abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 21 maart 2023 @ 20:40:07 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_208485549
Allen,

Behalve over veelal zakelijke manoeuvres en heuglijke onderwerpen die geheel passen in onze *) kringen, werd afgelopen zondag bij de koffie c_/ na de mis in Haarlem :Y) :9 gezamenlijk nog gesproken over doodnormale maatschappelijke 'perikelen' bij jeugdigen. *)
Zowel leden van de plaatselijke parochie en enkele collega's uit de zakenwereld, m'n partner en ikzelf uiteraard *), hadden het hierbij dan ook over de zogeheten 'Week van de Lentekriebels'. ;) Dat was naar aanleiding van aan ons op de Zuid-as gelieerde onderwijstakken ter educatie en het onderwijzen van jeugdigen en subsidieoverwegingen voor Rutgers in het kader van dit speciale 'leervak'. :7~

Omdat er in samenspraak met het ministerie, evenals met veel grote andere organisaties en bedrijven 8} *), ook al geruime tijd een goede samenwerking bestaat met het basisonderwijs, voortgezet onderwijs :s) :s) :s) en diverse andere hogere scholen als de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam op steenworp afstand, kwam dit onderwerp vorige week al ter sprake tijdens een borrel B:)B :Y) op goede locatie. *) Er is op diverse scholen in NL meer aandacht voor lessen 'seksuele vorming' omdat lang niet alle ouders van jeugdige kinderen daar altijd even 'handig' in lijken te zijn. :|W
Wij hebben in samenspraak met het ministerie FvD-leider Baudet in het bijzonder hierover verder niets gevraagd *), al toonden anderen toch veel belangstelling in het onderwerp 'lentekriebelweek'. ;)

Wat u? Het onderwerp gooide bij diverse voorstanders namelijk best hoge ogen en is deze week reeds van start gegaan. *) Dus een reden temeer om dit speciale 'pakket' op deze scholen grootscheeps en succesvoller uit te gaan rollen om jeugdigen weerbaar te maken voor in een later stadium. :s) :s) :s)
Maar uiteraard dus ook om hen tijdig te leren wat er allemaal gebeurt met het opgroeiende lichaam richting pubertijd *O* en daar straks misschien beter mee om te kunnen gaan :9, want jong geleerd is oud O~) gedaan. *)

Dat er behalve voor ouders hierbij voor het basisonderwijs ook een duidelijk rol ligt moge duidelijk zijn. Verder is het inderdaad raadzaam dat ouders die hier zo hun bedenkingen bij hebben :|W, of zich zorgen maken :o, tijdig in overleg gaan met de basisschool in kwestie. ^)
Let wel dat er selectief te werk wordt gegaan en er in dit kader verschillende lespakketten in hun soort zullen komen voor verschillende groepen. Dat ook bepaalde partijen waaronder de PVV het nu allemaal wat vroeg vinden was mij ook reeds bekend, maar mag deze prima ontwikkeling voor jeugdigen niet echt drukken. *)

Maar goed, al met al lijkt de zogeheten 'Week van de Lentekriebels' best toekomst te hebben oO<, toch zal men enige mate van voorzichtigheid moeten betrachten in hoe men het brengt. De ene school of leraar is tenslotte de andere niet, en hetzelfde geldt ook voor de grote diversiteit aan kinderen omdat iedereen in wezen uniek is. ;)
Het nieuwe lesrooster geniet na enige aarzeling uiteraard de goedkeuring van veel politieke partijen, waaronder de VVD en van ons op goede locatie te Haarlem :Y) en Amsterdam Zuid. :7~

Fijne avond!

Scjvb

====

quote:
NOS Nieuws • Vandaag, 18:03

ANP

Ouders die zich zorgen maken over de lessen seksuele vorming in de Week van de Lentekriebels kunnen het best contact opnemen met de school, adviseert minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Basisscholen hebben uitdrukkelijk een rol in de seksuele vorming en de seksuele weerbaarheid van kinderen, zegt hij.

