abonnement Unibet Coolblue
pi_208186439
.

[ Bericht 65% gewijzigd door Medusa666 op 01-03-2023 04:04:04 ]
  woensdag 1 maart 2023 @ 08:20:48 #102
302898 RockNijntje
Je dagelijkse dosis Zillennial
pi_208187022
Gebruiken mensen buiten dit topic echt de woorden "halfbloedje" en "kwartbloedje"? Ik vind ze redelijk eng en problematisch klinken namelijk, kan ook komen door het verkleinwoord :'). Het voelt zo neerbuigend en ook alsof dat alles is wat deze mensen zijn.

Maar goed, dat maakt het punt voor mij wat lastiger om te begrijpen, omdat er een potentieel probleem wordt aangekaart op een manier waardoor er zelf aan wordt bijgedragen. Alsof je zegt "vriendinnetje van me heeft haar eigen bedrijfje opgestart en wordt nooit serieus genomen, ervaren andere vrouwtjes met bedrijfjes dit ook?"

Misschien ligt het aan mij hoor, maar ik vind het raar :').
Als je mij ziet posten ben ik verdwaald in het verleden of mis ik jullie
pi_208188433
Ok RockNijn
pi_208188454
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2023 03:09 schreef Medusa666 het volgende:

[..]
Interessant om te lezen :) Wat fijn dat jij je nooit gediscrimineerd hebt gevoeld… dat lucht mij toch wel op. Heel erg bedankt voor je eerlijke bijdrage. Mijn beeld is hierdoor toch wel een beetje bijgesteld nu.

Maar nu heb ik dan toch de vraag.

Sta jij zelf over het algemeen heel positief in het leven en heb je altijd een bepaalde bewijsdrang gehad of niet? Ik heb dit nodig voor mijn beeldvorming, maar je hoeft er geen antwoord op te geven als je dat niet wilt.
Ik kan niet voor anderen spreken, maar heb je als man niet altijd een beetje bewijsdrang? Dat je diep van binnen wil dat je ouders trots op je zijn? En dan hoeft dat niet eens in de zin van een groot koophuis en een dure auto bezitten, maar gewoon dat je iets van je leven aan het maken bent/gemaakt hebt? Dat je gelukkig bent?

En voor je andere vraag is wat achtergrond info handig:

Mijn vader is 100% Nederlander, mijn moeder is een Indo. Mijn vader lustte niet eens het eten wat mijn moeder vanuit haar achtergrond kookte. Dus kookte mijn moeder altijd Indisch en Nederlands. Bijna iedere dag. Ik ben dus opgegroeid in een gezin waar op die manier omgegaan werd met praktische "problemen". Mijn ouders zijn boomers en dus van de opbouw generatie in de jaren na de 2e wereldoorlog. Ik heb dat ook van mijn vader meegekregen in mijn opvoeding. Maak een plan, zoek een bijbehorende opleiding, werk hard.

Dat heb ik ook gedaan. MBO en daarna een HBO opleiding afgerond en toen gaan werken. Natuurlijk ben ik wel eens pinda genoemd als kind, maar verder heb ik nooit tegenstand ervaren van anderen op mijn gemengde genen. Mijn loopbaan is altijd vrij vlotjes verlopen en ik heb bij alle bedrijven waar ik heb gewerkt complimenten gehad op mijn werkethiek en inzet.

Aan de andere kant heb ik van mijn moeders kant wel wat aangeprate angsten door overdreven beschermend te zijn opgevoed. Ik wil daarover op een openbaar forum niet in details ingaan, maar nu ik ouder ben en veel verhalen over vroeger heb gehoord van o.a. mijn Indonesische oma, begrijp ik wel waar dat allemaal vandaan kwam. Die kant van mijn familie heeft meegemaakt hoe ze uit Indonesie zijn verjaagd, ze voor hun leven moesten rennen omdat er mannen met kapmessen achter ze aan zaten. Familieleden werden vermoord (gewoon in een trein) omdat ze omgingen met Nederlanders, geen eten en water konden kopen omdat er vanuit hogerhand werd verboden dat soort dingen aan hun te verkopen. Iedere avond met angst gaan slapen omdat er snachts families die banden met Nederlanders hadden werden uitgemoord.

