abonnement Unibet Coolblue
pi_208507901
Groot verlies voor DNB: schatkist loopt §10 miljard aan dividend mis

De Nederlandsche Bank (DNB) stevent af op een groot verlies, oplopend tot mogelijk 11 miljard euro. De snel stijgende rente kost de centrale bank heel veel geld. Pas in 2028 zal DNB weer zwarte cijfers schrijven en tot die tijd gaat er een streep door de winstuitkering voor de Nederlandse schatkist.

Dat zegt DNB-president Klaas Knot bij de presentatie van het jaarverslag van de centrale bank. „Wat wij aan verliezen lijden, gaan we niet uitkeren aan de Staat.” Over 2022 is het verlies opgelopen tot 460 miljoen euro. Volgens berekeningen van DNB zullen die verliezen aanhouden tot en met 2027.

Zodra er weer winst wordt gemaakt, zal DNB nog zo’n vijf tot zes jaar nodig hebben om weer een nieuwe buffer op te bouwen, verklaart Olaf Sleijpen, directielid van DNB. Dat betekent dat de Staat zeker twaalf jaar geen dividend zal ontvangen. Opgeteld is dat een verlies voor de overheid van circa 10 miljard euro, blijkt uit een berekening van DNB.

quote:
„Ons netto financieel vermogen was 11,3 miljard euro en het kan best dat het verlies oploopt tot dat bedrag”, aldus Knot. Hij noemt de situatie ’niet ideaal’. Een centrale bank kan in principe functioneren met een negatief eigen vermogen, maar als dat te lang duurt, gaat dat ten koste van de geloofwaardigheid, zo waarschuwt hij.
Winstuitkering
De afgelopen jaren ontving het ministerie van FinanciŽn jaarlijks een winstuitkering van DNB. Die bedragen wisselen van tientallen miljoenen tot honderden miljoenen per jaar. Sinds de invoering van de euro in 1999 is het gemiddelde jaarlijkse dividend aan de Staat 800 miljoen euro, aldus Sleijpen.

Om de inflatie te bestrijden heeft de Europese Centrale Bank (ECB) in korte tijd de rente fors verhoogd, van -0,5 procent naar 3 procent. Knot zegt dat DNB zich heeft voorbereid op een periode van oplopende rente. „Maar dit is wel het meest ruige scenario.” DNB maakt verlies omdat nu een veel hogere rentevergoeding moet worden betaald aan banken die een tegoed aanhouden.

Omvallende banken
In een toelichting op het jaarverslag ging Knot ook in op de onrust rond omvallende banken in de VS en de redding van het Zwitserse Credit Suisse. „Dat zijn problemen die op zichzelf staan en elk een eigen verhaal hebben.”

De Amerikaanse regiobanken kwamen in de problemen door de snel stijgende rente. De DNB-president stelt dat Europese banken daarop veel beter zijn voorbereid. „In beginsel zijn hogere rentes juist goed voor financiŽle instellingen.” De rente van de ECB is 3 procent maar grote banken geven in Nederland nog maar 0,5 procent op spaargeld. Knot wilde niet zeggen of de spaarrente omhoog moet: „Dat is een vraag voor de heren bankiers.”

https://www.telegraaf.nl/(...)ard-aan-dividend-mis

Tot 2028 aanzien komen dat je al je eigen vermogen verspeelt en gewoon blijven zitten :')
Gelukkig is de situatie slechts niet ideaal :') _O- _O-
Er zijn mensen er voor minder uitgetrapt met een veroordeling voor wanbeleid met een beroepsverbod :7
pi_208507927
quote:
„In beginsel zijn hogere rentes juist goed voor financiŽle instellingen.” De rente van de ECB is 3 procent maar grote banken geven in Nederland nog maar 0,5 procent op spaargeld. Knot wilde niet zeggen of de spaarrente omhoog moet: „Dat is een vraag voor de heren bankiers.”
In beginsel :') ja voor elke gewone bank wel ja als je miljarden spaargeld parkeert bij DNB tegen 3.0% en vergoed aan je klanten slechts 0.5% dan wel ja Gelukkig staat Klaas deze diefstal bij klaar lichte dag toe en legt de verantwoording bij de bankiers waar hij nu juist toezicht op houdt :') En laat de burger gewoon belazerd worden :r