"We hebben met zijn allen bepaald dat seksuele vorming tot de leerdoelen behoort, dus dan is het logisch dat daar les over wordt gegeven", zei hij in de Tweede Kamer. Hoe zij dat invullen bepalen schoolbesturen, leerkrachten en ouders.

De onderwijsminister was uitgenodigd bij het Vragenuurtje omdat FvD-leider Baudet tegen de lespakketten van de Week van de Lentekriebels is. Die werden ook dit jaar weer ontwikkeld door kenniscentrum Rutgers. Volgens Baudet worden kinderen vanaf vier jaar daarin "aangespoord" om over volwassen seksueel gedrag en geslachtsverandering te praten. Over het extra lesmateriaal over het vrouwelijk geslachtsdeel is hij ook niet te spreken. Ook andere partijen hadden vragen.

Wensen en grenzen

Wiersma wijst erop dat de lentekriebel-lessen per leeftijd verschillen en vooral tot doel hebben kinderen wijzer en weerbaarder te maken. "Bij groep 2 gaat het bijvoorbeeld over verschillen tussen jongens en meisjes, wensen en grenzen. Ik vind het, ook als ouder, belangrijk dat kinderen dit leren."

Ook lessen over menstruatie en zaadlozing voor kinderen die daar gezien hun leeftijd mee te maken krijgen, of over verliefdheid en begrijpen wat liefde is, horen bij de leerdoelen van het onderwijs, zegt Wiersma. "Als er kinderen zijn die dit thuis niet leren, en het mag ook niet op school, waar dan wel?"

Week van de Lentekriebels leidt vaker tot vragen
Bij Rutgers komen elk jaar vragen van bezorgde ouders binnen over de themaweek en de lessen. "Dit jaar zijn het er meer omdat er nepnieuws over wordt verspreid, bijvoorbeeld over kleuters en seksuele handelingen", zegt ontwikkelaar Luc Lauwers. In het pakket voor groep 7 en 8 zit wel informatie over seks, veilige seks en seksuele weerbaarheid.

"Kinderen worden nergens toe aangezet, het speelt gewoon. Ze hebben mobieltjes en zien van alles. Leerkrachten kunnen het lespakket naar eigen inzicht gebruiken voor de vragen die er bij hun leerlingen leven."

Ook Lobke Vlaming van Stichting Ouders en Onderwijs zegt dat er dit jaar iets meer vragen binnenkomen, al is de week nog maar net begonnen. "Het enige wat wij kunnen adviseren is: ga met de school praten. Dat hebben ouders vaak nog niet gedaan", zegt zij. In veel gevallen van bezorgde ouders hebben de scholen ze niet vooraf verteld over de lessen seksuele vorming.


Verkeerd gebruik van de lespakketten zou Wiersma niet goed vinden, maar of dat gebeurt weet hij niet. De Week van de Lentekriebels is geen lesmateriaal van de overheid. Ongeveer een derde tot de helft van de scholen kiest voor dit pakket. Er zijn ook andere lespakketten, bijvoorbeeld Wonderlijk gemaakt, voor "seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie".

De minister kon de zorgen bij een aantal politieke partijen niet wegnemen. Denk zegt "talloze mails" van bezorgde ouders te hebben binnengekregen omdat ze bang zijn dat hun kind van vier of vijf jaar geslachtsdelen en seks voorgeschoteld krijgt. En de PVV vindt lessen over seksualiteit in groep 7 en 8 wel wat vroeg.

In een bubbel opvoeden

De SGP vindt dat seksuele opvoeding in de eerste plaats binnen het gezin hoort. De partij wilde weten of de minister de subsidie voor Rutgers in gaat trekken.

Dat is Wiersma niet van plan, en seksuele opvoeding alleen door ouders vindt hij ook geen goed idee. "De samenleving wordt er niet beter van als we kinderen te veel in een bubbel opvoeden en ze pas loslaten als ze twaalf zijn." Hij gaat het lesmateriaal bij Rutgers opvragen en nader bestuderen.