Dus ik neem mijn moeder dat niet kwalijk. Er waren veel trauma's en die kwamen terug in de opvoeding die ik kreeg. Het heeft bij mij er wel voor gezorgd dat ik een ongezonde kijk op het leven (buiten het ouderlijk huis) had. De "niet lullen maar handen uit de mouwen" houding van mijn vader heeft me vaak door het leven heen getrokken, maar ik kan toch wel zeggen dat ik ook keuzes heb gemaakt of eigenlijk niet heb gemaakt, door aangeprate angsten in mijn opvoeding.

Kort gezegd, ik heb zeker problemen gehad door mijn gemixte genen, maar dat kwam dan niet door de Nederlandse maatschappij en de mensen die ik in mijn leven tegenkwam. Maar meer door de trauma's die een deel van mijn familie in het verleden heeft opgelopen.

[ Bericht 0% gewijzigd door hoe-die-nie op 01-03-2023 10:23:21 ]
pi_208188568
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2023 10:53 schreef Medusa666 het volgende:
Er zou in mijn ogen misschien zelfs een extra land moeten komen waar alle mixbloedjes bij elkaar kunnen komen.. en met elkaar kunnen paren.
Jezus :')
Ja maak ergens een extra land, door stukken grond af te pakken van andere landen. Dit zal sowieso allemaal vreedzaam verlopen. Voorbeelden overal.

Anyway, over een paar 100 jaar zijn we toch allemaal een halfbloedje.
  woensdag 1 maart 2023 @ 10:40:33 #106
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_208188781
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 16:35 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Misschien ben jij er ook wel blind voor. Chandler houdt die optie tenminste nog open.

En het zit hem niet dwars. Jou wel.
Is goed witte mevrouw
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_208188895
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2023 08:20 schreef RockNijntje het volgende:
Gebruiken mensen buiten dit topic echt de woorden "halfbloedje" en "kwartbloedje"? Ik vind ze redelijk eng en problematisch klinken namelijk, kan ook komen door het verkleinwoord :'). Het voelt zo neerbuigend en ook alsof dat alles is wat deze mensen zijn.

Maar goed, dat maakt het punt voor mij wat lastiger om te begrijpen, omdat er een potentieel probleem wordt aangekaart op een manier waardoor er zelf aan wordt bijgedragen. Alsof je zegt "vriendinnetje van me heeft haar eigen bedrijfje opgestart en wordt nooit serieus genomen, ervaren andere vrouwtjes met bedrijfjes dit ook?"

Misschien ligt het aan mij hoor, maar ik vind het raar :').
Ik denk er geen moment aan. Een maat van mij uit Somalië is met een Nederlandse vrouw getrouwd en hebben een kind gekregen. Ik heb er geen moment aan gedacht dat het een halfbloedje is maar "het is hun kind".

Daarnaast wanneer is iemand een "halfbloedje"? Een vriendin van mijn moeder komt uit Roemenië en is met een Nederlandse vrouw getrouwd. Samen kregen ze drie kinderen. Dat zijn ook halfbloedjes (Roemeens/Nederlands).

Echter zij hebben ook racisme meegemaakt van gekleurde mensen. Zij mochten zichzelf niet als halfbloedje zien want vanwege hun blanke huidkleur. Niet dat zij daar aan dachten maar zij waren ergens waar het topic ter sprake kwam en hadden verteld dat zij een Nederlandse vader en Roemeense moeder hebben.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 1 maart 2023 @ 11:49:59 #108
302898 RockNijntje
Je dagelijkse dosis Zillennial
pi_208189544
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2023 10:12 schreef Faxie het volgende:
Ok RockNijn
Ja, wat is er? Ik ben niet algemeen tegen verkleinwoorden hoor.
Als je mij ziet posten ben ik verdwaald in het verleden of mis ik jullie
pi_208189726
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2023 11:49 schreef RockNijntje het volgende:

[..]
Ja, wat is er? Ik ben niet algemeen tegen verkleinwoorden hoor.
Ok O+
pi_208193671
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2023 10:40 schreef 2NutZ het volgende:

[..]
Is goed witte mevrouw
Huidkleur termen gebruiken. :')
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 1 maart 2023 @ 18:08:49 #111
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_208193771
Hoe vaak ik de woorden "mokkakindje/baby" wel niet uit de mond van volwassen mensen heb horen komen :')

"Leuk zo'n mokkababy! Erg mooi"

Alsof ze het over een hondenras hebben. :')
pi_208197168
Babies zijn sowieso niet mooi of leuk
pi_208197808
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 09:01 schreef Medusa666 het volgende:

[..]
Ik heb dus in verschillende woongroepen gewoond. En op straat geleefd (wel met een dak boven mijn hoofd) Dus veel mensen bestudeerd en het aard van het beestje ken ik inmiddels in mijn ogen dan.
Heeft dit misschien ook niet te maken met het soort volk dat je voor je 'studie' gebruikt hebt? De meeste mensen in woongroepen en op straat zijn niet heel stabiel en kampen misschien sowieso wel met onzekerheden etc.

Ik ken best wat 'halfbloedjes', en over het algemeen zijn zij daar niet onzeker over. Sterker nog, twee van hen krijgen constant naar hun hoofd van iedereen hoe knap ze zijn, tot het irritante af. Die zijn daardoor ook vrij zeker en ja, ook gewild. Uiteraard zal er ook een hoop racisme oid zijn, maar ik denk niet dat dat speciaal tegen halfbloedjes is, meer tegen mensen die eruit zien als buitenlander in het algemeen. Ik heb eigenlijk sowieso niet echt het gevoel dat de doorsnee persoon veel bezig is met halfbloedjes of daar uberhaupt ooit bij nadenkt. Bij de vraag waar iemands roots liggen wordt toch vaak gewoon een antwoord als 'India' verwacht. Als er dan een antwoord komt als 'Mijn vader komt uit India en mijn moeder komt uit China' dan is dat meestal een verrassing.

Vind het trouwens sowieso een beetje een verwarrend topic dat niet echt ergens heen lijkt te gaan. Ook snap ik niet precies op welke manier 'gewild' wordt bedoeld.

[ Bericht 3% gewijzigd door ikbengeenslappehap op 01-03-2023 21:46:24 ]
pi_208198116
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2023 11:02 schreef Medusa666 het volgende:

[..]
Omdat je het nooit hebt meegemaakt. Ik zelf ook niet. Maar ik luister veel naar het leed van anderen en het doet mij verdriet om dat te horen.
Nu ben ik wel benieuwd. Waren dat geen adoptiekinderen dan oid?

Echt nog nooit depressief geweest wegens halfbloed zijn. :') Wat een huilebalken. Er zijn echt veel ergere dingen. :+

Ja je moest je iets meer bewijzen. En domme mensen kunnen domme opmerkingen maken “Wat kun je goed Nederlands!” maar als dat je grootste zorgen zijn dan heb je best een goed leven.

[ Bericht 15% gewijzigd door Azula2.0 op 01-03-2023 22:05:09 ]
pi_208198374
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2023 18:08 schreef Twiitch het volgende:
Hoe vaak ik de woorden "mokkakindje/baby" wel niet uit de mond van volwassen mensen heb horen komen :')

"Leuk zo'n mokkababy! Erg mooi"

Alsof ze het over een hondenras hebben. :')
Deze is nog wel de domste die ik ooit heb gehoord “Oh wat zijn jullie een leuk stel. Jullie passen echt goed samen. Jullie hebben allebei zwart haar en dezelfde huidskleur.”

Oké? Van alle dingen die je kunt zeggen… Je zou dat maar uit je eigen mond horen komen _O- vraag me af of ze niet jarenlang wakker heeft geleden om die opmerking.
pi_208198671
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2023 21:13 schreef Faxie het volgende:
Babies zijn sowieso niet mooi of leuk
Klopt, die zijn enkel schattig.
pi_208200189
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2023 21:13 schreef Faxie het volgende:
Babies zijn sowieso niet mooi of leuk
Ik vind babies mooi en leuk
pi_208417142
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2023 23:38 schreef madam-april het volgende:


Mensen met 1 blanke en 1 (donker) getinte (groot)ouder worden overigens vaker gediscrimineerd door de (donker) getinte medemens dan door de blanke medemens. Zeker wanneer zij zich identificeren met de Nederlandse normen en waarden.
Daar heb ik in mijn hele leven niets van gemerkt. Kun je dat toelichten?
pi_208418591
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2023 21:50 schreef Azula2.0 het volgende:

[..]
Nu ben ik wel benieuwd. Waren dat geen adoptiekinderen dan oid?