Als je DNB bent en agressief de rente verhoogt en daarmee

Op al de tegoeden honderden miljoenen aan rente moet betalen terwijl dat eerst negatief was
Een shitload aan obligaties heb gekocht die nu in waarde dalen door de stijgende rente

Dan ben je gewoon destructief bezig :7
pi_208507982
Dijsselbloem: ’Goed als ongezonde banken door deze crisis omvallen’

De economie is nog steeds veel te afhankelijk van grote banken. Het zou daarom niet erg zijn als de onrust rond de bankensector leidt tot een vermindering van het aantal banken. Dat zegt Jeroen Dijsselbloem, oud-minister van FinanciŽn en voormalig voorzitter van de eurogroep, in een gesprek met deze krant. „Nu komen de zwakheden bloot te liggen. Het is de vraag of het erg is dat ongezonde banken omvallen. Ik denk van niet.”

https://www.telegraaf.nl/(...)deze-crisis-omvallen

Nou Jeroen dan heb ik nieuws voor je

• Elke bank die de komende tijd 11 miljard verspeelt en eindigt met een negatief eigen vermogen is ongezond DNB dus
• Elke gewone bank die 3.0 % aan rente krijgt en 0.5 % aan rente vergoed aan zijn klanten is gewoon doodziek en een rovershol

Tijd om in te grijpen Jeroen en snel :7
pi_208508103
Klaas Knot (DNB): 'Nederlandse banken zijn veilig'

Opeens vallen er weer banken om. Het lijkt wel de kredietcrisis van 2008. Toch is DNB-baas Klaas Knot het daar niet meer eens. We spraken hem uitgebreid over de paniek rond de banken. En over de gevolgen van de rente die centrale banken in recordtempo verhogen.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)e-banken-zijn-veilig

Hij is echt de leukste thuis :')
Al het spaargeld van Nederland staat bij gewone banken die het weer doorstorten naar DNB die daar 3% over betaald
Maar DNB gaat failliet en dus is dan het spaargeld ook weg en moet de belastingbetaler het weer oplossen
Dat begint nu al door het niet uit betalen van dividend van 1 miljard per jaar

Banken veilig terwijl de centrale bank waar ze allemaal bankieren failliet gaat 8)7 _O- _O-
pi_208508107
quote:
6s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:00 schreef ikweethetookniet het volgende:

Tijd om in te grijpen Jeroen en snel
Wat wil je dan dat volgens jou moet gebeuren?


en waarom denk je dat de burgemeester van Eindhoven daar een rol in moet spelen?
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_208508128
Medewerkers DNB de fout in met privťbeleggingen

De Nederlandsche Bank is verantwoordelijk voor het bankentoezicht in Nederland, maar ook bij de toezichthouder zelf gaat het soms flink mis met het naleven van de regels. In 2022 werden er 51 integriteitsincidenten gemeld. Medewerkers gingen onder meer de fout in met privťbeleggingen.

Zestien keer werden de regels voor beleggingen overtreden. Een fikse toename ten opzichte van een jaar eerder, toen het er nog maar negen waren. DNB laat weten dat de fouten vooral gemaakt worden omdat medewerkers onvoldoende op de hoogte zouden zijn van het verbod voor DNB'ers op daghandel op de beurs.

Ook insiders blunderen met de regels :')
Maar dat is niet het enige probleem. Het ging ook fout met het verkopen van aandelen. Medewerkers moeten daarvoor toestemming vragen aan de afdeling compliance. Verkopen mag bijvoorbeeld niet als er voorkennis over dat specifieke aandeel aanwezig is binnen DNB. Handel met voorkennis is namelijk ten strengste verboden.

Bij de medewerkers van DNB die onterecht geen toestemming hebben gevraagd voor de transacties, zitten zowel mensen die vanuit hun functie niet met voorwetenschap te maken hebben als zogenaamde insiders. Dat zijn mensen die wel werken met vertrouwelijke en mogelijk koersgevoelige informatie. "In al deze gevallen was overigens wel toestemming verkregen van Compliance wanneer hierom gevraagd was", voegt de woordvoerder eraan toe.

