pi_208524286
En dat zegt toch ook iets over de relatie van de spelers met Koeman als Koeman op zijn telefoon moet kijken om er achter te komen dat zijn spelers naar huis zijn gegaan !! :')
"You can call me Susan if it makes you happy"
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 21:46:36 #26
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_208524289
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:45 schreef Caland het volgende:
Bijlow, Frimpong, Van Dijk, Aké, Malacia, Wiefmeister, Frenkie, Simons, Gakpo, Depay en Danjuma is toch gewoon een heel behoorlijk elftal

Je mist er alleen nogal wat
Kjell
What can change the nature of a man?
  vrijdag 24 maart 2023 @ 21:46:56 #27
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_208524292
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:46 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Bijlow is niks
Wel beter dan rest, alleen nogal een grote mits (fit)
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_208524293
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:45 schreef Caland het volgende:
Bijlow, Frimpong, Van Dijk, Aké, Malacia, Wiefmeister, Frenkie, Simons, Gakpo, Depay en Danjuma is toch gewoon een heel behoorlijk elftal

Je mist er alleen nogal wat
Bijlow :D
  vrijdag 24 maart 2023 @ 21:47:11 #29
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_208524296
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:46 schreef Coco het volgende:

[..]
Kjell
Zijn kamer?
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_208524303
Die reclames van AH worden er ook niet beter op.

#BringBackHarryPiekema
pi_208524305
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:46 schreef Malavita het volgende:

[..]
Is toch geen centrumspits
Wat is Gakpo wel?
  Forum Admin / PR vrijdag 24 maart 2023 @ 21:48:17 #33
436595 crew  Sked
Zonnestraal
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 21:48:59 #34
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_208524321
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:48 schreef Sked het volgende:

[..]
bemachtigt heeft :')
Pak hem maar aan.
What can change the nature of a man?
pi_208524325
Geen wissels. Want het gaat goed 😂
pi_208524327
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:47 schreef NLGooner het volgende:

[..]
Wat is Gakpo wel?
Linksvoor, wat ie zelf ook zou willen trouwens.
pi_208524334
Dit is gespeeld.
pi_208524336
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:49 schreef Newone82 het volgende:
Geen wissels. Want het gaat goed 😂
Tja wat moet je met dit zooitje?
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 21:50:37 #39
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_208524341
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:50 schreef Zipportal het volgende:
Dit is gespeeld.
Op1?
What can change the nature of a man?
pi_208524342
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:50 schreef Coco het volgende:

[..]
Op1?
Flopduo.
pi_208524344
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:50 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Tja wat moet je met dit zooitje?
Je kan er inderdaad geen 11 wisselem
pi_208524348
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:50 schreef Coco het volgende:

[..]
Op1?
Nee. We laten @monkyyy alleen.
pi_208524349
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:48 schreef Sked het volgende:

[..]
bemachtigt heeft :')
Nijmegenaren zijn niet zo slim. @Caland
Ciao ciao, doei doei, al het goeie.
pi_208524354
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:50 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Tja wat moet je met dit zooitje?
containers openmaken in de haven. Misschien heeft lutsharel wat contacten
pi_208524356
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:46 schreef Caland het volgende:

[..]
Wel beter dan rest, alleen nogal een grote mits (fit)
Verbrugge maat
pi_208524361
Ik heb serieus ook niet echt een idee wat je nu nog zou kunnen doen. Beetje rondspelen achterin ofzo?
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
  vrijdag 24 maart 2023 @ 21:52:34 #47
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_208524363
Jammer dat Taylor, Wijnaldum, De Roon, Berghuis en Timber niet van de KipKerrie gegeten hadden.
pi_208524368
Zullen we maar gewoon een potje Haxball doen in plaats van dit?
pi_208524373
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:52 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Ik heb serieus ook niet echt een idee wat je nu nog zou kunnen doen. Beetje rondspelen achterin ofzo?
Misschien wat sneller spelen ipv 5 seconden wachten en dan breed
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 21:53:27 #50
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_208524374
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 21:53 schreef Noorse_Kabeltrui het volgende:
Zullen we maar gewoon een potje Haxball doen in plaats van dit?
@Oriente
What can change the nature of a man?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')