Echt nog nooit depressief geweest wegens halfbloed zijn. :') Wat een huilebalken. Er zijn echt veel ergere dingen. :+

Ja je moest je iets meer bewijzen. En domme mensen kunnen domme opmerkingen maken “Wat kun je goed Nederlands!” maar als dat je grootste zorgen zijn dan heb je best een goed leven.
Bij adoptiekinderen zie je inderdaad wel veel meer die indentiteitscrisis dan bij gemixte kinderen. Maar dat is niet te vergelijken met elkaar.

En gemixte achtergrond kan je ook een voordeel geven juist. Als je bv tweetalig wordt opgevoed, je het beste uit beide culturen van je ouders kan halen.
pi_208418852
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 09:19 schreef Kiwi7 het volgende:

[..]
Bij adoptiekinderen zie je inderdaad wel veel meer die indentiteitscrisis dan bij gemixte kinderen. Maar dat is niet te vergelijken met elkaar.

En gemixte achtergrond kan je ook een voordeel geven juist. Als je bv tweetalig wordt opgevoed, je het beste uit beide culturen van je ouders kan halen.
Dat, maar ook twee paspoorten
Een plek om naartoe te kunnen mocht shit hit the fan hier
Uitgebreider eten
Meer cultuur
Vaak een opvallend uiterlijk
Makkelijker kunnen mengen met andere nationaliteiten
Geen visa aan hoeven vragen

Het enige nadeel so far is het vinden van een stamceldonor mocht dat ooit nodig zijn
pi_208418853
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2023 10:53 schreef Medusa666 het volgende:

Er zou in mijn ogen misschien zelfs een extra land moeten komen waar alle mixbloedjes bij elkaar kunnen komen.. en met elkaar kunnen paren.
Dat geforceerde mutliculti is ook meer een politieke idealisme. Geen nuchter werkbaar beleid. Je ziet wat er van komt. Kinderen die opgroeien en niet meer weten waar zij thuishoren. En kampen met een negatieve zelfbeeld en zelfmoord gedachten. Linkse politieke drammers maken veel kapot.
pi_208418943
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 09:40 schreef Azula2.0 het volgende:

[..]
Dat, maar ook twee paspoorten
Een plek om naartoe te kunnen mocht shit hit the fan hier
Uitgebreider eten
Meer cultuur
Vaak een opvallend uiterlijk
Makkelijker kunnen mengen met andere nationaliteiten
Geen visa aan hoeven vragen

Het enige nadeel so far is het vinden van een stamceldonor mocht dat ooit nodig zijn
Ik ben in Zuid amerika geweest en vroeg mijn vrienden. En nu wil ik eens echt authentiek jullie eten proeven. Ik kreeg gewoon rijst met kip.

We begrijpen niet dat bijvoorbeeld veel mexicaans eten hier helemaal niet is wat ze in mexico zelf eten. Het zit allemaal tussen onze oren. Het was allemaal maar marketing. Dus uitgebreider eten? Dat kan ook zonder deze geforceerde multiculti. Wat veel meer nadelen met zich neebrengt dan wat meer variatie in gerechten.
pi_208418975
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 09:46 schreef ElfKraan het volgende:

[..]
Ik ben in Zuid amerika geweest en vroeg mijn vrienden. En nu wil ik eens echt authentiek jullie eten proeven. Ik kreeg gewoon rijst met kip.

We begrijpen niet dat bijvoorbeeld veel mexicaans eten hier helemaal niet is wat ze in mexico zelf eten. Het zit allemaal tussen onze oren. Het was allemaal maar marketing. Dus uitgebreider eten? Dat kan ook zonder deze geforceerde multiculti. Wat veel meer nadelen met zich neebrengt dan wat meer variatie in gerechten.
En rijst met kip is typisch Nederlands?