Geen bankaandelen
Er vonden ook transacties plaats die simpelweg niet door de beugel konden. Zo deed een partner van een medewerker die insider is een aandelenaankoop op een gezamenlijke rekening, die niet is toegestaan. Medewerkers van DNB mogen nooit aandelen kopen van bedrijven die onder toezicht staan van de centrale bank, zoals banken en verzekeraars.

Twee andere medewerkers belegden zelf in bedrijven die verboden zijn. Ook was er nůg een insider die belegde in een beleggingsfonds dat niet aan de voorwaarden voldeed, laat de woordvoerder weten. Medewerkers van DNB mogen in principe wel beleggen in beleggingsfondsen, waarbij je niet in ťťn bedrijf belegt, maar in een keer een heel mandje aandelen koopt.

Voor insiders zijn daar echter extra regels aan verbonden. Zo mag het beleggingsfonds niet voor meer dan de helft beleggen in financiŽle instellingen, of voor meer dan de helft gericht zijn op daghandel en handel in Europese staatsobligaties.

DNB laat verder weten dat bij de overtre :') dingen niet is vastgesteld dat er daadwerkelijk sprake was van handel met voorkennis. De centrale bank wil verder niet ingaan op de persoonlijke consequenties voor de medewerkers in kwestie. De woordvoerder houdt het erop dat er een interne sanctieprocedure is voor het schenden van de integriteitsregels, en dat er conform dat beleid is gehandeld.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)r-trading-voorkennis

Gelukkig hebben ze intern alles op orde :') _O-
pi_208508146
IT is ook niet op orde daar :')

Datalekken
Naast de fouten met de beleggingsregels, ging er bij DNB ook het nodige mis met het zorgvuldig omgaan met gegevens. In 2022 werden er 37 datalekken gemeld, 6 daarvan waren ernstig genoeg om melding te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

In twee gevallen ging het om problemen met de software. In het eerste geval hadden na een migratie te veel mensen rechten om bepaalde handelingen uit te voeren. In het tweede geval werd er informatie gedeeld met de softwareleverancier, die daar niet terecht had mogen komen.

Verder werden er per abuis poststukken verwisseld, er werden een keer te veel gegevens verstrekt na een informatieverzoek en er werd een incident gemeld waarbij een emailadres per ongeluk niet afgeschermd was, 'waardoor gebruik van software te koppelen is aan individuele medewerker'.

Het laatste incident ging om camerabeelden van een ander incident die niet beschikbaar bleken, maar uiteindelijk is die melding ingetrokken omdat de beelden toch werden gevonden.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)r-trading-voorkennis

En dat verhullen we door andere die onder ons toezicht staan extra scherp de maat te nemen :') :r
pi_208508166
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:14 schreef RM-rf het volgende:
en waarom denk je dat de burgemeester van Eindhoven daar een rol in moet spelen?
Omdat hij zijn mond open doet terwijl hij al lang daar niet meer over gaat ;)
Maar meneertje wil zich nog even laten gelden dat hij zo brilliant is
Hopeloos geval :(
pi_208508207
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:14 schreef RM-rf het volgende:
Wat wil je dan dat volgens jou moet gebeuren?
• Incompetente mensen eruit trappen te beginnen met Klaas Knot
• Rente niet verder verhogen want de economie groeit helemaal niet hard dat is niet de onderliggende reden van de inflatie
• De oorlog is de reden van inflatie en dus door prijsaanpassingen van die duurdere grondstoffen demp je de inflatie en geef je de burger weer wat lucht
• Zoals prijs plafond op energie en accijns op brandstof dat zou je ook moeten doen voor alle voedingsmiddelen die sterk gestegen zijn in prijs
• La Garde eens op haar bekwaamheid testen, die is er namelijk niet als jurist zijnde op monetair vlak
  donderdag 23 maart 2023 @ 17:28:45 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208508238
FSC roept DNB en AFM op om potentiŽle liquiditeitsrisico’s bij pensioenfondsen op te volgen :') _O-