Inmiddels is de Week van de Lentekriebels op veel scholen van start gegaan en praten leerlingen bijvoorbeeld over wat zij fijn of niet fijn vinden in contact met andere mensen en hoe zij dit kunnen bespreken. Het Jeugdjournaal maakte deze reportage:


https://nos.nl/artikel/24(...)eerdoel-van-kinderen
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_208485622
Deze OP is niet te lezen door al die pleuris smilies.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_208485623
Best wel leuk om door te lezen en dan kan je zelf beoordelen of je dit boek wel of niet goed voor de kids vind?
  dinsdag 21 maart 2023 @ 20:47:33 #4
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_208485637
quote:
82s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 20:46 schreef de_boswachter het volgende:
Deze OP is niet te lezen door al die pleuris smilies.
Ik sla dat hele verhaal van TS altijd gewoon over en scroll direct naar het nieuwsbericht.
pi_208485687
Lezen, schrijven, rekenen is al jaren dramatisch maar ze kunnen strak gelukkig wel vingeren :')
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_208485702
quote:
Is dat filmpje echt? Of weer zo’n in elkaar gezet knutseltje van FVD?
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_208485750
Alsof iedereen precies weet waar dit over gaat
Het gaat over een jasje van goud
pi_208485755
Leren ze ook over plassex? Dat vraag ik voor een vriendin.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208485759
Wel grappig dat de groep mensen die dagelijks schreeuwt dat Nederland zo preuts aan het worden is en we aan het vertrutten zijn, nu dezelfde groep mensen is die moord en brand schreeuwt voor seksuele voorlichting. :')
  User die overal opduikt 2022 dinsdag 21 maart 2023 @ 20:55:17 #11
186611 Haags
pi_208485775


Lekker man.
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 21 maart 2023 @ 20:58:32 #12
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_208485849
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 20:47 schreef kwiwi het volgende:

[..]
Ik sla dat hele verhaal van TS altijd gewoon over
Maken jullie dat de kat maar wijs. Maar OT: doe hier eventueel uw informatieve voordeel mee ;)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 21 maart 2023 @ 20:59:03 #13
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208485862
Haha seks is vies en eng volgens Baudet
pi_208485866
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 20:54 schreef Bananenpap het volgende:
Wel grappig dat de groep mensen die dagelijks schreeuwt dat Nederland zo preuts aan het worden is en we aan het vertrutten zijn, nu dezelfde groep mensen is die moord en brand schreeuwt voor seksuele voorlichting. :')
Blijkbaar zijn dat de mensn met het nuchtere verstand die vinden dat volwassen mensen niet moeten janken en zich aanstellen als kleine kinderen over grappen of meningen die ze niet aanstaan maar dat we kinderen gewoon als kinderen moeten blijven zien en behandelen
Voor de meeste mensen allemaal heel logisch behalve voor een klein groepje dat meent als je maar debiel genoeg doet je het bij het rechte eind hebt
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_208486003
Mij sexuele voorlichting was toen ik 11 was

*porno boekje van mn grote broer met veel hitsige taal
*een medische encecoledie met plaatjes van een opengescheurde bebloede vagina waar een baby uit kwam zetten

Nou ja was in 1980 dus, waren preutse tijden
pi_208486093
Ieuw, dus de leraar heeft ook seks? Gatsiedarrie :6
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_208486119
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 20:54 schreef superniger het volgende:
Leren ze ook over plassex? Dat vraag ik voor een vriendin.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die versie is voor de Duitsers.
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
pi_208486135
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 20:59 schreef the-eye het volgende:

[..]
Blijkbaar zijn dat de mensn met het nuchtere verstand die vinden dat volwassen mensen niet moeten janken en zich aanstellen als kleine kinderen over grappen of meningen die ze niet aanstaan maar dat we kinderen gewoon als kinderen moeten blijven zien en behandelen
Voor de meeste mensen allemaal heel logisch behalve voor een klein groepje dat meent als je maar debiel genoeg doet je het bij het rechte eind hebt
Stel je niet aan. Ik kreeg ook seksuele voorlichting op de basisschool en zo eng was het allemaal niet hoor. Laten we ook niet naef zijn want kinderen zoeken op jonge leeftijd al plaatjes op en spelen ook doktertje met elkaar. Prima dat je dat als ouder bespreekbaar maakt lijkt mij.