Als ik zin heb in “iets anders” en “authentiek” dan zet ik GVA op tafel (maar dan beter en met smaak). :Y
  vrijdag 17 maart 2023 @ 20:15:49 #124
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_208427286
Op de een of andere manier doen termen als "halfbloedje" en "kwartbloedje" me altijd aan mensenhandel denken. Net als "negerinnetje". Alsof je op een slavenmarkt wat decoratieve exemplaren staat uit te zoeken.
pi_208431150
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 04:46 schreef Zonnestraaltjes het volgende:

[..]
Daar heb ik in mijn hele leven niets van gemerkt. Kun je dat toelichten?
Nooit van de term 'bounty' gehoord?
  zaterdag 18 maart 2023 @ 05:43:03 #126
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_208431420
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 01:57 schreef madam-april het volgende:

[..]
Nooit van de term 'bounty' gehoord?
Daaruit trek jij de conclusie dat “mensen met 1 blanke en 1 (donker) getinte (groot)ouder vaker gediscrimineerd worden door de (donker) getinte medemens dan door de blanke medemens.”? :{
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_208431672
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2023 10:53 schreef Medusa666 het volgende:


Ik heb een aantal kwart en halfbloedjes gesproken en allemaal kampten met onzekerheid…depressie klachten en zelfs zelfmoordgedachten. Het gevoel nergens bij een groep bij te horen. De personen in kwestie waren best wel knappe en ook zeer intelligente mensen (studeerden op hoog niveau HBO en WO). Van die types waar je écht je hoofd voor omdraait op straat of model/ op tv hadden kunnen werken.
Ik denk dat je in een zelfde bubbel hebt gezocht naar deze mensen. Ik ken ze zelf helemaal niet namelijk. Al heb ik wel het idee dat tegenwoordig iedereen om mij heen depressief is, tegen een burn out aan loopt of iedere week bij de psycholoog zit.
pi_208442763
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 05:43 schreef KillemWieft het volgende:

[..]
Daaruit trek jij de conclusie dat “mensen met 1 blanke en 1 (donker) getinte (groot)ouder vaker gediscrimineerd worden door de (donker) getinte medemens dan door de blanke medemens.”? :{
Grappig he... je zegt dat je als, om de term "half-bloedje" even te gebruiken, half-bloedje nooit gediscrimineerd bent en mensen komen met de term "bounty" op de proppen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_208444806
quote:
7s.gif Op zaterdag 18 maart 2023 21:57 schreef HSG het volgende:

[..]
Grappig he... je zegt dat je als, om de term "half-bloedje" even te gebruiken, half-bloedje nooit gediscrimineerd bent en mensen komen met de term "bounty" op de proppen.
Zwart van buiten wit van binnen. Dit zijn gewoon hardcore zwarten vroeger die graag Lonsdale droegen en zichzelf bounty noemden.

Dat is echt niet meer relevant nu we dubbel die leeftijd zijn. :')
pi_208487931
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2023 10:53 schreef Medusa666 het volgende:
Hoewel de mengelmoesjes gezonder en sterker zijn.

Volgens mij klopt dit niet en ben jij wellicht wel gezond maar is dat meer afhankelijk van de gezondheid die jou beide ouders individueel hadden?
pi_208487945
quote:
Aan de andere kant is het misschien onderdeel van de evolutie om ons met elkaar te mengen… en dat we allemaal mixbloedjes worden. Maar is dit wel goed?
In Rdam heb je naar mijn weten drie soort cafes, een waar veel witte mensen samenklonteren, een zwart cafe en dan paar cafes waar ze meer gaan mengen dus zwart en wit samen, dus de cafes waar je wel of niet ingaat is dan een soort persoonlijke keuze?

[ Bericht 15% gewijzigd door realnice11 op 21-03-2023 23:42:23 ]
pi_208506561
Dit is al een keer geprobeerd.
https://en.wikipedia.org/wiki/Coloureds#Apartheid_era

Succes met het herinvoeren van de apartheid!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')