Daarnaast heeft het FSC gesproken over een onderzoek naar potentiŽle liquiditeitsrisico’s bij pensioenfondsen. Het FSC vindt het belangrijk om opvolging te geven aan dit onderzoek en doet daarom een aanbeveling aan DNB en de AFM om risicogebaseerd en daarmee vooral gericht op grote pensioenfondsen en betrokken uitvoerende vermogensbeheerders liquiditeitsrisico’s nader in kaart te brengen en – indien nodig - maatregelen te laten nemen om deze te beheersen.

https://www.dnb.nl/algeme(...)ondsen-op-te-volgen/

FSC roept op om anderen in de gaten te houden terwijl DNB binnen 8 jaar failliet is :') 8)7 _O- _O-
  donderdag 23 maart 2023 @ 17:30:12 #11
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_208508256
quote:
6s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:24 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
• Incompetente mensen eruit trappen te beginnen met Klaas Knot
• Rente niet verder verhogen want de economie groeit helemaal niet hard dat is niet de onderliggende reden van de inflatie
• De oorlog is de reden van inflatie en dus door prijsaanpassingen van die duurdere grondstoffen demp je de inflatie en geef je de burger weer wat lucht
• Zoals prijs plafond op energie en accijns op brandstof dat zou je ook moeten doen voor alle voedingsmiddelen die sterk gestegen zijn in prijs
• La Garde eens op haar bekwaamheid testen, die is er namelijk niet als jurist zijnde op monetair vlak
Nee hoor, het gros van de prijzen stegen inderdaad in eerste instantie door de energieprijzen. De energieprijzen zijn echter weer bijna normaal terwijl de rest nog gigantisch stijgt. Dat komt doordat in de cao’s al salarisverhogingen zijn afgesproken, en dus wordt het gene waar die mensen werken duurder.
Ze gaan dat geld niet meer afpakken.

De inflatie oplossen is dan ook naar 2%. Dus niet in de - (deflatie). De prijzen zullen dus blijven stijgen.
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
pi_208508261
quote:
6s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:24 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
De oorlog is de reden van inflatie
Nee. Dat is het continue bijdrukken van geld door de ECB de afgelopen jaren.

De oorlog is hoogstens een trigger geweest om de langverwachte inflatie te starten.
pi_208508282
quote:
6s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
• Zoals prijs plafond op energie en accijns op brandstof dat zou je ook moeten doen voor alle voedingsmiddelen die sterk gestegen zijn in prijs
Als communisme jouw ding is, laten we dat dan vooral doen.

En als het voedsel een plafond heeft, dan ook het water, kleding, auto's, etc. en c.
  donderdag 23 maart 2023 @ 17:35:19 #14
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208508290
DNB verwacht dramatische jaren na historisch verlies

Door de snel gestegen rente heeft De Nederlandsche Bank (DNB) een historisch verlies geleden van bijna een half miljard euro. Voor het eerst sinds 1931 noteert de Nederlandse centrale bank rode cijfers. Ook voor komende jaren is de verwachting dat er onder de streep een verlies wordt genoteerd, blijkt uit het jaarverslag van de bank.

Pas in 2028 verwacht de centrale bank weer zwarte cijfers te kunnen schrijven. Topman Klaas Knot waarschuwde eerder al voor het scenario dat zich nu uitvouwt. Zo moet de centrale bank veel uitgeven aan rentes, terwijl de afgelopen jaren massaal obligaties werden opgekocht die amper in waarde zijn gestegen.

quote:
Trucje
Met een handig trucje heeft DNB boekhoudkundig geen verlies geleden. Door 460 miljoen euro uit de reserves te halen (waar ruim elf miljard op staat), kon het nettoresultaat op nul uitkomen. De staat kan echter geen dividend verwachten van DNB.
https://www.bnr.nl/nieuws(...)lies-door-hoge-rente

Nou Klaas gefeliciteerd je hebt een record verbroken tijd voor een award, bonus en een promotie :')
pi_208508403
Hoe kan een staatsbank nu verlies lijden?
pi_208508417
Mooi toch? Laat maar lekker omvallen met z'n allen.
#freeWillemM
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2682522/1/25#p209511850" target="_blank" >woensdag 14 juni 2023 19:05</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/221644" target="_blank" >timmmmm</a> het volgende:[/b]
Ik heb in ieder geval liever huidkanker dan dit topic lezen
  donderdag 23 maart 2023 @ 17:51:31 #17
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208508431
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:47 schreef Kickinalfa het volgende:
Hoe kan een staatsbank nu verlies lijden?
Wanbeleid want burgers betalen toch wel het verlies :(
  donderdag 23 maart 2023 @ 17:52:03 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208508437
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:50 schreef NaarMensje het volgende:
Mooi toch? Laat maar lekker omvallen met z'n allen.
En verantwoordelijken kaalplukken en in de gevangenis :7
pi_208508986
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:31 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Nee. Dat is het continue bijdrukken van geld door de ECB de afgelopen jaren.