Of dat trouwens op zo'n ongemakkelijke manier moet zoals in dat filmpje is een ander verhaal. :')
pi_208486161
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 20:52 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Is dat filmpje echt? Of weer zo’n in elkaar gezet knutseltje van FVD?
Nee, blijkbaar wel echt dus.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208486183
Volgens mij heb ik het allemaal gewoon zelf geleerd ipv school of ouders. En volgens mij gebeurt dat ook gewoon vanzelf.

Ik snap niet zo goed waarom het allemaal van bovenaf moet.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208486277
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_208486284
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 21:15 schreef Bananenpap het volgende:

[..]
Stel je niet aan. Ik kreeg ook seksuele voorlichting op de basisschool en zo eng was het allemaal niet hoor. Laten we ook niet naef zijn want kinderen zoeken op jonge leeftijd al plaatjes op en spelen ook doktertje met elkaar. Prima dat je dat als ouder bespreekbaar maakt lijkt mij.

Of dat trouwens op zo'n ongemakkelijke manier moet zoals in dat filmpje is een ander verhaal. :')
Je hangt dus het SGP standpunt aan dat voorlichting in de eerste plaats een taak voor de ouders is?
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_208486427
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 21:15 schreef Bananenpap het volgende:

[..]
Stel je niet aan. Ik kreeg ook seksuele voorlichting op de basisschool en zo eng was het allemaal niet hoor. Laten we ook niet naef zijn want kinderen zoeken op jonge leeftijd al plaatjes op en spelen ook doktertje met elkaar. Prima dat je dat als ouder bespreekbaar maakt lijkt mij.

Of dat trouwens op zo'n ongemakkelijke manier moet zoals in dat filmpje is een ander verhaal. :')
Ja, ik ook. Dat is toch al tientallen jaren zo? Lijkt me ook prima, want 11-12 is wel de leeftijd dat kinderen daarin genteresseerd raken. Niet om zelf seks te hebben, maar wel stiekem porno kijken, of elkaar uitdagen ('je mag de mijne zien als ik de jouwe mag zien'). Het is ook de leeftijd dat meisjes ongesteld worden en borsten beginnen te krijgen. Als je daar thuis niks over meekrijgt, is het toch wel handig dat je nog ergens informatie krijgt. En als je heel erg christelijk bent, dan zitten je kinderen waarschijnlijk ook op een heel erg christelijke basisschool, waar ze er wel voor zorgen dat het allemaal verteld wordt op een 'verantwoorde' manier.
  dinsdag 21 maart 2023 @ 22:12:39 #24
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208486860
Ach, ik was al met 12 jaar naar gangbang en bukkake filmpjes aan het kijken.

Ik denk dat goede voorlichting op school beter is.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  dinsdag 21 maart 2023 @ 22:18:22 #25
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208486953
Dat filmpje is toch fake mag ik hopen? Het komt van het kanaal van FvD zie ik, daarom vraag ik het maar even.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208487029
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 20:52 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Is dat filmpje echt? Of weer zo’n in elkaar gezet knutseltje van FVD?
Probeer anders deze.

twitter
pi_208487100
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:22 schreef Nober het volgende:

[..]
Probeer anders deze.

[ twitter ]
Dus het is echt? Die zijn niet helemaal lekker bij Rutgers.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_208487119
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 21:17 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Nee, blijkbaar wel echt dus.
Niet normaal….. als ik kinderen zou hebben dan zou ik me hier ernstig zorgen over maken. Sexuele voorlichting is prima, maar niet als ze 8 zijn. Doe even normaal.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  dinsdag 21 maart 2023 @ 22:26:40 #29
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208487128
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:22 schreef Nober het volgende:

[..]
Probeer anders deze.