De oorlog is hoogstens een trigger geweest om de langverwachte inflatie te starten.
nee een verstoring in vraag en aanbod is de reden van inflatie.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208509067
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 18:41 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
nee een verstoring in vraag en aanbod is de reden van inflatie.
Ja, dat is de omschrijving van wat een inflatie is.

Lees nu nog eens mijn reactie: er is teveel geld in omloop om op een normale manier aan de vraag te voldoen.
pi_208509335
Er word geld in omloopt gepompt omdat er veel geld dood op de banken staan.
Als iedereen gewoon geld uit geeft dan blijft het gewoon in de omloop.

Daarom is valuta de grootste piramide spel .
Waarde is nergens meer vast gelegt .
De rijke verzameling als een gek en dat geld blijft vast zitten .

Geld moet rollen maar het rolt niet.
Dus moet er meer en meer geld bij gedrukt worden om er voor te zorgen dat de werkende mensen geld in hun handen hebben.

Tot dat je tegen de lamp gaat aan lopen.
En de boel gereset moet gaan worden.
pi_208509375
De Nederlandsche Bank is verantwoordelijk voor het bankentoezicht in Nederland, maar ook bij de toezichthouder zelf gaat het soms flink mis met het naleven van de regels. In 2022 werden er 51 integriteitsincidenten gemeld. Medewerkers gingen onder meer de fout in met privťbeleggingen.

Zestien keer werden de regels voor beleggingen overtreden. Een fikse toename ten opzichte van een jaar eerder, toen het er nog maar negen waren. DNB laat weten dat de fouten vooral gemaakt worden omdat medewerkers onvoldoende op de hoogte zouden zijn van het verbod voor DNB'ers op daghandel op de beurs.

Geen bankaandelen
Er vonden ook transacties plaats die simpelweg niet door de beugel konden. Zo deed een partner van een medewerker die insider is een aandelenaankoop op een gezamenlijke rekening, die niet is toegestaan. Medewerkers van DNB mogen nooit aandelen kopen van bedrijven die onder toezicht staan van de centrale bank, zoals banken en verzekeraars.

Bron.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)r-trading-voorkennis
  donderdag 23 maart 2023 @ 19:18:37 #23
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_208509420
Zelf aan het stuur zitten en dan toch verlies maken is op zich ook wel weer een prestatie.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_208509831
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 18:50 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Ja, dat is de omschrijving van wat een inflatie is.

Lees nu nog eens mijn reactie: er is teveel geld in omloop om op een normale manier aan de vraag te voldoen.
ja en de oorzaak is dat het evenwicht tussen vraag en aanbod verstoort is.
Dat kan betekenen:
- meer vraag dan aanbod
- minder aanbod dan vraag

meer vraag kan door meer geld komen, maar ook door bv investeringen ivm de klimaatcrisis. Minder aanbod kan door een oorlog komen.

Een oorlog leidt praktisch altijd tot inflatie wanneer er moderne wapens worden gebruikt. Deze moeten namelijk extra worden gemaakt wat de vraag versterkt en na afloop stijgt de vraag vanwege een wederopbouw.