[ twitter ]
Dit is echt niet normaal. Maar een bepaald type mens zal dit wel weer toejuichen natuurlijk.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 21 maart 2023 @ 22:29:32 #30
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_208487205
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:26 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Niet normaal….. als ik kinderen zou hebben dan zou ik me hier ernstig zorgen over maken. Sexuele voorlichting is prima, maar niet als ze 8 zijn. Doe even normaal.
wanneer dan wel
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
  dinsdag 21 maart 2023 @ 22:31:37 #31
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_208487255
Alleen maar goed dat scholen dit doen. :Y
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
  dinsdag 21 maart 2023 @ 22:31:46 #32
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208487262
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:29 schreef gniffie het volgende:

[..]
wanneer dan wel
Dat zal per kind wisselen. Misschien op 14 of 15-jarige leeftijd.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208487330
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:29 schreef gniffie het volgende:

[..]
wanneer dan wel
Brugklas. In ieder geval middelbare school. Waarom moeten kinderen in groep 8 weten wat dildo’s zijn? En geloof me… dat leren ze in groep 8 tegenwoordig.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_208487364
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:26 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Niet normaal….. als ik kinderen zou hebben dan zou ik me hier ernstig zorgen over maken. Sexuele voorlichting is prima, maar niet als ze 8 zijn. Doe even normaal.
Plus taak vd ouders lijkt mij.
pi_208487397
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:36 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Plus taak vd ouders lijkt mij.
Deels wel ja. Vanaf een bepaalde leeftijd is educatie prima. Maar niet op de basisschool. Daar kan je het hebben over verliefdheid, dat soort shit. Niet over neuken, ejaculeren of dildo’s. Welke mafkees bedenkt zoiets.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_208487416
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:38 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Deels wel ja. Vanaf een bepaalde leeftijd is educatie prima. Maar niet op de basisschool. Daar kan je het hebben over verliefdheid, dat soort shit. Niet over neuken, ejaculeren of dildo’s. Welke mafkees bedenkt zoiets.
Eens ouwe reus. Scholen hoeven mijn kids niet op te voeden. Dat kan ik gelukkig zelf wel.
pi_208487419
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:31 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat zal per kind wisselen. Misschien op 14 of 15-jarige leeftijd.
Op 15-jarige leeftijd zitten ze op Pornhub gangbang-filmpjes te kijken, denk niet dat ze dan nog zitten te wachten op papa en mama die komen vertellen over de bloemetjes en de bijtjes.
pi_208487441
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:26 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Niet normaal….. als ik kinderen zou hebben dan zou ik me hier ernstig zorgen over maken. Sexuele voorlichting is prima, maar niet als ze 8 zijn. Doe even normaal.
Als een kind leert wat zijn of haar grenzen zijn, wat ze fijn en niet fijn vinden, dan mogen ze volgens diezelfde logica toch ook gewoon wel seks hebben met volwassenen. Het gaat tenslotte om hun grenzen. Even veronderstellen dat een kind zegt dat ie dat fijn vind.

Zo'n argument kun je hier uit opmaken namelijk...
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208487443
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:38 schreef Heph844 het volgende:
Op 15-jarige leeftijd zitten ze op Pornhub gangbang-filmpjes te kijken, denk niet dat ze dan nog zitten te wachten op papa en mama die komen vertellen over de bloemetjes en de bijtjes.
Ik denk het wel.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_208487465
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:40 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Als een kind leert wat zijn of haar grenzen zijn, wat ze fijn en niet fijn vinden, dan mogen ze volgens diezelfde logica toch ook gewoon wel seks hebben met volwassenen. Het gaat tenslotte om hun grenzen. Even veronderstellen dat een kind zegt dat ie dat fijn vind.

Zo'n argument kun je hier uit opmaken namelijk...
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_208487481
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:38 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Deels wel ja. Vanaf een bepaalde leeftijd is educatie prima. Maar niet op de basisschool. Daar kan je het hebben over verliefdheid, dat soort shit. Niet over neuken, ejaculeren of dildo’s. Welke mafkees bedenkt zoiets.
Op school van mijn dochter doen ze ook de week van de lentekriebels en gaat het inderdaad over verliefdheid, grenzen stellen, dat soort dingen. Ik vind de onderwerpen in dat filmpje ook extreem.
pi_208487490
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:40 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Als een kind leert wat zijn of haar grenzen zijn, wat ze fijn en niet fijn vinden, dan mogen ze volgens diezelfde logica toch ook gewoon wel seks hebben met volwassenen. Het gaat tenslotte om hun grenzen. Even veronderstellen dat een kind zegt dat ie dat fijn vind.

Zo'n argument kun je hier uit opmaken namelijk...
Kind van 8 met amper denkvermogen moet zijn of haar grenzen al weten, juist :')
pi_208487498
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:38 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Op 15-jarige leeftijd zitten ze op Pornhub gangbang-filmpjes te kijken, denk niet dat ze dan nog zitten te wachten op papa en mama die komen vertellen over de bloemetjes en de bijtjes.
Vaak genoeg idd op pornhub gangbangs en bukakes bekeken op m'n 15e met vriendjes en een beetje lachen. Dat wist ik toen ook allemaal al wel en heb daar zeker niet papie of mamie voor nodig gehad. Daar zitten ze idd echt niet op te wachten. Nogmaals, volgens mij heb ik het mezelf allemaal wel aangeleerd met vriendjes. Die ontwikkeling/ontdekking gaat echt vanzelf wel op die leeftijd.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  dinsdag 21 maart 2023 @ 22:43:17 #44
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_208487503
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:34 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Brugklas. In ieder geval middelbare school. Waarom moeten kinderen in groep 8 weten wat dildo’s zijn? En geloof me… dat leren ze in groep 8 tegenwoordig.
Dus als de borstgroei begint en jongens opgewonden raken; moeten ze nog een paar jaar wachten totdat ze weten waarom dat nou zo is?

Is toch prima om te weten dat seks normaal en leuk is; dat je dat doet met jongens/meisjes waar je je fijn bij voelt.
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
  Humorvolste user 2022 dinsdag 21 maart 2023 @ 22:44:02 #45
459912 FlippingCoin
pronouns: papoea/zakazulu
pi_208487520
quote:
jong geleerd is oud O~) gedaan. *)

Vuile smeerlap. :r
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
pi_208487523
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:43 schreef gniffie het volgende:

[..]
Dus als de borstgroei begint en jongens opgewonden raken; moeten ze nog een paar jaar wachten totdat ze weten waarom dat nou zo is?

Is toch prima om te weten dat seks normaal en leuk is; dat je dat doet met jongens/meisjes waar je je fijn bij voelt.
Is aan de ouders. Niet aan een school.
  Beste debater 2022 dinsdag 21 maart 2023 @ 22:44:33 #47
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208487530
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:43 schreef gniffie het volgende:

[..]
Dus als de borstgroei begint en jongens opgewonden raken; moeten ze nog een paar jaar wachten totdat ze weten waarom dat nou zo is?

Is toch prima om te weten dat seks normaal en leuk is; dat je dat doet met jongens/meisjes waar je je fijn bij voelt.
Zouden de ouders misschien kunnen doen? Of is dat heel ouderwets?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208487533
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:42 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Kind van 8 met amper denkvermogen moet zijn of haar grenzen al weten, juist :')
Ja, dat beweert dat lesmateriaal dus, is n van de doelstellingen.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  dinsdag 21 maart 2023 @ 22:45:11 #49
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_208487539
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:44 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Is aan de ouders. Niet aan een school.
Scholen zijn verplicht seksueel onderwijs te geven :)
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
pi_208487547
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:44 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Ja, dat beweert dat lesmateriaal dus, is n van de doelstellingen.
Ik haal ze per direct van school af. Waanzin
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')