Meer geld leidt niet tot inflatie wanneer de extra vraag door dit geld wordt gecompenseerd door een stijging van het aanbod met het extra geld.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208509874
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 19:42 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
ja en de oorzaak is dat het evenwicht tussen vraag en aanbod verstoort is.
Dat kan betekenen:
- meer vraag dan aanbod
- minder aanbod dan vraag

meer vraag kan door meer geld komen, maar ook door bv investeringen ivm de klimaatcrisis. Minder aanbod kan door een oorlog komen.
Kan inderdaad. Mijn mening is toch echt dat het door veel te veel bijgedrukt geld komt en dat de oorlog hoogstens een trigger is geweest.
pi_208509897
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 19:44 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Kan inderdaad. Mijn mening is toch echt dat het door veel te veel bijgedrukt geld komt en dat de oorlog hoogstens een trigger is geweest.
dat kan. Meningen mogen er zijn. Net zoals andere meningen.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  donderdag 23 maart 2023 @ 20:00:21 #27
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208510172
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 19:18 schreef MichaelScott het volgende:
Zelf aan het stuur zitten en dan toch verlies maken is op zich ook wel weer een prestatie.
Handelen met voorkennis en verlies lijden _O- _O-
pi_208511185
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 19:44 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]
Kan inderdaad. Mijn mening is toch echt dat het door veel te veel bijgedrukt geld komt en dat de oorlog hoogstens een trigger is geweest.
100% dit.

Het financieel wanbeleid tijdens de coronacrisis begon zijn uitwerking al te hebben, ook mbt de inflatie. Dat de oorlog kort daarna begon versterkte het effect, maar de oorzaak was daarvoor al gecreŽerd.
pi_208511233
Op zich wel een aardig topic, maar waarom ts dan (zoals wel vaker) gelijk een shitload aan posts moet neerzetten waardoor het een beetje het karakter van een hetze krijgt is mij een raadsel.
pi_208515329
quote:
6s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:52 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
En verantwoordelijken kaalplukken en in de gevangenis :7
wow dit is echt jouw oplossing voor alles he :O :O
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_208515444
quote:
85s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:59 schreef Nielsch het volgende:

[..]
wow dit is echt jouw oplossing voor alles he :O :O
Dat is tich zo bij alle criminelen of vind je een gevangenisstraf voor criminelen geen oplossing?
Het ongedaan maken is beter, maar dat kan vaak niet, net zoals hier.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208515454
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 11:13 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Dat is tich zo bij alle criminelen of vind je een gevangenisstraf voor criminelen geen oplossing?
Het ongedaan maken is beter, maar dat kan vaak niet, net zoals hier.
ik ben ook niet tegen straf voor daders maar dit is zo'n beetje het enige wat TS kan roepen.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_208515485
quote:
6s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 11:14 schreef Nielsch het volgende:

[..]
ik ben ook niet tegen straf voor daders maar dit is zo'n beetje het enige wat TS kan roepen.
Maar het klopt wel!
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208515504
Grappig, is dat die DNB die altijd zoveel kritiek heeft op bitcoin?

Bitcoin heeft nog niet gemeld dat het met schulden, renteverhogingen of inflatie kampt.
pi_208515915
Ook grappig: alle banken moeten een goede buffer aanhouden maar blijkbaar heeft DNB een groot deel van z'n winst al die jaren als dividend uitbetaald aan de staat.
pi_208515989
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 11:18 schreef TheFreshPrince het volgende:
Grappig, is dat die DNB die altijd zoveel kritiek heeft op bitcoin?

Bitcoin heeft nog niet gemeld dat het met schulden, renteverhogingen of inflatie kampt.
De euro heeft dat ook niet gemeld
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  Redactie Sport vrijdag 24 maart 2023 @ 12:01:09 #37
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208515993
Moeten zij weten
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_208516191
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 12:00 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
De euro heeft dat ook niet gemeld
Nee klopt, maar het bijdrukken van Euro's en Dollars zorgt wel voor de inflatie.
pi_208516206
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 19:18 schreef MichaelScott het volgende:
Zelf aan het stuur zitten en dan toch verlies maken is op zich ook wel weer een prestatie.
Nou ja, aan het stuur zitten... ze mogen af en toe een raampje open of dicht doen in de ECB auto
pi_208516213
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 12:18 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Nee klopt, maar het bijdrukken van Euro's en Dollars zorgt wel voor de inflatie.
Nee, een verstoring in vraag en aanbod zorgt voor de- of inflatie.
Geld bijdrukken kan een reden hiertoe zijn, net zoals ontelbaar andere redenen.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 12:35:38 #41
272296 Jan_Lul
Ik zit hier niet voor
pi_208516414
het zoveelste schuimbektopic van deze persoon, waarin hij weer raaskalt over dingen waar hij geen verstand van heeft.
pi_208516525
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 12:35 schreef Jan_Lul het volgende:
het zoveelste schuimbektopic van deze persoon, waarin hij weer raaskalt over dingen waar hij geen verstand van heeft.
Toch heeft deze ts wel vaak gelijk
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 17:10:43 #43
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208519769
DNB boekt fors verlies, negatief eigen vermogen mogelijk

In het kort

Door de gestegen rente zit DNB 'scheef': rentebetalingen aan banken nemen toe, terwijl aangekochte obligaties weinig opbrengen.
Deze situatie zet zich de komende jaren door, waardoor een negatief eigen vermogen tot de mogelijkheden behoort.
Als dat te lang duurt, is dat slecht voor het vertrouwen, aldus DNB. In dat geval komt een kapitaalstorting van de staat in zicht.

De snel gestegen rente raakt ook De Nederlandsche Bank. In 2022 boekte de centrale bank een operationeel verlies van §460 mln, zo blijkt uit het donderdag verschenen jaarverslag. Een negatief eigen vermogen is inmiddels een reŽel scenario.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De kans op een negatief eigen vermogen is dus aanwezig, zo stelde Knot tijdens een persconferentie over het jaarverslag. 'Maar je kunt hier elke dag een nieuwe berekening over maken.' :') :|W

https://fd.nl/economie/14(...)en-vermogen-mogelijk
  vrijdag 24 maart 2023 @ 17:14:13 #44
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_208519812
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 12:44 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Toch heeft deze ts wel vaak gelijk
Of dat waar is of niet laat ik in het midden, hij heeft wel een bijzondere obsessie met Wobke Hoekstra. En deze topictitel vind ik erg dubieus en zeer stemmingmakend.

Ik zie niet echt in hoe DNB failliet kan gaan.
pi_208519814
quote:
6s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
DNB boekt fors verlies, negatief eigen vermogen mogelijk

In het kort

Door de gestegen rente zit DNB 'scheef': rentebetalingen aan banken nemen toe, terwijl aangekochte obligaties weinig opbrengen.
Deze situatie zet zich de komende jaren door, waardoor een negatief eigen vermogen tot de mogelijkheden behoort.
Als dat te lang duurt, is dat slecht voor het vertrouwen, aldus DNB. In dat geval komt een kapitaalstorting van de staat in zicht.

De snel gestegen rente raakt ook De Nederlandsche Bank. In 2022 boekte de centrale bank een operationeel verlies van §460 mln, zo blijkt uit het donderdag verschenen jaarverslag. Een negatief eigen vermogen is inmiddels een reŽel scenario.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De kans op een negatief eigen vermogen is dus aanwezig, zo stelde Knot tijdens een persconferentie over het jaarverslag. 'Maar je kunt hier elke dag een nieuwe berekening over maken.' :') :|W

https://fd.nl/economie/14(...)en-vermogen-mogelijk
Zolang er genoeg liquiditeit is, is er niks aan de hand.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 17:40:24 #46
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_208520123
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:14 schreef sjorsie1982 het volgende:
Zolang er genoeg liquiditeit is, is er niks aan de hand.
Gewoon blijven prutsen dus, als het mis gaat betaalt het volk de rekening wel en verantwoording is een keuze :') :r
pi_208520141
ok, maar mag hopen dat de green deal of het onderzoek naar de rol in het slaverij verleden niet wordt stopgezet. Dat is veel belangrijker dan een beetje verlies.
Ik noem een henkie spanky, tinny treus en natuurlijk willy wortel. Allemaal helden uit de brouwerij.
pi_208520283
De DNB kan niet failliet, dan zou de NL staat failliet zijn
pi_208520395
quote:
6s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:40 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Gewoon blijven prutsen dus, als het mis gaat betaalt het volk de rekening wel en verantwoording is een keuze :') :r
zolang er liquiditeit is, is er niks aan de hand.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208527172
Als ik geld op de bank zet, krijg ik 0,5% en als
Ik leen kost dat 5%. Is dat anders bij de DNB?

Is de rente daar altijd 3%, zowel voor leningen als voor tegoeden?
.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')